Sync.com vs pCloud: Një betejë me zero njohuri

Siguria në internet është gjithmonë një temë e nxehtë këtu në Cloudwards.net. Ndërsa ne rekomandojmë të gjeni një shërbim të lartë VPN për të mbrojtur shenanigans tuaj në internet, kur është fjala për re, nuk ka asgjë aq ngushëlluese sa private, encryption fund-në-fund.


Në ruajtjen e cloud, një kriptim i tillë zakonisht quhet encryption i njohurive zero, dhe një veçori të tij nuk do ta gjesh me lojtarë me emër të mëdhenj si Dropbox, Google Drive dhe OneDrive. Ne kemi përpiluar më parë një listë të zgjedhjeve më të mira të ruajtjes së cloud me njohuri zero. Gjatë kësaj kokë për kokë, ne do të krahasojmë drejtpërdrejt dy nga të preferuarat tona: Sync.com dhe pCloud.

Ju mund të shikoni rishikimin tonë të veçantë Sync.com ose rishikimin pCloud nëse dëshironi të mësoni më shumë ose shërbim ose përdorni bibliotekën tonë të rishikimeve të ruajtjes së cloud për të gjetur mundësi të tjera. Gjithashtu, mos harroni të lexoni mbi udhëzuesin tonë më të mirë për ruajtjen e cloud, ku Sync.com dhe pCloud shfaqen dukshëm. Ne gjithashtu kemi një përmbledhje video të këtij artikulli nëse kjo është më shumë stili juaj.

Rishikimi i Videove të Sync.com vs pCloud

Zgjedhja e Siguruesit më të mirë të ruajtjes në cloud të njohurive zero

Sync.com dhe pCloud janë dy shërbime të ruajtjes së cloud që konkurrojnë brenda të njëjtës ngrohtë. Në vend se të përqendroheni në produktivitet, siç ju merrni me Dropbox dhe Google Drive, këto dy shërbime janë të dizajnuara me intimitet në mendje.

Ky intimitet varet më së shumti nga një veçori e sigurisë e njohur si encryption e njohurive zero. Kjo metodë e kriptimit do të thotë që vetëm ju, pronari i llogarisë, kontrolloni çelësin e enkriptimit. As Sync.com dhe pCloud (nëse jeni duke përdorur shtesën pCloud Crypto) nuk mund t’i lexojnë skedarët tuaj.

Kjo do të thotë se, ndryshe nga Dropbox dhe Google Drive i përmendur më parë, as Sync.com dhe as pCloud (përsëri, nëse jeni duke përdorur shtesën pCloud Crypto) nuk mund të marrin pjesë ndonjëherë në praktikat e marketingut skicë ose t’i dorëzoni të dhënat tuaja NSA.

Siguria, siç do ta shohim, duket pak më shumë në ADN-në e Sync.com sesa pCloud për një larmi arsyesh. Të dy shërbimet janë të shkëlqyera për përdoruesin me intimitet, megjithatë, dhe të dy bëjnë gjëra të tjera përveç kësaj.

Gjatë pesë raundeve, ne do të krahasojmë Sync.com dhe pCloud kokë më kokë për t’ju ndihmuar të kuptoni se, nëse ndonjë, i përshtatet më së miri nevojave tuaja. Pas çdo raundi, ne do të emërojmë një fitues, atëherë do të përpilojmë mendimet tona në fund për të emëruar zgjedhjen tonë më të mirë.

1

Kostoja e ruajtjes

Së pari, ne do të shqyrtojmë koston e ruajtjes për secilin shërbim. Siç ndodh, Sync.com dhe pCloud janë dy nga marrëveshjet më të mira në ruajtjen e cloud sot. Pra, kjo duhet të jetë argëtuese.  

Sync.com

Issueështja kryesore me abonimet e Sync.com është se ju duhet të paguani për një vit përpara. Nuk ka asnjë opsion muaj pas muaj si në shumicën e shërbimeve të tjera të ruajtjes së cloud. Sidoqoftë, nëse kjo nuk ju fiket, kostoja e shërbimit është ndër më të arsyeshmetat edhe në ruajtjen e cloud.

Ka dy plane të paguara për të zgjedhur. E para ju merr 500 GB për 49 dollarë në vit, e cila funksionon pak më shumë se 4 dollarë në muaj. Ne e duam opsionin, duke pasur parasysh që shumë pak konkurrentë ofrojnë më pak se 1TB, shpesh duke ju detyruar të blini më shumë hapësirë ​​sesa ju duhen.

Nëse keni nevojë për më shumë, niveli tjetër hedh rrugën deri në 2TB të ruajtjes. Ndërsa kjo mund të duket si një rritje ekstreme, çmimi e bën atë të vlefshëm. Tarifa e abonimit vjetor prej 96 $ arrin vetëm në $ 8 në muaj, që është 2 dollarë më lirë se 1TB e ruajtjes së Dropbox (shiko Sync.com vs Dropbox për më shumë krahasime).  

Nëse nevojat tuaja janë shumë më pak, Sync.com gjithashtu ka një plan bazë që nuk do t’ju kushtojë një monedhë. Ju merrni 5 GB ruajtje falas, dhe mund ta rritni atë me 1 GB për çdo referim që bëni – pa kufi. Programi i saj bujar i referimeve është arsyeja pse ne e konsiderojmë Sync.com një nga planet më të mira falas në ruajtjen e cloud.  

pCloud

Një nga avantazhet e të shkuarit me pCloud mbi Sync.com është se siguron një mundësi pagese nga muaji në muaj. Sidoqoftë, pagesa për një vit shërbimi do t’ju kursejë 20 përqind të këndshëm. Nëse jeni një superfan i pCloud, abonimet gjatë gjithë jetës ofrohen gjithashtu.

pCloud ofron dy nivele të ruajtjes me pagesë, ashtu si Sync.com. Mund të shkoni me 500 GB ruajtje ose të regjistroheni për një plan 2TB, nëse keni nevojë për më shumë hapësirë.

Kostot vjetore të pCloud janë afër identike të asaj që ofron Sync.com: rreth 4 $ për 500GB dhe 8 dollarë për 2TB. Ashtu si me Sync.com, ne vlerësojmë opsionin 500 GB dhe vlerën e përgjithshme, e cila rreh emrat më të mëdhenj.  

Abonimet nga muaji në muaj kushtojnë 4,99 $ për 500 GB dhe 9,99 $ për 2TB, i cili është akoma shumë konkurrues.

pCloud ofron një plan falas, duke ju dhënë 10 GB hapësirë ​​për të punuar me të. pCloud ka një program referimi gjithashtu, por më shumë sesa gigabajt ju merrni dollarë për të bindur të tjerët të regjistroheni. Eachdo referim që harxhon të paktën një muaj me pCloud do t’ju paguajë 5 dollarë, pa kufi se sa njerëz mund të referoheni.

Një mendim i rrumbullakët

Për Sync.com dhe pCloud, vlera është një pikë e lartë e shitjes. Nuk ka shumë për të ndarë koston e ruajtjes ndërmjet tyre. Nuk është për t’u habitur që etiketa e çmimeve është pothuajse identike, duke pasur parasysh që të dy shërbimet synojnë të njëjtën turmë të orientuar në intimitet.

Shumë njerëz do të gjejnë një larje të kostove, me konsiderata të tjera më të rëndësishme për vendimmarrjen e tyre. Sidoqoftë, lidhjet nuk janë argëtuese.

E vërteta është, çështja e vlerës në fakt bëhet pak më e komplikuar sepse pCloud ngarkon ekstra për encryption me njohuri zero dhe versionim të zgjeruar, ndërsa Sync.com jo. Sidoqoftë, raundi ka të bëjë me koston e ruajtjes; ne do t’i adresojmë ato shpenzime shtesë në kohën e duhur.

Ne po ju japim një raund nga një në pCloud falë opsionit të pagesave nga muaji në muaj, abonimet gjatë gjithë jetës dhe ruajtjen më të lirë të cloud (10 GB vs 5GB).

Raundi: Pika e Kostos së Magazinimit për pCloud

Sync.com Logo
Logo e pCloud

2

Sync

Sinkronizimi i skedarëve ose sinkronizimi është një veçori thelbësore e ruajtjes së cloud që ju lejon të redaktoni një skedar në një pajisje dhe të shihni redaktimet përkatëse në skedarë identikë të ruajtur në pajisje të tjera. Dropbox është mbreti i sinkronizimit për arsye që mund të lexoni në rishikimin tonë të Dropbox, por Sync.com dhe pCloud të dy tejkalojnë pjesën më të madhe të pjesës tjetër të konkurrencës.

Cila është më e mirë? Për të zbuluar, ne kemi testuar shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit të skedarëve duke përdorur një dosje provë 1 GB. Testet u ekzekutuan mbi një rrjet WiFi me shpejtësi të ngarkimit 10 Mbps dhe shpejtësi të shkarkimit 22 Mbps.

Sync.com

Ju mund të lidhni aq pajisje sa dëshironi në Sync.com për sinkronizimin e skedarëve. Platformat e mbështetur përfshijnë të dyshuarit e zakonshëm, Windows, OS X, Android dhe iOS. Linux nuk mbështetet, ne kemi një artikull mbi ruajtjen më të mirë të cloud për artikullin Linux nëse kjo është diçka që ju nevojitet.

Instalimi i klientit në PC ose Mac do të krijojë një dosje të veçantë për sinkronizim në sistemin tuaj të skedarëve. Zhvendosni skedarët në atë dosje, dhe ato do të ruhen si në hard diskun tuaj ashtu edhe në cloud, si dhe në dosjet sinkronizuese në kompjuterët e tjerë që keni lidhur me llogarinë tuaj Sync.com.

Nuk ka asgjë të re në lidhje me qasjen midis shërbimeve të ruajtjes së cloud, e cila u popullarizua nga Dropbox. Sidoqoftë, disa merren me kopjimin e skedarëve në mënyrë më efikase se të tjerët. Këtu janë rezultatet e testeve tona të shpejtësisë me Sync.com:

Testi Një: Testi Dy: Mesatarja:
Ngarkoni:16 minuta, 30 sekonda14 minuta15 minuta, 15 sekonda
Shkarko:7 minuta7 minuta7 minuta

Ndërsa nuk janë më të mirat që kemi parë ndonjëherë, mesatarja e shpejtësisë së ngarkimit dhe shkarkimit është brenda disa minutave të opsioneve me emër të mëdhenj si Dropbox dhe Google Drive, që të dy kanë avantazhin e rrjeteve globale të serverëve.

Ne testuam edhe një skedar 1 GB. Shumica e skedarëve me të cilët punoni ka të ngjarë të jenë thelbësisht më të vogla, në këtë rast sinkronizimi me Sync.com duhet t’i afrohet shenjës ideale të në kohë reale.

Sync.com ju lejon të rregulloni sasinë e gjerësisë së bandës së përdorur për sinkronizim, e cila mund të ndihmojë në kursimin e burimeve të sistemit për detyra të tjera. Bëni këto rregullime përmes skedës së rrjetit të panelit të kontrollit desktop Sync.com.

Si parazgjedhje, Sync.com rregullon automatikisht shpejtësinë e sinkronizimit, duke u ngadalësuar kur klienti zbulon një problem. Mund ta kaloni atë në një kapak të fortë midis 50 Kbps dhe 5 Mbps për të dy ngarkimet dhe shkarkimet.

Ne do të dëshironim të shohim një mundësi për “mos e kufizo”, të cilën do ta bësh me disa shërbime të tjera për ruajtjen e cloud. Vetë klienti ka nevojë për ca punë, pasi dritaret e tekstit në skedën e rrjetit janë shumë të vogla, të prera nga teksti dhe nuk mund të ndryshohen në madhësi.

Për të përfituar plotësisht nga plani 2TB Sync.com, ka të ngjarë të dëshironi të fikni sinkronizimin për disa skedarë në mënyrë që t’i ruani ato vetëm në re dhe jo gjithashtu në hard diskun tuaj.

Sync.com ju lejon ta bëni këtë duke fikur sinkronizimin e nën-dosjeve në dosjen tuaj të sinkronizimit, një veçori e quajtur sync selektive.

Quibble e vetmja jonë është se, si me goditjen e brezit, paneli i kontrollit Sync.com ka disa çështje madhësie që ndërpresin tekstin dhe e bëjnë më të vështirë përdorimin sesa duhet.

pCloud

pCloud gjithashtu përdor një model dosjeje sync për të bërë sinkronizimin e pajisjes sa më të thjeshtë. Klientët janë në dispozicion për Windows, Mac dhe, ndryshe nga Sync.com, Linux. Android dhe iOS janë të dy të mbështetur gjithashtu me aplikacione celulare.

Pas instalimit të klientit të desktopit, do të krijohet një dosje pCloud në sistemin tuaj të skedarëve.

Nëse dëshironi, në të vërtetë mund të përcaktoni marrëdhënie të sinkronizimit me porosi duke përdorur panelin e kontrollit të desktopit të pCloud, ku mund të lidhni dosjet në sistemin tuaj të skedarëve në vendet e dosjeve në cloud.

Ndërsa dosjet e shumëfishta sinkronizimi mund të jenë të vështira për t’u menaxhuar në shumë pajisje, opsioni është i mirëseardhur dhe jo ai që do të shihni me shumicën e shërbimeve të tjera të ruajtjes së cloud, duke përfshirë Sync.com, i cili vetëm ju lejon të keni një dosje sinkronizimi.

Ne testuam shpejtësinë e kopjimit të skedarit pCloud duke përdorur dosjen tonë të testit 1 GB. Ja çfarë kemi marrë:

Testi Një: Testi Dy: Mesatarja:
Ngarkoni:22 minuta20 minuta21 minuta
Shkarko:8 minuta8 minuta, 30 sekonda8 minuta, 15 sekonda

Siç mund ta shihni, ngarkimi i dosjes tonë 1 GB me pCloud zgjati rreth gjashtë minuta më shumë sesa me Sync.com. Shkarkimet zgjatën dy minuta më gjatë.

Përsëri, shpresojmë se nuk do të punoni me skedarë aq të mëdha sa ne në testimin tonë. Sidoqoftë, diferenca është mjaft e madhe. Moreso, sidoqoftë, se dallimi midis Sync.com dhe Dropbox. pCloud ju lejon të rregulloni shpejtësinë e sinkronizimit duke përdorur panelin e kontrollit të desktopit.

Testet tona u ekzekutuan duke përdorur bandën e “pakufizuar”, një opsion pCloud ju jep që Sync.com jo. Goditja automatike është gjithashtu një mundësi, ose mund të vendosni një kapak të vështirë të çdo shpejtësie që dëshironi.       

pCloud gjithashtu ju lejon të vendosni klientin të injorojë modele të caktuara të skedarëve kur sinkronizoni, në rast se nuk dëshironi të sinkronizoni skedarë specifikë ose llojet e skedarëve. Sync.com – dhe shumica e shërbimeve të tjera për ruajtjen e cloud – nuk e kanë këtë aftësi.

Kjo shtesë nuk e tejkalon gati faktin se pCloud nuk ka një mundësi për sinkronizim selektiv. pCloud bën përdorimin e një disku të rrjetit të quajtur pCloud Drive që shtohet në sistemin tuaj të skedarëve nëse dëshironi të ruani skedarë vetëm në cloud dhe jo në kompjuterin tuaj.

Ndërsa qasja e rrjetit të funksionimit funksionon, është gjithashtu më shumë punë sesa sinkronizimi selektiv, veçanërisht nëse shpesh ndryshoni ato skedarë që doni të sinkronizoni dhe ato që nuk dëshironi të sinkronizoni. Shtë shumë më e lehtë thjesht të jeni në gjendje të aktivizoni ose çaktivizoni sinkronizimin në dosjen tuaj.

Dy mendime të rrumbullakëta

pCloud ka disa veçori të këndshme të sinkronizimit si aftësia për të konfiguruar dosje të shumëfishta sinkronizimi dhe përjashtimi i llojeve të skedarëve nga sinkronizimi. Ai gjithashtu ka mundësi më fleksibël për sinkronizimin e baterive – për të mos përmendur një panel kontrolli më të mirë se sa atë që merrni me Sync.com.

Sidoqoftë, ngarkimet dhe shkarkimet e skedarëve ishin më të ngadalta në testimin tonë të pCloud sesa me Sync.com dhe mungesa e sinkronizimit selektiv zvogëlon përvojën e përdoruesit.

Sync.com nuk do të bëjë asgjë të veçantë në lidhje me sinkronizimin e skedarëve, por ajo kryen në një nivel mjaft të ngushtë me shërbimet kryesore të ruajtjes së cloud, që shumica e njerëzve nuk do të vënë re një ndryshim në performancën.

Raundi: Pika e sinkronizimit për Sync.com

Sync.com Logo
Logo e pCloud

3

Ndarja e skedarëve

Mundësia për të shkëmbyer skedarë me të tjerët është një zgjatje natyrale e ruajtjes së skedarëve në cloud, duke ju lejuar të punoni rreth kufijve të madhësisë së skedarit në bashkëngjitjet e postës elektronike dhe çështjet e tjera të ruajtjes.

Pothuajse të gjitha shërbimet e ruajtjes së cloud sot ju lejojnë të ndani përmbajtje duke krijuar lidhje skedarësh. Sidoqoftë, ekzistojnë dallime të mëdha në ekzekutim me karakteristikat e dizajnuara për të kontrolluar hyrjen në lidhjet që llogaritin shumicën e tyre.

Sync.com

Duke përdorur Sync.com, ju mund të ndani skedarët e ruajtur direkt nga dosja juaj e sinkronizimit, ose përmes shfletuesit tuaj ose aplikacionit celular.

Duke vepruar kështu krijon një lidhje që mund ta dërgoni me adresë emaili ose të shpërndani manualisht.

Kjo është krejt e zakonshme. Farë nuk është është që Sync.com gjithashtu siguron disa cilësime shtesë të lidhjes për të ndihmuar në ruajtjen e kontrollit të përmbajtjes tuaj. Cilësimet kryesore përfshijnë mbrojtjen e fjalëkalimit, datat e skadimit dhe kufijtë e konfigurueshëm të shkarkimit.

Për të ndihmuar në ndjekjen e veprimtarisë, mund të vendosni gjithashtu njoftime për aktivitetin e lidhjes. Ekziston edhe një opsion i quajtur “intimitet i përmirësuar”, i cili shtron kriptimin e njohurive zero të Sync.com për të regjistruar aksione.

Kur krijoni një lidhje për një dosje, çdo skedar brenda këtij dosje merr lidhjen e vet të veçantë me Sync.com. Dikur ishte që ata me të cilët keni shpërndarë dosjen do të duhej ta shkarkonin secilën skedar individualisht; megjithatë, Sync.com tani përfshin një mundësi për të shkarkuar të gjithë dosjen menjëherë, si një skedar .zip.

Ekziston gjithashtu një mundësi për të krijuar një lidhje të ngarkimit të dosjeve, e cila lejon të tjerët të ngarkojnë skedarë në hapësirën e ruajtjes së cloud, edhe nëse nuk janë vetë pronarët e llogarive Sync.com.  

Ndarja e dosjeve dhe jo e skedarëve ju lejon të kufizoni qasjen e skedarëve për njerëz të veçantë bazuar në adresën e postës elektronike në vend se të krijoni një lidhje. Në ndarjen e një dosje me adresë emaili, gjithashtu mund të shtoni lejet e dosjeve si vetëm pamja dhe të ndryshoni.

Më në fund, mund të kontrolloni të dy lidhjet dhe dosjet që keni ndarë duke përdorur pamje të dedikuara të shfletuesit për secilën. Këto pamje janë të mira për të audituar atë përmbajtje që keni ndarë në mënyrë që të mos humbni gjurmët. Mund të duket si një gjë e thjeshtë, por shumë shërbime të ruajtjes së reve e anashkalojnë këtë aftësi.

pCloud

Ju nuk mund të ndani skedarë individuale përmes dosjes sinkronizuese të desktopit me pCloud. Sidoqoftë, ekziston një mundësi për të vendosur dosjet e përbashkëta përmes panelit të kontrollit të desktopit.  

Në përgjithësi, sidoqoftë, është më mirë të ndaheni me pCloud duke përdorur ndërfaqen e shfletuesit ose një aplikacion mobil pCloud, i cili ofron shumë mundësi të tjera.

Folderdo dosje dhe skedar ju lejon të krijoni një lidhje të shkarkimit.

Ju mund ta ndani lidhjen me dorë ose ta dërgoni atë përmes adresës elektronike. pCloud madje ju lejon të importoni listën tuaj të kontakteve Gmail për t’ju ndihmuar.

Ashtu si me Sync.com, mund të vendosni fjalëkalime dhe data të skadimit të lidhjeve.

Ju nuk do të merrni disa nga opsionet e tjera, megjithatë, si vendosja e kufijve të shkarkimit dhe njoftimet për aktivitetin. Eachdo lidhje ka një skedë statistikore, megjithatë, nëse doni të kontrolloni shkarkimet totale.

pCloud ka më shumë mundësi për ndarjen e dosjeve sesa për skedarët. Këto përfshijnë aftësinë për të gjeneruar një lidhje të ngarkimit që të tjerët mund të përdorin për të shtuar skedarë në ruajtjen e reve tuaj dhe një mundësi për të lejuar qasje bazuar në email në vend se të krijoni një lidhje. Ashtu si me Sync.com, duke bërë kështu ju lejon t’u jepni të tjerëve shikimin ose modifikimin e lejeve.

Në fund të fundit, pCloud ju lejon të kontrolloni të dy aksionet e dosjeve dhe lidhjet me pamje të dedikuara në mënyrë që të mos humbni gjurmët e asaj aksesi që ju keni dhënë.

Rreth tre mendime

Të dy Sync.com dhe pCloud trajtojnë ndarjen e skedarëve shumë mirë. Në fakt, ne renditëm këto dy shërbime numër një dhe numër dy për ndarjen e skedarëve në azhurnimin tonë të fundit më të mirë të udhëzuesit për ruajtjen e cloud. ’Shtë gjërat e vogla që kanë rëndësi: mbrojtja e fjalëkalimit për lidhjet, datat e skadimit, lidhjet e ngarkimit dhe mjetet për të kontrolluar aksionet i bëjnë të dyja më të sigurt për këtë detyrë sesa edhe emrat më të mëdhenj në industri.

Në fund të fundit, ne i dhamë Sync.com nuden mbi pCloud në udhëzimin e blerësit tonë, dhe ne do të bëjmë të njëjtën gjë këtu.

Arsyeja e madhe për këtë është se Sync.com ju lejon të mbroni lidhje me encryption zero të njohurive, ndërsa pCloud jo. Kjo do të thotë se kompania mund të shohë teknikisht se çfarë skedarësh po i ndani me pCloud, por jo me Sync.com. Mundësia për të vendosur kufijtë e shkarkimit të lidhjeve është një avantazh tjetër në favor të Sync.com.

Raundi: Pika e Ndarjes së Dosjeve për Sync.com

Sync.com Logo
Logo e pCloud

4

siguri

Ne përmendëm më herët se siguria në re është buka dhe gjalpi i Sync.com dhe pCloud. Ndërsa të dy shkëlqejnë mbi konkurrencën kur është fjala për koston e ruajtjes dhe veçoritë e shkëmbimit të skedarëve, statusi i tyre si shërbime të reja të kriptimit me njohuri zero është ajo që përcakton më së miri konkurrencën e tyre..

Sync.com

Sync.com siguron kriptim me njohuri zero si parazgjedhje. Në fakt, nuk ka asnjë mënyrë për ta fikur atë. Në teori, kjo do të ngadalësojë disa shpejtësi të sinkronizimit sepse kriptimi zgjat më shumë dhe Sync.com nuk mund të përdorë metadata e skedarëve për indeksimin. Sidoqoftë, siç zbulohet në raundin e dytë, Sync.com vazhdon të lëvizë me një klip të këndshëm.

Mund ta ndryshoni fjalëkalimin tuaj në çdo kohë nga paneli i kontrollit në desktop. Ky fjalëkalim përdoret për të gjeneruar çelësat tuaj të enkriptimit.

Meqenëse Sync.com nuk e njeh fjalëkalimin tuaj, nuk mund t’i dijë çelësat tuaj të enkriptimit. Sidoqoftë, kjo do të thotë gjithashtu nëse harroni fjalëkalimin tuaj, do të humbni hyrjen në ruajtjen tuaj në re.

Niveli i shifrimit të përdorur është AES-256. AES është protokolli i kriptimit që është më i zakonshmi midis shërbimeve të ruajtjes së cloud sot, dhe AES 256-bit nuk mund të plasaritet (që ne dimë).

Sync.com ju jep gjithashtu mundësinë e përdorimit të autentifikimit me dy faktorë, për të cilin ju sugjerojmë aktivizimin. Autentifikimi me dy faktorë kërkon një kod shtesë sigurie për t’u futur në llogarinë tuaj Sync.com kur në një kompjuter shërbimi nuk e njeh. Ky kod mund të merret përmes postës elektronike ose Google Authenticator, një aplikacion mobil.

Vlera e vërtetimit me dy faktorë është mbrojtja kundër vjedhjes së fjalëkalimit, e cila është shumë më e lehtë për t’u tërhequr sesa thyerja e çelësitit të enkriptimit – veçanërisht nëse keni një fjalëkalim të dobët.

Nëse kompjuteri juaj është i vjedhur, Sync.com gjithashtu ju lejon të fshini nga distanca dosjen tuaj të sinkronizimit, në mënyrë që kushdo që të mos ketë, të paktën, të jetë në gjendje të vjedhë selfiet tuaja.  

Një avantazh i fundit i Sync.com është se ajo është me qendër në Kanada, e cila zakonisht ka ligje më të forta për privatësinë e informacionit sesa SH.B.A., ku bazohen shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud. Sidoqoftë, me kriptimin me njohuri zero, vendndodhja nuk është një çështje kaq e madhe.

pCloud

pCloud siguron kriptim me njohuri zero, por ndryshe nga Sync.com, nuk e bën këtë si parazgjedhje. Ju në të vërtetë duhet të paguani shtesë për të marrë atë, përmes një shtese të quajtur pCloud Crypto.

Kostoja e pCloud Crypto është 4,99 $ në muaj. Ju mund të kurseni 20 përqind duke paguar për një vit më parë, për gjithsej 47.88 dollarë. Ashtu si me planet e pajtimeve, ju gjithashtu mund të bëni një pagesë një herë për të marrë Crypto për jetën; kostoja është 125 dollarë.

Me shtimin e Crypto, duhet të përdorni një dosje të veçantë të sigurt për të përfituar nga enkriptimi privat, nga fundi në fund, kështu që mos bëni gabimin të mendoni se skedarët në dosjen tuaj të sinkronizuar rregullisht janë të mbrojtura.

Për më tepër, siç u përmend, skedarët e përbashkët nuk mund të mbrohen me encryption me njohuri zero kur përdorni pCloud. Shërbimi përdor AES 256 për mbrojtje maksimale nga goditjet e forcës brutale, kështu që është mirë të shihet.

Ajo që nuk është aq e mirë është mungesa e vërtetimit të dy faktorëve. Sigurohuni që të përdorni fjalëkalime të forta, unike për llogarinë tuaj pCloud, pasi nuk ka asgjë për të ndaluar askënd që vjedh tuajin të hyjë në llogarinë tuaj. Ndiqni këshillat tona për krijimin e fjalëkalimeve të forta nëse doni të ndiqni praktikat më të mira.

Raundi i Katër Mendimeve

Përkundër mungesës së vërtetimit me dy faktorë, fakti që ju duhet të paguani për kriptimin e njohurive zero dhe faktin që aksionet e skedarëve nuk mund të sigurohen, pCloud renditet një nga mjetet më të mira për ruajtjen e cloud.

Sync.com është zgjedhja jonë absolutisht e preferuar për ruajtjen e cloud kur bëhet fjalë për privatësinë. Shërbimi nuk do të humbasë me të vërtetë kur bëhet fjalë të siguroheni që skedarët tuaj janë vetëm për sytë tuaj, nga vendndodhja e tij në Kanada deri në falas encryption të njohurive zero dhe vërtetimin e dy faktorëve.

Raundi: Pika e Sigurimit për Sync.com

Sync.com Logo
Logo e pCloud

5

Karakteristika shtesë

Kostoja e ruajtjes, sinkronizimi, ndarja dhe siguria janë arsyet kryesore për të marrë parasysh Sync.com dhe pCloud. Asnjëra nuk ka aplikacionet e integruara të produktivitetit, për shembull, që e bëjnë Google Drive të veçojë (lexoni se si të përdorni Google Drive). Thënë kështu, dollapi nuk është plotësisht i zhveshur kur bëhet fjalë për veçori shtesë.

Në raundin tonë të fundit, ne vendosëm të nxjerrim në pah disa nga tiparet që ne kemi ndjerë se mund t’i shtyjmë blerësit drejt një shërbimi ose tjetri.

Sync.com

Në shumë mënyra, Sync.com është gati aq themelore sa ju merrni. Ju nuk mund të shikoni dokumentet nga shfletuesi juaj, e lëre më t’i modifikoni ato. Nuk ka asnjë mundësi për të transmetuar muzikë ose filma. Ju as nuk mund të shikoni koleksionin tuaj të fotografive pa i shkarkuar më parë skedarët.

Këto humbje do t’i mbajnë larg, dhe me të drejtë. Sidoqoftë, Sync.com ka një justifikim për të mos ofruar një aplikacion shënimesh ose aftësinë për të shikuar filmat tuaj të preferuar, dhe kjo është shifrimi i njohurive zero që ai aplikon.

Vendosni në thelb, asnjë qasje në çelësat tuaj të enkriptimit do të thotë që Sync.com nuk mund të deshifrojë skedarët tuaj për t’i shikuar paraprakisht ose për t’i luajtur ato brenda aplikacionit të shfletuesit.

Sync.com ka disa veçori të shtuara që ia vlen të përmenden, megjithëse. Për shembull, Sync.com Vault ju lejon të arkivoni dosje dhe skedarë për të pastruar hapësirën në hard drive tuaj. Sidoqoftë, Vault është me përdorim të kufizuar kur thjesht mund të përdorni sinkronizimin selektiv.

Shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud ofrojnë një formë të mbajtjes së kufizuar të skedarit të fshirë dhe kontrollit të versionit, por zbatimi i Sync.com është më bujar: si parazgjedhje, skedarët e fshirë dhe versionet e mëparshme të skedarëve ruhen vetëm për 30 ditë. Sidoqoftë, nëse jeni një pajtimtar sesa të përdorni një llogari falas, mund të ruani skedarët e fshirë pafundësisht dhe të mbani sa më shumë versione të mëparshme të skedarëve siç dëshironi.

Kjo është me të vërtetë gjithçka që ka për veçori shtesë Sync.com. Siç thamë, shtesat e kufizuara janë një faktor se sa i mbyllur shërbimi është më shumë se gjithçka. Disa përdorues do ta pëlqejnë, të tjerët nuk do. Të tjerët do të përfitojnë më shumë nga përzierja e gjërave, të tilla si çiftimi i Sync.com me Google Drive.

pCloud

Siç u diskutua, pCloud si parazgjedhje nuk ofron kriptim me njohuri zero. Nëse shtoni Crypto, do të keni mundësi si për kriptimin e menaxhuar (dosjen tuaj për sinkronizimin) ashtu edhe për encryption me njohuri zero (dosja juaj Crypto).   

Për shkak se kompania mund të lexojë skedarët tuaj në disa raste, pCloud mund të ofrojë më shumë sesa Sync.com kur bëhet fjalë për veçoritë që kërkojnë qasje në skedarë. Ndërsa pCloud nuk shkon aq larg sa siguron, për shembull, integrimin me MS Office Online si OpenDrive (lexoni rishikimin tonë të OpenDrive), mori disa truket.

Për fillestarët, mund të shikoni skedarët, përfshirë dokumentet dhe fotot.

Ju gjithashtu mund të ndryshoni përmasat e fotove, megjithëse kjo është në lidhje me masën e redaktimit të skedarëve që mund të bëni me pCloud. Sidoqoftë, shikuesi i figurës pCloud mund të përdoret për të krijuar shfaqje me dritare – dhe cilësia e figurës është e shkëlqyeshme.

Muzika dhe video të dy mund të transmetohen direkt nga pCloud për aq kohë sa ato nuk gjenden në dosjen tuaj Crypto. Përvoja e përgjithshme për të dy është shumë e mirë, duke e bërë pCloud një nga deponimet më të mira për media.

Si Sync.com, pCloud ju lejon të pastroni hapësirën në hard drive tuaj pa kaluar rrugën e zakonshme të sinkronizimit selektiv. Kjo mund të bëhet me një mundësi të vozitjes së rrjetit pCloud. pCloud mund të përdoret gjithashtu për të kopjuar fotot tuaja të mediave sociale (Facebook, Instagram dhe Picassa, tani) dhe mund të kopjojë automatikisht faqet e WordPress.

Versioni i skedarëve dhe ruajtja e skedarëve të fshirë janë të dyja disi të dobët me pCloud. Versionet e mëparshme të skedarit ruhen vetëm për 15 ditë nëse jeni përdorues falas dhe 30 ditë nëse jeni pajtimtar. Njësoj me skedarët e fshirë.

pCloud ofron një shtesë shtesë të historisë së skedarëve që e rrit atë numër në një vit. Sidoqoftë, kostoja vjetore për shtesën është 36 dollarë.

Rreth pesë mendime

Nëse paratë nuk do të ishin objekt, kjo do të ishte shumë e rrumbullakët e pCloud. Sidoqoftë, pagesa vjetore prej 36 dollarë për aftësitë e zgjeruara të historisë së skedarëve që akoma nuk përputhen me atë që merrni falas me Sync.com pak gjëra.

E megjithatë, në fund të fundit, ne me të vërtetë na pëlqen aftësitë e mediave të pCloud për të luajtur dhe veçoria e shfaqjes së pamjeve. Shtoni në faktin se 30 ditët e historisë së skedarëve që ju merrni falas me pCloud do të jenë të mjaftueshme për shumicën e përdoruesve, dhe ne akoma jemi zhytur drejt pCloud – thjesht jo aq fort sa mund të ishim.

Raundi: Karakteristika shtesë Pika për pCloud

Sync.com Logo
Logo e pCloud

6

Aktgjykimi

pCloud mori rrethin e parë, shpenzimet e ruajtjes, për faktin se ofron mundësi pagese nga muaji në muaj (dhe gjatë gjithë jetës) dhe Sync.com jo. Sidoqoftë, ndërsa kostoja vjetore e shërbimit mund të jetë e njëjtë midis këtyre dy shërbimeve, fakti që Sync.com përfshin encryption me njohuri zero dhe versionim të pakufizuar, si pjesë e kostos së tij të shërbimit, ndoshta e bën atë vlerën më të mirë në përgjithësi sesa pCloud.

Ne gjithashtu mendojmë se ndërsa pCloud bën një punë të bukur me ndarjen e skedarëve dhe sigurinë në krahasim me pothuajse të gjitha shërbimet e tjera të ruajtjes së cloud, Sync.com është thjesht më i miri në përgjithësi kur bëhet fjalë për të dy. Për më tepër, sinkronizimi shkon pak i ngadaltë me pCloud dhe nuk duket se ekziston një mundësi sinkronizimi selektiv, duke ju detyruar të mbështeteni në diskun e rrjetit pCloud për të pastruar hapësirën e diskut të ngurtë.

Kur bëhet fjalë për këtë, përveç opsioneve më fleksibël të pagesës, e vetmja gjë që duhet të bindë me të drejtë disa përdorues të zgjedhin pCoud mbi Sync.com janë aftësitë e saj të transmetimit mediatik.

pCloud është një shërbim i shkëlqyeshëm. Sync.com është vetëm pak më mirë.

Fituesi i fundit: Sync.com

Ku zbarkoni në pyetjen Sync.com vs pCloud? Lërini mendimet tuaja në komentet më poshtë dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map