Rishikimi Bitcasa – Ruajtja dhe sinkronizimi i pakufizuar i reve

Kemi dëgjuar shumë për Bitcasa. Shërbimi ogurzues i ruajtjes dhe sinkronizimit të pakufizuar të cloud që premton të zgjidhë të gjitha problemet tuaja me cloud. Ndërsa ka shumë shërbime rezervë në internet që ofrojnë ruajtje të pakufizuar, akoma nuk ka asnjë që ofron sinkronizim të pakufizuar skedar gjithashtu. Thuajse tingëllon shumë mirë për të qenë e vërtetë, dhe megjithatë, ata e kanë bërë atë. 


Tani e tutje mund të hyrni zyrtarisht dhe të blini Bitcasa për nevojat tuaja personale të ruajtjes në cloud. Duke qenë një i pakufizuar është e pamundur të ikësh nga hapësira. Sigurisht, ‘i pakufizuar’ është thjesht një tregtie e marketingut që do të thotë që mund të ruani sa më shumë skedarë që dëshironi pa ekzekutuar kufizime nga ana e ofruesve. Asnjë shërbim në botë nuk mund të ruajë një sasi të pakufizuar të dhënash. Sens i përbashkët, apo jo? Por akoma ia vlen të përmendet – nuk e dini kurrë se çfarë mendojnë njerëzit.

  • 10 GB Ruajtje pa cloud 
  • Tani vetëm 69 $ në vit për ruajtje dhe sinkron të pafund
  • Përdoreni edhe në celularin tuaj

Sidoqoftë, ka disa shërbime të shkëlqyera, të cilat kufizojnë disa veçori, për shembull, Bandwidth duke e bërë transferimin e skedarëve jashtëzakonisht të ngadaltë. Bitcasa duket se do të qëndrojë larg nga përvoja e tillë e përdoruesit duke penguar praktikat që ofrojnë një zgjidhje të vërtetë të pakufizuar. 

Drive i pafund Bitcasa
Rishikimi i Bitcasa

Bitcasa ka aplikacione desktopi për Windows, Mac dhe Linux (në alfa). Ndërfaqja për Bitcasa është minimale; Bitcasa integrohet në sistemin e skedarëve që paraqitet si njësi, me një letër të diskut “Unë” në Windows ose një vendndodhje të preferuar në Mac.

Diskutimi i pafund, është arsyeja e tërë pse Bitcasa dëshiron që ju të “rrëzoni disqet e jashtëm të fortë, dhe të ruani skedarët tuaj në Bitcasa Infinite Drive tuaj për të liruar hapësirë ​​në kompjuterin dhe telefonin tuaj”.

Si të filloni me Bitcasa

Shkarkoni Bitcasa për Windows në faqen e tyre të internetit

Instalimi i Bitcasa është goxha drejt përpara. Konfigurimi mund të shkarkohet nga faqja e shkarkimit Bitcasa.

Ju mund të regjistroheni në lidhjen më poshtë për të marrë një muaj pa ruajtje të pafund para se të instaloni klientin, ose mund të regjistroheni për Bitcasa nga brenda softuerit pas instalimit.

Pasi të keni hyrë për herë të parë, ka një prezantim të shpejtë.

Në fund të mësimit, Bitcasa ju pyet që të zgjidhni dosjet që dëshironi të pasqyroni.

Siç sugjeron imazhi, dosjet që keni vendosur të pasqyrohen do të ruhen në internet pa ndryshuar asgjë në lidhje me mënyrën se si ajo tashmë ekziston në hard drive tuaj, jashtë linje. Mos u shqetësoni nëse nuk jeni të sigurt për atë që dosjet të zgjidhni, gjithmonë mund të pasqyroni më shumë dosje më vonë (ose të ndaloni pasqyrimin për atë çështje).

Zgjidhni llogarinë tuaj dhe filloni të pasqyroni skedarët në cloud

Bitcasa në desktopin tuaj

Ekzistojnë dy mënyra me të cilat mund të ruani skedarët tuaj në Bitcasa duke përdorur klientin e desktopit, ju thjesht mund t’i shtyni skedarët tuaj në Drive Infinit ose mund t’i “pasqyroni” skedarët tuaj në diskun e pafund..

Kur kopjoni skedarët në disku të pafund Bitcasa, skedarët ngarkohen në cloud. Shtë po aq e thjeshtë sa ajo, Bitcasa bën gjithë punën komplekse në shpinë. Por kopjimi i skedarëve në “Infinite Drive” në aplikacionin desktop ndonjëherë kërkon mjaft kohë vetëm për ta kopjuar atë në vend. Nëse skedarët janë shumë të mëdhenj, mund të duhet edhe më shumë kohë për të ngarkuar edhe pasi kopjohen skedarët. Ikona e sistemit të trayit ju tregon se sa të dhëna akoma nuk duhet të ngarkohen.

Kopjoni skedarët tuaj në drivein tuaj të ri të pafund

Ju gjithashtu mund të klikoni me të djathtën në një skedar ose dosje për ta kopjuar atë direkt në direktorinë rrënjësore të diskut Bitcasa Infinite në Windows.

Pasqyrimi, nga ana tjetër thjesht krijon një kopje të skedarëve të paraqitur fizikisht në kompjuter; në thelb kopje rezervë e kompjuterit. Këto skedarë mund të arrihen përmes dosjes me emrin “Dosjet e pasqyruar” në disk Bitcasa.

Për të pasqyruar një dosje, thjesht kliko me të djathtën në një dosje dhe kliko në “Pasqyrë këtë dosje në Bitcasa”. Përsëri, përparimi i ngarkimit mund të shihet duke klikuar me të djathtën mbi ikonën e sistemit të trayit. Ju gjithashtu mund të përdorni të njëjtën menu për të ndaluar pasqyrimin e një dosje.

Paneli i Preferencës së Cilësimeve të Bitcasa
Pra, siç mund ta shihni ndërfaqja e Bitcasa është thjeshtuese. Unë do të them që ndërfaqja është pothuajse jo ekzistente, sepse e vetmja dritare që një përdorues do të vinte në dritare është dritarja e Cilësimeve, Bitcasa përpiqet të mbajë ndërfaqen e thjeshtë duke lënë të gjitha gjërat e ndërlikuara për të punuar prapa skenave.

Ashtu si kopjimi i skedarëve në Bitcasa, qasja në skedarët tuaj është shumë e lehtë. Ju mund të përdorni skedarët tuaj duke i hapur ato direkt nga Drive Infinite. Nëse transmetimi nuk është gjëja juaj ose nuk mbështetet nga madhësia e tubit të gjerësisë së bandës tuaj, ju mund të kopjoni skedarët në një vendndodhje në diskun tuaj fizik dhe t’u qaseni atyre pasi të jenë shkarkuar.

Drejtoria “Dosjet e pasqyruar” në Drive Infinite përmban të gjitha dosjet e pasqyruar nga të gjitha pajisjet tuaja. Dosjet e pasqyruar janë renditur sipas pajisjes së tyre të origjinës. Të gjithë dosjet e pasqyruar brenda këtij drejtori janë vetëm për lexim, domethënë ju mund të përdorni vetëm ose të kopjoni skedarët nga dosjet e tyre.

Bitcasa tregon dosjet tuaja të pasqyruara

Ndërfaqja në internet e Bitcasa

Ndërfaqja në internet, ose access hyrja në internet ’siç e vendos Bitcasa, është fytyra e dukshme e Bitcasa. Në krahasim me ndërfaqen mezi ekzistuese të aplikacioneve të desktopit, ndërfaqja në internet me kënaqësi të sheshtë dhe e errët e portalit në internet ka pothuajse

Duke shfaqur pesë pamje – Dosja, Muzika, Videot, Fotografitë dhe Dokumentet shumë si aplikacionet për celular, Qasja në Web siguron një mënyrë të thjeshtë për të marrë të dhënat e ruajtura në Bitcasa përmes shumicës së shfletuesve më të rinj..

Shfletoni skedarët tuaj kudo nga ndërfaqja në internet

Përveq që të keni mundësinë të ngarkoni skedarë ose të fshini skedarë ose dosje, portali në internet më së shumti ju lejon qasje vetëm për lexim duke ju lejuar të shkarkoni skedarë, të shikoni dokumente në shfletues dhe të luani këngë ose video. Megjithëse, Bitcasa lë të kuptohet se redaktimi i Dokumenteve mund të jetë i mundur në të ardhmen.

Transmetoni Koleksionin Tuaj të Muzikës me Bitcasa

Versioni i skedarëve 

Qasja në internet e Bitcasa ka karakteristika të padisponueshme në desktop ose ndërfaqen mobile. Karakteristika e fuqishme e historisë së skedarëve, për shembull, është e arritshme përmes menutë që bien. Duke përdorur këtë, ju mund të ktheheni në çdo pikë në kohë, për të tërhequr versionet e mëparshme të skedarëve ose madje edhe skedarët që janë fshirë (Për pëlqimet e ruajtjes së skedarëve të fshirë pafundësisht si Crashplan dhe OpenDrive). Ju mund të stërvitni në orën dhe minutën e saktë të versionit të skedarit që dëshironi të shkarkoni.

Bitcasa në pajisje mobile dhe të tjera

Bitcasa ka aplikacione për iOS, duke mbështetur iPhone dhe iPad; për Android, duke mbështetur të gjitha pajisjet Android; dhe gjithashtu në Windows Store, për të gjitha pajisjet Windows RT, Windows 8 dhe Windows 8 Pro.

Bitcasa mbështet pajisjet mobile

Aplikacioni Bitcasa Android ofron një mënyrë të thjeshtë dhe të thjeshtë për të hyrë në skedarë në lëvizje. Mësimi dhe vendosja në hyrjen fillestare siguron një përmbledhje të shpejtë dhe pothuajse të plotë të klientit. Me një ndërfaqe identike me portalin në internet, aplikacioni i sheshtë me temë të errët ka pesë pamjet e Dosjet, Dokumentet, Fotografitë, Muzika dhe Video të ngjashme me portalin në internet në ekranin fillestar. Për më tepër, ngjitësi i lartë si pllaka tregon skedarin më të fundit të hapur ose të shkarkuar, si dhe një mundësi për të parë skedarët e preferuar (ose me yll).

Bitcasa kuptoi se ëndrra e diskut të ngurtë vetëm me disk nuk është shumë e mundshme për një telefon celular, kështu që starrimi i një skedari në këndin e sipërm të djathtë lejon që skedarët të qasen jashtë linje (një tipar i tillë për fat të keq nuk është i disponueshëm për klientët e desktopit).

Qasni fotografitë tuaja celular në lëvizje
E gjithë struktura e dosjes mund të shihet në pamjen Dosjet e aplikacionit. Së bashku me një media player të integruar, Bitcasa lejon hyrjen direkte të skedarëve të tjerë duke përdorur aplikacionin para-ekzistues të instaluar në telefonin android. Për shkak se jo të gjithë telefonët Android kanë shikues ose eksplorues të skedarëve të integruar, Bitcasa e shfrytëzoi mundësinë për të mos qenë në gjendje të “shkarkojë” skedarët. Skedarët mund të hapen ose direkt nga uebi ose të ruhen si të preferuar dhe të shikohen, përsëri, duke e lokalizuar atë në aplikacionin celular. Në qoftë se nuk gërmoni brenda strukturës së dosjes suaj, nuk është e lehtë të gjesh skedarët duke përdorur një tjetër eksplorues ose shfletues filerash. Kjo mund të shkaktojë një problem nëse doni të shikoni disa skedarë pa hapur Bitcasa ose duke përdorur një aplikacion jo të paracaktuar (Bitcasa mund të hapë skedarin vetëm nëse ekziston një shoqatë e paracaktuar e skedarëve).

Përveç kësaj, Bitcasa mund të përdoret për të transmetuar muzikë dhe video nga ruajtja e pafundme. Ekziston gjithashtu një mundësi për të lidhur kamerën me Bitcasa – kjo veçori mundëson që Bitcasa të ngarkojë në mënyrë periodike të gjitha fotot dhe videot në celular (qoftë në 3G ose nëse zgjidhet, vetëm WiFi) automatikisht. Ashtu si mënyra e aparatit fotografik të pajisur me iCloud në pajisjet iOS, të gjitha fotot dhe videot në celular janë pasqyruar në një dosje “Uploads” të krijuar në rrënjën e Drive Infinite kur të zgjidhet opsioni.

Sigurimi

Bitcasa fillimisht u përcaktua të jetë një shërbim me encryption “njohuri zero”, që do të thotë se askush duke përfshirë stafin në Bitcasa vetë nuk mund të hyjë apo edhe të ketë një të dhënë për atë skedarë që keni ngarkuar në internet. Për dallim nga shërbimet e njohura si Google Drive ose Dropbox, ku ofruesi mund të hyjë në skedarët tuaj në raste të rralla (situata juridike për shembull), Bitcasa thotë se “Askush në Bitcasa nuk mund t’i shohë të dhënat tuaja. Ne as nuk mund t’i shohim emrat e skedarëve. Të gjithë ne shohim janë blloqe të të dhënave të koduara. Ne as nuk e dimë kush i zotëron ata. “
Pra, edhe nëse ata ishin urdhëruar nga qeveria të deshifrojnë të dhënat e një individi, ata mund të mos jenë në gjendje të ndihmojnë në asnjë mënyrë.

Aktualisht, në uebfaqe thjesht thuhet se Bitcasa përdor encryption “AES-256” e cila është standardi për kriptimin ushtarak. Ka pasur shqetësime të tjera të sigurisë të ngritura nga përdoruesit në blogosferë dhe vende të tjera në lidhje me algoritmet e përdorura; sistemi i vendosur për të deshifruar të dhënat përmes portalit në internet ose aplikacionit celular dhe zbrazësive të sistemit të kriptimit vetë (i njohur si encryption konvergjent). Shumë janë përgjigjur dhe shumë mbeten pa përgjigje. Siguria e Bitcasa tingëllon e mirë të paktën në letër, por pa një kontroll gjithëpërfshirës të palës së tretë dhe / ose çertifikim që po ndodh, ne kemi të drejtë të jemi skeptik ndaj pretendimeve të sigurisë të bëra nga Bitcasa.

Bitcasa pretendon se ka patenta në pritje, ndoshta duke shpjeguar pse detajet e sigurisë nuk janë zbuluar plotësisht.

Teknologjia

Kështu që mund të pyesni veten: “Si mund të sigurojë Bitcasa me të vërtetë një ruajtje të pafund për 10 dollarë në muaj?” Përgjigja qëndron në teknologjinë e tyre të deduplication. Bitcasa ruan vetëm një kopje të vetme të çdo skedari të ruajtur në Bitcasa nga çdo përdorues. Bitcasa sqaron se ata përdorin vetë hash-in e skedarit si çelës për të kriptuar skedarin, kështu që në këtë mënyrë, dy skedarë identikë do të jenë identikë edhe pas enkriptimit, me vetëm përdoruesit që e kanë ngarkuar në të vërtetë duke pasur mundësinë e përdorimit të çelësave për të deshifroni skedarët që ata kanë ngarkuar.

Të metat

Bitcasa ka siguri, ruajtje me pafundësi jo vetëm për desktop apo laptop, por edhe për pajisjet tuaja mobile; çfarë mund të mungojë në Bitcasa? Kjo ishte pyetja ime e parë, kur për herë të parë bëra shaka për Bitcasa.

Bitcasa mund të parashikojë se çfarë mund të keni qasje (ose transmetim) më vonë, por çuditërisht nuk do t’i mbani në mend skedarët që do të dëshironit të hidhni jashtë linje. Bitcasa i mungon sinkronizimi i skedarëve, në kuptimin më të mirë të fjalës; nuk mund t’i mbajë skedarët jashtë linje. Për shkak se mund të mbajë vetëm një kopje të lexuar (rezervë) të skedarëve në kompjuterin tënd në cloud ose të mbajë një kopje të vetme në diskun e pafund, Bitcasa nuk të lejon të punosh në të njëjtat skedarë në kompjuterë të shumtë kur të jesh ri offline.

Duke lënë anën konceptuale të metave, ka çështje që lidhen drejtpërdrejt me përdorshmërinë. “Pamja muzikore” qoftë në Portalin Ueb ose në Aplikacionet Mobile kërkon që një “cache” të ndërtohet (i ngjashëm me cache-in e miniaturës në sistemet Windows); Unë kisha rreth 500 GB të dhëna ndërsa rishikoja dhe më pak se 50 GB të të gjitha të dhënave ishin muzikë – portali në internet më shumë se 10 minuta vetëm për të ngarkuar këtë listë të skedarëve muzikorë që kisha (në një faqe të vetme). Ështje si kjo me siguri lindin për shkak të natyrës së kriptimit të përdorur nga Bitcasa.

Stabiliteti i aplikacioneve është gjithashtu një shqetësim për të cilin ende nuk është kujdesur plotësisht, desktopi dhe aplikacionet celularë rrëzohen herë pas here, megjithëse ndërtimet më të reja me përmirësime po lëshohen vazhdimisht nga Bitcasa për të rregulluar gabimet. Klienti i desktopit ka shkuar nga një përplasje çdo pesë minuta në absolutisht zero aksidente në kompjuterin tim. Klienti i celularit Android nga ana tjetër ende varet nga unë ose është dikur i mbërthyer përgjithmonë në ngarkim.

Me të meta të tilla, Bitcasa ndoshta nuk mund të jetë madhësia juaj e duhur i përshtatet të gjitha zgjidhjeve për të zëvendësuar të gjitha shërbimet ekzistuese të ruajtjes, sinkronizimit dhe rezervimit të skedarëve ekzistues.

Perspektivat

Bitcasa ka një përzierje të mirëfilltë të teknologjisë, financimit, vizionit, përdorshmërisë dhe dizajnit; por disa detaje që variojnë nga defektet e vogla deri në shfrytëzueshmërinë e plotë në disa situata nuk janë kujdesur. Bitcasa parashikon të vrasë të gjithë disqet e vështirë për të mbajtur të gjitha të dhënat tuaja në re; por ose me cilësinë e lidhjeve të internetit ose çështjeve me vetë shërbimin Bitcasa, ëndrra utopike nuk është e arritur.

Deri atëherë, Bitcasa mund të jetë një skedar i rregullt Shërbimi Rikthim, Arkivim dhe Ruajtje. A mendoni se mund ta zëvendësoni rezervën tuaj aktuale ose zgjidhjen e ruajtjes me Bitcasa?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me