Pritja më e mirë në internet me cPanel 2020

Përdorshmëria është një tipar kryesor midis ofruesve më të mirë të mbajtjes në internet. Mbi të gjitha, një ndërfaqe e lehtë për t’u përdorur është thelbësore, duke ju lejuar të menaxhoni me shpejtësi faqen tuaj pa shumë bujë. Shumë hostë në internet janë përpjekur të hartojnë një panel kontrolli që renditet shumë për energji dhe përdorshmëri, por pak mund të afrohen me cPanel.


cPanel, ose thjesht panel kontrolli, është një ndërfaqe e përparme e krijuar për serverët Linux. Filloi përsëri në 1997, i zhvilluar nga adoleshenti i atëhershëm Nick Koston. U deshën pesë ose më shumë vjet për të kapur, por që nga ajo kohë, ka qenë ndërfaqja shko për të për hostet masivë në internet si HostGator dhe GoDaddy.

Sidoqoftë, nuk është aq e qartë sa thjesht instalimi i ndërfaqes dhe thirrja e tij në ditë. cPanel mund të shkulet nga mbajtësi i faqes në internet, që do të thotë se disa implementime janë më të mira se të tjerët.

Pse cPanel?

Sidoqoftë, para se të zhyteni në nikoqir, një përcaktim është sigurisht në rregull. cPanel shpesh ngatërrohet si një shkurtim i thjeshtë i “panelit të kontrollit” dhe ndërsa është e vërtetë, termi cPanel i referohet një produkti aktual. Shtë ende një panel kontrolli, por i diferencuar si një nga panelet më të mirë të kontrollit për mbajtjen në internet.

Arsyeja është kaq e mirë sepse është e lehtë për t’u përdorur: cPanel ofron një plan urbanistik të pastër, bazuar në ikonë për kontrollin e faqes tuaj. Shtë një qendër gjithëpërfshirëse që ofron një sasi energjie befasuese pa newbies tepër dërrmuese.

Ndërfaqja po kujton sistemet operative të bazuara në ikonë, duke e bërë atë një përvojë plotësisht intuitive. Edhe ata që nuk kanë ndonjë sugjerim në lidhje me mbajtjen në internet mund të gjejnë lehtësisht rrugën e tyre, duke përdorur kategoritë dhe ikonat e mbledhura si një udhërrëfyes për të gjetur atë që u nevojitet.

Edhe me lehtësinë e përdorimit, cPanel është një ndër ndërfaqet më të fuqishme përreth. Përdoruesit e WordPress, për shembull, shpesh mund të menaxhojnë shumicën e aspekteve të faqes së tyre pa u regjistruar kurrë në backend WP. Shtë një ndërfaqe eksploruese që paraqet një ton opsionesh, një thirrje shumë larg nga një panel kontrolli i ndërlikuar si ai i DreamHost (lexoni rishikimin tonë të DreamHost).

E thënë thjesht, cPanel është mënyra më e mirë për të menaxhuar faqen tuaj. Ajo operon në Linux, do të thotë se shumica e serverëve mund ta ekzekutojnë atë, ofron një bollëk të energjisë dhe përfundon të gjithë suitat në një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur.

Shtë gjithashtu një partner shumë i bukur me WordPress. Ju mund të shihni se si cPanel dhe WordPress integrohen në udhëzuesit tanë të WordPress. 

  • Udhëzuesi i fillestarit për të përdorur WordPress
  • Udhëzues i ndërmjetëm për të përdorur WordPress
  • Udhëzues i avancuar për përdorimin e WordPress

1. Pritja më e mirë në internet me cPanel: HostGator

HostGator ka një marrje pronësore të cPanel, duke marrë ndërfaqen e njohur dhe duke e rregulluar atë. Ndërsa ky nuk është ridizenjimi i fundit i cPanel në këtë listë, sigurisht që është më i miri, duke marrë modelin tashmë të shkëlqyeshëm dhe duke e bërë atë edhe më të mirë.

Pamja është kryesisht e njëjtë me çdo cPanel tjetër. Ju keni akoma kategori të ndërtuara mbi njëra-tjetrën, me ikona brenda për secilën mundësi tjetër. Sa i përket tipareve, është i njëjti cPanel siç do të merrni me ndonjë host tjetër.

Sidoqoftë, HostGator implementon disa nga veçoritë e veta rreth dizajnit kryesor. Për shembull, ekziston një shirit i kërkimit në krye të cPanel për të kërkuar funksione brenda tij, dhe një shirit të veçantë në të gjithë faqen për të kërkuar bazën e njohurive të HostGator. Një ndryshim i vogël, i sigurt, por ai që ju ndihmon të merrni edhe më shpejt.

Përfshirja më e madhe në cPanel, sidoqoftë, është një lidhje me Tregun MOJO. HostGator ka një skedar në menunë e majtë që ju lejon të shkoni direkt në treg pa hapur një skedë tjetër. Mund të shfletoni tema, shtojca dhe më shumë, të gjitha brenda cPanel tuaj.

Arsyet e tjera që na pëlqen HostGator

HostGator sigurisht renditet shumë në përdorshmëri, por kjo nuk është fusha e vetme ku ky pritës fiton vija. Ajo renditet si zgjedhja jonë e parë për mbajtjen më të mirë në internet për biznesin e vogël, dhe për arsye të mirë. Skema e madhe e planeve do të thotë që ky host mund të strehojë pothuajse çdo përdorues.

Lista ndjehet e ekuilibruar në të gjithë bordin, duke dhënë mundësi në të dy skajet e spektrit të çmimeve. Shpesh herë, një host në internet përqendrohet në njërën nga skajet, duke skualifikuar të gjithë formacionin në atë drejtim. Në HostGator, secili plan ndihet i ekuilibruar për pikën e tij të çmimeve përkatëse, do të thotë se jeni i sigurt për të gjetur një që funksionon për ju.

HostGator është një dyqan me një ndalesë dhe rekomandimi ynë për shumicën e përdoruesve. Përdorshmëria është e shkëlqyeshme, po, por kështu është çdo fushë tjetër e këtij hosti në internet. Lexoni rishikimin tonë të HostGator për të mësuar specifikat ose provoni vetë me një garanci kthimi të parave prej 45 ditësh.

2. Bluehost

Bluehost hyn si sekondë afër HostGator. Ashtu si konkurrenti i saj, Bluehost ofron një marrje unike të cPanel që shton veçori shtesë pa kompromentuar lehtësinë e përdorimit. Ju ende merrni modelin e bazuar në ikonë, me disa prapavijë, sidomos për faqet e WordPress.

Zona kryesore e cPanel është jashtëzakonisht e ngjashme me HostGator. Paneli kryesor mban të gjitha ikonat tuaja, me një shirit të kërkimit në krye për të gjetur shpejt atë që ju nevojitet. Në anën e majtë, e njëjta meny mund të gjendet me një lidhje të drejtpërdrejtë me Tregun MOJO.

Sidoqoftë, nisja më e madhe për këtë ndërfaqe është integrimi me WordPress. Bluehost përfshin një skedë “faqet e mia” që ju lejon të merrni një përmbledhje të shpejtë të faqeve tuaja WordPress, burimet që ata po përdorin dhe shtojcat dhe temat e ndryshme të instaluara.

Kjo e bën menaxhimin e WordPress një fllad absolut. Ju mund të kryeni shumë funksione të kufizuara normalisht në sfondin e WordPress-it, në brendësi të cPanel-it tuaj. Ndërsa nuk vlen për të gjithë, përdoruesit e WordPress do të jenë të kënaqur me sasinë e opsioneve të paraqitura këtu.  

Arsyet e tjera që na pëlqenin Bluehost

Bluehost renditet i dyti në web-in tonë më të mirë për listën WordPress, dhe kjo është kryesisht për shkak të asaj se sa thellë cPanel integron me CMS. Ju keni një sasi masive kontrolli mbi faqen tuaj pa hapur një skedë tjetër, një gjurmë që asnjë host tjetër i Internetit nuk mund të rivalizojë.

Ka edhe gjurmë të tjera me Bluehost, megjithëse. Ju keni qasje në një nga qendrat më të mira të mbështetjes që kemi parë nga një host në internet, me mundësi për DIY dhe mbështetje të drejtpërdrejtë. Për më tepër, përdoruesit e WordPress marrin një çertifikatë falas SSL dhe SiteLock Pro me çdo blerje, do të thotë që faqja juaj është plotësisht e mbrojtur.

Bluehost sigurisht që përqendrohet në ata që kërkojnë plane të lira, por në përfitimin e secilit plan të jetë shumë më i pasur. Shtë një host i lehtë për t’u përdorur në internet që ju jep të gjitha kambanat dhe bilbilat për të hequr faqen tuaj nga terreni. Lexoni rishikimin tonë Bluehost për të mësuar më shumë ose provoni atë vetë me një garanci 30-ditore për kthimin e parave. 

3. GoDaddy

Pasi një regjistrues i thjeshtë i domenit, GoDaddy po bëhet shpejt një nga hostet më të mirë të internetit në dispozicion. Rreshtimi është zgjeruar në një listë mjaft të gjatë të shërbimeve të ofruara, përfshirë WordPress dhe host të përbashkët. Sidoqoftë, ajo që i bën të gjitha këto plane të bashkohen është cPanel.

Pamja është pak më ndryshe se një cPanel normal, por mban të njëjtin funksionalitet. Për shembull, ikonat kanë një skemë ngjyrash më të unifikuar dhe janë pak më të mëdha në faqe sesa ndërtimi tipik cPanel.

Për dallim nga HostGator dhe Bluehost, nuk ka asnjë menu të krahut të majtë. Kjo do të thotë se çdo lloj kontrolli WordPress ose aksesi në Tregun MOJO është zhdukur. Ndërsa ky konstatim e bën GoDaddy të renditet më i ulët në listën tonë, nuk është një veçori që mungon shumë, veçanërisht për përdoruesit jo-WordPress.

Në vend të kësaj, GoDaddy përdor këtë pasuri të patundshme në ekran për t’ju dhënë një përmbledhje të burimeve tuaja dhe mënyrën se si po i përdorni ato. Ju mund të shihni statistika të shpejta në kufijtë tuaj të kujtesës, përdorimin e CPU, numrin e adresave të postës elektronike dhe shumë më tepër të drejtë nga faqja kryesore e cPanel.

Arsyet e tjera na pëlqen GoDaddy

GoDaddy nuk do të ishte shumë i një host në internet, nëse nuk do të kishte ndonjë fuqi prapa cPanel, megjithëse. Pavarësisht rrënjëve të përulura të kompanisë, ka një sasi të habitshme të veçorive këtu, duke përfshirë një nga ndërtuesit më të mirë të faqeve të internetit.

’Shtë jo aq i fuqishëm sa ndërtuesi në Wix (lexoni rishikimin tonë Wix) për shembull, por është akoma mirë. Ndërfaqja është mjaft e njohur që ndërtuesit më të papërvojë mund të krijojnë një dizajn të mirë në kërkim mjaft shpejt.

Përveç ndërtuesit, çdo plan vjen me një domain falas, një plus në GoDaddy, i cili ka një nga zgjedhjet më të mëdha të shtesave të domain. Ju mund të lexoni rishikimin tonë të GoDaddy për të mësuar më shumë rreth pritësin, ose ta provoni veten me një garanci 30-ditore për kthimin e parave.

4. A2 Hosting

A2 Hosting paraqet një vështrim më të ndershëm në cPanel, duke folur shumë pak rreth dizajnit të synuar. Menyja në anën e majtë, qoftë për skedat shtesë ose menaxhimin e burimeve, është prerë plotësisht, duke lënë një vështrim të gjerë në opsionet.

Për disa, kjo pamje mund të funksionojë pak më mirë. Ende ka disa informacione në lidhje me faqen tuaj të internetit në anën e djathtë të ekranit, por shumica e pasurive të patundshme i janë kushtuar opsioneve të ndryshme. Në shumë mënyra, ky është cPanel në formën e tij më të pastër, duke ju paraqitur një ton të fuqisë pa u tepruar.

Sidoqoftë, është më e ulët në listën tonë për një arsye të thjeshtë: duhet të hyni në cPanel përmes një zone të dedikuar klientit. Në Bluehost ose HostGator, pasi të keni hyrë në tokë, ju drejtpërdrejt shkoni në cPanel. I tillë nuk është rasti në A2, ku në vend të kësaj duhet të identifikoheni, dhe më pas të futeni në cPanel.

Pak konfuz, po, por edhe një çoroditje. Përkundër procesit pak të ngathët, A2 ka një zbatim të shkëlqyeshëm të cPanel. Dizajni menaxhon një ton informacioni në një hapësirë ​​të vogël pa qenë shumë mbingarkesë, gjë që është mjaft interesante.

Arsyet e tjera që na pëlqen A2 Hosting

Vizatimi i vërtetë i A2 Hosting janë opsionet e ndryshme, megjithëse. Edhe më shumë sesa HostGator, A2 ka një formacion masiv, duke lejuar të zgjidhni jo vetëm llojin tuaj të pritjes, por edhe sistemin operativ të serverit në të cilin jeni duke pritur.

Siç u përmend më lart, sidoqoftë, cPanel është vetëm Linux, që do të thotë përdoruesit e Windows do të kyçen në Plesk Onyx si një mjet kontrolli. Nuk është aq i mirë sa cPanel, por ka ende një dizajn të pastër, të bazuar në ikonë, që nuk është edhe aq i vështirë për tu kuptuar.

Argshtë e diskutueshme që ka një mbivlerësim të opsioneve në A2. Sidoqoftë, kjo gjithashtu do të thotë që ju mund të shkulni secilin plan për t’iu përshtatur specifikisht nevojave tuaja. Lexoni rishikimin tonë të Hosting A2 për të mësuar më shumë, ose regjistrohuni sot me një garanci për kthimin e parave.

5. GreenGeeks

GreenGeeks është një host në internet që ju bën të ndjeheni mirë kur filloni një uebfaqe. Ndërmarrja eko-miqësore qëndron në një klasë të vetën, me një përkushtim ndaj pritjes së gjelbër që disa kompani të tjera madje përmendin.

Fatmirësisht, ajo gjithashtu përdor cPanel. Zbatimi është në të vërtetë mjaft i datuar, me ikona me rezolucion më të ulët që ekspozojnë moshën e tij. Edhe kështu, pamja është mbase më e lehtë për t’u përdorur. Ikonat qëndrojnë më me guxim në faqe në vend që të përputhen me një skemë universale me ngjyra.

Në anën e majtë, mund të dalloni një plan urbanistik të ngjashëm me GoDaddy, me informacione themelore në lidhje me përdorimin e burimeve dhe domenin tuaj parësor. Mbi të, do të gjeni lajmet e fundit nga GreenGeeks, duke përfshirë çdo njoftim, dhe më poshtë mund të zgjidhni temën tuaj cPanel.

Ashtë një vështrim themelor cPanel dhe, në krahasim me redesigns nga HostGator dhe Bluehost, bie pak më pak. Sidoqoftë, është ende thjeshtësia në të mirën e saj, duke ju dhënë një ndërfaqe të pastër në të cilën mund të menaxhoni faqen tuaj.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë GreenGeeks

GreenGeeks është një host unik në internet për shkak të përkushtimit të tij për strehimin eko miqësor, megjithëse. Mund të mos duket se kjo industri do të ketë një ndikim të madh në mjedis, por GreenGeeks pretendon se industria e web hosting do të tejkalojë industrinë e linjave ajrore në ndotjen e mjedisit deri në vitin 2020.

Sidoqoftë, ndërmarrja nuk mund të ndryshojë natyrën e mbajtjes në internet dhe energjinë që ajo konsumon. Në vend të kësaj, GreenGeeks zotohet të blejë tre herë sasinë e energjisë elektrike të përdorur në kreditë e energjisë së erës për të kompensuar ndikimin mjedisor.

GreenGeeks është një host me të vërtetë i veçantë dhe, ndërsa përqendrohet kryesisht në planet me fuqi të ulët, prapë renditet si një nga ofruesit tanë më të mirë të lirë të mbajtjes në internet. Lexoni rishikimin tonë të GreenGeeks për të mësuar më shumë ose provoni veten me një garanci 30-ditore për kthimin e parave.

Mendimet përfundimtare

Padyshim, cPanel duhet të jetë zgjedhja juaj e parë për mbajtjen në internet. Ndërsa nuk është treguesi i vetëm i një hosti të mirë, ai është sigurisht një i ngurtë, dhe ne ju sugjerojmë ta kërkoni atë në mesin e listave të veçorive të çdo host-i të Internetit përpara se ta kontrolloni.

Këto pesë hoste nuk janë të vetmit që ofrojnë cPanel, por ata qëndrojnë kokë dhe shpatulla mbi të tjerët, veçanërisht HostGator dhe Bluehost. Cili host i cPanel është i preferuari juaj? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me