Wrike vs Jira: Hvilke funktioner skinner lysest i 2020?

Der er en verden af ​​valg, når du vælger et projektstyringsværktøj. Vi ser på to fremragende muligheder i denne Wrike vs. Jira-sammenligning.


I vores Wrike-gennemgang høstede vi ros for Wrike for dets brede funktionssæt og fremragende egenskaber til at beskytte dine data og servicekvalitet. I vores Jira-gennemgang mente vi, at dens funktioner var langt det stærkeste punkt, men dens samfund var også et aktiv.

Begge værktøjer læner sig mod den mere seriøse side af projektledelsen. Hvis du leder efter et venligere alternativ, kan du tage et kig på vores Asana-anmeldelse. Vores Asana begyndervejledning hjælper dig med at komme i gang med den.

I denne artikel vil vi dog se, hvordan Wrike og Jira sammenligner og finder ud af, hvad der generelt er den bedre platform.

Opsætning af en kamp: Wrike vs Jira

Wrike savnede snævert toppladsen i vores seneste roundup af den bedste projektstyringssoftware. Det fik dog nogle kudos tilbage ved at vinde i vores Wrike vs. Asana-artikel.

Jira er en nykommer i denne form for konkurrence, så det har sit arbejde udskåret for det, hvis det kommer til at få noget ud af Wrike. Højde-til-hoved-sammenligning kan dog resultere i overraskelser, så alt kan ske.

I denne kamp skal vi sammenligne platforme over fire runder. Vi vil fokusere på et andet område i hver runde og sammenstille dem i slutningen for at finde vinderen. I tilfælde af uafgjort vil det være en point-beslutning, baseret på hvilken platform der vandt sine runder med den største margin.

Vi sammenligner dem i funktioner, pris, brugervenlighed og sikkerhed og privatliv. Hvad angår funktioner, ønsker vi at se, hvilket værktøj der giver dig de mest og bedste måder at organisere dit projekt på. For pris ser vi ikke kun efter den billigste mulighed, men også efter en række forskellige måder at betale og den værdi, der tilbydes af forskellige planer.

For brugervenlighed ser vi på brugervenlighed og hvor hurtigt dit team vil være i stand til at gribe fat i platformen. Endelig, for sikkerhed og privatliv, vil vi undersøge, hvad hvert værktøj gør for at beskytte dine data mod alle undtagen dig og dit team.

1

Funktioner

Hvad softwaren kan gøre for dig er vigtigt, så jo flere funktioner jo bedre her. Dette er et stærkt område for begge platforme, men det er Jiras største styrke, så det vil være nøglen til Jiras håb om at vinde en sejr i denne konkurrence.

Vi vurderede Wrike højere i vores anmeldelse, men ikke meget, og vi sammenligner dem direkte her.

Wrike

Wrike har det sæt kerneopgavestyringsfunktioner, vi ser efter, med subtasks og afhængighedsstyring, så du kan sikre dig, at din tidsplan er opnåelig og holde øje med flaskehalse, der truer med at bremse dig.

wrike-afhængigheder

Det har brugerspecifikke temaer, så du kan tilpasse dit arbejdsområde og få dig til at føle dig hjemme, når du logger ind.

Dets korrektionssystem giver dig mulighed for at kommentere filer, herunder på bestemte punkter i videoer, ligesom den bedste videoredigeringssoftware.

Det har et system til generering af rapporter, der giver dig mulighed for at producere alle slags nyttige oplysninger. Der er flere forudindstillinger og layouts, der lader dig tilpasse dem.

Du kan også bruge Wrike til at holde styr på, hvilke af dine projektopgaver, der ikke er tildelt nogen, og hvad der er for sent. På den måde kan du kontrollere, om tingene skrider frem og foretage de nødvendige ændringer for at holde alle på mål.

wrike-integrationer

Det har et bredt udvalg af integrationer i en række kategorier. Du kan bruge Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox eller Evernote. Du kan integrere med andre platforme, såsom Github og endda dens rival Jira. Teamkommunikationsmuligheder inkluderer Slack og HipChat. Der er også Zapier-integration der giver dig adgang til data i tusinder af apps.

Du får 2 GB lagerplads på dens gratis plan, som balloner til over 100 GB på øverste niveau. Hvis du føler, at du har brug for mere end det, kan du tage et kig på vores bedste online opbevaring for teams-artikel for at lære om flere nyttige muligheder.

Der er desuden desktop- og mobilapper til det, så du kan bruge det på de fleste enheder såvel som i browseren.

Jira

Jira tilbyder flere måder at se dit projekt på, såsom Scrum-tavler og kanban-visninger. Den bruger “problemer” snarere end “opgaver” som dens byggesten, og de kan kategoriseres efter type.

Du kan oprette subtasks, men du skal aktivere funktionen i indstillingerne, og den er ikke så let som den kunne være. Vi kæmpede også for at få afhængigheder til at fungere, på trods af at dokumentationen fortalte, at funktionen tilbydes.

Jira-delopgaver

Jira-brugere er godt tjent med hensyn til udvidelse af platformen. Over 3.000 apps er tilgængelige til det. Det integreres også med HipChat, der ejes af sit moderselskab Atlassian.

Vi var mindre ivrige efter dets indbyggede kommunikationsmuligheder. Jira bruger Atlassians Confluence, og vi følte integrationen med det kunne have været glattere. Hvis du er interesseret i en platform, der fokuserer på teamkommunikation, skal du læse vores Basecamp-gennemgang.

Jira tilbyder 250 GB lagerplads, hvilket er meget mere end endda Wrikes Enterprise plan og burde være passende for næsten alle. Hvis det ikke er nok, kan du se på vores LeanKit-gennemgang for at se en platform med ubegrænset lagerplads.

Ligesom Wrike har Jira stærke rapportgenerationsfunktioner, og vi føler dets muligheder er bedre, i det mindste når det kommer til visualiseringer, fordi det har over 20 typer diagrammer og grafer.

Jira-rapporter

Dens tidssporingsevne er en nyttig måde at spore omkostninger på og sørge for at du ikke bruger for længe på noget. For et værktøj, der er specialiseret i den slags ting, skal du se på vores FunctionFox-gennemgang.

Der er også mobile apps tilgængelige, så du kan bruge det mens du er på farten.

Rundtanker

Begge platforme tilbyder afhængighedsstyring, men Wrike har fungeret meget bedre for os. Med sin højere lagerkapacitet og gode rapportgenerering er vi fristet til at give Jira nikket, men selvom det tilbyder flere gode funktioner, foretrækker vi generelt, hvad Wrike giver os. Wrike har også desktop-apps.

Det er så tæt, vi kan ikke adskille dem, så vi gør denne runde uafgjort. Begge er stærke på dette område, men langt fra identiske, så hvis du overvejer at bruge dem, skal du se på, hvad de tilbyder, og se, hvad der er tættest på det, du har brug for.

Runde: Funktioner Ingen klar vinder, point for alle

2

Pris

Begge platforme tilbyder den sædvanlige skybaserede prisfastsættelse, men Jira er forskellige, idet den også giver dig mulighed for at selv være vært for det og betale et fast gebyr for at bruge dets software. Hvis du er interesseret i gør-det-selv-fremgangsmåden, skal du også se vores Redmine-gennemgang.

I betragtning af at Wrike og Jira er funktionsrige tilbud med fokus på forretningsbrug, er de overraskende god værdi.

Wrike

Wrike har en gratis plan, der giver dig mulighed for at prøve det med op til fem brugere. Dens betalte planer starter ved $ 9,80 per bruger per måned og stiger derfra med flere funktioner på hvert niveau. Den gratis 14-dages prøveperiode giver dig mulighed for at teste dens mere avancerede funktioner uden at få dig til at registrere et kreditkort.

Den gratis lagring inkluderer grundlæggende tidsstyring og fildeling ved hjælp af dets oversigt over bord og regneark. I Professional-niveauet får du undervisningsledelse og adgang til Gantt-diagrammer. Forretningsbrugere får tidsporing og rapporter. Korrekturpræsentation kommer ind på markedsføringsniveau, mens Enterprise-kunder får revision og en række yderligere sikkerhedsfunktioner.

Jira

Jira tilbyder flere prisindstillinger, der afspejler de måder, du kan bruge det på. Dens skybaserede indstillinger er mere direkte sammenlignelige med Wrike. Den månedlige pris pr. Bruger starter på $ 10 for de første par brugere, men det falder til $ 1, da dit team får over 250 brugere. Det er klart for store hold at Jira er stor værdi. Det er heller ikke dårligt for små hold.

Dens planer er ikke lagdelt, så du får alle dens funktioner til disse priser. Selvom der ikke er en gratis plan, er der en gratis syv-dages prøveperiode, som du kan bruge uden et kreditkort.

Hvis du planlægger at være selvhosting, betaler du et engangsgebyr. For hold på 10 eller derunder er det en uheldige $ 10, men det balloner til $ 2.500 for 25 brugere. Det er meget at betale på forhånd, men fungerer efter at være billigere end de fleste platformes månedlige planer, hvis du sammenligner omkostningerne i et år, og fordi det er et engangsgebyr, bliver det kun en bedre værdi, jo længere du bruger det.

Runde to tanker

Wrike har masser at tilbyde og starter gratis. De fleste af dets bedste funktioner er dog på de betalte planer, og du bliver nødt til at betale for dens dyrere niveauer for at drage fordel af alt, hvad det kan gøre.

Jira har ikke et gratis niveau, men dets betalte planer er stor værdi sammenlignet med Wrike. Når din teamstørrelse øges, gør også dine besparelser.

Evnen til at være vært selv er også nyttig og noget, som få tjenester tilbyder, så hvis du vil gøre det, er Jira en af ​​de bedste muligheder. Det kan virke dyrt at betale gebyrer for store teams, men fordi det er et engangsgebyr, kan du spare stort på lang sigt.

Fordi de begge har gratis forsøg, kan du teste dem selv, hvis du vil se, hvad de kan gøre.

Denne runde går til Jira, som scorede 1-0 efter det tidligere uafgjort. Med kun to runder tilbage, skal Wrike bedre tage et skridt snart.

Hvis du leder efter projektstyringssoftware, der kan hjælpe med at holde dit budget under kontrol, kan du kigge på vores Mavenlink-gennemgang for at lære om et produkt med stærke økonomiske funktioner.

Runde: Prispoint for Jira

3

Brugervenlighed

Brugervenlighed er en vigtig overvejelse, når du vælger et projektstyringsværktøj. Du ønsker, at teknologi skal gøre tingene lettere, ikke tage din dyrebare tid med træning. Wrike scorede godt for brugervenlighed i vores anmeldelse, men Jira gjorde det ikke.

De bedste værktøjer i denne kategori gør et godt stykke arbejde for at gøre sig selv nemme at bruge. Se vores favoritværktøj til projektstyring i vores monday.com-gennemgang for at se et eksempel.

Jira har en en-fordels fordel ved runde tre, så Wrike er nødt til at gøre forretningen for at blive i spillet. Lad os se på, hvordan disse to platforme stables op.

Wrike

Det er let at komme i gang med Wrike. Dens tilmeldingsproces er ligetil, og du kan invitere kolleger til at deltage.

wrike-invitere

Opgavestyring er enkel, og det er let at tilføje afhængigheder, hvilket ikke er tilfældet med alle platforme, der tilbyder funktionen. Det inkluderer mange skabeloner, der kan få dig til at konfigurere hurtigt og er værd at gennemse for at få en forsmag på, hvad du kan gøre med platformen.

wrike-skabeloner

Grænsefladen pakker meget ind, og du kan til tider gå tabt, men der er masser af vejledninger tilgængelige, når du sidder fast. Det tager tid at finde ud af, hvordan alt fungerer, men i betragtning af hvad der er der, er det ikke for frustrerende.

Wrike er et komplekst værktøj, men alt fungerer som forventet, og det gør et godt stykke arbejde med at gøre det, det tilbyder brugbart.

Jira

Jeras design er stærkt, og det har en tutorial til at lære dig det grundlæggende. Individuelle komponenter kan læses, og layoutet er klart.

JIRA-tour

Det har en rundvisning, der viser dig det grundlæggende i opgavestyring, og det giver tip og vejledning efter det, men du er snart tilbage til at komme videre med tingene.

Det har et godt udvalg af skabeloner, der giver dig mulighed for at konfigurere det til forskellige formål. Du kan komme hurtigt i gang med dets Scrum-tavler og kanban-visninger, samt konfigurere det til bugsporing eller projektstyring.

JIRA-kanban

Vi fandt dog flere problemer med det. Der var lange forsinkelser, når du klikkede rundt om værktøjet. Vi så funktioner vises og forsvinde. Tilsvarende navngivne sider førte til, at vi gik tabt et par gange.

Erfaringen vil uden tvivl gøre det lettere at bruge, men så mange platforme i denne kategori går ud af deres måde at lære dig, hvordan du bruger dem, og mange formår at gøre processen enkel og underholdende. Vi fandt Jira bag kurven her.

Jira er godt designet med individuelle komponenter, der fungerer godt. Forsinkelser og grænseflader blindgyder er dog punktafdrag. Som nævnt havde vi også problemer med at få tingene til at fungere.

Runde tre tanker

På trods af Wrikes kompleksitet er det sjældent ubehageligt eller frustrerende at bruge. Jira er godt designet og har gode skabeloner, men problemer med forsinkelser og interface hindrer dens brugbarhed. Wrike vinder denne runde komfortabelt, med Jira der aldrig ser ud til.

Et andet værktøj, der får tingene rigtigt på dette område er Taskworld, som du kan læse om i vores Taskworld-gennemgang.

Det giver tingene på et stykke gå ind i den afgørende slutrunde. Vi får teknisk næste, når vi ser på sikkerhed og privatliv.

Runde: Brugervenlighedspunkt for Wrike

4

Sikkerhed & Privatliv

Du kan ikke være for forsigtig, når det kommer til at beskytte dine data. Heldigvis er bevidstheden om sikkerhedsproblemer stigende, og de fleste platforme tilbyder funktioner til at hjælpe dig med dem.

Dette område er ekstra vigtigt, hvis du gemmer forretningskritiske data på skyen. Hvis du bruger det til at planlægge noget mere afslappet, er du måske ikke så bekymret for sikkerhed, men det betaler stadig at være sikker. Læs vores artikel om cyberkriminalitet for at få flere oplysninger om, hvordan de onde kan misbruge de oplysninger, de får deres uvorne hænder på.

Hvis du er bekymret for sikkerhed og privatliv, skal du læse vores Aha-gennemgang for at lære om et værktøj, der er fremragende med at holde dine data sikre.

Wrike

Wrike er et af de højest rangerede værktøjer til projektstyring til sikkerhed og privatliv på grund af dets stærke valg af funktioner.

Det har avanceret kryptering med TLS v1.2 brugt til data under transit og AES 256-bit brugt til datalagring, hvilket gør det næsten umuligt for nogen at få adgang til dine data. Hvis du vil vide mere om dem, skal du læse vores beskrivelse af kryptering.

Det tilbyder også tofaktorautentificering via Google Authenticator. Du kan læse mere om denne funktion i vores artikel om tofaktorauthentificering.

Der er flere sikkerhedsindstillinger, som inkluderer adgangskodeindstillinger, kontrol af netværksadgangspolitik og adgangskontrol til filer. Dens bedste sikkerhedsfunktioner låses op på Enterprise-niveau, så overvej dine sikkerhedsbehov, når du vælger en plan.

Jira

Jira har en stærk vifte af sikkerheds- og privatlivsfunktioner. Det har flere certificeringer, herunder SOC 2, ISO 27001, ISO 27018 og PCI DSS. Det deltager også i penetrationstest og sikkerhedsrevisionsprogrammer.

Dets websted er en skatkammer af sikkerhed og privatlivsrelateret information med alle mulige detaljer. Det er nyttigt, hvis du har specifikke krav til overholdelse.

Det overholder også privatlivsrelaterede systemer, f.eks. EU-U.S. og Swiss-U.S. rammer for privatlivets fred og den generelle databeskyttelsesforordning, som du kan lære mere om i vores GDPR-guide.

Som med Wrike er tofaktorautentisering tilgængelig, men du skal betale en ekstra $ 10 pr. Bruger for den browserbaserede version med Jira.

Du kan få et godt udvalg af sikkerhedsindstillinger i Jira via Atlassian Access. Det kræver dog et abonnement, og installation er involveret. Når det er sagt, hvis du går igennem vanskelighederne, får du SAML single sign-on og adgangskodeadministration såvel som andre ting.

Hvis adgangskodestyring giver dig hovedpine, hjælper vores bedste artikel med adgangskodeadministrator muligvis.

Desværre, på trods af at have gjort alle de rigtige ting på et teknisk plan, lod Jira sig ned, da vi fangede sit supportteam, der tog skærmbilleder af vores projektdata uden at spørge os. Selvom de lovlige aftaler giver det ret til at gøre, hvad det vil, skal samtykke til at se projektdata altid være eksplicit efter vores opfattelse.

Det er et stort minus og gør det svært at give Jira kredit i denne kategori.

Runde fire tanker

Dette ville have været en tæt runde, hvor begge produkter tilbyder fremragende funktioner, men Jiras supportproblem betyder, at vi er nødt til at overgive det til Wrike. Vi håber, vores oplevelse var en engang, for bortset fra det er Jira stærk på dette område. Wrike er dog også stærk og er ikke blevet fanget med at gøre noget uhensigtsmæssigt.

Det gør scoringen to omgang til Wrike, en til Jira og et uafgjort.

Runde: sikkerhed & Fortrolighedspunkt for Wrike

5

Afsluttende tanker

Wrike afslutter vores face-off som den fortjente vinder. Det matchede Jira med sit stærke funktionssæt og trak sig foran det med sin anvendelighed og fremragende opmærksomhed på detaljer omkring sikkerhed og privatliv. Det er et af vores foretrukne værktøjer her på Cloudwards.net, og vi anbefaler det til alle, der ønsker at planlægge deres forretning online.

Jira har dog sine anvendelser, så det bør ikke afskrives. Det var op mod en stærk modstander i dag. Flere af dets problemer ser ud til at være solvable for os, så hvem ved, måske er det bedre rustet til at konkurrere med projektledelsens tungvægte, næste gang vi gennemgår det.

Det har også kanten på prisen, især for større teams og dem, der ønsker at betale for det på forhånd.

Vinder: Wrike

Hvis du har prøvet Wrike eller Jira, så lad os vide det om din oplevelse i kommentarerne herunder. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me