Sådan starter du en podcast i 2020: Send din stemme

Podcasts er steget dramatisk i popularitet i det sidste årti, og nogle gange kan det se ud som om alle, og deres mor har en egen podcast.


Du har sandsynligvis tænkt på at starte et selv med et emne, du er interesseret i, men at vide, hvor du skal begynde, er ikke altid let, hvorfor vi har sammensat denne vejledning til, hvordan du starter en podcast for at hjælpe dig med.

Hvad er en podcast?

Hvis du er ude af løkken og aldrig har hørt om podcasts før, ville den enkleste måde at forklare dem være som on-demand radio på internettet. Podcasts findes på alle mulige emner, herunder aktuelle begivenheder, historie, videospil, komedie og stort set alt andet, du kan tænke på. Hvis der er et emne, er der sandsynligvis mindst en podcast, der dækker det i dybden.

iTunes-Podcast-genrer

Podcast-formater kan være lige så forskellige som de emner, de dækker. Uanset om det er en enkelt vært, der monologerer en historie, en interviewer med en ny gæst hver uge eller to venner, der udveksler skænderi, er der virkelig ingen forkert måde at lave en podcast på.

iTunes-Tiltrækkende-podcasts

Sådan starter du en podcast

Så hvor starter du? Først har du brug for et emne, og hvis det er et populært emne, vil du sandsynligvis have nogle ideer til, hvordan du får dit show til at skille sig ud fra, hvad der let kan være et ret overfyldt felt. Selvom vi ikke rigtig kan hjælpe dig med denne del, kan vi kaste lys over, hvad der kommer næste: de praktiske realiteter ved at producere og optage en podcast.

Podcasting udstyr

Før du begynder at skrive scripts og oprette konti på sociale medier, vil du undersøge, hvad slags udstyr du har brug for. Du optager lyd, så du har tydeligvis brug for en slags mikrofon eller optageenhed såvel som software til at redigere lyden til en strammere og mere sammenhængende pakke.

Podcast-mikrofon

Podcast-mikrofoner spænder i kvalitet og budget, fra meget basale enheder, der vil køre dig mindre end $ 50, til professionelt udstyr, der koster hundreder af dollars. 

Hvis du lige er startet, er chancerne for, at du ikke vil slippe flere uger af din løn på bare mikrofonen, så du har sandsynligvis lyst til at starte med noget på budgetsiden af ​​tingene og derefter opgradere en gang din podcast har etableret sig.

Et godt startvalg, der ikke vil bryde banken, men alligevel tilbyde dig masser af kvalitet som en nybegynder podcaster er Samson Q2U USB / XLR Dynamic Microphone.

❶ Bedste mikrofon til podcasts

Samson Q2U

Med en pris på ikke tilgængelig pris, er Samson Q2U i den billigere ende af mikrofoner af god kvalitet, og den leveres endda med et udvideligt skrivebordstativ. Det er også utroligt nemt at bruge, da alt hvad du skal gøre er at tilslutte det, åbne din lydsoftware og starte optagelse.$ Vis anmeldelserKøb på Amazon

❷ Bedste bærbare mikrofon til podcasts

Samson Go Mic

Hvis du vil gå endnu billigere, har Samson en anden mulighed for dig at overveje: Samson Go Mic. Denne fremragende bærbare mikrofon koster $ 29,97 og er det perfekte valg, hvis du skal til flere placeringer for at optage eller interviewe folk til din podcast.$ 89,99 $ 29.97Spar $ 60,02 (67%) Vis anmeldelserKøb på Amazon

❸ Lav baggrundsstøj

Audio Technica ATR2100-USB

Vi afslutter vores tre valg ATR2100-USB fra Audio-Technica. Denne fremragende bærbare mikrofon koster dig Prisen er ikke tilgængelig og er det perfekte valg, hvis du skal til flere placeringer for at optage eller interviewe folk til din podcast.$ Vis anmeldelserKøb på Amazon

Med en lignende pris som Samson Q2U er ATR2100 bemærkelsesværdig for at gøre et fremragende stykke arbejde med at fjerne baggrundslyde. 

Desværre er mikrofonen håndholdt (men ikke rigtig bærbar) og inkluderer ikke et stativ, hvilket betyder, at du enten skal oprette din egen eller købe en separat.

Podcast-optagelsessoftware

Ligesom med mikrofoner er der en lang række optagesoftware derude, du kan bruge, når du optager en podcast. 

Selvom mere etablerede podcasters med mere tunge behov måske ønsker at vælge noget mere professionelt, såsom Adobe Audition, vil dette sandsynligvis være overdrevent for nogen, der lige er startet i en verden af ​​podcasting, især da det bærer en heftig prismærke på $ 20.99 pr. Måned.

Heldigvis er der nogle fremragende (og helt gratis) alternativer, du kan bruge. Hvis du vil lave din optagelse og redigering på en Windows-maskine, er din bedste sats Audacity. Softwaren har eksisteret i meget lang tid og har imponerende funktionalitet på trods af at det ikke koster dig en krone.

Audacity

På den anden side, hvis du foretrækker Mac’er, kan du stadig bruge Audacity, men du kan heller ikke rigtig gå galt med GarageBand. Selvom navnet antyder, at det er beregnet til optagelse og redigering af musik, fungerer det lige så godt som det talte ord.

Sådan optages en podcast

Når du har skrevet et script (eller bare nogle noter, da ikke alle podcasts skal scripteres), konfigurere alt dit udstyr og installeret din optagelsessoftware, er det tid til at komme i gang. I slutningen af ​​dagen er selve handlingen med at optage podcasten enkel, især hvis du bruger det udstyr og software, der er anbefalet i denne vejledning.

Alle mikrofoner, der er nævnt ovenfor, er plug and play, hvilket betyder, at de ikke kræver nogen form for opsætning udover bare at tilslutte dem og kontrollere, at de henter lyd. Når det er gjort, skal du bare skyde Audacity eller GarageBand op, slå rekord og begynde at tale.

Audacity-optagelse

At redigere dit indhold er imidlertid en meget mere kompliceret opgave, og det er noget, der kan tage års praksis at blive virkelig god til. Imidlertid vil du dog hovedsagelig fjerne eller forkorte alle pauser, du var nødt til at tage, mens du talte, mens du også prøver at isolere og skære baggrundslyde, der muligvis har gjort deres vej ind i optagelsen.

Audacity-redigering

Endelig, hvis du lige har optaget din første episode, vil der sandsynligvis være en hel del udtalsfejl, steder, hvor du ikke korrekt formidler dit punkt og andre generelle fejl, som du vil slippe af med. Lad ikke dette modbevise dig, da selv de mest succesrige podcastere begår disse fejl længe ind i deres karriere.

Optagelse af en podcast

 1. Sæt din mikrofon i, og test, at den fungerer
 2. Start optagelsessoftwaren efter eget valg
 3. Hit rekord og begynde at tale
 4. Rediger din optagelse for at fjerne lange pauser, baggrundslyde og eventuelle fejl, du måtte have gjort

Podcast Hosting

Så du har fået alt udstyr og brugt det til at optage din allerførste episode. Hvad nu? Hvordan distribuerer du dit arbejde til et publikum?

Først skal du finde en service, der er vært for din podcast. Dette er en lignende proces som at oprette et websted, som du også skulle gøre, så tjek vores liste over de bedste udbydere af webhosting. 

Mange web-hosting-udbydere og webstedsbyggere har specifik funktionalitet til distribution af podcasts. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du vælger en, skal du følge vores tip i denne artikel om, hvordan du vælger en webhostingudbyder.

WordPress-Podcast-plugins

WordPress er et populært og fremragende valg til både dit websted og podcast-episoder (læs vores WordPress-anmeldelse), og hvis du gerne vil lære mere om, hvordan du konfigurerer og bruger tjenesten, kan du tjek vores begynderguide til brug af WordPress. 

Du har dog stadig brug for en webhost, så hvis du beslutter dig for at gå i denne retning, skal du kigge på vores liste over de bedste webhosting til WordPress.

Når dit websted er oppe, og lydfilerne til din podcast er vært på en af ​​dine sider, skal du indsende den til de forskellige podcast-platforme derude. 

Der er en hel masse af dem derude, men de to mest populære er iTunes og Spotify. Du skal dog ikke bare begrænse dig til disse to, da du hurtigt kan indsende din podcast til andre populære apps, såsom Stitcher, Overcast og SoundCloud.

Overskyet

Heldigvis for dig har Apples tidlige dominans på dette marked skabt en slags industristandard, når det kommer til at indsende dine episoder, hvilket gør dette til en meget mindre besværlig proces end det kunne være.

Grundlæggende skal du konfigurere et RSS-feed til din podcast (og du kan følge vores guide til, hvordan du opretter et RSS-feed for flere detaljer om dette) i henhold til specifikationerne fra Apple. Når dette er gjort, skal du blot registrere dig på de forskellige platforme, du vil distribuere på, og indsende et link til nævnte RSS-feed.

Apple-RSS-eksempel

Hvis alt er som det skal være i dit feed, accepteres din podcast, og inden for et par dage til et par uger (afhængigt af platformen) vil dit arbejde være tilgængeligt for enhver at tjekke ud.

Distribution af en Podcast

 1.  Opret et websted, hvor du kan være vært for de faktiske lydfiler
 2. Opret en RSS-feed til dine episoder, der følger Apples retningslinjer
 3. Registrer en podcaster-konto på alle de tjenester, du vil have, at dit show skal være tilgængeligt på (iTunes, Spotify, Overcast osv.)
 4. Indsend linket til RSS-feedet, der indeholder dine podcast-episoder
 5. Vent med at blive godkendt

Tip til start af en podcast

Nu hvor vi har dækket de praktiske aspekter ved podcast-optagelse, lad os gennemgå nogle generelle tip og tricks for at sikre, at din podcast resonerer med din målgruppe.

Når du har valgt dit emne og tema, vil du sikre dig, at du ikke forvildes for langt væk fra det. For eksempel, hvis du bygger en opfølgning omkring en historie-podcast, er dine lyttere sandsynligvis ikke interesseret i en særlig episode, der dækker den sidste sæson af Stranger Things.

Du vil også sikre dig, at du uploader en ny episode så ofte som muligt, i det mindste i begyndelsen. 

Hvis arten af ​​din podcast gør ugentlige eller endda månedlige episoder utilgængelige, stræber man i det mindste efter at holde din tidsplan konsekvent. Ellers kan du opleve, at dine lyttere mister interessen og glemmer at holde sig opdateret med dit feed, da de ikke har nogen måde at vide, hvor længe de bliver nødt til at vente til næste afsnit.

Som vi kort nævnte tidligere i denne artikel, er sociale medier et andet afgørende aspekt af podcasting. Når alt kommer til alt vil ingen lytte til dit show, hvis de ikke engang ved, at det findes.

Da du har samlet alt dit udstyr og software og er begyndt at optage dine første episoder, skulle du også have oprettet konti og kanaler på forskellige sociale medieplatforme, såsom Twitter, Facebook, Reddit og andre, og bruge disse afsætningsmuligheder at nå ud til et bredere publikum.

Hardcore-Historie-Twitter

Et godt sted at starte ville være at finde de sociale medier tilstedeværelse af podcasts i samme genre som dig og deltage i diskussioner om emnet. 

Folk, der allerede følger og lytter til disse podcasts, vil have større sandsynlighed for at nyde dit, og hvis de ser dig diskutere dit emne med podcasters, de allerede nyder og stoler på, kan de måske også blive fristet til at give din tur..

Afsluttende tanker

Gør ingen fejl, at starte en podcast – især en vellykket – er ingen let opgave, men med en god idé, lidt kreativitet og drivkraft kan enhver sprede deres ord til utallige lyttere over hele verden. 

Selv hvis du ikke ender som den næste Dan Carlin eller Joe Rogan, kan det være et fantastisk afsætningsmulighed for din kreativitet, hvilket giver dig chancen for at udforske og diskutere et emne, der interesserer dig.

Hvad synes du om vores guide til start af en podcast? Savrede vi et stykke udstyr eller optagelsessoftware, som du synes er fremragende? Er der et vigtigt tip til at starte med, som vi ikke nævnte? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map