Bedste videoredigeringssoftware 2020: Adobe, Final Cut og mere

Enhver med et videokamera eller en smartphone har værktøjerne til at lave film i disse dage, og der er masser af software-værktøjer rundt for at gøre dine klip til noget specielt. Hvis du spørger dig selv, hvilken du skal vælge, er du heldig, da vi præsenterer vores guide til de bedste videoredigeringsprogrammer.


Hvis du vil komme ind i videoredigering, har der aldrig været et bedre tidspunkt, med kraftfulde pc’er, der er i stand til at køre software af professionel kvalitet og give dig mange af de samme funktioner, der bruges af Hollywood-redaktører.

Der er også enklere værktøjer, der gør det nemt at sammensætte en hurtig film. Videoredigering er en udfordrende opgave, men med den software, der er tilgængelig nu, er den overraskende tilgængelig.

Vi gennemgår regelmæssigt videoredigeringssoftware her på Cloudwards.net, og i dag vælger vi vores favoritter. Dette er de værktøjer, der skiller sig ud fra mængden og er mest værd at bruge.

Vi dækker almindelig desktop-software her, men hvis du vil bruge en videoredigerer online, er der flere muligheder, f.eks. Clipchamp eller Movie Maker Online. Vi kan komme til at se nærmere på dem snart, men de har en tendens til at være begrænset sammenlignet med de anvendte applikationer her.

Nogle af disse værktøjer har også smartphone-versioner tilgængelige. Igen har disse tendens til at være begrænset, men hvis du er interesseret i en iOS- eller Android-videoredigerer, er der muligheder derude. For eksempel har PowerDirector en Android-version.

Alt i betragtning er vores øverste valg Adobe Premiere Pro CC, som vi drøfter næste gang. Der er dog mange gode værktøjer derude, og de har alle noget at tilbyde. De fleste har en gratis prøveversion af en slags, så vælg en, der appellerer til dig, download den og prøv den.

→ Liste over den bedste video redigeringssoftware

 1. Adobe Premiere Pro CC: den bedste videoredigerer
 2. Apple Final Cut Pro X: bedste videoredigeringsprogram til mac
 3. HitFilm: bedste videoredigeringsprogram for begyndere
 4. DaVinci Resolve: bedste videoredigeringsprogram til farvekorrektion
 5. Blender: bedste videoredigeringsprogram til 3D-modellering
 6. MAGIX Movie Edit Pro: bedste videoredigeringsprogram til YouTube
 7. Lightworks: bedste gratis videoredigeringsprogram

1. Adobe Premiere Pro CC

Adobe Premiere Pro CC er vores foretrukne videoredigeringsprogram. Det har alt hvad du har brug for professionel videoredigering og er en glæde at bruge.

Det har et godt udvalg af visuelle effekter, og det er især godt til farveinddeling. Dens Lumetri Color-værktøjer giver dig et enormt niveau af kontrol over farver, og der er mange forudindstillinger, der hurtigt får ting til at se ud som du ønsker.

adobe-premiere-guides

Du får omfattende lydværktøjer, så du kan kontrollere lydniveauer, anvende effekter og sørge for, at dine film lyder så godt som de ser ud.

Der er ikke mange funktioner, der mangler med Premiere Pro CC, og ud over at være gode til det grundlæggende giver det også forskellige ekstramateriale, såsom 360 videoredigering, multicam og bevægelsesværktøjer.

Det er komplekst at bruge, men brugergrænsefladen er fremragende, og det har stærke tutorials i appen, der er det bedste, vi har brugt i videoredigeringskategorien.

Adobe Premiere Pro CC-priser

Premiere Pro CC kommer som en del af Adobes Creative Cloud-pakke og er kun abonnement. Du kan købe det i en enkelt-app-form for $ 20.99 pr. Måned eller få alle Adobes værktøjer mod et månedligt gebyr på $ 52.99. 

Hvis du vil have en masse ekstra stock-fotos og -billeder oven på det, koster Adobe Stock $ 82,98. Der er en syv dages prøveperiode, hvis du vil tjekke den ud, samt rabatter til undervisere og studerende.

Creative Cloud inkluderer 100 GB cloud-lager, og du kan diskutere med Adobe om at få mere, hvis du har brug for det. Se vores bedste cloud-lagring til videoartikel for mere om det.

Professionelle kan drage fordel af de mange værktøjer, som Adobe Creative Cloud tilbyder. Af særlig interesse for videoredigerere er After Effects, Adobe Media Converter og Premiere Rush, som er en enkel, alternativ editor. Læs mere om Adobe Media Convertor i vores bedste videokonverterguide.

Fordi Premiere Pro er populær blandt fagfolk, kan du finde alle mulige vejledninger på YouTube og rundt omkring på nettet. Bortset fra det er Adobes egen support en blandet taske med daterede søgeresultater på sit websted. Vi fik heller ikke meget tilbage fra dens chat- eller telefonstøtte. Som vi nævnte, er vejledning inden for selve softwaren dog meget god.

Bortset fra support er vores eneste virkelige greb med den igangværende abonnementsmodel. Hvis du bruger det i en professionel kapacitet, skulle det dog ikke være meget af problemet, og værdien forbedres, hvis du bruger flere af Adobes værktøjer i dit arbejde. 

Du får også fordelen ved altid at have den nyeste version tilgængelig, og du kan drage fordel af nye funktioner, så snart de introduceres. Du kan se, hvor imponeret vi var med det i vores Adobe Premiere Pro CC-gennemgang.

2. Apple Final Cut Pro X

Final Cut Pro X er en video-editor i høj kvalitet, der er rettet mod fagfolk. Selvom det kan være udfordrende at bruge, er det også et godt valg for entusiastiske amatører og skabere af sociale medier. 

endelig-cut-3dtext

Ligesom Premiere Pro CC, har Final Cut Pro X et bredt sæt funktioner, der går ud over, hvad du får i den gennemsnitlige editor. Det tager en usædvanlig tilgang med sin “magnetiske tidslinje”, der fungerer anderledes end de sædvanlige forskellige spor, der bruges i andre redaktører.

Det har et stort udvalg af effekter. Visuelle effekter inkluderer forskellige forskellige stilarter og filtre. Der er også masser af lydindstillinger med de sædvanlige ekkoer og forvrængninger såvel som usædvanlige, såsom et undervandsfilter eller radio- og telefoneffekter

Chroma keying er let at gøre, så du kan kombinere klip og producere specialeffekter. Det har en smart “find folk” -funktion, der giver dig mulighed for at jage gennem optagelser til mennesker.

Final Cut Pro X giver hastighed og format support

På trods af at du bliver sat hos professionelle, behøver du ikke den nyeste hardware til at bruge Final Cut Pro X. Vi fandt, at det kørte problemfrit på vores aldringstest Mac Mini, med anstændige gengivelseshastigheder. Du kan fortsætte med at redigere, mens du gengiver video også.

Det fungerer med en lang række formater, og du kan oprette filer til disk og sociale medier. Hvis du har masser af medier at arbejde med og har brug for mere plads, kan du kigge på vores bedste guide til cloudlager.

Der er ikke meget forskel mellem Final Cut Pro X og Adobe Premiere Pro CC, men vi foretrækker den overordnede fornemmelse af Adobes editor. Du får også hele Creative Cloud-pakken med det. Final Cut Pro X er dog stadig et fremragende valg, og hvis du ikke er en “pro”, vil du bruge den til at føle dig som en.

Hvis du ikke er interesseret i Adobes abonnementsmodel, er der også fordelen ved, at du kan købe den direkte. Final Cut Pro X koster $ 299,99, og der er en 30-dages gratis prøveperiode, hvis du vil prøve det. Det er ikke billigt, men hvis du har råd til omkostningerne, er det et fremragende værktøj at have til din rådighed. Læs mere om det i vores Final Cut Pro X-gennemgang.

3. HitFilm

HitFilm er en fremragende videoredigerer, der er et godt valg for enhver der ønsker at komme i gang med filmproduktion. Hvis du vil være den næste YouTube-stjerne, er det en god måde at klippe dine tænder og lære dit håndværk.

hitfilm virkninger

Det findes i to versioner. Den gratis version, HitFilm Express, er vores foretrukne gratis videoredigeringsprogram og en fantastisk måde at teste softwaren, før de beslutter, om de skal opgradere til HitFilm Pro for $ 299. Den gratis version indeholder mange betalte opgraderinger, men “pro” -pakken er generelt en meget bedre værdi.

Grundlæggende klipning og redigering er hurtig og nem. Slip- og skydeværktøjerne er nemme at bruge, og det er let at tilføje effekter til dine film. Du kan tilføje brændende flamme, lynnedslag og regndråber. Der er mange af disse i den betalte version, men endda den gratis udgave indeholder nogle imponerende muligheder. 

Du kan ændre, hvordan dine film lyder med akustiske indstillinger, der giver dig mulighed for at efterligne forskellige miljøer. Et par lydeffekter er også inkluderet. HitFilm har nogle interessante bevægelsesgrafiske funktioner, såsom acceleration og tyngdekraft, og det understøtter også 3D-sammensætning.

Ydeevnen er god med anstændige gengivelseshastigheder og en hurtig, snappy grænseflade. At være i stand til hurtigt at navigere gennem klip betyder, at du bruger mindre tid på at vente på, at redaktøren skal indhente dig.

HitFilm understøtter en anstændig række import- og eksportformater, men det understøtter ikke oprettelse af DVD eller Blu-ray.

Der er mange tutorialvideoer på YouTube for at hjælpe dig med at komme i gang med det, og det har også et travlt samfund, der er klar til at besvare dine spørgsmål.

HitFilm er sjovt at bruge, og det er den bedste mulighed, hvis du vil dyppe tåen i vandet uden at bruge noget. Læs mere om, hvad vi troede på det i vores HitFilm-anmeldelse.

4. DaVinci Løs

DaVinci Resolve er et værktøj i høj kvalitet med en smart brugergrænseflade, der giver dig masser af nyttig vejledning og hjælper dig med at lære at bruge det. Ved opsætning giver det dig muligheden for at efterligne layoutet til et andet redigeringsværktøj og giver dig også mulighed for at tilpasse forskellige indstillinger, så du kan tage beslutninger, som andre værktøjer tager for dig.

Det er blevet brugt i flere velkendte film, herunder Avatar, Spectre og Star Wars: The Last Jedi. Det har også flere tv-kreditter. Vi har dækket flere af de shows, det er blevet brugt med i vores “hvordan man ser” -guider. Se, hvordan vi ser Westworld, og hvordan du ser Flash-artiklerne for to eksempler.

bedst-free-video-editor-beslutsomhed

DaVinci Resolve har et stærkt udvalg af visuelle effekter og tilbyder også komponering. Du kan bruge partikler og tilføje alle mulige ekstramateriale. Der er også avancerede værktøjer til farvekorrektion og sortering. 

Audiofiler vil elske Fairlight-panelet, der er fastklemt fuld af måder at manipulere lyd på. Du får også et foley-bibliotek, der giver dine film naturlig baggrundsstøj.

Det har alle slags ekstramateriale, såsom ansigtsgenkendelse og skønhed af skævbewegning. Det har også nyttige samarbejdsfunktioner, så du kan dele noter eller få kolleger til at åbne projekter i skrivebeskyttet tilstand. Hvis du arbejder med andre, kan du kigge på vores bedste online opbevaring til teamguide.

DaVinci Resolve: Gratis vs. betalt

DaVinci Resolve kommer både i en gratis version, som kræver registrering, og en “studio” -version, der koster $ 299. Den fejlagtige registreringsformular kræver forskellige detaljer, inklusive dit telefonnummer, men forhindrer dig ikke, hvis du skulle skifte, indtaste det forkert. 

Som du kunne forvente, inkluderer den betalte version alle slags ekstramateriale, men kernefunktionerne er alle i den gratis udgave, så det er en fantastisk måde at tjekke det ud.

Det understøtter en imponerende række eksportformater, og den nyeste version kan eksporteres direkte til forskellige streamingtjenester, så hvis du vil have en YouTube-videoredigerer, er det et godt valg. DaVinci Resolve er tilgængelig til Windows, Linux og Mac.

5. Blender

Blender er et mere specialiseret værktøj med fokus på 3D-grafik og animation. Det inkluderer også overraskende dygtige videoredigeringsfunktioner. Det er ikke meget brugervenligt, men er et kraftfuldt værktøj og koster dig ikke noget.

bedst-free-video-editor-blender

Som et 3D-grafikværktøj giver Blender dig mulighed for at oprette objekter fra enkle 3D-former og udforme dem til at ligne hvad du vil. Med tid og dygtighed kan du fremstille scener, der ser mere eller mindre rigtige ud. Du kan også animere disse grafikker, og animationer kan redigeres ved hjælp af Blenders videoredigeringsværktøjer.

Du kan også tilføje mere komplekse effekter, såsom simulering af væsker og gasser, samt arbejde med forskellige materialer, f.eks. Klud.

Hvis du nogensinde har set en Pixar-film og spekuleret på, hvordan man opretter sådan noget, er Blender et godt sted at komme i gang. Det kan være komplekst, men der er et stærkt samfund med masser af tutorials til at hjælpe dig.

Blender er meget udbredt i spillebranchen, skønt den undertiden også vises i filmkreditter. Det er ikke det mest populære værktøj i filmindustrien, men det er blevet brugt til f.eks. Spider-Man 2, Red Dwarf og Wonder Woman.

Blender-videoredigeringseffekter

Det er ikke så funktionsrige som mange andre værktøjer, men har nogle grundlæggende effekter. Du kan tilføje slør, gløder og forskellige farveeffekter til dine film. Det har ikke de detaljerede farveinddelingsfunktioner i Adobe Premiere Pro, men der er muligheder for at indstille ting. Du kan tilføje tekstoverlejringer, og det har enkle lydjusteringer også tilgængelige. Der er også et par overgange.

Selvom Blender ikke er dedikeret til videoredigering, fungerer det godt, hvis du er interesseret i 3D og ønsker at lære om flere kreative områder på samme tid. Du kan fremstille 3D-modeller, animere dem og derefter redigere resultaterne i slutningen. Du kan læse mere om Blender i vores guider til den bedste 3D-grafikksoftware og bedste 3D-modelleringssoftware.

6. MAGIX Movie Edit Pro

For dem, der leder efter en redaktør, der gør det grundlæggende godt, er MAGIX et godt valg. Det har et godt fastlagt interface og er for det meste intuitivt. Det er ikke så glat som nogle værktøjer, men det gør sit job effektivt og er til en rimelig pris.

Der er masser af effekter, såsom forstyrrelser, farvekorrektioner, langsom bevægelse og højhastighedsindstillinger. Du kan også indstille din lyd ved hjælp af en mixer med flere forudindstillinger og effekter, såsom ekko og en kompressor. Det har også forskellige overgange, der inkluderer store ikoner, der viser, hvad de gør. 

Movie Edit Pro har chroma-indtastning, hvis du vil tilføje “grøn skærm”, specialeffekter, såvel som bevægelsessporing, som kan følge objekter og automatisk anvende en effekt eller tilføje noget tekst til dem.

MAGIX Film Rediger Pro-prisfastsættelse og -versioner

Der er tre versioner af MAGIX Movie Edit, med “pro” -versionen koster $ 69,99, “plus” -versionen til $ 99,99 og “premium” -versionen tilgængelig for $ 129. 

Der er en 30-dages kortfri prøveversion tilgængelig, og der tilbydes undertiden rabatter, inklusive i skrivende stund. MAGIX har også en butik i appen, der sælger yderligere skabeloner, overgange og medier, som kan koste fra $ 5 til mere end $ 80.

Det har et par særlige spørgsmål, hvor brugergrænsefladen ikke altid opfører sig som du kunne forvente, men det forhindrer dig aldrig i at få tingene gjort. Supportmaterialet er ujævn, men der er en gratis manual tilgængelig, et responsivt forum og nyttige tutorialvideoer.

Du kan eksportere til DVD og Blu-ray samt YouTube og Vimeo. Dens formatstøtte er dog ikke så omfattende som nogle værktøjer.

Vi fandt det i stand til at producere output i høj kvalitet, men vi var nødt til at lege med indstillingerne. Vi fik AVI-film i høj kvalitet, men var ikke så heldige med MJPEG’er. Vi foreslår, at du eksperimenterer, hvis dine tidlige resultater ikke er gode.

Selvom MAGIX Movie Edit mangler polering, får de fleste ting rigtigt, og det er et nyttigt værktøj, der ikke koster jorden. Læs vores anmeldelse af MAGIX Movie Edit Pro for at lære mere om det.

7. Lysværker

Du er i godt selskab, hvis du vælger at arbejde med Lightworks, som det er blevet brugt på nogle enormt succesrige film, herunder Pulp Fiction og The Wolf of Wall Street.

Det er let at bruge og har masser af fremragende understøttelsesmateriale, inklusive en nyttig downloadbar manual, et forum og nogle nyttige YouTube-tutorials.

Dets mediebibliotek giver dig mange muligheder for at sortere og filtrere dine klip, hvilket gør dette til et godt valg af værktøj, hvis du arbejder på store projekter. Det bedste cloud-lager til store filer kan komme godt med der. 

Lightworks er også godt til at arbejde på teambaserede projekter. Hvis du samarbejder i et stort team og har brug for hjælp til at styre alt, så tjek den bedste projektstyringssoftware.

Hvis du har brug for arkivoptagelser og musik, er der også et godt udvalg af royaltyfrie medier tilgængelige med det.

bedst-free-video-editor-Lightworks

Det at bruge det grundlæggende tager noget at vænne sig til i Lightworks, men det har nyttige slip- og skydeværktøjer. Der er den sædvanlige markering af visuelle effekter, og den er særlig stærk ved farvejusteringer.

Indstillinger for eksport og gengivelse af lysværker

Lightworks Pro, dets betalte udgave, fås med et abonnement på $ 24,99 pr. Måned, et årligt gebyr på $ 174,99 eller en engangsafgift på $ 437,99. Det sætter det meget i den øverste ende af prisklassen, hvilket gør det dyrere end vores to top foretrukne værktøjer. Ingen af ​​dem har dog en gratis version, hvilket Lightworks gør. Det er tilgængeligt for Windows, Linux og Mac.

Det kan eksporteres til streaming-websteder, inklusive YouTube og Vimeo, og “pro” -versionen kan producere 4K-output. Lightworks har et imponerende udvalg af importformater, selvom eksportmulighederne er på samme måde fremragende i “pro” -versionen, men meget begrænset i den gratis version af softwaren. Den betalte version har også 360-graders videoredigering tilgængelig.

Hvad der gør en videoeditor bedst

Der er et par ting, vi ser efter, når vi vurderer, om en videoredigerer er værd at bruge din tid og penge.

Funktioner er enormt vigtige og definerer, hvad softwaren kan gøre for dig. De grundlæggende redigeringsfunktioner er det, du vil bruge mest tid på at bruge, men vi kan også lide at se et bredt udvalg af effekter og overgange, værktøjer til farveinddeling, stærke lydindstillingsfunktioner og ekstramateriale, såsom multicam og 360 video support.

Selvom 4K-support er temmelig standard nu, gør ikke alle værktøjer det, mens nogle kan håndtere 8K-video. De af jer med action-kameraer vil også sætte pris på linjekorrektion og automatisk billedstabilisering. Hvis du vil tilføje seje effekter til dine film, er Chroma-indtastning vigtig.

Vi overvejer også omkostninger, men hvis du er bedst efter det, skal du være parat til at bruge lidt ekstra. Hvis du har et godt køb, kan du kigge på den bedste gratis videoredigeringsprogram. 

Alsidighed og formatstøtte er yderligere faktorer, man skal undersøge. Værktøjer til professionel brug skal understøtte en lang række formater. At være i stand til at offentliggøre direkte på sociale medier er også et stort plus, samt at kunne brænde direkte på disken.

Brugervenlighed er vigtig, da de fleste værktøjer tilbyder komplekse funktioner, men ikke alle viser dig, hvordan du bruger dem effektivt. Med lidt vejledning og støtte kan du lære, mens du skaber, og de færdigheder, du lærer, kan ende med at tjene dig også penge. Her er en anstændig manual, nyttige tutorials og god kundeservice.

Ydeevne betyder også noget, og vi ser på, hvordan lydhør redaktøren er, sammen med hvor hurtigt den producerer output. Der tages også hensyn til fejl og nedbrud. Hvis du er bekymret for dem, kan du tage et kig på vores, hvordan du sikkerhedskopierer videoguide automatisk.

Vi ser også på eventuelle yderligere værktøjer, du får med softwaren, som f.eks. Oprettelse af slideshow eller screen capture software. At være i stand til at automatisere enkle opgaver kan have en stor effekt på din arbejdsgang og gøre software endnu mere nyttigt.

Det er også godt at have et bibliotek med medier eller optagelser, når du kommer i gang. Mange værktøjer tilbyder medier som ekstraudstyr, men nogle inkluderer et par klip og lyde for at komme i gang.

Afsluttende tanker

Når det kommer til videoredigeringssoftware, er vi forkælet efter valg med så mange værktøjer af høj kvalitet til rådighed. Takket være kraften i moderne pc’er er redigeringsværktøjer i topkvalitet tilgængelige for alle. Alle værktøjer på denne liste har set professionel brug i en eller anden form.

Hvis du synes du er den næste Martin Scorsese eller endda den næste PewDiePie, er der software derude for dig. 

Adobe Premiere Pro CC er vores foretrukne valg, med dens kvalitetsfunktioner, der giver dig alle de værktøjer, du har brug for til at lave film. Alt på vores liste har dog noget at tilbyde, så vælg en og hopp ind.

Hvis du har prøvet noget af værktøjerne på denne liste eller har andre til at anbefale, så fortæl os det i kommentarerne. Tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map