Asana vs Jira: To tilgange, en vinder for 2020

Der har aldrig været mere konkurrence inden for projektledelsessfæren, med mange kvalitetsværktøjer, der tager forskellige måder, der konkurrerer om din virksomhed. Vi ser på to meget forskellige platforme i denne Asana vs. Jira-sammenligning.


Asana er et brugervenligt værktøj, men det har også masser af stærke funktioner. Det blev oprettet af tidligere Facebook-ansatte og er gået fra styrke til styrke siden lanceringen i 2012 med klienter som Vodafone, Santander og Sony.

Vi var imponeret over det i vores Asana-anmeldelse og gav det særligt høje karakterer i brugervenlighed. Det gjorde også godt med funktioner og omkostninger.

Jira er rettet mod smidig udvikling og vil være af særlig interesse for softwareudviklere. Det har over 65.000 kunder, inklusive eBay, Airbnb og Spotify, der også bruger Asana. Jira ejes af Atlassian, der også ejer Hipchat og Bitbucket.

I vores Jira-gennemgang mente vi, at dens egenskaber var dets stærkeste område, efterfulgt af dets pris. Det er mere specialiseret end Asana, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, så lad os se, hvordan det måler sig.

Opsætning af en kamp: Asana vs Jira

Asana og Jira står over for hinanden over fire runder. Vi fortæller vinderne af hver enkelt, og den, der vinder mest i slutningen, vil blive erklæret som den samlede sejr. Hvis det er endelig i slutningen, bliver vi nødt til at se nærmere på runderne og komme til en punktsbeslutning.

I den første runde skal vi se på funktioner og sammenligne, hvad værktøjerne gør. Hvordan de håndterer dine projekter og hvad de tilbyder dig er vigtigt. Derefter skal vi se på pris og se, hvad der giver dig mest værdi.

Brugervenlighed kommer derefter, da vi ser, hvad der tager mindst muligt for at arbejde med. Endelig ser vi på sikkerhed og privatliv for at finde ud af, hvad der gør mest for at holde dig sikker online.

Begge værktøjer har omtalt i vores andre ansigtsudslag tidligere. Vores Wrike vs. Asana-sammenligning gik Wrikes vej. Wrike underkastede også Jira i vores Wrike vs Jira-konkurrence. Du kan læse mere om hvorfor i vores Wrike-anmeldelse. Asana eller Jira vil genvinde noget stolthed her.

På trods af deres forskelle har de masser til fælles. Asanas gode look sidder på toppen af ​​et værktøj, der ligesom Jira inkluderer afhængigheder, et bredt udvalg af måder at se dine projekter på og avancerede sikkerheds- og privatlivsfunktioner.

1

Funktioner

Lad os først se, hvad softwaren gør. I funktionsrunden undersøger vi, hvordan kandidaterne lader dig styre dine projekter. Hvordan de håndterer opgaver og måderne du kan se dem på, er nøglen til, om de hjælper dig. Vi ser også på kommunikation, opbevaring, integration med andre platforme og ekstramateriale.

Begge platforme scorede godt her i deres respektive anmeldelser, idet Asanas 90 procent var højere end Jira’s 85 procent. En direkte sammenligning bør sørge for en tæt åbningsrunde.

asana

Asana giver dig mulighed for at opbygge projekter lavet af opgaver, som kan sorteres i kategorier. Du kan tilføje subtasks til hver enkelt og oprette afhængigheder, så du kan få øje på potentielle problemer i din tidsplan og styre ting i overensstemmelse hermed.

asana-afhængigheder

Du kan se opgaver i liste-, bord-, kalender- og tidslinjevisninger. Alle disse har fordele og giver dig forskellige perspektiver på, hvad der skal gøres næste.

Asana integreres med mange tjenester og giver dig adgang til data i hundreder af eksterne apps via Zapier, inklusive dens modstander her, Jira. Du kan importere projekter via .csv-filer, så hvis du har et eksisterende projekt gemt i et regneark, kan du komme hurtigt i gang.

Asana giver dig ubegrænset lagerplads med en vedhæftningsgrænse på 100 MB, så selvom du kan dele så mange filer, som du vil, vil du ikke være i stand til at arbejde med store videoer. Hvis det er noget, dit team har brug for, hjælper vores bedste cloud-opbevaring til store filer.

asana-status

Med Asana kan du indstille en samlet projektstatus, så alle kan se, om tingene er på eller uden for sporet. Det er en god måde at fortælle folk, når de har brug for at hæve tempoet.

Mobilapps er tilgængelige til Android og iOS, så smartphone-narkomane kan få gjort arbejde, mens de klør deres kløe.

Jira

Jeras kernearbejde er baseret på ”problemer”, der spiller en lignende rolle som opgaver i andre værktøjer. Du kan oprette subtasks og afhængigheder, men vi havde problemer med at konfigurere dem, da vi prøvede.

Det leveres med 250 GB lagerplads, som er blandt de mere generøse pakker derude, men ikke ubegrænset, som du får med Asana. Hvis du selv er vært, overlades der lagerplads til dig at administrere. Se vores bedste artikel om opbevaring af sky til fantastiske muligheder.

Jira har et stort udvalg af apps, der tilbyder ekstra funktioner. De koster dog ekstra, som vi vil diskutere i prisrunden.

Jira inkluderer tidsporing, som er nyttigt til at se, hvor effektivt dit team er og holde øje med omkostningerne. Der er også et godt udvalg af rapporter. Se også vores bedste regnskabssoftware-roundup, hvis du ønsker at holde øje med dine egne indkomster og udgifter.

Jira-rapporter

Jira bruger Atlassians “Confluence” -software til kommunikation, men vi troede, det kunne have været integreret bedre. Se vores Basecamp-gennemgang, hvis du vil gøre online kommunikation centralt i din arbejdsgang.

Hvis du vil bruge Jira, når du er ude og tilbage, får du adgang til apps til Android og iOS.

Rundtanker

Med hensyn til udvalget af funktioner, der er tilbudt, er der ikke meget at vælge imellem med de to platforme. Hvis noget, tilbyder Jira det bredere udvalg. På et niveau-til-funktion-niveau fandt vi dog, at Asanas fungerede bedre.

Begge tilbyder afhængighedsstyring. Vi fandt Asanas let at bruge, men Jira var akavet at konfigurere og arbejde med. Interfaceproblemer og forsinkelser hæmmede os, når vi forsøgte at bruge Jira, så Asana tager denne runde, bare fordi hvad der altid er der fungerer, og det var ikke tilfældet med Jira.

Runde: Funktioner Point for Asana

Asana-logo
Jira-logo

2

Pris

Dernæst er der en runde for bønnetællerne, fordi vi sammenligner vores konkurrenter om pris. Billig er godt, men garanterer ikke en gevinst. Værdi er det, der betyder noget. Betalingsmuligheder, rabatter og fleksibilitet er også plusser i denne runde.

Hvis du leder efter en platform, der kan hjælpe med at holde din bundlinje sund, skal du læse vores Mavenlink-anmeldelse. Mavenlink har et stærkt udvalg af økonomiske funktioner, som du kan bruge til at holde dig på sporet.

asana

Asana har et gratis lag, som fungerer godt som en grundlæggende måde at organisere opgaver på. Du kan bruge det som et kanban-bord. Hvis du bare vil have noget enkelt, kan du også læse vores Trello begyndervejledning, der taler om et andet godt, brugervenligt værktøj.

Asanas gratis plan begrænser dig til 15 brugere, men ud over det kan dit team udvides, som du vil. Du får yderligere funktioner til de dyrere planer, der starter med flere visninger på Premium-niveauet, porteføljer på Business-niveauet og stærkere sikkerhed og prioriteret support på Enterprise-niveau.

Premium-planen er det søde sted for opgavestyringsfunktioner, men virksomheder bør se på de andre planer for at finde ud af, hvad de har brug for. Priserne sammenlignes positivt med de fleste værktøjer.

Ud over den gratis plan er der en gratis prøveversion, der giver dig mulighed for at prøve funktioner på de betalte planer.

Jira

Jira kommer i to varianter. Den standard, skybaserede tilgang sammenligner mere direkte med vores anden projektstyringssoftware, som vi gennemgik. Det er rimeligt prissat, især hvis du har mange brugere. Når din teamstørrelse har 250, kan du tilføje personer for kun $ 1 hver pr. Måned.

Det er fremragende værdi, men det er værd at påpege, at Jeras fremragende værdiplaner ikke inkluderer ting som avancerede sikkerhedsfunktioner. Du kan få dem ved at abonnere på en anden af ​​Atlassians tjenester, dog.

Dets udvidelser opkræves også af brugeren. Prisen er typisk en engangsafgift på $ 5- $ 10 plus $ 0,70- $ 3,50 per bruger. Det er ikke for meget, men det har potentialet til at tilføje, hvis du bruger en masse af dem.

Den anden måde at bruge Jira på er at være vært for det selv. Det er mere kompliceret, og du har brug for folk på dit team, der ved, hvad de laver, hvis du vil konfigurere det. Priserne er også forskellige.

Du betaler et engangsgebyr på kun $ 10, hvis du kun har 10 brugere. Hos 25 brugere stiger det til $ 2.500, hvilket er meget forhåndsbestemt, men en god værdi på lang sigt. Du bliver også nødt til at betale hostingomkostninger, hvis du går ned af denne rute, såvel som selv at håndtere ting som f.eks. Websikkerhed.

Runde to tanker

Dette er en tæt runde, fordi Asana og Jira er billige produkter, der tilbyder god værdi for pengene.

Asanas Enterprise-niveau inkluderer ting, som du er nødt til at betale ekstra tjenester for at få med Jira. Asanas lagdelte struktur er let at forstå og enklere at administrere end at opsætte abonnementer på flere tjenester. Med Jira kan du dog vælge, hvad du har brug for på en mere fleksibel måde.

Jira tilbyder forskellige ting, og i en direkte sammenligning af skybaserede tilbud foretrækker vi det. Det har ikke et gratis niveau, men koster det samme som Asanas billigste betalte plan til at begynde med, når prisen falder, når dit team vokser. Det betyder, at det bliver en bedre værdi, efterhånden som din holdstørrelse øges, og det bliver hurtigt billigere end Asana.

Jiras mulighed for selvhostning er endnu bedre værdi. Den første betaling kan svi, men jo længere du bruger den, jo bedre er den. Da Asana ikke tilbyder denne mulighed, kan det kun være en streng i Jeras bue. Jira vinder runden.

Runde: Prispoint for Jira

Asana-logo
Jira-logo

3

Brugervenlighed

Hvis software er let at bruge, kan du få tingene gjort hurtigere og bringe teammedlemmer om bord uden så meget træning. Du får også mere engagerede teammedlemmer, hvis ting fungerer godt. Her skal vi se på, hvordan værktøjerne er i brug, og hvor godt job de gør for at gøre dem tilgængelige.

Asana er meget bedømt for brugervenlighed, så den går ind i denne runde som favorit. Det scorede 99 procent i vores anmeldelse. På trods af sin gevinst på pris ser Jira bekymret ud denne runde. Lad os se, om Asana kan genoptage føringen.

asana

Asana er et fantastisk stykke arbejde ud fra et anvendelighedsperspektiv. Ikke kun er det let at bruge, det tilbyder også masser af funktioner. Det er ikke en let balance at få. Hvis du er ny til det, kan du kigge på vores Asana begyndervejledning for hjælp.

Det har et klart layout, der effektivt bruger plads og farve til at formidle funktion. Det føles blødt og indbydende, hvilket er ganske kontrasten til Jeras mere professionelle udseende.

asana-projekt-skabeloner

Det har mange skabeloner, og du kan importere data fra andre kilder, så der er masser af måder at komme hurtigt i gang.

Det har også sine berømte fester. Søde dyr og monstre – vi er stadig ikke sikker på, hvad de alle er – flyve hen over skærmen og kig bag bag vinduerne, mens du arbejder og får tingene gjort.

asana-fest

Det er sjovt, men det fungerer og tilføjer glæde til en type software, der ofte kan føles kold og kedelig. Vi kan ikke tænke på noget dårligt at sige om fejringerne, medmindre du er mere af en pindtype end en gulerodstype.

Der er også masser af hjælp og supportmuligheder, men du har muligvis ikke brug for dem, fordi Asana gør tingene så ligetil.

Jira

Jira har mange skabeloner, der hjælper dig med at komme i gang og stiller dig et par spørgsmål, der hjælper dig med at vælge en, når du logger ind for første gang. Der er en valgfri tur til at vise dig rebene også sammen med tip, der forklarer funktioner for dig.

Jira-spørgsmål

Ligesom Asana har Jira en simpel kanban-visning, men dens Scrum-visning vil være af interesse for Agile-teams og softwareudviklere, der tager denne tilgang til deres projekter.

JIRA-kanban

På trods af at det grundlæggende design var godt, fandt vi desværre en hel del brugervenlighedsproblemer og mindre fejl. Vi havde lange forsinkelser, når vi brugte dets websted. Responsivitet er vigtig, når man bruger skyen, og Jira har plads til at forbedre sig på dette område.

Det har masser af dokumentation og en stor vidensbase, der hjælper dig, når du sidder fast, men også et stort, aktivt samfund, når du har brug for support.

Runde tre tanker

Jira har et par problemer her, hvilket er en skam, fordi dens kernedesign er fremragende og tilbyder masser af funktioner. Når vi gennemgik det, følte vi, at mange af dets brugervenlighedsproblemer muligvis har været resultatet af nylige opdateringer, der har brug for mere polering, fordi vi har brugt det tidligere uden problemer.

Asana gør dog alt godt for brugervenlighed og er et af de få programmer, du kan bruge uden at læse manualen. For tiden er det i en anden liga end Jira i denne kategori.

Denne runde er en stor gevinst for Asana, med Jeras Ivan Drago-lignende visage, der tager et væld af smertefulde slag fra Asana, et værktøj, som du ikke ville forvente at påføre sådan smerte. Jira ser ustabil ud i slutrunden.

Runde: Brugervenlighedspunkt for Asana

Asana-logo
Jira-logo

4

Sikkerhed & Privatliv

Vi ser på sikkerhed og privatliv næste. Det er vigtigt, at du kan stole på onlineværktøjer med dine data, så vi får se, hvad Asana og Jira gør for at hjælpe dig med at beskytte dine forretningsoplysninger.

Vi kan godt lide at se solide tekniske fundamenter med stærk kryptering og tofaktorautentisering. Andre plusser er ekstern certificering og overholdelse af privatlivets rammer, samt muligheder for at lade brugerne indstille tingene til deres behov.

Vi forsøger også at bekræfte, at det, værktøjer siger, matcher det, de gør. Det vil være særlig relevant, når vi kommer til Jira, men lad os starte med Asana.

For at lære om et andet værktøj, der klarer sig godt på dette område, skal du læse vores Smartsheet-gennemgang.

asana

Asana har SOC 2-certificering og er dækket af både EU-U.S.A. Fortrolighed om beskyttelse af personlige oplysninger og generel databeskyttelsesforordning. Det krypterer dine data i transit ved hjælp af TLS v1.1 og tilbyder fejlbeløb. Læs vores artikel om penetrationstest, hvis du vil vide mere om dem.

Du kan nemt eksportere dine data, og det har flere muligheder for at tilpasse, hvordan dine brugere interagerer med platformen. Du kan ændre dine adgangskodeindstillinger samt kræve login via SAML eller Google, hvis du har brug for mere beskyttelse. Vores måde at opsætte en stærk adgangskodeartikel vil også være til hjælp der.

Asana gør det, der er nødvendigt for at sikre, at dine data er sikre og krydser de fleste felter, men det mangler tofaktorautentisering.

Jira

Jira har en bred vifte af certificeringer. Disse inkluderer ISO 27001 og 27018, SOC 2 og PCI DSS-certifikater, så der har været masser af verifikation fra tredjepart.

Det samles med GDPR og giver dig mulighed for at slette dine data samt importere og eksportere kundedata.

Du kan få tofaktorautentisering via en udvidelse, der koster ekstra, eller en ekstern app. Læs vores artikel om tofaktorautentificering for at lære mere om, hvor nyttig funktionen kan være.

Avancerede sikkerhedsindstillinger er tilgængelige via Atlassian-adgang. Det giver dig ting som SAML og adgangskodestyring og lader dig håndhæve sikre login til brugere.

JIRA-adgang

Der er rapporter om tidligere sikkerhedsproblemer på sit websted. Det ser vi sjældent, men føler det til Jiras kredit at være så åben over det. Bare fordi andre websteder ikke fortæller dig om deres problemer, betyder det ikke, at de overhovedet ikke har dem.

Vi fandt imidlertid et problem med dets støtte. Når vi stillede et simpelt spørgsmål, fik vi et svar, der indeholdt et skærmbillede taget i vores projekt, der viste vores projektdata. Vi havde ikke udtrykkeligt givet sin støtte tilladelse til at gøre det på trods af, at dens vilkår og betingelser lader det gøre, hvad det vil, og fandt, at interaktionen var en stor plet på Jeras troværdighed på dette område.

Hvis du dog kører din egen server, vil dens support ikke kunne få adgang til dine data, så det er ikke et problem i dette tilfælde.

Runde fire tanker

Begge værktøjer tilbyder krypterede forbindelser og masser af sikkerhedsindstillinger. Jira ville sandsynligvis have vundet, hvis det ikke var for sit privatlivsproblem. Det har god kryptering og giver dig mulighed for at tilpasse den. Teknisk set er det lyd og har meget at rose.

Asana gør dog også meget, og på grund af det problem, vi havde med Jira, tager det denne runde.

Runde: sikkerhed & Fortrolighedspunkt for Asana

Asana-logo
Jira-logo

5

Dommen

Asana og Jira er stærke produkter, der tilbyder forskellige ting. Asana er et perfekt valg for et team, der ønsker en venlig måde at styre projekter online. Jira er også et godt valg på trods af den lejlighedsvise problemstilling. Det er mere rettet mod seriøs brug og vil passe udviklere godt. Det giver også en masse fleksibilitet for de teknisk dygtige.

I tre runder til en tager Asana konkurrencen med masser til overs. Det vandt i funktioner, hovedsageligt fordi det, det tilbyder, er hurtigt, lydhør og fejlfrit. Det overklassede Jira i brugervenlighedsrunden med sin fremragende grænseflade og brugervenlighedsfunktioner, der førte den frem, før vi tog del i fejringerne. Det er heller ikke dårligt med sikkerhed og privatliv.

Jira er dog stor værdi, og dens mulighed for selvhostning er en, som ikke mange projektstyringsværktøjer tilbyder. Dets agile funktioner vil være til nytte for softwareudviklere, hvilket gør det til et godt valg for dem. Vi følte også, at de problemer, vi stød på, var løse, og håber, at de vil blive løst, når vi næste ser på det.

Asanas brugervenlighed og funktioner er det dog blandt de bedste projektstyringssoftware, og det fremstår som en værdig vinder her. Vi anbefaler det til alle, der ønsker at administrere deres projekter online.

Vinder – Asana

Hvis du har prøvet Asana eller Jira, er vi glade for at høre, hvad du synes. Del dine oplevelser i kommentarerne. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me