Sync.com и Google Drive, перфектното съвпадение за екипно сътрудничество

Тук, в Cloudwards.net, ние сме големи почитатели на онлайн сътрудничеството: защо да работите в задушен офис, когато можете да работите навсякъде, когато и когато и с кого? За да направите онлайн сътрудничеството жизнеспособно обаче, се нуждаете от правилните инструменти за работата.


В тази статия ще разгледаме два от любимите ни инструменти в тази статия за сътрудничество в Google Drive и Sync.com.

Google Drive е утвърдено решение за съхранение в облак с множество интегрирани приложения за производителност, създадени за сътрудничество. Sync.com междувременно е съцветен състезател за съхранение в облак, който предлага сигурни и частни средства за комуникация със сътрудници.

По време на този преглед ще ви преведа през по-фините точки на всеки, за да ви помогна да разберете как те могат да се възползват от начинанията за сътрудничество по различни начини.

Ще разгледам и наличните планове, така че можете да започнете да планирате как да ги внедрите в съвместни работни проекти.

Облак на работното място

През последните няколко години Rightcale изследва бизнеса, за да види как използват облачните технологии, за да обединят работната си сила.

В резултатите от 2016 г. фирмата отчита, че:

 • 89 процента от организациите използват обществени облачни услуги
 • 16 процента използват повече от една обществена облачна услуга
 • 77 процента използват частно разработено облачно решение
 • 71 процента използват комбинация от публични и частни облачни решения

Това показва, че фирмите често използват различни облачни програми за различни задачи, в зависимост от това за какво са най-подходящи.

Там, където Google Drive се отличава

Като писател на свободна практика често използвам Google Drive за сътрудничество с партньори и клиенти. Комплектът от офис приложения на Google работи много добре и прави сътрудничеството много по-лесно, отколкото по-традиционните продукти, благодарение на способността лесно да пишете, редактирате и давате предложения в реално време.

1. Споделяне в Google Drive

От уеб интерфейса на Google Drive можете да споделяте всяка папка или файл, като щракнете с десния бутон върху нея и изберете опцията „Споделяне“ от падащото меню.

Съдържанието може да споделя чрез връзка или имейл. И в двата случая можете да предоставите на други привилегии за гледане, коментиране или редактиране.

Споделянето чрез връзка може да бъде малко рисковано.

Без защита на паролата, всеки с копие на тази връзка ще има достъп до съдържанието ви. От друга страна, имейлите ограничават достъпа до получателя.

2. Google Docs Suite

Споделянето на съдържание е чудесно, но сътрудничеството може да е тромаво без подходяща интеграция на приложения, за да върви заедно с него. Както се случва, това вероятно Google Drive прави по-добре от всяка друга услуга за съхранение в облак.

Техният роден офис пакет е безплатен и мощен и включва следните програми:

 • Документи: текстообработка и уеб публикуване
 • Чаршафи: електронни таблици и графики
 • Пързалки: презентации
 • Форми: събиране на данни (т.е. проучвания)
 • Рисунки: диаграмиране

Страхотното в тези приложения е, че след като предоставите достъп до файл, други потребители могат да работят заедно с вас. Тази работа може да включва отпадане на няколко коментара в полета, маркиране на предложени редакции или реални промени.

Сътрудничеството може да стане малко объркващо, ако много хора работят върху един и същ документ, помагайки да се решат всички обърквания, е функцията „история на ревизиите“, която ви позволява да следите кой какво е направил.

Ревизията може дори да върне промените в предишните версии на документ, което е удобно, когато решите, че някои редакции никога не трябва да са правени.

3. Приложения на Google Drive на трети страни

Разработчиците обичат да работят с Google Drive, за което свидетелстват множеството приложения на трети страни, достъпни за него. Още по-добре, Google улеснява намирането и интегрирането на приложения с вашето пространство за съхранение.

Просто щракнете върху бутона „Моят диск“ и изберете „Свържете още приложения“. След това използвайте прозореца, който се появява, за да търсите или сортирате достъпни опции.

Някои от любимите ми включват:

 • CloudConvert: бързо конвертирайте файлове от един тип в друг
 • WappWolf Automator: автоматизира процедури като прехвърляне на файлове
 • DocHub: редактиране и коментиране на PDF файлове
 • Pixlr Editor: хубав браузър, базиран на Photoshop
 • HelloFax: изпращайте и получавайте факсове от Google Drive

Други облачни услуги също предлагат интеграции на трети страни, но изглежда, че никой от тях не го прави толкова лесно да ги откриете и активирате, както прави Google Drive.

Където Google Диск не достига

В случай, че сте пропуснали новината, Google е в центъра на спора за поверителност на потребителите. По-голямата част от споровете възникнаха, след като Едуард Сноудън разкри пред света, че НСА проверява тайно интернет комуникациите.

По този начин той прекратява взаимоотношенията между NSA и няколко големи технологични корпорации, като Microsoft и Google. Общественото възмущение от разкритията значително засили прожекторите върху поверителността на онлайн потребителите, особено в облачната среда.

Може би отчасти поради това повишено внимание, Google Drive най-накрая започна да криптира потребителското съдържание на сървърите си през август 2013 г. Това е добро нещо, тъй като нарушенията на данните се увеличават.

Това обаче не е достатъчно: за един, Google Drive все още не шифрова потребителски метаданни. Метаданните – а не съдържанието – НСА събираше на първо място. Освен това, въпреки че сега криптират съдържание, Google запазва ключовете, за да декриптира това съдържание, когато пожелае.

Този факт им позволява да сканират данните ви, за да видят какво се качва и предават обикновени текстови копия на файлове на други. Нещо повече, нелоялни служители или дори хакери биха могли да получат и разпространят тези ключове за криптиране.

Подобни пробиви в сигурността са причина много потребители в облака да търсят други услуги за допълнителна защита.

Една такава услуга, която бързо става любима сред защитниците на сигурността, е Sync.com.

Как Sync.com защитава вашите данни

Какво прави Sync.com толкова сигурен? За начало те поддържат криптирани данни от страна на сървъра, за да смекчат всякакви опити за неоторизиран достъп. Освен това, данните, пътуващи между вашето устройство и центъра за данни на Sync.com, се защитават със защитен SSL / TSL тунел.

Разбира се, Google Drive прави това и сега.

Голямата разлика тук е, че Sync.com не запазва ключа ви за шифроване. Този ключ се генерира локално на вашето устройство и остава там.

Преди да бъдат изпратени в облака, данните се кодират с 256-битово AES криптиране. Тя никога не се дешифрира, докато не се върне при вас. Тази система обикновено се нарича “от край до край” или локално криптиране. Има обаче трето име, което най-много ми харесва: криптиране с нулево знание.

Това е „нулево знание“, защото Sync.com няма представа какво съдържание съхранявате на сървърите им. Това може да бъде рецепта за баварски крем пай, по-добър сценарий към Suicide Squad или схеми за летяща чиния.

За Sync.com няма значение, това са бъркани глупости.

Допълнителното предимство на криптирането с нулево знание е, че дори при съдебно разпореждане Sync.com не може да прехвърли дешифрирана версия на съдържанието ви.

Освен това, с 256-битово AES криптиране, всеки, който успее да наруши сървърите на Sync.com, няма да може да дешифрира съдържанието ви без суперкомпютър и няколко милиарда години за запазване.

1. Sync.com и сътрудничество

Осигуряването на работен продукт е едно, но как да улесните сътрудничеството? Sync.com няма интегрираните приложения, които прави Google Drive. Надяваме се, че някой ден ще стане, следователно ще стане жизнеспособен като заместител на Google Drive.

Междувременно Sync.com върши много по-добра работа от Google Drive, когато става въпрос за работа на сигурно и сигурно място, далеч от любопитни очи.

Подобно на Google Диск, облачното съдържание може да бъде споделено с други, дори и да не са абонати на Sync.com.

Съдържанието се споделя чрез генериране на защитена връзка.

Връзките към съдържанието могат да бъдат изпращани по имейл до конкретни получатели или да се копират и поставят в друг носител (като Slack).

Може да се генерира друг вид връзка, наречена връзка за качване, за да позволи на другите да качват съдържание във вашите папки.

Когато създавате връзка, към нея се добавя уникален ключ за криптиране, разтегнат от алгоритъм за засилване на паролата (PBKDF2). Този ключ не се предава или съхранява, така че Sync.com никога не знае какво е. осигуряване

Въпреки това, за да разрешите правилното декриптиране на нулевите знания на връзките между сътрудници, ще трябва да включите функцията за „подобрена поверителност“ на Sync.com.

Подобрената поверителност се поддържа на:

 • Chrome (файлове до 25 GB)
 • Firefox (файлове с размер до 500 MB)
 • Internet Explorer 10+ (файлове с размер до 500 MB)
 • Microsoft Edge (файлове с размер до 500 MB)

Sync.com има няколко допълнителни мерки за защита за защита на връзките, които също не са налични на Google Drive.

Те включват способността да:

 • Защита с парола връзки
 • Задайте дати на изтичане на връзката
 • Задайте ограничения за изтегляне на връзки

Sync.com също така предоставя регистрационни файлове за одитна дейност на споделено съдържание и възможност за отдалечено изтриване на споделено съдържание. Вместо да създават споделени връзки, потребителите могат да създават и споделени папки.

В случай на папки, потребителите получават покана по имейл. Със съответните разрешения поканените могат да редактират съдържание в тази папка и от своя страна да поканят други да имат достъп до нея.

И накрая, за да защити потребителите от нежелани редакции или случайни изтривания, Sync.com позволява на абонатите, които плащат, да поддържат неограничени версии на файловете и да възстановяват изтритото съдържание за неопределено време.

Нищо не помага да поддържате химията на екипа солидна, като да можете да отмените вашите (техните) грешки.

2. Устройство за синхронизиране

Включването както на Google Drive, така и на Sync.com в усилията ви за онлайн сътрудничество няма да е много удобно, ако не можете да имате достъп до съдържание от двете, винаги и където трябва.

За щастие, както Google Drive, така и Sync.com ви позволяват да синхронизирате съдържание в почти реално време през устройства с Windows, MacOS, Android и iOS.

За да активирате синхронизирането, Google Drive и Sync.com създават отделни папки за синхронизиране на твърд диск. Тези папки могат да бъдат достъпни както всяка друга папка на файловата система, но директно се свързват с облака. Всички промени, направени в съдържанието в папките за синхронизиране, автоматично се качват в облака.

От своя страна тези промени се предават към свързаните ви устройства – или тези на вашите партньори за сътрудничество, ако споделянето е активирано.

Синхронизирането ви позволява не само да хопвате безпроблемно между устройства, да работите отдалечено и да работите офлайн, но и потребителите на Mac работят заедно с потребителите на Windows и обратно.

Ценови планове

Сега, когато разгледахме как всяка услуга може да се възползва от вашата онлайн работа, нека да разгледаме съответните им планове. По този начин можете да оскъпявате тези услуги за собствените си съвместни начинания.

Google Drive

Google Drive предоставя на потребителите щедри 15GB безплатно облачно хранилище. Ако това не е достатъчно, на разположение са многобройни ценови нива:

Общо съхранениеМесечни разходи
100 GB$ 1.99
1 TB$ 9.99
10 TB$ 99
20 TB$ 199.99
30 TB$ 299

Подобна гъвкавост прави Google Drive още по-перфектен за сдвояване на услуга като Sync.com. Тя ви позволява да ограничите общата си инвестиция чрез мащабиране на хранилището си в Google Drive според нуждите си.

Ако търсите по-широко бизнес решение, G Suite на Google (по-рано Google Apps for Work) е проектиран точно с тази цел. Предлагат се два плана за G Suite, основният план, който предлага 30TB за всеки потребител по 5 долара, или бизнес планът, който предлага неограничено пространство за съхранение от 10 долара на потребител.

И двата плана на G Suite предлагат допълнителни предимства като бизнес имейл, видеоконференции, споделени календари и администраторски контрол.

Sync.com

Sync.com предоставя на потребителите стартов план с 5 GB безплатно облачно пространство за съхранение. Рефералите печелят потребители с допълнителен гигабайт на реферал. Реферите получават и допълнителния гигабайт, така че бъдете сигурни и поканете своите сътрудници.

Въпреки това, много от основните характеристики, обсъдени в тази част, изискват да надстроите до платен план. Това включва:

 • Изтичане на срока за връзка
 • Регистрации на потребителски дейности
 • Дистанционни кърпички
 • Качване на връзки
 • Неограничена версия на файла
 • Безкрайно възстановяване на изтрити файлове

Sync.com няма най-разнообразната ценова структура. Налични са само два лични плана, и двата наречени „професионалист“. Планът% 00 GB струва $ 4,17 на месец, докато 2TB план струва $ 8. Таксуването е на годишен цикъл, така че ще трябва да платите за 12 месеца предварително.

Ако искате да изградите своя виртуален офис със Sync.com, те предлагат и два бизнес плана. Това са $ 5 на потребител за общо съхранение от 1TB или $ 8 за 2TB. Основната разлика с редовните планове е, че собственикът на акаунта получава достъп до по-модерни администраторски контроли.

Заключителни мисли

Най-голямата слабост на Sync.com, интегрираните приложения, е най-голямата сила на Google Drive. Най-голямата слабост и сигурност на Google Drive е най-голямата сила на Sync.com Как използвате и двете по такъв начин, че да поддържат вашата онлайн работа по най-добрия възможен начин?

Използвайте Google Диск за:

 • Проекти, при които сигурността не е толкова критична
 • Текущи проекти, изискващи сътрудничество на живо

Използвайте Sync.com за:

 • Проекти, където поверителността е от първостепенно значение
 • Дългосрочно, сигурно съхранение на работен продукт

С наличните безплатни планове, лични планове и бизнес планове трябва да можете да съпоставите двете услуги, за да създадете рентабилно решение, което ще изведе вашите екипни проекти на следващото ниво.

Използвате ли тези услуги за подобряване на работните си взаимоотношения? Ние винаги обичаме да чуваме други гледни точки, така че не се колебайте да коментирате по-долу!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me