Ремонт на MP4: Как да коригирате повредени видео файлове през 2020 г.

Един от най-смущаващите моменти при импортирането на видео файл в редактор е да разберем, че той някак е повреден. Понякога част от кадъра липсва, линиите затъмняват кадрите или може изобщо да не се отворят (въпреки че някои от най-добрите ни софтуер за редактиране на видео ще смекчат щетите).


Във всеки случай цялата упорита работа, която влезе в заснемането на кадрите, вероятно изглежда пропиляна. Ако тези кадри бяха за работа, вероятно сте в гореща вода. Ако това беше видео на семейна ваканция или първите стъпки на малко дете, вероятно сте разбити от сърце.

Въпреки че не можете да коригирате всеки повреден файл, добрата новина е, че има някои неща, които можете да опитате, преди да го извикате да се прекрати. Ще стартираме няколко от най-добрите налични опции за софтуер за възстановяване на видео, безплатни и платени, за да ви покажем как да възстановите повредени видео файлове. За пълен преглед на най-горния софтуер за възстановяване (за всички типове файлове) прочетете нашето най-доброто ръководство за софтуер за възстановяване на данни.

За да избегнем проблеми с корупцията в бъдеще, ще отделим време и да препоръчаме да архивирате вашите видео файлове, локално и в облака. Онлайн услугите за архивиране предоставят възможности за версия, които ви позволяват да прехвърлите копия на вашите файлове.

Backblaze ще ви дава неограничен брой резервни копия само за няколко долара на месец, което го прави идеален за големи видео колекции (прочетете нашия Backblaze преглед). Също така, не забравяйте да разгледате и някои от другите ни любими в най-добрите ни онлайн резервни услуги.

Ремонт на звездно видео (платен)

Възстановяване на звездни данни

Първата опция е Stellar Repair за видео. Той е достъпен както за PC, така и за Mac и може да коригира различни видео формати, включително .mov, .mp4, .wmv и .asf. Единственият истински недостатък е, че той не е безплатен. Пожизненият лиценз на софтуера струва 69,99 долара за стандартната версия или 99,99 долара за премиум версия, която също може да поправя снимки.

Тази цена обаче не е без заслуги. Stellar може да поправя както видео, така и аудио от файл, като отделя данните за всеки поток и след това го пренастройва.

За да го използвате, отворете софтуера нагоре и след това плъзнете и пуснете файла в прозореца или щракнете върху „добавяне на файл“, за да го намерите във вашата файлова система.

След това ще трябва да добавите файлове. Просто кликнете върху бутона „добавяне“ в долния ляв ъгъл и намерете това, от което се нуждаете.

Можете да прегледате кадъра, за да се уверите, че сте намерили правилния файл, като кликнете върху бутона за визуализация в долния десен ъгъл. След като направите това, поставете отметка в квадратчетата за желаните файлове и кликнете върху „поправяне“.

След като завършите, ще кацнете на екран с всичките си поправени файлове. За да сте сигурни, че процесът работи, изберете файл и щракнете върху „Визуализация“.

След като сте доволни, кликнете върху „запазване“ в долния десен ъгъл и файловете ще се експортират до избраната от вас дестинация.

Процесът на поправка и експорт може да отнеме малко време, така че се уверете, че сте търпеливи. Въпреки че софтуерът ще струва малко пари, това е оправдано от неговата лекота на използване и производителност. Ако работите с много видео файлове, тогава Stellar Video Repair е инструмент, който вероятно ще искате в инструментариума си.

Stellar също прави пълен набор за възстановяване на данни, за който можете да прочетете в нашия преглед Stellar Data Recovery.

Ремонт на цифрови видео (безплатно)

Digital Video Repair е безплатна алтернатива на Stellar. Той може да коригира повредени .avi, .mov и .mp4 файлове, които са кодирани с кодеци Xvid, DivX, MPEG4, 3ivx или Angel Potion. Препоръките са, че софтуерът е само за Windows и само един файл може да бъде поправен наведнъж.

DVR е мъртъв, лесен за използване. Изберете желания файл, изберете изходната директория и щракнете върху поправяне. Възможностите са ограничени, но процесът е ясен. Ако сте направили грешка и просто трябва да поправите един видео файл, тогава този софтуер ще ви спести пари за по-скъп, професионален инструмент.

Това каза, докато DVR работи в краен случай, той няма гъвкавост. Обикновено е добра идея да имате някакъв инструмент за възстановяване за всички типове файлове на вашия компютър, а не само за видеоклипове, така че може да искате да помислите за надграждане в някакъв момент.

Дискова тренировка CleverFiles (безплатно & Платено)

Дисковата бормашина Cleverfiles е разположена между DVR и Stellar, с безплатни и платени вариации. Въпреки че софтуерът не е специално създаден за възстановяване на видео, той все още може да поправя .mp4s, .movs и други.

Безплатната версия предоставя всичко, което Pro версията прави, но възстановява само до 100MB данни. По-скоро е пробна и по-малко като безплатна версия, но все пак ще ви запознае със софтуера и може да се използва за възстановяване на няколко файла, ако това е всичко, от което се нуждаете.

Версията Pro вдига ограничението за размер на $ 89 .. Ще получите акаунт за един потребител с поддръжка за до три компютъра. Ако имате нужда от повече потребители или инсталации, Disk Drill също има корпоративна версия за $ 399.

В допълнение към операциите по възстановяване, Disk Drill има няколко други уникални функции. Единият е Disk Health, който редовно ще сканира вашите дискове и ще докладва за всички потенциални проблеми. Друг е Mac Cleanup, който сканира устройството ви и намира начини да освободите място. Може да предложи премахване на неизползвани файлове, космически копия или стари софтуерни файлове, които би трябвало да бъдат изтрити след актуализация на софтуера.

Както Disk Health, така и Mac Cleanup, както и някои други функции на Disk Drill, са достъпни само за MacOS. Въпреки че софтуерът е наличен и за Windows, той не е толкова полезен в тази операционна система.

И за плановете, и за платформите процесът е един и същ. След като изтеглите клиента, отворете дисково пробиване в главния прозорец.

Кликнете върху стрелката надолу, която съответства на устройството, на което искате да възстановите файловете.

Можете да изберете или дълбоко, или бързо сканиране. Първият ще премине през и ще се опита да реконструира стари файлове с разбити части, разпръснати дълбоко във вашия твърд диск. Бързото сканиране ще се опита да възстанови наскоро изтритите файлове или тези, които не изискват много копаене.

Disk Drill ще покаже йерархия на папките с всички повредени файлове. Има някои опции отстрани за филтриране, в случай че имате много. Поставете отметка в квадратчето до файловете или папките, които трябва да възстановите.

След това изберете папката на местоназначение и щракнете върху „възстановяване“.

Дълбокото сканиране може да отнеме доста време, така че бъдете търпеливи. Един от моите дискове с около 300 GB данни отне 12 часа, за да сканира напълно. За щастие, можете да поставите на пауза или да прекратите процеса, ако намерите необходимите файлове, преди да завърши.

Прочетете нашия преглед Cleverfiles Disk Drill, за да разгледате по-подробно този достъпен, но всеобхватен софтуер за възстановяване на данни.

заключение

Видео файлове, които са само частично изтеглени, импортирани неправилно или са повредени в противен случай, могат да бъдат както досадни, така и сърцераздирателни. За щастие, често пъти корумпираните видео файлове могат да бъдат възстановени и всяка от посочените по-горе софтуерни опции трябва да свърши работа.

Ако искате повече опции, проверете нашите най-добри прегледи на софтуера за възстановяване на данни. Можете също да разгледате нашия преглед на най-добрите резервни отзиви, ако искате да въведете превантивни мерки, така че не е нужно да се надявате на успешна операция за възстановяване на данни.

Случвало ли ви се е да се занимавате с повреден видео файл? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me