Прост алгоритъм за архивиране на вашите устройства

Ако работите в ИТ, ще оцените необходимостта от редовно архивиране на вашите дискове (на вашите местни работни станции или сървъри), както и онлайн. За по-голям контрол, сигурност и използваемост е по-добре да имате вътрешна програма за архивиране на файлове. Тази статия представя алгоритъм, който можете да използвате, за да започнете с вътрешното си приложение за архивиране на файлове.


Онлайн резервните копия услуги неизбежно са по-здрави, мащабируеми и разпространими, но съществуват известни проблеми, особено с поверителността, сигурността и наличността, които правят важно за бизнеса да поддържат системи за архивиране на офлайн файлове за допълнително съкращаване на данни.

наличност

Интернет базирани услуги не винаги са достъпни. Въпреки че самата услуга винаги може да бъде достъпна онлайн, може да не е възможно винаги да се осъществява достъп до услугата, както и когато е необходимо.

Типичните причини, поради които достъпът не винаги е възможен, са прекъсвания на електрозахранването (чести в някои страни), прекъсване на оборудването, рутинна поддръжка или надстройки, прекъсвания на мрежата (също често в някои страни, особено в развиващите се страни), или дори много лошо време, което може да пречат на нормалната работа на мрежовото оборудване.

престой
© Cloudwards.net 

В случаите, когато интернет или онлайн услугите не са достъпни или достъпни, най-добре е да имате локална (офлайн) програма за архивиране на файлове, за да поддържате съкращения в очакване, когато онлайн услугата може да бъде достъпна отново.

Всъщност, най-добре е да се поддържат местните и онлайн съкращенията едновременно, така че дори когато не може да бъде достъпна услугата, базирана в Интернет, точните файлове или данни, които се изискват, могат да бъдат достъпни локално.

поверителност

Известни са проблеми с поверителността при онлайн съхранение на данни. Един от страховете, които предприятията имат относно облачните системи за архивиране, е ограниченият контрол върху техните данни. С много онлайн резервни системи бизнес файлове и данни се съхраняват на външни (обществени) сървъри, където могат да бъдат подложени на достъп на трети страни под една или друга форма.

поверителност

Дори ако сигурността на данните не представлява непосредствена заплаха, фактът, че данните могат да бъдат обработвани или дори модифицирани от доставчика за съхранение, е много смущаващ за много предприятия. С локална или офлайн система за архивиране на данни бизнесът никога не трябва да се притеснява за поверителност.

Сигурност

Онлайн услугите винаги са обект на заплахи за сигурността. Независимо дали говорим за DDoS (разпределен отказ от услуга) атаки или кражба на информация, рисковете са реални за бизнеса.

По скорошна база данни, базите на Sony попаднаха под атака през април 2011 г., оставяйки жизненоважна информация за клиентите в ръцете на хакери с приблизително 77 милиона акаунти, откраднати при прекъсване, продължило 24 дни.

облачна сигурност
Облачна сигурност

Съвсем наскоро мъжки акаунт в Skype беше хакнат шест пъти за един ден. Събития като тези обикновено вдъхновяват страхове за сигурността на онлайн услугите като цяло, въпреки че успешните атаки не са нещо обичайно. Тези видове заплахи за сигурността не са приложими за локални устройства за съхранение, особено когато хост компютърът или мрежата не са свързани с Интернет.

5 причини за използване на вътрешна програма за архивиране на файлове

По-голям контрол: имате пълен контрол върху данните си, когато използвате вътрешна програма за архивиране на файлове. Тук няма проблеми, свързани с поверителността.

Спестяване на разходите: фактът, че е вътрешно означава, че не е нужно да плащате нито за сто – той се разработва, поддържа и надгражда според изискванията на собствения си ИТ персонал.

Повече сигурност: вашите данни са много по-безопасни на вашите локални твърди дискове или частна мрежа, отколкото в обществена мрежа, стига също да вземете правилни предпазни мерки за сигурност.

По-голяма използваемост: Друг основен предимство да имате собствена вътрешна програма за архивиране на файлове е, че можете да я персонализирате, за да се справя със задачите за архивиране точно така, както са ви необходими – затова говорим за присъщо по-ефективно решение.

Множество внедрения: тъй като това е ваше собствено решение, можете да го разгърнете навсякъде и по всякакъв начин, по който желаете, без ограничения, за разлика от решения на трети страни.

Прост алгоритъм за проектиране на собствена програма за архивиране на файлове

След като разберете ползите от притежаването на собствена помощна програма за архивиране на собствени файлове, ще разгледаме един прост алгоритъм, който можете да използвате, за да проектирате собствено приложение.

архивиране на файлове
© Cloudwards.net

Диаграмата по-горе е алгоритъм за обикновено приложение за архивиране на файлове. Както е показано на фигурата, основно приложение за архивиране на файлове се състои от: архив на регистъра, резервно копие (контролер), потребителско въвеждане, копиращ агент и мениджър на отчети.

Как работи

Както бе споменато по-рано, простата система се състои само от пет компонента: регистър, изпращане, вход, агент за копиране и мениджър на отчети.

Това е толкова просто! Всъщност с този алгоритъм трябва да сте на път да проектирате вътрешното си приложение за архивиране. Ако уменията не са налице, не се отчайвайте. В следваща статия ние всъщност ще предоставим подробно описание как да разработите своя собствена програма за архивиране на файлове с напълно кодирани примери, така че внимавайте.

заключение

Надяваме се, че беше интересно четиво и със сигурност сме обхванали някаква основа: разгледахме защо е важно местното (офлайн) архивиране на данни и споменахме причини като достъпност, поверителност и сигурност. Предоставихме и пет страхотни причини, поради които трябва да инвестирате във вътрешна програма за архивиране, включително по-голям контрол, икономия на разходи, повишена използваемост, повече сигурност и множество внедрения.

И накрая, току-що видяхме алгоритъм за разработване на вашата собствена помощна програма за архивиране на данни. Това не е нищо фантазия, но ще свърши работата. И обещахме да ви представим статия с напълно кодирана инструкция за това как да направите своето собствено архивно приложение, така че определено внимавайте за това. Продължавайте коментарите да идват и нека поговорим! Задайте въпросите си по статията и получете незабавна обратна връзка от екипа.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me