Най-добро онлайн съхранение за снимки през 2020 г.: Съхраняване на щракане сигурно

Най-добрата камера вероятно е тази в джоба ви. Смартфоните управляват деня с непрекъснато увеличаващи се функции и мегапикселови оценки, способни да заснемат видеоклипове и снимки с висока разделителна способност, 4K. Колкото по-добро качество, толкова по-големи са файловете, което означава да намерите подходящото място за съхраняване на любителската си колекция от снимки.


Има просто решение: съхранение в облак. Качването на вашите най-нови изображения и видеоклипове до облачни доставчици освобождава място на вашите преносими устройства, позволявайки им лесно достъп до където и да сте и на всички платформи. Това е и перфектният начин да освободите твърдия си диск от цял ​​живот на снимки, както и да ги защитите от загуба поради хардуерна повреда.

Имаме не по-малко от 13 различни претенденти, които да считаме за едни от най-добрите облачни хранилища за снимки, всяка с различни функции, ограничения за съхранение и ценови планове, които трябва да вземете предвид.

Кое е най-доброто онлайн съхранение за снимки?

 1. Снимки на Amazon
 2. Google Photos
 3. pCloud
 4. Sync.com
 5. Flickr
 6. 500px
 7. МЕГА
 8. Dropbox
 9. OneDrive
 10. SmugMug
 11. iCloud
 12. Shutterfly
 13. Аз карам

Според нас най-доброто облачно хранилище за снимки е Amazon Photos. Той предлага неограничено съхранение на снимки и можете да споделяте акаунта си с до петима други хора. Можете също така да получите всички други предимства на Prime членство, включително безплатна доставка на Amazon и Amazon Prime Video. 

Всеки доставчик предлага място за съхранение на снимки, въпреки че само някои доставчици ви позволяват да качвате видео съдържание. Повечето предлагат добро количество безплатно хранилище за пробна услуга, но платените планове са доста достъпни. Нека разгледаме по-отблизо всеки доставчик.

1. Снимки на Amazon

Клиентите на Amazon могат да съхраняват снимките си по един от двата начина. Първата е да използвате Amazon Photos, услуга, посветена на съхранение на снимки и видео. Можете също да съхранявате медийното си съдържание с Amazon Drive, но му липсват много от функциите, които правят Amazon Photos толкова привлекателна опция.

Тук ще се съсредоточим върху Amazon Photos, но ако искате да съхранявате повече от снимки и видеоклипове, разгледайте нашия преглед на Amazon Drive.

Облачно шофиране на Amazon

Всеки с акаунт в Amazon получава 5 GB безплатно хранилище за снимки и видеоклипове в Amazon Prime Photos. С членство в Amazon Prime от $ 12,99 на месец получавате неограничено онлайн съхранение на снимки. 

Вашето видео съхранение все още е ограничено до 5 GB, така че ще трябва да платите за допълнително съхранение, ако това ограничение е проблем. Допълнителни разходи за съхранение между $ 19.99 на година за 100GB и 59.99 USD годишно за 1TB. Допълнителното съхранение струва допълнителни 59,99 долара годишно за всяка допълнителна TB памет.

Качването на вашите изображения в Amazon Photos е доста просто. На настолен компютър или лаптоп можете да влезете в уеб страницата на Amazon Prime Photos и просто да плъзнете и пуснете файловете си или да инсталирате специалното настолно приложение, което ви позволява да копирате снимките си в папка за синхронизиране на вашия компютър. 

Качването на снимки от телефона ви е още по-лесно: просто инсталирайте приложението iOS или Android и след това можете да го настроите да качва автоматично всички снимки, които правите.

Ползи от Amazon Photos

Amazon Photos предлага и функция, наречена „семеен трезор“, която ви позволява да поканите до петима души, които да споделят неограниченото ви хранилище. Можете да видите снимките на всички заедно или да ги сортирате поотделно. За допълнителна поверителност можете да ограничите определени изображения от други потребители, дори ако споделяте същото хранилище.

Както споменахме по-рано, членството в Prime предлага повече от просто съхранение на снимки, с безплатна доставка и достъп до Amazon Prime Video и Prime Music. Членовете на Amazon Prime не е нужно да мислят за друг абонамент за вашата колекция от снимки, защото ще получите неограничено съхранение на снимки без допълнителни разходи. 

Amazon посочва, че не можете да използвате Amazon Prime Photos за нетърговско съхранение, така че ако искате да съхранявате снимки за вашия малък бизнес, вместо това ще трябва да помислите за най-доброто облачно хранилище за бизнес.

2. Google Photos

Подобно на Amazon, има няколко начина да съхранявате снимките си с Google. Google Photos е създаден за архивиране на снимки и видеоклипове, докато Google Drive може да съхранява и повечето други типове файлове. Тук ще се съсредоточим върху хранилището на Google Photos, но вижте ревюто ни в Google Drive, ако искате да научите повече.

Google Photos предлага неограничено съхранение на снимки безплатно – напълно безплатно, не се изисква плащане. За разлика от Amazon Photos, можете също да съхранявате неограничен брой видеоклипове. 

Единственият компромис е, че за безплатно неограничено съхранение вашите снимки трябва да бъдат намалени до разделителна способност до 16 мегапиксела, с качество на видеото не по-високо от 1080p HD. Ако превишат тези граници, те автоматично се компресират. 

Всъщност всички изображения в безплатния “висококачествен” слой са компресирани, за да спестят място, дори и да са по-малки от 16MP. Въпреки че компресията е отлична, това наистина намалява качеството на вашите снимки, което може да бъде променено, за да ги направят “подходящи” за изискванията.

Ако искате да съхранявате снимките и видеоклиповете си без компресия, ще трябва да изберете ниво “оригинално качество”. Тук ще получите само 15 GB безплатно хранилище, но ако искате повече, можете да платите до 30TB хранилище в Google Drive, като основният план от 2TB струва $ 9,99 на месец.

Функции на Google Photos

Приложението Google Backup and Sync за настолни компютри ви позволява автоматично да качвате файлове от всяка папка на вашия твърд диск или прикачено място за съхранение. За мобилни устройства приложението Google Photos на iOS или Android автоматично ще архивира всички снимки, които правите на телефона си, както и ще премахне всички изображения, които вече са качени, за да спестите място.

Използвайки система за маркиране с AI, можете да въведете фрази като „куче“ или „сватба“ в търсенето с Google Photos, за да намерите съвпадащи снимки. Amazon Photos има подобна функция, но резултатите са по-малко точни. 

Един от проблемите с Google Photos е лошият опит на компанията, що се отнася до поверителността. За да използвате системата за маркиране, трябва да разрешите на Google да анализира вашата колекция от снимки, предавайки вашата поверителност в процеса.

Както при много продукти на Google, вие получавате безплатна услуга с цената на Google да използва вашите данни за маркетинг, което е голяма причина, поради която тя не е в горната част на най-добрия ни списък с безплатни облачни хранилища.

3. pCloud

Това е първата услуга в нашия списък, която не е специализирана услуга за съхранение на снимки. Ние сме големи почитатели на pCloud като доставчик на всеобхватно хранилище и това е услуга, която често препоръчваме за обичайното използване на хранилище в облак. Тук ще се съсредоточим върху използването на pCloud за онлайн съхранение на снимки, но можете да научите повече за другите страхотни функции в нашия преглед на pCloud.

pCloud файлове за уеб интерфейс

Ценовите планове на pCloud са разумни, като съхранението между 10 GB и 2TB струва между $ 5,99 и $ 9,99 на месец. Предлагат се и опции за съхранение през целия живот, като 500 GB “за цял живот” са на разположение за $ 175 или 2TB за $ 350. Ако смятате, че ще се придържате към pCloud за повече от три години, тогава това може да ви спести значителна сума пари.

Има pCloud клиенти за Windows, macOS и Linux, които ви позволяват да използвате виртуално устройство за архивиране на вашите файлове. Мобилните приложения за iOS и Android се грижат за вашите снимки, като ви позволяват да архивирате автоматично всяко копиране.

Използване на pCloud за снимки

Ако се мъчите да съберете колекцията си от снимки, но не искате да поддържате нещата на локално устройство, pCloud ще ви помогне. Той не само предлага мобилни и настолни приложения, но също така ви позволява да архивирате файлове от социални медийни услуги като Facebook и Instagram. Тя ще прави това на всеки три дни, така че най-новите ви социални снимки винаги ще бъдат в безопасност.

Това е всеобхватен доставчик и въпреки че предлага няколко функции за сериозни потребители на снимки, няма го строго предвид. Ето защо той не е нашият най-добър доставчик за съхранение на снимки, но с добра налична памет за видео съдържание, това е най-добрата препоръка за нашия най-добър облачен склад за съхранение на видеоклипове..

4. Sync.com

Sync.com е нашият избор номер едно, ако търсите доставчик на облачно хранилище, който може да направи всичко. Той не само предлага добри ограничения за съхранение, но също така оценява много високо за сигурността и поверителността, благодарение на използването на криптиране с нулеви знания. Можете да прочетете за това по-задълбочено в нашия преглед на Sync.com.

sync.com сигурност

Този фокус за поверителност е защо Sync.com е една от нашите препоръки за онлайн съхранение на снимки, тъй като е един от най-сигурните доставчици на облачно пространство за съхранение. Разширява криптирането с нулево знание до вашата колекция от снимки, дори когато споделяте снимки с други потребители, нещо, което повечето други доставчици не могат да съвпадат.

Той предлага настолни приложения за Windows и macOS, архивиране на вашите локални снимки и видео (както и други файлове). Подобно на други доставчици, като pCloud, Sync.com също предлага автоматично качване на снимки чрез своите приложения за Android и iOS. Можете също да преглеждате файловете си онлайн, въпреки че не можете да преглеждате изображения през браузъра си.

Sync.com цени

Безплатният план на Sync.com предлага 5 GB място за съхранение, но можете да добавите към това, като поканите други потребители в услугата, като получавате 1 GB за всяка регистрация. Няма месечни планове, така че ще трябва да плащате предварително за една година за допълнително съхранение.

Цените обаче се оказват много конкурентни. Можете да получите 2TB място за съхранение за еквивалента на $ 8 на месец, което го прави едно от по-евтините предложения в нашия списък, ако имате нужда от разумно количество място за съхранение. 

5. Flickr

Ако искате да споделите вашите снимки със света, Flickr вероятно е услуга, за която сте чували и смятате. Той е един от най-старите доставчици на хранилища за снимки в облака, но той е сменен няколко пъти, като по пътя тръгват някои лоши промени.

Flickr-Photostream

Като част от скорошното му поглъщане от SmugMug през 2018 г., щедрата 1 000 MB на Flickr безплатно онлайн хранилище беше заменена с максимум 1000 снимки и видеоклипове за безплатни потребители, като изображенията са ограничени до 200 MB и видеоклипове до 1 GB. Потокът на видео съдържание също е ограничен до три минути.

Flickr Pro струва $ 5,99 на месец, като ви предоставя неограничено място за съхранение на снимки и видеоклипове с пълна разделителна способност. Видеоклиповете могат да бъдат с дължина до 10 минути и няма реклами, възпроизвеждани във вашето видео съдържание. Ако изберете годишен абонамент, получавате и отстъпки за други абонаментни услуги, като Adobe Creative Cloud.

Споделяне на съдържание с Flickr 

Ако се гордеете със своите снимки и видеоклипове, естествено е да искате да ги покажете. Други доставчици ви позволяват да споделяте снимки с хора или групи, но Flickr е създаден, за да направи съдържанието ви видимо за света. Ако предпочитате да запазите изображенията си поверителни, можете да промените това, но настройката по подразбиране прави съдържанието ви обществено достояние. 

Flickr има повече от 15 години, за да създаде общност от съмишленици. Това е чудесно място да се срещате с други фотографи, да споделяте съвети и да получавате съвети, но липсата на щедра безплатна версия е осакатена една от най-големите причини за присъединяване към сайта.

6. 500px

Подобно на Flickr, 500px е друг сайт за споделяне на снимки с обществеността, макар че този сайт се фокусира повече върху сериозни фотографи, а не любители. Качеството на снимките, които ще намерите на 500px, е предимно отлично, но можете да качвате само изображения.

500px-всички-снимки

Част от стратегията за поддържане на качеството на 500px е ограничаването на качванията. В безплатния план можете да качвате само седем изображения на месец, в опит да насърчите потребителите да „споделят най-доброто от себе си и да се съсредоточат върху качеството над количеството“. 

Това вероятно е по-скоро измислица, за да се разграничите от други сайтове за споделяне на снимки, отколкото по някаква истинска причина, истината трябва да бъде казана, тъй като ще ви струва само 2,99 долара на месец за качване на неограничен брой изображения.

Печелене С 500px

Като сайт за сериозни фотографи, 500px ви позволява да лицензирате снимките си, за да могат другите да ги купуват и използват. Те първо трябва да бъдат одобрени от сайта, но ако са одобрени, можете да спечелите до 60 процента авторски възнаграждения за всякакви продажби, които правите.

Подобно на Flickr, 500px има силно усещане в общността, което ви позволява да гласувате и да коментирате снимки на други потребители, както и да следвате любимите си фотографи.

7. МЕГА

MEGA е рожба на Ким Дотком, прословутият бизнесмен, който създаде и оттогава затворения Megaupload. С Ким Дотком вече не играе никаква роля в операциите на MEGA, той предлага добра опция за вашето съхранение на снимки с 50 GB безплатно съхранение. Можете да научите повече в нашия МЕГА преглед.

мега-срещу-tresorit-мега-акция

Има обаче някои предупреждения към това безплатно съхранение. От безплатните 50GB, 35GB от това е бонус за регистрация на акаунт, който изтича след 30 дни. 

Можете да спечелите част от него чрез „постижения“, като например инсталиране на мобилното приложение или покана на приятел, но дори тези награди са ограничени до максимум 365 дни. Цените са разнообразни, като се започне от около $ 11 на месец за 2TB място за съхранение.

Има настолно приложение за Windows, macOS и Linux или можете да качвате снимки ръчно, използвайки уеб интерфейса. Както видяхме с други доставчици, приложенията на MEGA за Android и iOS автоматично архивират вашите снимки. Тези приложения предлагат и чат в реално време с други потребители на MEGA, което е необичайно и не е функция, която обикновено виждаме.

MEGA Security 

Както бихте очаквали, като се има предвид скалното раждане, MEGA се отнася до сигурността. Той не само пази вашите файлове в безопасност с криптиране с нулево знание, но и съхранява вашите файлове в безопасност, дори ако ги споделяте с други. 

Никой не може да отвори вашите връзки, освен предвидения получател. Ако съхраняването на снимки на частно е едно от основните ви притеснения, тогава трябва да помислите за MEGA, имайки предвид, че това е една от най-добрите налични услуги за облачно съхранение на нулеви знания.

Никой ключ за криптиране не означава контрол, така че ако загубите паролата си в MEGA, губите файловете си. Шифроването на нулевите знания е точно това, така че MEGA няма да може да възстанови достъпа ви, ако това се случи. Можете да запазите ключ за възстановяване офлайн, но препоръчваме да пазите паролата си безопасно, като използвате един от най-добрите налични мениджъри на пароли, като 1Password, за да ограничите рисковете.

8. Dropbox

Когато споменавате облачно съхранение, повечето хора мислят за Dropbox. Той беше един от първите доставчици на съхранение в облак, с много полезни функции, които го правят чудесен за сътрудничество. Това е солиден – ако не е прецизен – избор за съхранение на снимки, както ни обяснява прегледът на Dropbox. 

При $ 9,99 на месец (таксува се годишно) за 2TB място за съхранение, той също е по-скъп от някои от другите опции. Ако търсите най-доброто безплатно облачно хранилище за снимки, добре, можете да опитате Dropbox безплатно с 2 GB безплатно хранилище, но вероятно ще трябва да надстроите за по-големи колекции от снимки.

Dropbox синхронизиране-онлайн-файлове

Dropbox работи по-добре от някои от своите конкуренти, когато става дума за RAW файлове. Dropbox не компресира вашите файлове, така че всички RAW изображения или снимки с висока разделителна способност ще бъдат качени в оригиналния им размер и качество, без ограничение за размера на файловете. Настолните и мобилните приложения на Dropbox също ви позволяват да преглеждате RAW файлове заедно с други типове файлове с изображения.

Благодарение на Dropbox for Business можете да качвате снимки за бизнес употреба, за разлика от Amazon Photos.

Поверителност на Dropbox

Dropbox не предлага криптиране на нулевите знания, така че не е толкова сигурен, колкото някои от другите доставчици в този списък. Той обаче се интегрира с Boxcryptor, което е приложение на трета страна, което ви позволява да криптирате вашите файлове преди да бъдат качени. Можете да прочетете повече за това как става това в нашия преглед на Boxcryptor.

Dropbox също имаше проблеми в миналото с нарушения на сигурността, като бяха засегнати милиони акаунти. Изминаха няколко години от случилото се, но си струва да го имате предвид, особено след като Dropbox не предлага криптиране с нулево знание.

Ако се притеснявате да запазите личните си изображения и видеоклипове, тогава помислете за други опции, например Sync.com.

9. OneDrive

Microsoft OneDrive не е само доставчик на хранилище, но е и мощен инструмент за сътрудничество, който предлага пълна интеграция с други приложения на Office, което прави най-доброто ни облачно хранилище за кратък списък в процеса.

Можете да научите повече за интеграцията на Office в нашия преглед на OneDrive, но ще се съсредоточим върху това как OneDrive борави със снимки тук.

Файлове за уеб интерфейс на OneDrive

OneDrive стартира с безплатен план, който включва 5 GB място за съхранение, така че вероятно ще искате да обмислите надграждане за по-големи колекции от снимки. Наличието на 1TB място за съхранение струва $ 9,99 на месец, въпреки че можете да спестите, ако плащате годишно. Междувременно 2TB ще ви струва $ 19,99 на месец, което признаваме, че е значително по-високо от някои от другите доставчици в този списък. 

Една от основните точки на продажба на Microsoft OneDrive е, че вие ​​също включвате Office за PC или Mac, включени в този план, но той не се цени на конкурентни цени, ако се интересувате само от съхраняване на снимки.

Функции на OneDrive

OneDrive автоматично ще запазва снимки и видеоклипове от всяко устройство, което свързвате към лаптоп или настолен компютър с инсталираното. Това ще работи с камери и телефони, както и с преносима флаш памет като SD карти и USB устройства. Можете също така да имате OneDrive автоматично да архивира всички скрийншоти, които правите на вашите устройства.

Приложенията за Android и iOS също позволяват автоматично архивиране на снимките на телефона ви, като OneDrive го прави в нашия списък с най-доброто облачно хранилище за Android. Това важи и за потребителите на iPhone, въпреки че OneDrive не може да качва снимки, оптимизирани за iCloud. 

OneDrive изобщо не компресира вашите снимки или видеоклипове. Ако искате да съхранявате RAW изображения или 4K видео, тогава OneDrive е добър избор, въпреки че има максимален размер на файла от 100 GB.

10. SmugMug

Внимателните читатели ще отбележат, че вече споменахме SmugMug – това е услугата, която притежава Flickr от 2018 г. Въпреки че Flickr е малко по-широк по обжалване, SmugMug е насочен повече към професионални фотографи, конкуриращи се с услуги като 500px. Все пак е полезно за любители, които просто искат някъде да съхраняват и показват снимките си. 

SmugMug-фото-страница

За да ви помогне да премествате огромни колекции от снимки, SmugMug ви позволява да синхронизирате папките и подпапките непокътнати. Това означава, че всички снимки, които сте организирали в различни папки на вашия компютър или Mac, ще запазят тази структура.

Професионалните фотографи са в състояние да създадат публични портфейли, за да покажат работата си, с вградени функции за електронна търговия, които да ви позволят да продавате вашите изображения на други онлайн. Можете също така да добавите персонализирани водни знаци към вашите изображения, за да се уверите, че никой не ги краде.

SmugMug цени

Няма свободни планове със SmugMug, но можете да изпробвате услугата за 14 дни. След като това изтече, ще трябва да се регистрирате в един от платените му планове. Основното ниво е 5,99 долара на месец или 48 долара на година, ако плащате годишно.

Няма разлика в границите за съхранение между плановете. Неограниченото съхранение на снимки и видео се прилага през гамата SmugMug, въпреки че видеоклиповете имат максимален размер на файла от 3 GB и ограничение от 20 минути на видео.

Недостатъкът е поддръжката за различни типове файлове, тъй като можете да качвате само JPEG, GIF, PNG или HEIC файлове с размер на файла малко над 500MB. Ако вашите изображения са по-големи от това, те ще бъдат компресирани. Ако искате да архивирате вашите RAW файлове, не можете, така че потърсете другаде.

11. iCloud

Потребителите на Mac рядко трябва да търсят по-далеч от услугите, които Apple предлага, и с iCloud предлага солидна опция за съхранение на снимки и видео, не е чудно. Както споменахме в нашия преглед на iCloud Drive, iCloud е интегриран във вашите macOS и iOS устройства, предлага бърза и лесна облачна памет за вашите файлове и снимки.

iCloud-Windows-снимки-Интеграция

Това означава, че потребителите на Windows и Android не са в центъра на вниманието на iCloud, въпреки че можете да получите достъп до услугата, използвайки уебсайта и основен клиент за настолни компютри. И двете са доста бедни за използване, но това е различна история за потребителите на Apple.

iCloud се предлага с 5GB място за съхранение безплатно. Допълнителните 50GB струват по-малко от $ 1 на месец или можете да надстроите до 2TB за $ 9,99 на месец. Това го прави малко по-скъп от някои от другите опции в нашия списък, ако имате много снимки и видеоклипове за съхраняване. 

Той работи с RAW файлове, като запазва оригиналния файл в облака и показва вграден JPEG, за да визуализирате на устройствата си, за да спестите място.

Загриженост за поверителност на iCloud

Apple не е имунизирана срещу проблеми с поверителността, като няколко известни личности имат интимните си образи откраднати от iCloud през 2014 г. За щастие, Apple всъщност не е виновен тук, тъй като фишинг атаките срещу знаменитостите са причина. Оттогава Apple подобри сигурността на акаунта си с двуфакторна автентификация, която сега се прилага към акаунти по подразбиране.

iCloud използва криптиране с нулево знание за някои данни, като вашите запазени пароли и информация за плащане. Това обаче не се разпростира върху снимки и видеоклипове. Той използва минимум 128-битово AES криптиране за данни в покой и протокол TLS 1.2, когато имате достъп до iCloud.com.

Данните ви са доста защитени, но други доставчици вероятно могат да предложат по-добра защита за вашата колекция от снимки.

Професионалисти:

 • Интегрира се добре с продуктите на Apple
 • Може да обработва RAW изображения
 • Предлага се приложение за Windows

Недостатъци:

 • Минимално безплатно съхранение
 • Няма криптиране на нулевите знания
 • Цените на iCloud са по-скъпи от някои опции

12. Shutterfly

Дигиталните снимки са страхотни, но имат един голям недостатък – огромната част от тях никога не се виждат. Някои може да бъдат публикувани в социалните медии, но само фотокниги, разпечатки и картички ви позволяват да сваляте изображенията от екрана си и в реалния свят. Точно там влиза Shutterfly.

Shutterfly

Shutterfly разполага с огромна гама от продукти, които можете да създадете с помощта на вашите снимки, включително фото книги, карти, канцеларски материали, календари, стенни изкуства и други. За да ви примами да закупите продуктите му, Shutterfly също предлага неограничено облачно хранилище за снимки, въпреки че няма начин да съхранявате видеоклипове. 

Няма такса за съхранение на вашите снимки – плащате само когато купувате продукти през сайта.

Качване на снимки в Shutterfly

Въпреки че Shutterfly предлага неограничено място за съхранение, той ще приема файлове само в JPEG формат. Ако вашите снимки са в друг формат, първо трябва да ги конвертирате. Няма ограничение за размера на файла, но ако търсите начин да съхранявате RAW изображенията си, Shutterfly не е ли.

Има три начина да качвате снимки в акаунта си. Можете да ги плъзнете и пуснете от компютъра си в сайта, да използвате приложението Shutterfly, за да добавите снимки от телефона си или автоматично да импортирате изображения от Facebook, Instagram и SmugMug. Няма опция за настройка на автоматично качване, така че ще трябва да добавяте снимки ръчно. 

Ако сте аматьор, който запазва всички свои снимки във формат JPEG, тогава това е умен начин да съхранявате неограничени снимки напълно безплатно и да ги пренасяте в „истинския“ свят. Въпреки това изисква малко повече усилия за качването им, отколкото повечето други доставчици в този списък.

Професионалисти:

 • Неограничено съхранение на снимки
 • Напълно безплатно
 • Предлага се добра гама от фото продукти

Недостатъци:

 • Можете да съхранявате само JPEG файлове
 • Няма видео съхранение
 • Няма автоматично качване

13. IDrive (за безплатно съхранение)

Въпреки че IDrive е резервно решение, можете да настроите синхронизиращи папки, които не се отчитат от ограничението ви за резервно съхранение, ефективно ви дават резервно копие и типичното облачно хранилище в едно. 

Ако имате само сравнително малка колекция от снимки, запазени в стандартни формати, може би 5GB безплатно хранилище, предлагано от IDrive, може да бъде достатъчно, за да отговори на вашите нужди. Това е доста добре заоблен продукт, както можете да откриете в по-ранния ни преглед на IDrive. 

IDrive-Timeline

Ако търсите допълнително място за съхранение на IDrive, ще трябва да платите предварително, защото IDrive не предлага месечни планове. Той обаче сравнява добре с други доставчици по отношение на цената, като предлага 2TB място за съхранение само за 69,50 долара годишно, въпреки че обикновено има отстъпки в офертата. За 5 ТБ хранилище ще плащате 99,50 долара годишно.

Функции на IDrive

IDrive предлага клиент за настолни компютри за Windows и macOS, използвайки стандартния метод на папка за синхронизиране, който виждаме от други доставчици като Dropbox. Има и приложения за Android и iOS, които автоматично ще архивират вашите снимки и ще ги запазват като времева линия в приложението. 

IDrive използва компресия и криптиране без загуби, което означава, че можете да запазите всичките си RAW файлове, без да се страхувате от загуба на резолюция. Можете също да качвате видео файлове, въпреки че има максимален лимит от 2 GB на файл. 

Въпреки че плановите планове на IDrives са страхотни, 5 GB безплатно съхранение е добра опция за по-малки колекции от снимки, което го поставя в конкуренция с други решения като iCloud.

Професионалисти:

 • Безплатно съхранение от 5 GB
 • Без компресия
 • Планове с намалени цени

Недостатъци:

 • Няма месечни ценови планове

Как избрахме нашите доставчици

От другите ни отзиви за съхранение в облак ще знаете, че ние разглеждаме студено и упорито всеки доставчик, за да разберем неговите плюсове и минуси. Ако доставчик свърши чудесна работа, ще кажем така. Ако това е лош вариант, няма да се страхуваме да ви кажем.

Ето защо ние разглеждаме функции, цени и сигурност в нашите кръгове и за този преглед разгледахме колко добре всяка облачна услуга за съхранение се справя със съхранението на снимки. Ето защо pCloud и Sync.com, два от любимите ни всеобхватници, правят само средата на пакета тук.

Заключителни мисли

Ако просто търсите да съхраните хилядите JPEG, които сте запушили телефона и твърдия диск, тогава някой от доставчиците в този списък вероятно ще ви свърши чудесна работа. Погледнете малко по-отблизо и ще откриете, че Amazon Photos е една от най-добрите опции за повечето потребители, с неограничено пространство за съхранение, което можете да споделяте, както и достъп до други услуги на Amazon.

Google Drive е на близо секунда с неограничено безплатно съхранение, стига да нямате нищо против вашите файлове да бъдат компресирани. SmugMug е добър избор, ако сте професионален фотограф, Sync.com предлага отлична сигурност и дори Shutterfly може да ви свърши чудесна работа безплатно, ако снимките ви са в правилния формат.

Този списък доказва, че независимо дали сте любител или професионалист, има много сайтове за хостинг на изображения и доставчици на съхранение в облак, които ще ви позволят да съхранявате или показвате своята колекция от снимки, от Amazon до IDrive (и всичко останало между тях).

Ако имате опит с използването на някоя от услугите по-горе или смятате, че сме пропуснали основен играч, моля, уведомете ни в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me