Най-добро онлайн резервно копие за външни твърди дискове през 2020 г.

Нуждите от съхранение обикновено са високи, защото хората продължават да натрупват все повече и повече данни. Твърдите дискове могат да съхраняват терабайти данни и хората често използват външни устройства за споделяне на товара или за лесно прехвърляне на данни между компютрите. Въпреки че външните дискове са надеждни, най-добре е да архивирате данни в облака, така че сме съставили списък с най-добрите опции за архивиране онлайн за външни устройства.


Носенето на външно устройство със себе си е малко досадно, но ако преместите данни в облака, няма да се налага да го правите. Поставянето на данни в облака е още по-удобно, ако имате множество външни дискове, за които да се притеснявате. Да не говорим, че външните дискове могат да бъдат откраднати или че можете да ги загубите или повредите.

На всичкото отгоре облачното съхранение може да ви помогне да намалите риска от загуба на вашите файлове поради повреда на твърдия диск. Това е вярно дори и при SSD дискове, които имат степен на отказ по-малък от 1%, но са по-предразположени към грешки в данните, отколкото твърдите дискове. Можете също да разчитате на едно от най-добрите ни софтуерни програми за възстановяване на данни, за да ви помогне да изтеглите вашите файлове, но това не е надежден метод.

Друг преглед на облачното архивиране е, че ви позволява да настройвате автоматични архиви, да осъществявате достъп до данните си от разстояние и да извършвате постепенни архиви, за да ускорите процеса. Разчитането на облака в допълнение към външно устройство е добра стратегия за запазване на вашите файлове в безопасност, защото ви помага да приложите правилото за архивиране 3-2-1.

Ако тук търсите страхотна цялостна услуга, разгледайте нашето сравнение на най-добрите онлайн резервни услуги. В противен случай трябва да архивирате външния си диск и сте на правилното място. 

Ако нямате такъв, консултирайте се с най-добрия ни външен твърд диск за препоръки. Когато става въпрос за външни твърди дискове, Samsung T5 е един от любимите ни избори. Можете да научите повече за това в нашия преглед на Samsung T5. Преди да стигнем до списъка обаче, ще говорим за критериите, които сме използвали за съставянето му.

Най-добро облачно архивиране за външен твърд диск 2020

Какво прави онлайн архивирането най-доброто за външни твърди дискове

Първо ще разгледаме дали услугите налагат ограничения за архивиране на външни дискове. Те могат да включват броя на дисковете, които можете да архивирате, техния размер или дали редовно са свързани към вашия компютър или не.

На следващо място, абонаментните планове трябва да осигуряват добра стойност, което означава, че трябва да предлагат повече за по-малко зелено. Също така е чудесно, ако дадена услуга има няколко плана за избор, тъй като това улеснява намирането на такъв, който отговаря на настройките ви за дома. Ако вашето архивиране се нуждае от високо ниво, прочетете нашето най-доброто неограничено онлайн ръководство за архивиране.

Не трябва да е трудно да използвате услугата, тъй като повечето потребители искат да архивират данните си и да са на път. За да постигне това, услугата трябва да има приятно и лесно потребителско изживяване. Имайки това предвид, услугата трябва да работи в повечето операционни системи, както и да прави лесно архивиране и възстановяване на файлове.

Чудесно е, ако услугата е лесна за използване, но това няма да е от полза, ако е необходимо завинаги да се качват файлове. Създаването на първоначално архивиране може да отнеме много време, но не трябва да се влачи завинаги. Зависи от това колко сте близо до сървър, инфраструктурата на услугата за архивиране и вашия доставчик на интернет услуги. Алгоритъмът за копиране на файлове на ниво блок ще помогне при последващи качвания.

Последният критерий е сигурността в облака. Силата му зависи от нивото на криптиране на файловете, TLS / SSL протоколите, които защитават файловете при преминаване, колко са безопасни центровете за данни и други. 

Най-добре е да имате частно, криптиране от край до край – или нулево познание в облака – защото това не позволява на всеки, освен вас, да чете вашите файлове. Двуфакторното удостоверяване също помага, ако някой открадне паролата ви.

Най-добра резервна резервация онлайн за външни твърди дискове: IDrive

IDrive стартира през 1995 г. и това го прави компания с много опит. Благодарение на това и многото му функции, както и на страхотните си планове и неограничено архивиране на устройства, той се намира в горната част на нашия онлайн списък с отзиви за архивиране. Характеристиките му включват поддръжка на NAS и външни твърди дискове. Ако трябва да архивирате NAS, прочетете нашите най-добри онлайн резервни копия за обзор на NAS.

IDrive-клиент-Backup-Slider1

IDrive-клиент-Restore-Slider2

IDrive-клиент-Scheduler-Slider3

IDrive-клиент-Sync-Slider4

IDrive-клиент-Disk-Image-Slider5

предишен

Следващия

На всичкото отгоре IDrive предлага неограничено архивиране на устройства, което включва компютри, таблети, смартфони и външни устройства. 

IDrive не предлага неограничено архивиране, така че броят на външните дискове, които можете да архивирате, зависи от това колко данни имат. Можете да избирате между два годишни лични плана, които предлагат опциите от 2TB или 5TB. 

Планът от 2TB е $ 52,12 годишно, докато планът от 5TB ще ви върне $ 74,62 годишно. Няма опция за плащане на месец. В допълнение към това резервно пространство получавате 2TB или 5TB синхронизирано пространство, в зависимост от плана, което възлиза на 4TB или 10TB от действителното пространство. 

Ако смятате, че IDrive е услуга, която ще използвате за дългосрочен план, можете да платите за две години предварително и да получите отстъпка. Ако не сте сигурни в IDrive, можете да изпробвате безплатния му план от 5 GB, преди да се абонирате.

Ако имате нужда от IDrive за вашия бизнес, можете да избирате от няколко плана, които не ограничават броя на потребителите или компютрите, които можете да архивирате.. 

Бизнес плановете започват от 250GB за 74,62 долара годишно и стигат до 12,5TB за $ 2249,62 годишно и имат същите отстъпки като личните. Бизнес планове, които предлагат 2,5 ТБ или повече място за съхранение, ви позволяват да плащате на месец, но това е по-скъпо.

Други причини, които харесваме IDrive

Клиентът за настолни клиенти на IDrive работи в Windows и macOS, но не и в Linux. Ако искате това, прочетете нашите най-добри онлайн резервни копия за Linux. Ако все пак искате да използвате IDrive, можете да разчитате на скриптове или да използвате уеб клиента като решение.

Уеб клиентът е лесен и лесен за използване. Началната страница на приложението показва архивирането, папката за синхронизиране и дневниците за споделяне и уеб. Той също показва вашите свързани устройства.

Мобилното приложение също е удобно за потребителите, тъй като има минимален и интуитивен дизайн. Можете да го използвате за архивиране на вашите телефонни данни, както и за достъп до вашата резервна и снимкова линия. Плюс това, тя може да използва разпознаване на лица, за да забележи лица във вашите снимки. Благодарение на тези функции той заема челно място в нашия най-добър онлайн резервен архив за мобилни списъци.

IDrive държи сървърите си в защитени центрове за данни в САЩ. Те са оборудвани да издържат на бедствия, като земетресения, наводнения и пожари. Алармите, сензорите за наблюдение и движение защитават и вашите данни от хомо сапиен натрапници. Научете повече в нашата статия за сигурността на центъра за данни.

Поставихме IDrive на първото място благодарение на неговата неограничена поддръжка на външно устройство, страхотна схема за ценообразуване и силна сигурност. Ако искате да научите повече за това, прочетете нашия преглед на IDrive.

Acronis True Image

Acronis True Image е скъп, но може да архивира множество компютри и външни твърди дискове. За да постигнете това, можете да избирате между няколко ценови планове.

„Standard“ е първият план, който ви получава доживотен лиценз за Acronis True Image. Това обаче не ви позволява да архивирате данните си в облака, но само в локално хранилище. Поради това препоръчваме да получите един от два годишни плана.

Acronis True--Image-Backup-Setup-Slider1

Acronis True--Image-Destination-Slider2

Acronis True--Image-Active-Protect-Slider3

Acronis True--Image-Settings-Slider4

Acronis True-образ-Tools-Slider5

предишен

Следващия

На първо място сред тях е планът Advanced, който осигурява 250 GB резервно пространство за един компютър за $ 49,99 на година. Можете да увеличите броя на компютрите до три или пет, но всяко увеличение повишава цената с 20 долара. Същото е, ако добавите 250 GB място.

Другият план, Premium, започва от 1TB за $ 99,99 на година. Той защитава същия брой компютри като Advanced, но всяко допълнение повишава цената с 50 долара. Можете също така да увеличите пространството за архивиране с 1TB до 5TB, което ви връща 40 долара за по-голям удар. Плановете са гъвкави, но не са евтини.

Преди да решите да платите, можете да използвате безплатната 30-дневна пробна версия, за да сте сигурни, че получавате това, което ви е необходимо. Ако искате да имате много функции, Acronis ще се сдвои добре с Western Digital My Book, което е нещо повече от обикновен външен твърд диск. Прочетете за това, което предлага в нашия преглед на Western Digital My Book.

Други причини, които харесваме Acronis True Image

Настолният клиент има атрактивен и интуитивен дизайн. Той ви позволява да архивирате целия си компютър, вместо да избирате конкретни файлове и папки, въпреки че вашето резервно пространство не е неограничено. Това означава, че създаването на архиви е по-бързо. За да сте сигурни, че използвате цялото си пространство, можете да изключите файлове от архива си. Работи в Windows и macOS, но не и в Linux.

Acronis True Image използва 256-битово криптиране на AES, за да кодира вашите файлове в покой, а TLS / SSL протоколът защитава вашите данни при прехвърляне. Плюс това, неговата иновативна функция, наречена Acronis Active Protection 2.0, ви предпазва от атаки, свързани с извличане на софтуер. За съжаление няма двуфакторно удостоверяване.

От плюс, можете да криптирате файлове с вашата парола и Acronis True Image не може да получи достъп до нея, което означава, че криптирането ви е частно. Можете да намерите повече за обширните функции на Acronis в нашия преглед на истинското изображение на Acronis.

Начало на BigMIND

BigMIND Home е сравнително нов продукт от Zoolz, който ви позволява да архивирате множество компютри и неограничени външни устройства. Може да не съвпада с цените на IDrive, но BigMIND Home все още е добра оферта.

Това каза, че не е нужно да плащате нищо, за да използвате BigMIND Home, защото има безплатен план. Той ви позволява да архивирате един компютър, едно външно устройство и две мобилни устройства, но предлага само 1 GB резервно пространство. Това е страхотно, но достатъчно, за да тествате услугата и да видите дали искате да се разделите с парите си.

BigMIND табло за настолни компютри

Опции за свързване с BigMIND

Интелигентна селекция BigMIND

BigMIND Backup Schedule

Онлайн проучване на файлове BigMIND

предишен

Следващия

В бъдеще можете да избирате три премиум плана и всички те изискват да плащате годишно. Всички ви позволяват да архивирате неограничен брой външни дискове. Личният план ви осигурява 100 GB резервно пространство за $ 35.88, когато се плаща ежегодно, което означава $ 2.99 на месец. Можете да го използвате за архивиране на неограничени външни дискове и три компютъра. 

Семейният план е 83,88 долара годишно и осигурява 500 GB място за съхранение на трима потребители, девет компютъра и шест мобилни устройства. Това е по-добра сделка, но не предлага много място за такъв брой потребители.

Ако имате нужда от повече, можете да получите 1TB облачно архивно пространство за $ 155,88 годишно, като се абонирате за план Family Plus. Това е по-добре, но все още не представлява много. Планът ви позволява да споделяте пространство с още четирима потребители на 15 компютъра и неограничени мобилни устройства.

BigMIND е свързан с модерните му функции, които го правят добро съвпадение за SSD, като SanDisk Extreme Portable. Той също е един от по-евтините външни SSD дискове, които прегледахме, така че е добре с цените на BigMIND. Можете да научите повече за това в нашия преглед на SanDisk Extreme Portable.

Други причини, които харесваме BigMIND Home

Приложението за десктоп е просто, атрактивно и е достъпно в Windows и macOS, но не и в Linux. На пръв поглед той показва състоянието на архивирането ви, времето, изминало от последното архивиране, кога следващото ще започне и колко място за резервно копие се използва. Можете също да го използвате за стартиране на уеб клиента.

Началната страница на уеб клиента е таблото за управление, което показва вашите устройства, поток от дейности, трафик за архивиране, диаграма с диаграма, в която подробно се описват вашите типове данни, вашите медии и колко хранилище сте използвали. В началото може да изглежда затруднително, но е ясно и лесно за използване.

Услугата защитава вашите файлове в покой, като използва 256-битово криптиране на AES и SSL протокол, за да ги защити при транспортиране. Трябва обаче да го активирате, като поставите отметка в квадратчето „използвайте SSL“ в менюто за настройки на клиента на работния плот. Плюс това BigMIND Home има двуфакторно удостоверяване, за да защити вашите идентификационни данни.

От страна на центъра за данни, BigMIND Home използва съкращаване, за да защити вашите файлове, а центровете му за данни преминават прегледи за сигурност поне веднъж годишно. За повече информация относно сигурността на BigMIND Home, прочетете нашия преглед на BigMIND Home.

Backblaze

Backblaze съществува от 2007 г. и днес това е една от най-популярните онлайн резервни услуги, благодарение на абонаментния си план, който е едновременно евтин и осигурява неограничено архивиране. Backblaze също ви позволява да архивирате неограничени външни дискове, но това изисква малко жонглиране във вашия край, за да може всичко да работи.

За начало Backblaze изисква вашите външни дискове да бъдат прикрепени след приключване на инсталирането на Backblaze. Ако не го направите, ще трябва да стартирате ръчно сканиране. 

Backblaze-Slider1

Backblaze-Slider2

Backblaze-Slider3

Backblaze-Slider4

Backblaze-Slider5

предишен

Следващия

На всичкото отгоре трябва да отделите и отново да прикрепите външното си устройство, за да направите Backblaze резервни данни върху тях. Ако отделите твърдия диск за повече от 30 дни, Backblaze ще тълкува това, сякаш вашите данни са били изтрити за постоянно и ще го изтрие от центъра за данни. Това е трудно, ако отивате на разширено пътуване или затвор.

Допълнително усложнение е, че според Backblaze, „ще искате да сте сигурни, че дисковете ви са включени едновременно възможно най-много. Системата ни има начин за актуализиране на вашите дискове, дори ако не е останало нищо за качване. “ Можете да прочетете повече за това тук.

От плюс, можете да използвате неограниченото пространство за архивиране на Backblaze, за да съхранявате огромно количество данни, стига да нямате нищо против да вършите допълнителната работа, за да го поддържате онлайн.

За да подслади допълнително тази сделка, Backblaze има страхотен ценови план. Ние казваме „план“, защото за разлика от повечето услуги, има само един план за лично архивиране и струва 6 долара на месец. Плюс това Backblaze ви позволява да плащате на месец, вместо на година. 

Ако плащате за година предварително, цената пада до 5 долара на месец или дори по-малко, ако плащате за две. Освен това можете да тествате Backblaze преди да се абонирате, като използвате безплатната му 15-дневна пробна версия.

Други причини, които харесваме Backblaze

Настолният клиент на Backblaze улеснява създаването на плана за архивиране, тъй като не е необходимо да избирате файлове, защото Backblaze архивира всичко. Това каза, че можете да изключите файлове, които не искате да архивирате, като използвате раздела за изключване от менюто с настройки. Работи в Windows и macOS.

Скоростите на трансфер на Backblaze са бързи и ви позволяват да настройвате настройките за прехвърляне, скоростите на дросела и да се наслаждавате на алгоритъм за прехвърляне на ниво блокове, за да ускорите архивирането след първоначалната. Ако искате да постигнете по-бързи скорости, можете да увеличите броя на резервните нишки, които изпълнявате. 

Прочетете повече за услугата в нашия пълен преглед на Backblaze или проверете своите ценови планове за себе си и вижте коя е най-подходящата.

Carbonite

Карбонитът е интересна услуга, защото предоставя три неограничени резервни плана за лични потребители. Първият, наречен Basic, не може да архивира външни устройства. Това ви оставя да избирате между плановете Plus и Prime, които могат да архивират едно външно устройство.

Начална страница на карбонит 2019

Планът Plus също така осигурява автоматично архивиране на видео за $ 111,99 на година. Prime е 149,99 долара годишно и добавя услуга за възстановяване на куриера в допълнение към функциите на плана Plus. Можете да получите 5-процентова отстъпка, ако се абонирате за две години или 10 процента, ако се абонирате за три. Преди да извадите кредитната си карта, можете да тествате Carbonite, като използвате безплатната му 15-дневна пробна версия.

Други причини, които харесваме карбонита

Настолният клиент на Carbonite работи в Windows и macOS, но не и в Linux. Той е лесен за използване, защото изисква само една стъпка, за да създадете резервния си план. Той предварително избира най-често срещаните типове файлове за непрекъснато архивиране, така че можете просто да стартирате процеса на архивиране, ако не е необходимо да настройвате нищо.

Опитът с използването на уеб клиента на Carbonite е подобен, но дизайнът му е остър. Основната му страница показва компютрите, които сте архивирали, и ви позволява да добавите компютър, да преглеждате или възстановявате вашите файлове или да инсталирате отново Carbonite.

Мобилното приложение е лесно, но няма толкова функции, колкото другите услуги в този списък. Можете да го използвате, за да проверите архивирането и да активирате файловете от него за офлайн достъп. 

Карбонитът е една от най-бавните услуги при първоначалното архивиране, защото отне повече от час, за да качим папка от 1 GB в нашите тестове. На всичкото отгоре не можете да увеличите броя на нишките за архивиране, за да увеличите скоростта, но копирането на файлове на ниво блок помага при по-късни качвания. 

Както можете да прочетете в нашия преглед на Carbonite, той използва 128-битово криптиране AES, за да защити вашите файлове в покой. Можете обаче да включите частно криптиране, което кара Carbonite да използва 256-битов AES. Протоколът SSL защитава файловете по време на процеса на предаване на данни. Предлага се и двуфакторна автентификация.

Поставихме го на последно място, тъй като услугата е скъпа и не предлага неограничена резервна копия на външни устройства с личните си планове. Ценовите планове, които са добри за архивиране на сървъри, са по-скъпи и предлагат ограничено пространство за архивиране.

Заключителни мисли

Ние сме класирали услугите в този списък според това колко външни дискове могат да архивират и дали поставят някакви други ограничения върху него. IDrive излезе на върха благодарение на поддръжката си за неограничени устройства, страхотни ценови планове и силна сигурност. Скоростите на трансфер на услугата са по-ниски от средните, но не са много и не осигуряват неограничено резервно пространство.

Acronis True Image е много по-бърз, но не може да съответства на цените на IDrive. Въпреки това, Acronis има много функции, които могат да направят много по-добра сделка, ако имате нужда от тях. Това може да важи и за BigMIND Home, освен че е малко по-скъпо. От друга страна, можете да архивирате повече устройства, като го използвате.

Backblaze е близо до края на този списък, което е рядкост за услуга, която обикновено се нарежда високо в нашите кръгове. Това се дължи на факта, че трябва да жонглирате външните си дискове, за да предотвратите изтриването на Backblaze от архивите ви. Карбонитът е в края на опашката, защото е скъп и не може да резервира повече от едно външно устройство. Качественото качество е неограниченото му архивиране.

Какво мислите за тези услуги? Кое от тях изглежда като най-подходящото за вашите външни устройства? Кажете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map