Най-добро онлайн резервно копие за Linux 2020

Намирането на най-доброто онлайн решение за вас е трудно и е още по-трудно, ако харесвате софтуер с отворен код и работите под знамето на пингвина. Това е така, защото не много от нашия списък с най-добрите онлайн резервни услуги поддържат Linux. Все пак намерихме повече от достатъчно, за да ви помогнем да изберете правилната услуга за вас и да архивирате важните си данни.

Работата върху Linux има своите предимства. Не е нужно да плащате за това както с Windows или macOS, можете да влезете в кода и да се погрижите за него и няма да се налага да се справяте с известния син екран на смъртните катастрофи на Windows.

Умно е да използвате архивиране в облак, защото твърдият ви диск може да се срине, някой може да открадне вашия лаптоп или друга злополука може да доведе до загуба на вашите данни.

Можете да използвате нашия подбор от най-добрия софтуер за възстановяване на данни, за да се опитате да възстановите вашите файлове, но това не е надежден метод. Не можете да зависите и от твърдотелни устройства, тъй като те имат повече грешки в данните, въпреки че степента на отказ е по-малка от 1%.

Най-добре е да разчитате на облака в допълнение към местното архивиране. Това е правилото 3-2-1, така или иначе. С облачна услуга за архивиране можете да получите достъп до данните си от разстояние, да настроите автоматично архивиране и да ги правите на стъпки, за да ускорите процеса.

Най-добро онлайн резервно копие за Linux 2020

Какво прави онлайн архивирането най-доброто за Linux

Поддръжката на Linux е най-важна. Искаме услуга, която го поддържа с настолно приложение, което работи на атрактивен, лесен за използване и интуитивен интерфейс. Уеб и мобилните клиенти трябва да имат същите качества.

Силната сигурност ще запази вашите файлове в безопасност. Силата му зависи от криптирането, което услугата използва, когато я използва, колко безопасни са нейните центрове за данни и други. Най-добре е услугата да е с нулеви познания, което прави невъзможно никой друг освен вас да чете вашите файлове. Двуфакторното удостоверяване също ще помогне, ако някой открадне паролата ви.

Повече резервно пространство за по-малко пари е по-добре от изпразването на портфейла ви, за да архивирате вашите файлове. Освен стойността, услугите се различават по броя на абонаментните планове, които предлагат. Колкото повече планове в състава, толкова по-добри са шансовете ви да намерите такъв, който да отговаря на вашите нужди. Неограниченото резервно пространство е най-доброто. Ако обаче търсите безплатно резервно копие, прочетете нашето ръководство за най-доброто безплатно резервно копие в облак.

Много евтино съхранение е добро, но няма да бъде използвано, ако ви е необходимо завинаги да прехвърляте файлове. Всички първоначални качвания отнемат много време, но не трябва да отнемат повече време от необходимото. Скоростта на вашата връзка ще зависи от инфраструктурата на услугата, колко сте близо до нейните сървъри и вашия доставчик на интернет услуги. Прехвърлянето на ниво блок ще ви помогне при последващи качвания.

Много евтино съхранение е добро, но няма да бъде използвано, ако ви е необходимо завинаги да прехвърляте файлове. Всички първоначални качвания отнемат много време, но не трябва да отнемат повече време от необходимото. Скоростта на вашата връзка ще зависи от инфраструктурата на услугата, колко сте близо до нейните сървъри и вашия доставчик на интернет услуги. Прехвърлянето на ниво блок ще ви помогне при последващи качвания.

Сега, когато сме дефинирали критериите си, нека да разгледаме резервното копие в CloudBerry с Wasabi, нашият най-добър избор за Linux.

1. Най-добро облачно архивиране за Linux: CloudBerry архивиране

CloudBerry Backup не е стандартна услуга за онлайн архивиране. По-скоро това е контролен център, който ви помага да управлявате резервни планове за други облачни услуги за съхранение. В технологичното обсъждане това е инфраструктурно решение като услуга, което не предлага резервно пространство.

Поради това той се нуждае от партньорска услуга, която да ви осигури пространство, което да използвате за архивиране. За Linux това е Wasabi, тъй като има отлични цени и сървърна инфраструктура. Услугата е евтина и мащабируема, което означава, че можете да зададете размера на съхранението, което искате, и да диктувате колко ще платите. Можете да намерите повече информация за това в нашия преглед на Wasabi.

Дива къпина-Backup-планове-Slider1

Дива къпина-Cloud Storage--Slider2

Дива къпина-Backup-Mode-Slider3

Дива къпина-Backup-Source-Slider4

Дива къпина-Backup-График-Slider5

предишен

Следващия

CloudBerry Backup поддържа много стандартни методи за сигурност за облачни решения, но тяхната наличност зависи и от партньорската услуга. С подходящия партньор CloudBerry Backup може да използва до AES 256-битов от страна на клиента.

Много услуги поддържат само криптиране от страна на сървъра. Ако го имате от страна на клиента, само вие можете да контролирате ключа за криптиране и да четете данните си. Ако решите да използвате криптиране от страна на клиента, не забравяйте да запаметите паролата си, защото CloudBerry Backup няма да може да я нулира.

По време на прехвърлянето услугата използва TLS протокол за защита на вашите файлове. Той предлага и версия, която помага, ако бъдете ударени от ransomware.

Wasabi поддържа криптиране в покой и ви дава двуфакторна автентификация. Въпреки че няма вътрешно частно криптиране, той ще работи с реализацията на CloudBerry Backup.

Центровете за данни на Wasabi са ниво 4, което е най-високата оценка, която институтът Uptime дава, с 99,9 процента гаранция за продължаване. Те разполагат с патрули, телевизионно наблюдение със затворен кръг и биометрични скенери, за да не проникват нарушители. Прочетете това за повече информация за тях.

Други причини, които харесваме архивирането в CloudBerry

Настройването на CloudBerry Backup не е за слабо сърце. Трябва да добавите акаунта си към партньорската услуга, която използвате ръчно и да създадете резервен план, който изисква да изберете от много опции. Ако искате да се забърквате с настройките, ще ви харесат, но основните потребители ще искат да се ориентират.

Ако сте един от тези потребители, трябва да прочетете нашето как да използвате CloudBerry Backup с ръководството на Amazon S3, за да получите представа какво трябва да направите, за да го стартирате.

Възстановяването на файлове също не е лесно, но ви дава възможност да създадете сложен резервен план, който да отговаря на вашите нужди.

Клиентът за настолни компютри има ясен интерфейс, подобен на този на Microsoft Office, но не е най-атрактивният, който сме виждали. Блокирането на ниво блок вече е достъпно за потребители на Linux, а архивирането на базата на изображения е на път.

Потребителите на Linux, които не използват графичен потребителски интерфейс, имат достъп до уеб интерфейса от настолното приложение. Има и уеб интерфейс, до който можете да стигнете чрез уебсайта на CloudBerry, но той работи само с Amazon S3. Можете да научите повече за лекотата на използване на CloudBerry Backup в нашия преглед на CloudBerry Backup.

Повечето доставчици на резервни копия в облак ви таксуват от броя на компютрите и гигабайтите пространство, което използвате, но CloudBerry Backup изисква само еднократен лиценз. С $ 49.99, Desktop е най-евтиният вариант. Най-скъпият, Ultimate, струва $ 299,99. Можете да тествате архивирането на Desktop с 15-дневна безплатна пробна версия, преди да решите да се абонирате.

След като направите това, трябва да получите услуга за архивиране, която осигурява място за архивиране. Wasabi таксува 0,0049 цента на гигабайт хранилище. Това означава, че 1TB струва само $ 5 на месец. За разлика от други услуги на IaaS, Wasabi също не таксува за изтегляне.

CloudBerry Backup не влияе на скоростта ви, но услугата на трети страни може. Васаби има центрове за данни в Орегон и Северна Вирджиния. Друга ще бъде отворена в Холандия през януари 2019 г..

Тествахме го от югоизточна Азия и получихме средна скорост от 19 минути за папка от 1 GB. Това е чудесен резултат, като се има предвид, че файловете са били криптирани с помощта на шифроване от страна на клиента на CloudBerry Backup преди да бъдат изпратени. Плюс това, скоростите ще станат по-добри, колкото по-близо сте до сървърите на Wasabi.

CloudBerry Backup има добра сигурност, бързи скорости и ниска цена, когато си партнира с Wasabi. Това каза, че не е лесно да се използва и изисква да се стартира услуга на трета страна. Като се има предвид, че потребителите на Linux не са средно Joes, те обаче ще се чувстват като у дома си, като го използват. Всичко, което прави комбото годни да бъде нашата най-добрата селекция за Linux.

2. CrashPlan за малък бизнес

CrashPlan стартира през 2007 г., но се оттегли от потребителския пазар през 2017 г. Все пак той има план, който е евтин, предлага добри функции и може да се използва от домашните потребители.

Инсталирането на настолния клиент е лесно и процесът отнема само няколко минути. Използването му не е трудно, но създаването на първата ви резервна копие не е операция с едно щракване. Това е така, защото няма начин да архивирате по тип файл. Ще трябва да изградите резервния си план ръчно, въпреки че той е неограничен.

Клиентът е интуитивен и лесен за навигация. Навигационните раздели за архивиране, възстановяване, настройки, история и местоназначение са подредени вертикално по протежение на лявата страна.

Ако трябва да контролирате архивирането си, уеб интерфейсът трябва да свърши работа. Можете да го използвате за проверка на статистиката на потребителите, създаване на отчети и наблюдение на възстановяването на файлове. Имаше и приложение за смартфони, но то бе прекратено.

CrashPlan for Small Business използва AES 256-битово криптиране, за да кодира вашите файлове преди прехвърляне и 128-битов AES, за да ги защити по време на транзит. По подразбиране услугата запазва вашия ключ, така че може да нулира паролата ви, ако я загубите. Уловката е, че тя също така дава възможност на нелоялен служител да прегледа вашите данни. Можете да изберете да запазите ключа си, за да избегнете това.

Така или иначе трябва да се уверите, че имате силна парола, защото CrashPlan for Small Business не предлага двуфакторна автентификация.

Сигурността в нейните центрове за данни е силна, с денонощно наблюдение и други мерки за предотвратяване на проникване и те могат да устоят на прекъсване на тока, природни бедствия и пожари. Услугата е съвместима и с HIPAA.

Други причини, които харесваме CrashPlan за малкия бизнес

За 10 долара на месец получавате неограничено архивиране за един компютър. Това не е най-добрата стойност, но не е и най-лошата. Тъй като това е месечен абонамент, можете да отмените по всяко време, което е необичайно за облачна услуга за архивиране. Преди да го закупите, можете да използвате 30-дневната безплатна пробна версия, за да видите дали услугата работи за вас.

Трудно е да харесваме скоростта на CrashPlan за малкия бизнес, защото не е бърза. Можете да деактивирате някои от неговите процеси, докато архивирате вашите файлове, но не препоръчваме да го правите. Ако ресурсите на системата ви са ниски, можете да активирате дроселирането и да настроите клиента да премахне ограничението, след като сте напуснали. Копирането на ниво блок ще ускори последващото архивиране.

CrashPlan за малкия бизнес не прави резервно копие по тип на файла, липсва двуфакторна автентификация и може да бъде по-бърз. Въпреки това, той има месечен план, който е прилична стойност, неограничен архив, силна сигурност и добра лекота на използване. Като цяло е добра услуга, поради което е на второ място в нашия списък. Научете повече за това в нашия задълбочен преглед на CrashPlan.

3. SpiderOak ONE

SpiderOak ONE не е вашата типична услуга за архивиране в облак, защото подобно на нашите най-добри услуги за съхранение в облак, тя осигурява пространство за синхронизиране, което можете да използвате за синхронизиране на файлове на вашите устройства.

Настолният му клиент няма атрактивен интерфейс. Чувства се с дата, но благодарение на утилитарната си природа е ясен и лесен за използване. Петте раздела в горната част на клиента ви позволяват да се движите през него. Те са „табло за управление“, „архивиране“, „управление“, „синхронизиране“ и „споделяне“.

SpiderOakONE-DesktopDashboard-Slider1

SpiderOakONE-Backup-файлове-Slider2

SpiderOakONE-Download-File-Slider3

SpiderOak Hive Sync Folder

SpiderOakONE кошера за уеб интерфейс

предишен

Следващия

Огледалата за уеб интерфейс на SpiderOak ONE, отчасти, функциите на настолния клиент. Все пак няма раздел за начало, който да ви показва активността на профила ви и не можете да промените плана си за архивиране. Въпреки това можете да получите достъп до пространството за синхронизация, както и да управлявате и споделяте раздели. Има и раздел за акаунт, за да стигнете и промените личните си данни и данни за плащане.

Приложението за смартфон е лесно за използване, но е ограничено във функционалността. Менюто вляво ви позволява да имате достъп и изтегляте файлове, които са архивирани от вашите устройства. Можете също да отидете в пространството за синхронизиране на Hive и „ShareRooms“. Предлага се за Android и iOS.

SpiderOak ONE е изграден около поверителността и използва частно криптиране по подразбиране. Това помага да защитите поверителността си, но услугата няма да може да възстанови паролата ви заради нея. SpiderOak ONE използва 256-битов AES за криптиране на файлове, преди да напуснат компютъра ви, и TLS / SSL, за да ги защити по време на транзит.

Той не поддържа централна база данни за вашите файлови метаданни, но създава локална такава на вашия компютър. Метаданните са кодирани, когато се споделят между устройства. Този подход „peer-to-peer“ е добър метод за защита на вашата поверителност.

Въпреки че вашите данни са шифровани и никой няма да може да ги прочете, SpiderOak екипира своите центрове за данни, така че да издържат на виртуални и физически атаки, земетресения, наводнения и пожари. Те са съвместими със SAS 70 Тип II и са класифицирани като ниво 3 от Uptime Institute.

SpiderOak ONE не предлага двуфакторно удостоверяване на нови потребители, но някои наследени потребители го имат.

Други причини, които харесваме SpiderOak ONE

SpiderOak ONE има четири плана. Планът от 150 GB струва 5 долара на месец или 59 долара за годината. Планът от 400 GB е 9 долара на месец или 99 долара годишно. Третият план е най-добрата стойност от $ 12 на месец, или $ 129 на година, за 2TB. Последният план ви дава 5TB за $ 25 на месец или $ 279 за годината. Всички те ви позволяват да архивирате неограничени устройства.

SpiderOak казва, че отнема около час, за да качите 1 GB данни и нашите тестове потвърждават това твърдение. Това може да изглежда бавно, но е точно за онлайн резервно копие. След като приключи, архивирането на ниво блок ще ускори нещата.

SpiderOak ONE полага много грижи за защитата на поверителността си и предлага прилични скорости, но не отговаря на нашите две най-добри услуги по стойност. Лекотата му на използване също не е голяма. Ако обаче искате да научите повече за това, можете да прочетете нашето ревю на SpiderOak ONE.

4. Дубликати

Duplicati е решение за архивиране с отворен код, което подобно на CloudBerry Backup ви позволява да изберете облачната си услуга за архивиране на файлове. Плюс това можете да го използвате за архивиране локално на външен твърд диск, локален сървър или свързано към мрежата устройство за съхранение.

Тъй като Duplicati не предоставя място за съхранение, трябва да изберете доставчик на хранилище. Има обаче голяма гъвкавост, ако нямате нищо против работата. Може да се сдвоява с MEGA, Google Drive, OneDrive и други. Можете да видите таблица с цените в нашия преглед на Дубликати.

Дубликати Добавяне на архивиране Slider1

Дубликати Добавяне на плъзгач на дестинацията2

Дубликати Добавяне на слайд за настройки на ледника3

Дубликати Добавяне на файлове Slider4

Дублиращ плъзгач за шифроване5

предишен

Следващия

Duplicati изисква да изтеглите клиент за настолни компютри, но ще използвате уеб клиента през повечето време. Уеб интерфейсът има чист вид и е лесно да се заобиколите, като използвате навигационните раздели от лявата страна. Въпреки че предлага много опции, потребителското изживяване остава просто, но не е толкова просто, колкото самостоятелни резервни решения.

След като създадете резервен план, Duplicati ще ви даде възможност да криптирате файлове, преди да ги прехвърлите в облака. Той използва 256-битово криптиране на AES, което никога не е пропукано доколкото някой знае. Дубликати ви позволява да активирате и SSL. Това ще защити вашите данни от подслушване, но също така ще забави архивирането ви.

Ако шифровате данните си, ще трябва да създадете парола. Дубликати ще ви каже дали е слаб и ще генерира силен за вас, ако имате нужда от него.

Това е всичко, което зависи от дубликати. Останалото зависи от партньорските услуги. Някои от тях, като Amazon Drive и OneDrive, не криптират данните ви, но това не трябва да е проблем, защото Duplicati може. Ние представяме Duplicati и в нашата най-добра статия за архивиране на Mac, можете да прочетете повече за неговите възможности там.

Други причини, които харесваме дубликати

Дубликатите са с отворен код, така че не е нужно да плащате за това. Всичко, което трябва да направите, е да го изтеглите от Duplicati.com. Все пак ще трябва да се регистрирате за съвместима онлайн резервна или облачна услуга за съхранение и това вероятно ще ви струва.

Колко бързо върви първоначалното ви качване, ще зависи повече от партньорската услуга, която сте избрали от Duplicati, но тя играе роля. Той може бързо да компресира и криптира файлове, което има голям ефект върху скоростите. Тествахме го, като прехвърлихме папка с компресия от 1 GB в Google Drive и отне само 12 минути.

Жизнеспособните партньори за съхранение в облак за 1TB място за съхранение включват Dropbox за $ 99.99, Amazon Drive за $ 59.99 и Backblaze B2 за $ 60. Backblaze B2 такси на гигабайт, така че можете да отидете по-ниски или по-високи, в зависимост от вашите нужди. Ако се интересувате, прочетете нашето ревю за Backblaze B2, за да научите повече.

5. Диск от джунглата

Jungle Disk е онлайн резервно решение, насочено към бизнеса. Поради това трябва да имате поне двама потребители. Това не е идеално, но потребителите на Linux нямат много възможности. От плюс, той е бърз и ви позволява да изберете колко място ви е необходимо, като си партнирате с Amazon S3. За да научите повече за Amazon S3, прочетете нашия преглед на Amazon S3.

Той също така поддържа Rackspace Cloud Files, който е най-скъпият доставчик на IaaS. Ако искате да видите таблицата с цените, прочетете нашия преглед на Rackspace Cloud Files.

След като се регистрирате с Jungle Disk, трябва да създадете персонализиран домейн за основния си акаунт. След като направите това, можете да добавите потребители. За да улесни процеса, услугата предлага поддръжка за чат на живо, което е приятно докосване.

Можете да използвате уеб портала, за да управлявате вашите потребители и да дадете разрешение за достъп до отчетите за използване и архивиране.

Всеки потребител ще трябва да инсталира клиента отделно. Съветник ще ги води през процеса, но той все още е объркващ, защото ще трябва да се свърже с онлайн диск, да настрои синхронизиращи папки и други, повечето от които са извън нормалния обхват на онлайн резервните копия решения.

Потребителското изживяване не е толкова просто, колкото при услугите за настройка и забравяне, като Backblaze. Ако се интересувате да научите повече за процеса на настройка, прочетете нашия Backblaze преглед.

Jungle Disk криптира файлове в покой и по време на транзит, използвайки AES 256-битовия алгоритъм за криптиране. Той също така поддържа частно криптиране от край до край, ако искате да задържите ключа си за криптиране. Можете също така да оставите услугата да се справи. Ако го направите обаче, той няма да може да възстанови паролата си вместо вас.

Сигурността на центъра за данни ще зависи от това дали сте избрали Amazon S3 или Rackspace Cloud Files за свой облачен доставчик. И двамата предприемат обичайните мерки, за да защитят сървърните си съоръжения срещу физически и виртуални натрапници и природни бедствия.

Няма собствена двуфакторна автентификация, но администраторите на акаунти могат да я получат, като използват акаунти в Google, за да влязат в своите контролни панели за джунгли.

Други причини, които харесваме диска с джунгли

Jungle Disk изисква поне двама потребители и поддържа до 250. Той струва $ 4 на лиценз за архивиране на компютър. Лицензите ви дават 10 GB резервно копие безплатно, така че абсолютният минимум, който ще плащате, е 8 долара на месец (двама потребители, 4 долара всеки).

Това е прилична цена, но цената може да се увеличи, защото ви таксуват 15 цента на гигабайт над първите 10 GB. Трябва да се съобразите и с партньорската услуга. В случай на Amazon S3, цената е 2,3 цента на гигабайт, докато не достигнете 50TB. Облачните файлове на Rackspace обаче са по-скъпи от 10 цента на гигабайт.

Имайте предвид, че Amazon S3 също таксува 9 цента на гигабайт, изтеглени в таксите за използване. Вижте тук за пълната таблица с цените.

Jungle Disk не е толкова бърз, колкото някои от услугите, които тествахме, като Acronis True Image (прочетете нашия преглед на Acronis True Image), но не е толкова лош, колкото по-бавните.

Тествахме услугата с WiFi връзка, която имаше скорост на изтегляне 25 мегабита в секунда и скорост на качване 10 Mbps. Средно отне час и половина, за да качите папка от 1 GB и около девет минути, за да я изтеглите.

Услугата няма добър план за единични потребители и е объркваща за използване. Ето защо го поставихме на последно място в нашия списък. Ако все пак искате да научите повече за това, прочетете нашия преглед на Jungle Disk.

Заключителни мисли

Потребителите на Linux не могат да бъдат придирчиви, защото няма много качествени услуги, които работят в операционната система. Има няколко качествени такива, включително CloudBerry Backup с Wasabi и CrashPlan за малкия бизнес. И двамата имат силна сигурност и прилични цени. Ако нито едното не работи за вас, можете да изберете и Duplicati или SpiderOak ONE.

Ние обаче не препоръчваме Jungle Disk, тъй като не е удобен за потребителя и е насочен към бизнеса.

Какво мислите за нашия списък? Съгласни ли сте, че CloudBerry Backup с Wasabi е най-добрият вариант за Linux? Знаете ли за други услуги, които биха удовлетворили потребителите на Linux? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me