Най-добро облачно съхранение за Mac 2020: Опции, базирани на облак за Apple

За собствениците на продукти на Apple iCloud изглежда като разумен избор за онлайн съхранение. Можете да споделяте снимки и файлове между устройства, автоматично да архивирате вашите продукти на Apple и други. Въпреки че има няколко планове за съхранение на iCloud, работата с неговата система за съхранение е тромава и има няколко добри iCloud алтернативи.


Тъй като управлението на документи в iCloud може да бъде трудно, потребителите на Mac, които искат повече контрол върху своите данни, трябва да разгледат множество опции, преди да се установят в предлагането на Apple. Ето защо създадохме този списък с петте най-добри опции за съхранение в облак за Mac. Ако нямате Mac, все още можете да разгледате нашето най-доброто ръководство за съхранение в облак.

Ако търсите най-добрия вариант, избрахме Sync.com. Като цяло е нашият любим доставчик на съхранение в облак поради своята най-добра сигурност, лесен интерфейс и конкурентни цени. Защитата от нулеви знания, наред с други функции, я прави една от най-сигурните налични опции за съхранение в облак.

Най-добро облачно съхранение за Mac 2020

Избор на най-добрата услуга за съхранение в облак за Mac

Apple е прехвърлила повечето си компютри – особено MacBooks – от HDD към SSD, за да осигури на потребителите по-тънки устройства и по-бързо, по-надеждно съхранение. Докато решавахме за най-доброто облачно хранилище за Mac, ние се уверихме, че разгледаме услуги, които ви предоставят няколко възможности за съхранение.

Когато съхранявате документите си в облака, нарушаването на сигурността е почти най-лошото нещо, което може да се случи с вашите данни. Ние се уверихме, че всяка опция в този списък има отлична сигурност, така че вашите лични файлове да бъдат безопасни от неоторизирани потребители, които искат достъп до вашия акаунт.

Въпреки че всички услуги в този списък са защитени, разширяемото физическо съхранение може да ви осигури допълнително спокойствие. Ако това е нещо, което търсите или искате най-доброто лично устройство за съхранение в облак за Mac, тогава можете да проверите най-добрия ни външен твърд диск за разбивка на Mac.

И накрая, искахме да се уверим, че всичките ни опции за съхранение в облак са лесни за използване. Нищо не изключва хората от нова услуга по-бързо от куп сложни менюта и функции. Чистият интерфейс, който ви позволява лесно да качвате и взаимодействате с вашите файлове, е важен за цялостното ви изживяване.

Най-доброто облачно съхранение за Mac: Sync.com

Когато става въпрос за облачно съхранение, може да бъде трудно да се намери идеалният доставчик. Някои имат страхотни възможности за съхранение, но нямат отлична сигурност. Други предлагат голяма сигурност, но нямат някои основни функции. Sync.com може да има няколко недостатъка, но това е най-добрият доставчик за съхранение в облак, който открихме.

Sync.com-уеб-Control Panel--Slider-1

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2

Sync.com-Sync-папка-плъзгача-3

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4

Sync.com-Two-Factor-Authentication-Slider-5

предишен

Следващия

Там, където Sync.com наистина се откроява, е неговата сигурност, която буквално е във вашите ръце. Шифроването на нулевите знания е една такава функция, която пази паролата ви сигурна от всеки, освен вас. Това включва и самата Sync.com, така че имайте предвид, че загубата на парола означава загуба на акаунта ви. Тази функция обаче не е задължителна, ако не искате да рискувате.

Докато някои други услуги за съхранение в облак, като OneDrive, предлагат само няколко плана и ограничени възможности за съхранение, Sync.com предлага шест различни планове. Плановете на Sync.com варират от безплатния план от 5 GB до 10 TB за съхранение, обхващащ всички потребители на Mac, от тези, които имат най-основните нужди, до бизнес потребителите с множество служители.

Навигирането на хранилището ви с Sync.com е много проста, в по-голямата си част. Можете да преглеждате файлове или в изглед на мрежата, или в списъка, и можете също да търсите в съдържанието си. 

Преместването на папки изисква да използвате меню, а не просто да ги влачите и пускате, а изтеглянето на файлове изисква ненужна допълнителна стъпка, но като цяло Sync.com е лесен и лесен за научаване.

Други причини, които харесваме Sync.com

Друга причина, която харесваме Sync.com, е споделянето на файлове. Sync.com ви позволява да създавате и споделяте връзки към вашите файлове. Въпреки че тази функция не е уникална, Sync.com криптира вашите връзки безплатно, независимо от това какъв профил имате.

Като цяло Sync.com предлага богат избор от възможности за съхранение, добра сигурност и полезни функции за съпоставима – ако не и по-ниска – цена от много други опции за съхранение в облак. Можете да разгледате нашия преглед на Sync.com за повече или можете да започнете сега и да изпробвате безплатния план. 

Ако чистото място за съхранение е вашата цел, можете да проверите нашия преглед на облачно устройство Amazon за място за съхранение до 30TB.

pCloud

pCloud е там с най-добрите услуги за съхранение в облак на пазара. Възможността за възпроизвеждане на музика и видеоклипове, както и преглед на изображения директно от pCloud, го кара да се чувствате като истинска алтернатива на iCloud. 

Въпреки че pCloud е пълен с функции, ограниченият му избор на план оставя на потребителите потенциално твърде много или твърде малко място за съхранение. Това, плюс по-високото му потребителско изискване за бизнес акаунти, е в крайна сметка второто място на Sync.com.

pCloud файлове за уеб интерфейс

pCloud Sync Folder

pCloud Share File Link

pCloud Връзки за изтегляне

pCloud Drive Client

предишен

Следващия

Една от най-добрите функции на pCloud е способността му да взаимодейства с вашите медии, както бихте родили. Потребителите на Mac ще могат да преглеждат изображения, както и да възпроизвеждат музика и видеоклипове директно от облака. Можете също да създавате и слушате плейлисти на вашия Mac или смартфон чрез приложението pCloud.

pCloud използва 256-битово криптиране AES, нулево познание и двуфакторно удостоверяване, за да защити вашите файлове от онези, които биха могли да търсят достъп до тях. 

Въпреки че pCloud има отлична защита, не всичките му мерки за сигурност се предлагат с безплатната му сметка. За поверителност препоръчваме да платите за добавката Crypto, тъй като получавате криптиране с нулево знание, което не позволява pCloud да има достъп до вашите файлове.

Освен това е лесно да навигирате в pCloud. Можете да преглеждате вашите файлове и папки в изглед на списък или мрежа и можете да споделяте вашите файлове чрез разрешение или връзка. Можете също да синхронизирате папки между pCloud и вашия Mac, ако имате нещо, което трябва да архивирате.

pCloud се предлага с безплатен план, който ви дава 10 GB памет. За потребителите на iCloud, които искат да заменят своите безплатни 5GB хранилище с нещо друго, безплатният план на pCloud ви дава двойно съхранение на Sync.com и iCloud, а също така имате възможност да получите повече място за съхранение чрез изпълнение на определени задачи в pCloud.

Ако безплатният план се почувства малко натъпкан, можете да изберете един от два допълнителни плана: планът от 500 GB или 2TB. Тези планове могат да се плащат месечно или можете да закупите план за цял живот с една голяма такса. Планът за крипто също е допълнително $ 3,99 на месец.

Други причини, които харесваме pCloud

Въпреки че ограниченият избор на план на pCloud не позволява да заеме първото място, това е наистина добра опция за онези, които са съсредоточени върху медиите и искат да получат достъп до съдържанието си, както от своя Mac, така и от смартфона си. Харесва ни също, че pCloud ви позволява не само да съхранявате изображения с пълна разделителна способност, но и да ги изтегляте и в по-малки размери.

За повече информация относно pCloud – включително пълна разбивка на нейната сигурност и функции – разгледайте нашия преглед на pCloud или разгледайте безплатния план за безрисково изпитание.

Tresorit

Tresorit е силна облачна услуга за съхранение, която работи добре и има отлична сигурност. Потребителите на Mac, които предпочитат по-традиционна файлова система, могат да бъдат отложени чрез създаване и управление на „tresors“ за всяка папка, която искате да синхронизирате, които трябва да бъдат синхронизирани поотделно. След като преодолеете това, клиентът за настолни компютри е познат и лесен за навигация.

Tresorit-страница-2019

Tresorit не се забърква, що се отнася до сигурността и поверителността. Той не само има подобна сигурност на Sync.com, но има и няколко сертификата за поверителност, които ви държат защитени, независимо от използването ви. Tresorit се намира и в Швейцария, където е обвързан от отличните закони за поверителност на страната.

За платени потребители, Tresorit има изящна версия на версия, която ви позволява да върнете вашите файлове към предишни версии, в случай че файлът е компрометиран по някакъв начин или е направена непредвидена промяна. Tresorit има и добавка за Microsoft Outlook, която ви позволява да изпращате прикачени файлове по-сигурно.

Въпреки че Tresorit се предлага с няколко готини функции, най-големият му недостатък е в плановете му. Безплатният план предлага само 3 GB хранилище и без версии. Останалите планове варират от 200GB до неограничена корпоративна сметка за компании с най-малко 10 служители. Разходите за плановете са по-скъпи от Sync.com, започвайки от 10,42 долара годишно, ако плащате годишно.

Други причини, които харесваме Tresorit

Поради цената на Tresorit, е трудно да го препоръчаме като най-добрата опция за съхранение в облак за потребителите на Mac. Въпреки това, Tresorit превъзхожда сигурността и не е трудно да се използва, след като преминете първоначалната крива на обучение. Ако търсите ултра сигурна алтернатива на Sync.com или pCloud, можете да разгледате нашия преглед на Tresorit.

МЕГА

MEGA е доста проста, но сигурна услуга за съхранение в облак, която върши добра работа при замяната на основните функции на iCloud с по-здрава система за съхранение. Безплатният план, използван за предлагане на много повече място за съхранение, но потребителите на Mac, които са удобни с безплатния план на iCloud от 5 GB, ще се насладят на включените в MEGA 15GB облачно съхранение безплатно.

МЕГА-страница на 2018 г.

За да защити вашия акаунт и файлове, MEGA използва 128-битово криптиране на AES и двуфакторна автентификация, наред с други мерки. Въпреки че криптирането на MEGA не е на същото ниво като Sync.com или pCloud, все още можете да сте сигурни, че вашите данни са в безопасност. MEGA също има обширна и подробна политика за поверителност, която можете да прочетете тук.

MEGA включва функции като версия и възможност за преглед на снимки и възпроизвеждане на видеоклипове. Не може да възпроизвежда музика или да управлява плейлисти, но допълнителните 5 GB безплатно хранилище през pCloud го правят чудесна опция, ако нямате нужда от такъв тип мултимедиен контрол.

Щедрите 15GB безплатно хранилище правят MEGA един от най-добрите безплатни планове в този списък. Ако просто влизате в облачно хранилище и искате добра сума, без да плащате много, MEGA е достоен избор. MEGA също има четири платени планове, вариращи от 200GB Pro Lite план до 8TB Pro III план.

С по-малко от 6 долара планът Pro Lite е най-добрата стойност на плановете на MEGA, въпреки че не е толкова конкурентен като Sync.com или pCloud, които и двамата предлагат 500GB за по-малко от 5 долара на месец. Като цяло, безплатният план на MEGA е отличителната му функция, тъй като предоставя повече от Sync.com или дори pCloud.

Други причини, които харесваме МЕГА

Една допълнителна функция, която ни харесва, е добавката на MEGA Thunderbird, MEGAbird, която ви позволява да изпращате големи прикачени файлове по имейл. 

Комбинацията от MEGAbird, 15 GB безплатно хранилище и възможност за отваряне на изображения и гледане на видеоклипове в собствения си смисъл прави MEGA наистина добро въведение в облачното съхранение. Можете да прочетете пълния ни преглед на MEGA или да започнете с безплатен план още сега.

Въпреки че MEGA се предлага с голямо количество безплатно хранилище, има и няколко други доставчици, които предлагат подобни безплатни хранилища в облак, сред другите функции. За повече доставчици на облачно хранилище с безплатни планове вижте нашата най-добра статия за безплатно облачно съхранение.

OneDrive

Microsoft отдавна е известна с това, че определя стандарта на производителността на офиса. Вече базирана в облак, Microsoft предлага Office 365 и заедно с него OneDrive. Въпреки че OneDrive може да се използва като самостоятелна услуга, тя наистина свети, когато е в комплект с Office 365.

OneDrive е лесен за навигиране. Уеб клиентът гледа на Microsoft, така че не е твърде различно от файловия мениджър на Windows. Качването или преместването на файлове и папки е толкова лесно, колкото да ги плъзнете и пуснете.

Файлове за уеб интерфейс на OneDrive

Плъзгач за папка за синхронизиране на OneDrive

Приложение за стартиране на OneDrive

OneDrive Създаване на споделяне на файлове за връзка

OneDrive Word Online

предишен

Следващия

В миналото Microsoft е била слабо за сигурността. В момента Microsoft защитава вашата информация по няколко начина, включително криптиране от край до край. Поверителността предизвиква проблем с Microsoft и OneDrive, тъй като компанията е базирана в САЩ. Това означава, че Microsoft е обвързан от американските закони за поверителност.

Въпреки че американските закони относно поверителността не са непременно удобни за потребителите, предполагаемото участие на Microsoft в PRISM е това, което затруднява препоръчането на OneDrive като място за съхраняване на чувствителна информация. Ако сигурността е най-важният фактор, разгледайте нашия списък с най-сигурните услуги за съхранение в облак.

OneDrive идва с 5GB безплатно хранилище и предлага три платени плана. Има евтин 50GB план за 1,99 долара на месец, но реалната стойност се крие в двата пакета на Office 365.

“Личният” пакет на Office 365 струва $ 6,99 на месец за 1 ТБ хранилище, а пакетът “домашен” Office 365 струва $ 9,99 на месец за 5TB място за съхранение.

Други причини, които харесваме OneDrive

Въпреки че OneDrive подозира, че става въпрос за сигурност, той все още може да бъде чудесна алтернатива на други услуги за съхранение в облак от този списък, особено ако вече използвате други продукти на Microsoft. Въпреки че Microsoft е заподозряна, че е помогнала на правителството на САЩ при проверка на гражданите, шансовете да се случи нещо с вашите данни са много малки.

Ако искате да научите повече за PRISM, сигурността на Microsoft или повече за цените или функциите на OneDrive, можете да разгледате пълния ни преглед на OneDrive. Можете също така да изпробвате безплатния план и основните функции на Office сега. Корпоративните потребители могат също да проверят OneDrive for Business за повече ориентирани към компанията функции (прочетете нашия преглед на OneDrive for Business).

Ако търсите друга услуга за съхранение в облак, която се интегрира с Office, можете да проверите Dropbox. Прочетете нашия Dropbox преглед за повече информация относно услугата, както и Dropbox за ценообразуване.

Има и други алтернативи, ако търсите облачно съхранение с интеграция за редактиране на документи и други функции на офиса. Google Drive предлага опции за създаване и редактиране на документи директно от хранилището ви в Google Drive, както и 15 GB безплатни възможности за съхранение и надстройки за тези, които се нуждаят от повече (прочетете нашия преглед на Google Drive).

Ако искате да научите повече за двете услуги, можете да разгледате нашето сравнение Dropbox спрямо Google Drive в дълбочина.

Заключителни мисли

Намирането на невероятна облачна услуга, която работи с вашия Mac и отговаря на всички ваши нужди, е трудно. Има много услуги навън, но намирането на такава с отлична сигурност, правилните функции и лесният за използване ще направи вашето преживяване с облачно съхранение приятно, вместо постоянно главоболие.

Въпреки че всички облачни услуги за съхранение в този списък са наистина полезни, Sync.com печели заради широкия си избор на планове за съхранение. Всъщност Sync.com е най-доброто облачно хранилище за Mac и PC потребители. pCloud следва внимателно отзад, но има по-малко възможности за съхранение.

Ако търсите конкретно сайтове за споделяне на файлове вместо облачно хранилище, можете да получите повече информация за MEGA, Dropbox и OneDrive в нашето ръководство за това как да изпращате имейли с големи файлове. 

Както винаги, ще се радваме на вашия принос. Ако имате нещо, което искате да добавите за тези услуги за съхранение в облак, уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map