Най-добро облачно съхранение за iPhone 2020

Извън кутията iPhone може да прави снимки, да снима видеоклипове и да създава документи. Все пак не отнема много време, за да се запълни вътрешното пространство на устройството, което подчертава необходимостта от допълнително съхранение в облак. Това каза, добавянето на хранилище не е достатъчно. Запазените файлове също трябва да бъдат лесно достъпни и защитени.


Често се бърка с онлайн резервно копие, облачното съхранение не създава дубликат на всичко, съхранявано на iPhone, но добавя повече към това, което вече съществува. Вместо да заемат ценно ограничено пространство в iPhone, облачното хранилище се намира на сървърите на доставчика. За повече информация как се различават, вижте нашето онлайн съхранение спрямо онлайн резервно копие.

Тествахме пет от най-добрите доставчици на облачно хранилище за iPhone и ги класирахме по това, доколко са се представили според нашите критерии. Най-добрият ни избор е Sync.com, който работи добре с iOS и предлага здрава сигурност, без да зарежда и стотинка.

Облачното хранилище, което е най-доброто, зависи от това за какво го използвате. Фотонаркотите не трябва да търсят по-далеч от най-доброто онлайн хранилище за снимки. По същия начин, видеографи ще намерят най-доброто облачно хранилище за видео полезно. Имаме дори пестеливи потребители, покрити с най-добрата ни статия за безплатно съхранение в облак.

Най-добро облачно съхранение за iPhone 2020

Какво е най-доброто облачно съхранение за iPhone

Първата област, която ще покрием, е колко добре всеки интегратор се интегрира с iOS. Колкото повече приложение се възползва от вградените функции на iPhone, толкова по-бързо и лесно ще бъде да изпълнява задачи, като споделяне на файлове с други.  

На следващо място, данните, запазени в облачно хранилище, трябва да останат синхронизирани, независимо от това, от което устройството потребителите правят промени. Когато потребителят установи, че снимките на iPhone не се показват в облачното им хранилище, той го принуждава да проучат колко далеч назад е започнал проблемът. Актуализациите на снимки, видеоклипове или документи трябва да се отразяват автоматично в реално време на свързани устройства.

Споделянето е друг важен показател, който ще разгледаме, тъй като потребителите ще искат да могат да изпращат данни, които не се записват директно на техните телефони iPhone. Това трябва да бъде лесно, неусложнено и да предостави набор от персонализирани опции за всяко обстоятелство и получател. Например, може да искате да направите документ само за преглед, преди да го споделите, за да предотвратите редактирането на други.

Когато потребителите качват в облачно хранилище, те поверяват на друга компания своите лични данни. Ето защо физическото местоположение на неговите сървъри и мерките за сигурност, които предлага, също са съображения. Научете повече за това как услугите за съхранение защитават вашите данни с нашия преглед на облачната сигурност.

И накрая, количеството място за съхранение, което една услуга предлага, може да вземе или да прекъсне решението за коя услуга да се насочи. Ще разгледаме колко място предлага всяка услуга безплатно и какво е включено за потребителите, които плащат допълнително.

1. Най-добро облачно съхранение за iPhone: Sync.com

Изображение 3-Sync.com-камера качване-2

Продуктите на Apple са прости, лесни за научаване и имат репутация на безопасност. Sync.com споделя тези черти, което го прави естествен избор за нуждите на облачно съхранение на потребителите на iPhone.

Файловете са достъпни от всяко устройство на Apple благодарение на уеб панел за компютри с Mac и приложение, което работи за iPhone, iPad и iPod Touch. Това, което отличава Sync.com, са неговите функции за защита, които гарантират, че данните на потребителите остават защитени и частни, поради което заема нашето първо място. Разгледайте нашия преглед на Sync.com за пълно завършване на това, което услугата може да предложи.

Синхронизирането се отразява на iPhone незабавно и обратно от Mac. Приложението за iPhone работи по различен начин от уеб панела, като прави файлове достъпни при поискване. Това означава, че ще отнеме само няколко секунди, за да заредите изображение или видео от приложението iPhone и това няма да отнеме място в процеса.

С натискането на превключвател в настройките, потребителите могат също така автоматично да качват снимките си в акаунта си в Sync.com, така че това е нещо по-малко за което да се притеснявате.

Файловете могат да се споделят с други потребители на Sync.com или други извън мрежата с връзки само за преглед.

Повече потребителски предпочитания са достъпни между потребителите на Sync.com, като споделяеми екипни папки с възможност за добавяне или премахване на други по всяко време, ограничаване на техните права за редактиране и правене на файлове за визуализация, за да се предотврати изтеглянето им.

Sync.com е любимата ни услуга за съхранение в облак тук в Cloudwards заради своята сигурност. Нейните сървъри за данни пребивават в Онтарио, където те са подчинени на Закона за защита на личната информация и електронните документи в Канада. Ако не знаете какво е това или как работи, ние го обхващаме в нашата статия за облачно съхранение в Канада.

Sync.com използва криптиране с нулеви знания, така че само потребителят има достъп до своите данни, което ги прави единствен управител на техния личен ключ. За повече подробности за това, как работи това криптиране, вижте връзката по-горе относно облачната сигурност.  

Основният план за синхронизиране на начинаещи дава на потребителите 5GB хранилище безплатно. Следващият, наречен Personal Pro, започва от $ 49 на година за 500GB. Страдащите от разкаянието на купувача могат да се възползват от 30-дневно възстановяване на платени планове.

Други причини, които харесваме Sync.com

Sync.com не само прави лесно споделянето на файлове, но също така предлага начини за контрол на достъпа на други хора до тях. Плановете от по-високо ниво, наречени Sync Pro и Business, дори позволяват на потребителите да изпращат връзки със срокове на годност като допълнителна мярка за сигурност.

2. pCloud

Image-9-pCloud-Crypto

Не само pCloud идва високо оценен тук в Cloudwards.net, но приложението му работи безпроблемно и с iOS функции. Независимо дали споделя файлове чрез AirDrop или отпечатва с AirPrint, pCloud влиза в функции на iPhone. Това, комбинирано с неговите функции за сигурност, поставя pCloud на второ място. Ако само защитните му функции не струваха допълнително, ще бъде по-близо, ако не и равно на Sync.com.

Прочетете нашия преглед pCloud за повече информация защо е една от любимите ни услуги за съхранение в облак.

Похвалявайки се с това, което pCloud нарича „незабавна синхронизация на файлове“, файловете съвпадат в реално време на компютри с Mac, iPhone и iPad. Потребителите получават два начина да качват файлове в онлайн хранилището си от приложението: ръчно или чрез включване на автоматично качване. Тази функция спестява време и проблеми на потребителите, като изпраща снимки и видеоклипове до място за съхранение веднага щом са щракнали.

Базирайки се в Швейцария, където има строги закони за поверителност, потребителите могат да намерят спокойствие, когато данните им се съхраняват на сървърите му. Прочетете нашето парче относно най-добрите закони за поверителност в облака, за да научите повече за тънкостите на законите на Швейцария.  

Сред точките за продажба на pCloud за сигурност услугата прави пет копия на файлове на своите сървъри. Срещу допълнителна месечна такса предлага pCloud Crypto. Мобилното приложение има вграден раздел за по-силната опция за криптиране, което прави данните на потребителите лични и достъпни само от тях. Работи с функции за сигурност на iPhone, като TouchID и FaceID за персонализирана безопасност.

Безплатният план на pCloud предлага само 2 GB място за съхранение и до 50 GB трафик за връзка за изтегляне на месец. Следващият план, Premium, идва с 500GB хранилище за $ 4,99 на месец. Отвъд това е Premium Plus, който осигурява 2TB място за съхранение за $ 9,99 на месец. Допълнителна опция за $ 39 за всеки план предлага година на версия на файлове и история на боклука.

Намалените ставки се предлагат с годишен ангажимент.

Други причини, които харесваме pCloud

С ограниченото пространство за съхранение iPhone принуждава потребителите непрекъснато да изчистват данни. Функцията „освобождаване на устройството за съхранение“ автоматично премества файловете в кошчето, след като са запазени на сървърите на pCloud. Потребителите могат да го включат, стига да разрешат опцията за автоматично качване за снимки и видеоклипове.

pCloud предлага няколко гъвкави планове за плащане и възможност за цял живот, която позволява на потребителите да плащат еднократна такса и никога не трябва да се притесняват да правят редовни плащания отново.

3. Tresorit

Изображение-20-Tresorit-активност-функция

Следва Tresorit, който е доставчик, известен със своите интуитивни функции и опции за сигурност. Папките на приложението, които той нарича „тресори“, работят подобно на Dropbox, но няма толкова дълбока интеграция с iOS. Въпреки че функциите за защита са по-добри от Dropbox, те струват допълнително, което приземява Tresorit на четвърто място.

Прочетете как доставчиците се увеличават един срещу друг във всички категории в нашето сравнение на Dropbox срещу Tresorit.

Tresorit поддържа приложението за файлове iOS, което позволява на потребителите да управляват файлове от хъба за файлове на iPhone. Всички iWork файлове – за Pages, Numbers и Keynote – ще запазват в tresors, стига да не са по-големи от 500MB.

Има забележима разлика във времето за зареждане на файловете, като документите отнемат повече от снимките. Икона, която прилича на устройство със стрелка надолу вътре, улеснява изтеглянето на файлове за офлайн употреба. Това е удобно, когато потребителите искат да работят без интернет връзка, което е идеално за пътуване със самолет. Tresorit включи раздел в долната лента с инструменти, за да организира и офлайн елементи на едно място.

Потребителите получават два начина за споделяне на файлове. Първият метод работи най-добре, ако има няколко файла, съхранявани в трезор. Можете да поканите други и да определите дали те са мениджър, редактор или зрител. Зрителите могат да четат само файлове, редакторите могат да правят промени в тях, а мениджърите имат всички права, включително споделяне.

Другият начин за споделяне, който работи най-добре за отделни файлове, е генерирането на връзка. Както при раздела офлайн, има удобен раздел за връзки, който предоставя пряк път до изпратените активни връзки. Ако тези подходи за споделяне не го режат, вижте най-доброто облачно хранилище за споделяне, за да видите дали друга услуга работи.

Въпреки че Tresorit предлага криптиране на нулевите знания, то е достъпно само в платени планове. Всеки файл има уникални кодове за криптиране и тези клавиши се променят, когато се появят редакции. Изпращането на връзка дава на потребителите възможност да добавят дата на изтичане, парола и определен брой пъти, когато другите могат да отворят файл. Потребителите могат да променят тези настройки по всяко време.

Има опция за парола, която да не позволява на другите да влизат в акаунта ви в Tresorit и двуфакторна автентификация за платени планове.

Безплатният план осигурява 5 GB съхранение и криптиране от край до край. Premium предлага 200 GB за $ 12.50 на месец, с нулево криптиране на знания, до пет устройства, ограничено възстановяване на данни и други. Планът Solo предлага 2TB за 30 долара на месец, до 10 устройства, неограничено възстановяване на данни, поддръжка по телефона и други. Годишен ангажимент за Premium или Solo намалява месечните ставки.

Други причини, които харесваме Tresorit

Под менюто има функция за активност, която проследява всяко действие в приложението. Харесва ни да имаме справка за това, което сме направили и кога сме го направили за справка. Има дори начин да експортирате дневника във .csv файл на настолната версия.

Tresorit добави и функция за сканиране на документи, която работи в тандем със своето криптиране от край до край, за да се гарантира, че чувствителните снимки са сигурно запазени.

4. Dropbox

Image-12-Dropbox-Link-Ready-To-Share

Стартиран през септември 2008 г., Dropbox е един от най-дълго работещите доставчици на облачно хранилище. Неговият ветерански статус обаче не го прави най-добрият вариант, особено що се отнася до сигурността. Въпреки недостатъците си, той е лесен за използване и работи чудесно на iOS. Ето защо се приземява в средата. Вижте нашия преглед на Dropbox за повече подробности.

Потребителите могат да качват файлове от своя iPhone в Dropbox ръчно или да изпращат снимки и видеоклипове автоматично с помощта на функцията „Качвания в камерата“. Той обаче е склонен към закъснения и спадове, така че поддръжката на Dropbox препоръчва включването на услуги за локация при активиране на функцията.

Споделянето на файлове е бързо докосване благодарение на иконата на веригата, която автоматично генерира връзки. Dropbox поддържа и други методи, като имейл и iMessage.

Dropbox работи с няколко вградени функции за iOS, като AirPrint и TouchID. Също така работи с приложението Files, където потребителите могат да имат достъп до файлове с много от същите функции, които биха получили от папката Dropbox. Dropbox се интегрира с приложения на трети страни, които работят добре и на iPhone, като например 1Password, за който можете да научите повече в нашата най-добра кръгла програма за управление на пароли.

Един от недостатъците му е невъзможността да редактирате определени типове файлове, докато сте в папката Dropbox. Например, ако има записан документ в Word, в който искате да направите промени, докосването на бутона, който прилича на молив и хартия, за да го редактирате, ще подкани потребителите да го отворят в приложението на Microsoft Office. След като направят промените там обаче, е лесно да го запишете отново в Dropbox.

Сигурността може да не е силната точка на Dropbox, но добавя защита с криптиране по време на движение и в режим на покой. Насочете се към нашето сравнение на Dropbox с Google Drive срещу OneDrive за задълбочено обяснение.

Основният план на Dropbox идва с 2 GB безплатно хранилище. Потребителите могат да насочат други, за да получат допълнителни 500 MB, с потенциал да получат до 16 GB повече.

Планът Plus е първият платен план и струва $ 9,99 на месец за 1TB. Следващото ниво нагоре е Професионално, което е $ 19,99 на месец за 2TB. Има отстъпка за дългогодишни ангажименти, а платените потребители получават 1 GB допълнително хранилище за всяка препоръка, с потенциал за до 32 GB повече.

Други причини, които харесваме Dropbox

Има приложение за iOS, което преобразува снимка, съдържаща текст, в документ. Умело наречен „сканиране на документи“, той може да спести на потребителите ценно време от ръчно въвеждане на текста. Дори е в безплатната версия.

Харесва ни как Dropbox присъства в области от нашия iPhone, където няма други услуги. Страницата „джунджурии“, до която потребителите могат да получат достъп, като плъзнете право на началния си екран, има приставка, която сканира и качва файлове. В iMessage има и бутон за бърз достъп за Dropbox, така че файловете, които могат да се споделят, са само докосване по време на чатове.

5. Google Drive

Image-22-Google-Drive-Options

Като един от най-добрите конкуренти на Apple, Google Drive може да изглежда дълъг изстрел към iPhone лоялистите. Това е солидна опция, която Apple трябва да обмисли, въпреки проблемите си със сигурността. Освен това, той работи с приложения за съвместна работа в G Suite, като Gmail и Google Документи, което го прави привлекателен пакет. Все пак липсата на опции за сигурност и поверителност са достатъчни, за да я приземят на пето място.

Прочетете ревюто ни в Google Drive, за да видите как го класираме във всички категории.

Както е стандартно, приложението на iOS позволява на потребителите да редактират и преглеждат файлове. Ако потребителите качват файлове в нечия друга папка, това остава място за тяхното съхранение. За щастие, безплатната версия предоставя на потребителите страхотни 15 GB, за да играят, въпреки че имайте предвид, че пространството се споделя от всички приложения на Google. От iPhone потребителите могат да записват файлове ръчно или да активират автоматично качване на своите снимки.

Опцията за споделяне по подразбиране отваря прозорец за чернова, в който потребителите могат да избират своите получатели и параметри на файла. Има три начина да изберете как другите използват файла: „преглед“, „редактиране“ или „коментар“. „Преглед“ позволява на другите да го виждат, „редактирането“ им дава възможност за преразглеждане и споделяне на привилегии, а „коментар“ е само за изглед, но създава нишка за другите да публикуват съобщения.

Google е в САЩ, където законите не благоприятстват поверителността в облачното пространство. За по-задълбочен поглед върху това, прочетете нашата статия за облачно съхранение извън САЩ.

В Google Drive липсва криптиране с нулево знание, но Boxcryptor работи като алтернатива, както препоръчваме в най-доброто ни облачно хранилище за Android ръководство. За повече информация относно криптирането на файлове извън приложенията за съхранение в облак, прочетете нашия преглед Boxcryptor.

Без да плащат нищо, потребителите получават 15GB безплатно хранилище. Потребителите могат да надстроят до 100GB за $ 1,99 на месец, 1TB за $ 9,99 на месец или 2 TB за $ 19,99 на месец. Има дори по-големи планове за съхранение и извън тях.

Други причини, които харесваме Google Drive

Най-добрите функции на Google Drive имат по-малко общо със съхранението в облак и повече от производителността. Ако вече използвате Gmail и Google Документи на iPhone, добавянето на Google Drive в сместа има смисъл поради това колко добре работят заедно.

Техническата поддръжка на Google Drive също е добър ресурс, на който можете да разчитате, когато сте в обвързване. Помощният център на Google Drive улеснява намирането на решения и предлага изчерпателна база данни с инструкции стъпка по стъпка.

Уважаеми споменавания

Ще бъдем отхвърлени да не споменаваме iCloud Drive, вграденото в облака хранилище за iCloud Drive. Вследствие на хака на iCloud Drive, който компрометира данните на известни личности, вярата в сигурността на iPhone и съхранението в облак се оказа несигурна. Тогава се появиха съобщения, че облакът и сигурността на Apple са останали непокътнати и че инцидентът е резултат от фишинг, а не нарушение на данните.

Въпреки това, въпреки надеждната си сигурност и звездното обслужване на Apple, iCloud Drive предлага по-малко от доставчиците по-горе. Прочетете нашия отзив за iCloud Drive за повече.

Microsoft също хвърля шапката си в облачния съхранетелен пръстен с OneDrive, който се предлага на iOS. Подобно на Google Drive, той не прави поверителността на потребителите като приоритет, но идва с напълно заредени функции, като например сканиране на документи. Прочетете нашия преглед на Microsoft OneDrive, за да видите къде успява и се разпада.

Заключителни мисли

Петте доставчици, които покрихме, се различават значително един от друг. Всеки доставчик има своя специалност, която принуждава потребителите да участват в услуга за съхранение в облак, която е най-добре съобразена с техните нужди.

Класирахме Sync.com на първо място за неговите методи за сигурност и по-бързо време за качване.

Тези, които се интегрират най-добре с iPhone са pCloud и Dropbox, които предлагат и удобни функции като сканиране на документи. Tresorit предлага много от същото, но само в платените си планове, в противен случай ще се класира по-високо. Google Drive няма да даде спокойствие на потребителите с по-слабата си сигурност, но предлага приложения за голяма производителност, като например Google Docs.

Не забравяйте да проучите как можете да добавите повече защита, като прочетете най-добрите VPN услуги за iPhone. Вижте нашите най-добри облаци за съхранение в облак, за да видите кои услуги ни харесват най-добре и останалите от нашите отзиви за съхранение в облак за повече информация.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me