Най-добрият софтуер за възстановяване на данни от 2020 г.: Бързо възстановяване на файлове

Голяма част от мисията Cloudwards.net се върти около популяризиране на облачни инструменти като средство за предотвратяване на загуба на данни. В частност, облачните решения за архивиране са идеални, за да се гарантира, че винаги получавате копие от най-ценното си съдържание. В този смисъл ние също разбираме колко е важно предприемането на такива мерки в действителност не се появява, докато не бъдете ухапан от грешка в загубата на данни. Нашият списък с най-добрият софтуер за възстановяване на данни ви показва на кои доставчици можете да разчитате.


Добрата новина е, че ако откриете, че разкъсвате косата си, защото случайно сте изтрили файл или имате работа с повреден, изтрит или форматиран дял, може да има изход, дори и да пренебрегнете създаването на резервен план. По време на това обсъждане ще запознаем нашите читатели с някои от любимите ни софтуер за възстановяване на данни.

В горната част на това поле са три марки, на които ще искате да обърнете внимание: Stellar, Prosoft Engineering и EaseUS. Всяка от тези компании произвежда гама от продукти, предназначени за управление на данни, компютърна диагностика и други ИТ дейности. Инструментът за спасяване на файлове на всеки доставчик е създаден, за да се хареса на техниците, но достатъчно прост за използване за всеки.

Затворете се зад тези доставчици, но без гамата от спомагателни продукти е Cleverfiles. Неговото решение за възстановяване на данни, Disk Drill, е почти перфектно бюджетно решение за потребителите на компютър с Windows (версията на Mac струва повече).

Други инструменти, към които се насочихме, имат по-изразени слабости, по отношение на използваемост, надеждност, поддръжка или комбинация от трите. Все пак те успяха да хванат окото по една или друга причина, класирайки ги пред тридесетте или повече комунални услуги, които проверихме при подготовката на този обзор.

Contents

Най-добър софтуер за възстановяване на данни 2020

Какво може да направи софтуер за възстановяване на данни

Има много начини да загубите данни и най-добрите инструменти за възстановяване на данни могат да се справят с всички тях.

Честите причини за загуба на данни включват:

 • Случайно изтриване: изтрихте файл от кошчето или кошчето си
 • Изтриване на програма: програма или вирус изтри вашия файл
 • Изтрит дял: изтрихте обем от данни
 • Форматиран дял: преформатирате обем от данни
 • RAW дял: обем от данни загуби файловата си система по някаква причина
 • Немонтиращи се дялове: файловата система за обем на данни е непокътната, но все още нямате достъп до нея
 • Компютър, който не се зарежда: когато разделителът ви за стартиране се повреди

Някои от тези проблеми са създадени от потребителите, а някои са резултат от нормалното износване; други могат да бъдат причинени от вирусни инфекции или по-сериозни проблеми с хардуера.

Има различни сигнални симптоми на повредени дискове, които може да срещнете. Те включват съобщения за грешки като:

 • Дискът не е форматиран. Искате ли да форматирате сега?
 • Невалидно устройство за четене на мултимедийно устройство C. Abort, Retry, Fail?
 • Секторът не е намерен

Можете също да видите странни знаци във имена на файлове, ако вашият дял има проблеми. Или файловата система на дяла може просто да се показва като „RAW“.

Въпреки че инструментите за възстановяване на данни често могат да свършат работата, не правете грешката, като мислите, че са безпроблемни. Много често изтритите данни не могат да бъдат възстановени, ако вече са били презаписани от други файлове. Също така понякога дяловете са толкова силно повредени, че данните ви не могат да бъдат запазени.

Да разчитате на инструмент за възстановяване на данни, който да ви избави от загуба на данни не е най-добрият начин на действие. Това е особено вярно, когато смятате, че по-надеждните инструменти струват 75 долара и повече. Облачните резервни копия предлагат практически гарантирано възстановяване. На всичкото отгоре много от най-добрите облачни услуги за архивиране струват само около $ 5 на месец.

Процес за преглед на софтуер за възстановяване на данни

Броят на наличните инструменти за възстановяване на данни в десетките. Някои от тях са мощни помощни програми, насочени към ИТ специалисти и други енергийни потребители, докато други са прости бюджетни инструменти, които могат да възстановят изтрит файл в малка част.

За Йосиф Гилдред

Работата с данни и анализирането на софтуер е моят поминък от години. Като бивш анализатор на данни изпълних, подобрих и проектирах процеси за управление на данни и операции за възстановяване на данни както за VLDB (много големи бази данни), така и за по-малки системи. Като анализатор за осигуряване на качество оценявам инструменти както за потребителското изживяване, така и за общата ефективност.

В хода на работата си често използвам инструменти за възстановяване на данни, за да изтеглям данни от неуспешно и повредено хранилище. Като такъв, знам моите инструменти за възстановяване на данни. Винаги търся най-добрите инструменти и решения за всяка дадена ситуация и по време на това обсъждане ще споделя с вас някои мои открития.

За да намерим най-добрите възможности за възстановяване, способни да се справят почти с всеки сценарий на загуба на данни, прегледахме функциите и ценовите планове, като същевременно извършихме предварителни тестове. Едва тогава се спряхме на шепа услуги, които почувствахме оправдано задълбочен преглед, за да дадем най-добрите препоръки на нашите читатели.

Този по-задълбочен преглед включваше пускане на батерия сканиране, за да се измери използваемостта и ефективността на всеки инструмент за възстановяване на данни. Конкретно разгледахме:

 • Може ли инструментът да възстанови тестовите файлове, които създадохме и изтрихме?
 • Може ли инструментът да възстанови дял, който създадохме и изтрихме?
 • Колко време отнемат бързите и дълбоки сканирания?
 • Колко може да бъде персонализиран процесът (като сканиране за конкретни типове файлове)?
 • Колко лесно е да сортирате възстановено съдържание?
 • Колко удобно е потребителят е съветникът на инструмента като цяло?

Отвъд тези въпроси разгледахме и по-подробно наборите от функции с специално внимание, обърнато на неща като:

 • Възстановяване на външен твърд диск
 • Възстановяване на флаш устройство и SD карта
 • Възстановяване на RAID
 • Клониране и възстановяване от изображения на диск
 • Стартови дискове на системата

Не сме доволни, ние също така се грижим за възможностите за поддръжка на клиенти на всяка услуга за възстановяване на данни. Ние четем ръководствата за потребителя, често задаваните въпроси, ръководствата за отстраняване на проблеми и скачаме на потребителски форуми, ако има такива. Разгледахме също директни канали за поддръжка като имейл, телефон и чат на живо и поставихме различни тестови въпроси, за да преценим времето и точността на отговора.

Най-добрият софтуер за възстановяване на данни за Windows

През този сегмент ще разгледаме възстановяването на данни за компютър с Windows, за да определим най-добрите снимки. Нашите най-добри тройки в този сегмент са доста съвпадащи инструменти от висок клас. Въпреки това има някои ключови разлики, за които ще искате да знаете, преди да направите своя избор.

Топ три

Това са нашите три фаворита, няма как да сбъркате с нито един от тях.

Професионално възстановяване на звездни данни

Започва от $ 50 на месец. Прочетете нашия отзив за възстановяване на звездни данни за пълната картина.

предишен

Следващия

Ценовият етикет на Stellar Data Recovery изпреварва най-много други инструменти за възстановяване на Windows, въпреки че е в съответствие с останалите от нашите най-добри три. Въз основа на опита ни с него, никой друг инструмент не оправдава толкова много цената му.

Класирахме този инструмент номер едно поради не само прекрасния магьосник и изключителната му производителност, но и защото неговият списък с функции лесно изпреварва конкуренцията.

Получавате всички основни опции, които трябва да очаквате от всеки инструмент за възстановяване, включително и бързи и дълбоки режими на сканиране, за да възстановите изтритите файлове и изгубените или недостъпни дялове.

В нашите тестове Stellar успешно възстанови всички наши „случайно“ изтрити файлове и възстанови изтрит дял. Бързо сканиране върна нашите файлове и се изпълни само за няколко минути. Дълбокото сканиране на дял от 518 GB и нашият твърд диск от 1 ТБ продължи малко по дългата страна в сравнение с PC аналозите, пуснати от EaseUS и Cleverfiles, но лесно изпревари по-голямата част от останалата част от полето.

В допълнение към възстановяване на данни от вашия твърд диск на компютъра, Stellar прави същото за външни твърди дискове, USB флаш устройства, SD карти и дори оптични решения за съхранение.

Характеристиките на standout, които не се предлагат често, включват възможността да сканирате по тип файл и да сортирате по тип файл, когато сканирането приключи. Докато повечето типове файлове се поддържат, можете дори да определите нови, като дадете на инструмента няколко проби, от които да се поучите.

Голяма пропускане, която си струва да се отбележи: Възстановяването на RAID съхранение изисква скъп лиценз за „техници“.

Prosoft Engineering Data Rescue PC4

Започва от $ 99 за доживотен лиценз. Прочетете нашия преглед на Prosoft Engineering Data Rescue за пълната картина.

предишен

Следващия

Prosoft Engineering Data Rescue не е точно до Stellar, когато става дума за опции за възстановяване. Не можете да сканирате по конкретни типове файлове или да научите инструмента за възстановяване на нови типове файлове. Освен това, за разлика от Stellar, трябва да изчакате, докато сканирането приключи, за да визуализирате и възстановите файловете.

Въпреки това, този запис все още е на километри пред повечето други софтуер за възстановяване на данни и прави няколко неща, които Stellar не прави.

Те включват възможността за възстановяване на данни от RAID устройства за съхранение. По своя характер RAID устройствата за съхранение не трябва да изискват често възстановяване на данни. Те са „излишни“, за да ви предпазят от загуба на данни; инциденти, обаче, винаги могат да се случат и винаги в най-лошите моменти.

Друга функция, която не се поддържа от Stellar, която ни харесва в Data Rescue е, че инструментът ви позволява да създавате стартиращо USB устройство. Това може да се използва за достъп до данни на дадена машина, когато нейният зареждащ дял е повреден.

В противен случай Data Rescue измерва доста подобно на Stellar, както и следващата ни любима опция, EaseUS.

Инструментът ви позволява да стартирате бързо и дълбоко сканиране в зависимост от вашите нужди. Тези сканирания могат да се използват за възстановяване на изтрити данни или достъп до повредени, изтрити или форматирани дялове. В допълнение към твърдия диск на компютъра, можете да възстановите данни от външни дискове, SD карти и сменяеми носители. Възстановяването на оптични носители обаче не е опция.

Data Recovery PC4 се оказа много задълбочен алгоритъм за сканиране в нашето тестване, който успя да възстанови всичките ни тестови файлове и нашия тестов дял. След като бъде намерен, можете да визуализирате всичко преди окончателното възстановяване, за да сте сигурни в това, което искате.

Изтича малко по-дълго от Stellar, но не много. Имаме обаче някои проблеми със значително по-дълги времена на сканиране, без първо да рестартираме нашия тестов компютър, което е проблем, който не срещнахме с други услуги за възстановяване на данни.

EaseUS Pro + WinPE

Започва от 99,90 долара за доживотен лиценз. Прочетете нашия преглед на помощника за възстановяване на данни на EaseUS за пълната картина.

предишен

Следващия

Насочихме се към лиценза EaseUS Pro + WinPE, тъй като той включва стартиращи носители за възстановяване на данни от компютри, които няма да стартират. Ако обаче не сте добре да се справите без тази опция, купуването само на Wizard за възстановяване на данни на EaseUS ще ви спести 30 долара. Това намаление на цените може да е достатъчна причина някои да преминат с това решение върху нашите две най-добри.

Причината да го класираме на трето място беше най-вече поради факта, че EaseUS Pro не може да направи пълно сканиране на твърдия диск. Можете да сканирате само дялове. В повечето случаи това е всичко, от което се нуждаете. Понякога обаче може да се окаже, че EaseUS няма да може да открие изгубен дял. Когато това се случи, най-добрият начин на действие е сканирането с пълен диск.

Три други функции, които намерихме липсващи, бяха невъзможността да сканираме по тип файл, да добавим нови типове файлове и да не възстановим оптичното съхранение. Самият софтуер също не поддържа клониране, но EaseUS пуска безплатен инструмент за копиране на диск за това.

Отвъд това потребителското изживяване е много приятно, с интелигентен интерфейс, който изглежда и се чувства професионално. Едно нещо, което се открои е, че EaseUS хвана изтрития ни дял веднага, преди дори да извършим сканиране.

Процесът с EaseUS е малко по-различен в това, че той автоматично първо провежда бързо сканиране, а след това изпълнява дълбоко сканиране. Други решения ви дават избор да изпълните едно или друго. Като се има предвид, че бързото сканиране протича за две секунди и можете да преглеждате и визуализирате възстановените файлове, докато продължи дълбокото сканиране, тази странност не е проблем.

Една област, в която EaseUS се откроява пред нашите две най-добри услуги (особено Data Rescue), е в това колко лесно е да сортирате възстановените данни. Можете да преглеждате файлове въз основа на вашата файлова структура или да стеснявате неща според типа на файла.

Що се отнася до допълнителни опции за възстановяване, EaseUS поддържа външно устройство, подвижен носител и възстановяване на RAID, но не и възстановяване на оптични носители.

Като цяло установихме, че EaseUS е най-бързият от трите най-добри услуги, като същевременно извършва също толкова добро сканиране.

Runner Ups

Въпреки че инструментите, предоставени от Stellar, Prosoft Engineering и EaseUS, са тези, които ще се харесат на повечето хора, ние не бихме правили читателите си справедливо, без да споменаваме няколко други услуги, които може да са за предпочитане на определени потребители по уважителни причини.

Дискова тренировка CleverFiles

Започва от $ 49 за едногодишен лиценз и $ 68 за доживотен лиценз. Прочетете нашия преглед на CleverFiles Disk Drill за пълната картина.

предишен

Следващия

Дисковата тренировка CleverFiles вероятно ни изненада повече от всеки друг инструмент за възстановяване на данни, който тествахме. CleverFiles вероятно не е толкова известен в ИТ кръговете като трите ни най-добри претенденти, тъй като не предлага никакви търговски лицензи. Въпреки това, за повечето потребители може да е също толкова добър.

Две функции, които липсват на тази услуга, са възстановяване на дискове за стартиране на машини без зареждане, преглед на миниатюри и възможност за определяне на нови типове файлове за сканиране. Освен това не можете да изберете конкретни папки с файлове, които да сканирате, както можете със Stellar .

Едно нещо, което ни хареса, е, че CleverFiles не само ни даде опции за сканиране на съществуващи дялове, но автоматично открива и ни позволява да сканираме нашия изтрит дял.

Отвъд това, CleverFiles представя силен набор от перки, който включва външно устройство, подвижен носител, SD карта и възстановяване на оптично устройство.

Wondershare Data Recovery

Започва от $ 39.95 за доживотен лиценз. Прочетете нашия преглед на Wondershare Data Recovery за пълната картина.

предишен

Следващия

Съветникът за възстановяване на данни на Wondershare е прост, но предлага няколко страхотни функции за персонализиране на сканирания като възможност за сканиране по тип на файла и сканиране на конкретни папки. Можете също да изберете да сканирате етикетиран дял или да изтеглите данни от таблицата с дялове, за да намерите изгубени дялове.

Има няколко липсващи функции, които може да не ви интересуват като клониране, възстановяване на RAID и възстановяване на оптично съхранение. По-голямата причина Wondershare няма да се хареса на технологично разбраните потребители е, че не може да се използва за възстановяване на данни от машини без зареждане, а сканирането отнема много дълго време (13 часа за един терабайт).

Също така, Wondershare не прави лесно получаването на поддръжка на бюрото за обслужване, благодарение на без чат на живо и бавни времена за отговор по имейл (две седмици в нашия случай).

Ontrack EasyRecovery

Започва от $ 79 за едногодишен лиценз. Прочетете нашия преглед на Ontrack EasyRecovery за пълната картина.

предишен

Следващия

Ontrack EasyRecovery предлага лесен опит за възстановяване с някои приятни функции на съветника. Един от любимите ни беше колко лесно го пресяваше възстановено съдържание с сортиране на файлов тип и режим за преглед на миниатюри.

Софтуерът се изчерпва по някои големи начини, но не му позволява да осигури по-високо място в нашата класация.

От една страна, нашите дълбоки сканирания отнеха два пъти по-дълго време, отколкото предишните опции. Смесвайки този проблем, EasyRecovery не ви дава възможност да сканирате по тип на файла. Освен това не можете да запазите резултатите от сканирането си за по-късно по-късно, ако решите да отложите възстановяването. И накрая, EasyRecovery не идва с CD за възстановяване или функции за клониране.

GetData Възстановяване на моите файлове

Започва от $ 69 за едногодишен лиценз. Прочетете нашия отзив GetData Recover My Files за пълната картина.

предишен

Следващия

GetData Recover My Files има вид на мощен, полиран инструмент за възстановяване на данни, предназначен за експерти. И така, разбираемо се разочаровахме, че пълното сканиране на нашия един терабайт твърд диск отне 17 часа. Това е по-бавно от всяка друга услуга, която тествахме.

Сканирането обаче свърши работата. Опции като способността за сканиране по тип на файла също могат да намалят времето, но може и да не са достатъчно добри за някои потребители.

Възстановяване на моите файлове може да се използва за възстановяване на данни от външни устройства, USB флаш устройства и SD карти. Не можете да го използвате за възстановяване на данни от компютри, които не стартират. Възстановяването на RAID съхранение изисква по-скъп „професионален“ лиценз.

GetDataBack Simple

Започва от $ 79 за доживотен лиценз. Прочетете нашия GetDataBack Simple преглед за пълната картина.

предишен

Следващия

Макар и не толкова бърз като нашите три най-добри снимки, GetDataBack Simple изпълнява сравнително бързо сканиране и успя да възстанови всички наши файлове. Причината да се класира ниско в нашия списък е, защото потребителското изживяване е кратък в сравнение с повечето решения за възстановяване.

Ключови опции като способността за сканиране по тип файл, сортиране на резултати по тип файл и запазване на резултатите от сканиране липсват. Просто също не може да стартира сканиране на пълен твърд диск: ограничена сте до сканиране на отделни томове.

Също така, дизайнът на интерфейса не е много интуитивен, проблем, свързан с разсейване и сблъскване на цветовете. За цената бихме очаквали нещо малко по-излъскано.

Piriform Recuva Pro

Започва от $ 19.99 за едногодишен лиценз. Прочетете нашия отзив на Piriform Recuva Pro за пълната картина.

предишен

Следващия

Piriform Recuva Pro получава много внимание благодарение на бюджетните си цени. Въпреки че ще трябва да платите цената от 19,99 долара за поддръжка, е налична и безплатна версия на Recuva. Въпреки че ценообразуването очевидно е привлекателно, с това средство за възстановяване обикновено получавате това, което плащате.

Липсват няколко функции, намерени с по-модерни инструменти. Не можете да сортирате резултатите от сканиране по тип файл или да запазвате сканирания за по-късно възстановяване. Клонирането и възстановяването от машини без зареждане също не са опции. Освен това, дори когато плащате за Recuva, мрежата за поддръжка е доста плитка и не предлага помощ на живо.

Основният проблем с Recuva Pro обаче е, че той не може да възстанови изгубени или изтрити дялове. Като се има предвид, че възстановяването на дялове е много важна причина да се харчат пари за инструмент за възстановяване, това е сериозна стачка срещу Recuva, макар и да обяснява ниската цена.

Ако все пак реставрирате изтритите файлове, Recuva върши добра работа. Сканирането става бързо и съветникът изглежда страхотно. Успяхме да възстановим всички наши тестови файлове и да ги прегледаме преди възстановяването.

Най-доброто възстановяване на данни за Mac

Повечето от най-добрите инструменти за възстановяване, които разгледахме, също съдържаха версии на Mac. Тези инструменти могат да се използват за възстановяване на изтрити данни и дялове на iMac, MacBook Pro, Air, Mac Mini и Mac Pro компютри.

В някои случаи функциите и разходите са различни за тези аналози на Mac, затова решихме да дадем на потребителите на Mac различен набор от класирания, за да се отнасят също. Въпреки това няма да отделим толкова време, за да говорим за софтуера на Mac, тъй като общият вид и работа на тези инструменти са сравними с версиите за компютър.

Prosoft Engineering Rescue Data 4

Започва от $ 99 за доживотен лиценз.

Data Rescue 4 се нарежда като най-добрият ни избор за Mac OS, въпреки че се нарежда на второ място в нашите списъци за PC. Това е така, защото софтуерът на Mac има някои допълнителни функции. Списъкът включва FileIQ, който дава възможност на инструмента да научи нови типове файлове, и Bootwell, който ви позволява да създадете вторично устройство за стартиране.

Възстановяване на данни на Stellar Mac

Започва от $ 50 на месец.

В допълнение към възстановяване на данни от вашия Mac, Mac Data Recovery може да изтегля данни от Time Machine и криптирани дискови устройства. Инструментът е също толкова привлекателен, колкото и неговият компютър и също толкова подходящ както за потребителите, така и за ИТ специалистите.

Съветник за възстановяване на данни на EaseUS за Mac Pro

Започва от $ 89.95 за доживотен лиценз.

Това издание на съветника за възстановяване на данни за Mac не се предлага със стартиращи носители, които могат да възстановяват данни от Macs, които няма да се зареждат. Ако искате това, има по-скъпа версия за $ 129. Приложението изглежда и работи страхотно, но се нарежда на трето място по същите причини като неговия компютър.

Не можете да сканирате за конкретни типове файлове и не можете да сканирате пълния си твърд диск, а само дяловете. Освен това не можете да научите EaseUS да сканира нови за нови типове файлове. Това обаче не са огромни закачалки и ако нямате нужда от стартиращи медии, избирането на EaseUS през Stellar и Prosoft Engineering ще ви спести поне десет долара.

Дискова тренировка CleverFiles за Mac

Започва от $ 89 за едногодишен лиценз, 118 $ за доживотен лиценз.

Дисковата тренировка за Mac е до известна степен ограничена от способността му да „възстановява“ само 200 типа файлове и за разлика от двете водещи опции не можете да добавяте нови типове файлове. Плюс това, лицензът за цял живот струва около 20 долара повече.

Въпреки това, версията за Mac на Disk Drill има някои приятни предимства в допълнение към стандартните функции за възстановяване. Те включват:

 • Здраве на диска: SMART мониторинг, за да бъдете в крак с потенциалните проблеми с твърдия диск
 • Почистване на Mac: Анализирайте и оптимизирайте дисковото пространство
 • Дублиращ търсач: Намерете и премахнете дублиращи се файлове
 • Диск за възстановяване: Създайте стартиращо USB устройство за възстановяване на данни
 • Резервно копие на данни: Създайте бай-байт-клонинг на всеки дял

Най-добрите инструменти за възстановяване на данни за ИТ специалисти

Ако сте ИТ професионалист, пакетът за възстановяване на данни е важна инвестиция за вашия успех. Търговските пакетни лицензи ви позволяват да възстановите данни на компютрите на други хора, независимо дали са персонални компютри или Macs.

Повечето от разгледаните от нас решения за възстановяване на данни не предлагат такава функционалност. Всъщност само доставчиците, които кацнаха в челната ни тройка, Stellar, Prosoft Engineering и EaseUS, правят. Това говори за установеното им място като топ избор за професионални техници.

Звезден инструментариум за възстановяване на данни

ПакетЦена
Пакетно-звездно средство за възстановяване на данни-техник$ 499
Техник за възстановяване на данни на Windows$ 299
Техник за възстановяване на данни на Mac$ 349
Linux техник за възстановяване на данни$ 199

Не само, че получавате лиценз за цял живот, Stellar Data Recovery Toolkit включва софтуер за възстановяване на Linux. Дори и без добавения бонус, предлагането на Stellar вероятно щеше да е кацнало в горната ни спирка въз основа на комбинираното качество на своя компютър и Mac софтуер.

Инструментите, представени от Stellar, предлагат по-широки възможности за възстановяване от всеки друг разработчик. Лицензът за инструментариум също ви позволява да възстановявате данни от RAID съхранение, което нормалният софтуер за компютър не прави.

Prosoft Engineering Drive Genius 4, Rescue Data 4 & Data Rescue PC3

ПакетЦена
Data Rescue 4, Drive Genius 4, & Data Rescue PC 3$ 499
Drive Genius 4 & Спасяване на данни 4$ 399
Спасяване на данни 4 & Архивиране на данни 3$ 399
Data Rescue PC 3 & Изтрийте MediaTools$ 699
Data Rescue 4, Data Rescue PC 3 & Изтрийте MediaTools$ 899

Този пакет включва Drive Genius 4, диагностичен инструмент за откриване и коригиране на проблеми с твърдия диск. Можете да го използвате за възстановяване на данни от PC и Mac, но лицензът е добър само за една година, което е голяма причина вместо това да изберете Stellar.

Prosoft Eng. има обаче няколко други пакета професионални лицензи, които обаче могат да се харесат на някои. Те включват оферти с MediaTools Wipe, който е инструмент, който избърсва дискове, напълно чисти от данни.

Техника на помощника за възстановяване на данни на EaseUS

ПакетЦена
Техник за възстановяване на данни PC и Mac$ 598
PC за техник за възстановяване на данни$ 499
Техник за възстановяване на данни Mac$ 499

Подобно на Stellar, закупуването на пакет от техници EaseUS ви дава доживотен лиценз за неограничени компютри, така че това е разход, който ще направите само веднъж. От друга страна, той е по-скъп с двеста долара от Stellar и не е толкова добър инструмент.

Други опции за ИТ техници включват отделни лицензи за компютър и Mac, но те са скъпи.

Най-добри инструменти за възстановяване на данни за Android

Инструментите за възстановяване на данни за Android ви позволяват да възстановите изтритите текстови съобщения, информация за контакт, снимки и друго съдържание от телефона си. Най-общо казано, те работят като свързват телефона ви към компютъра чрез USB. Някои инструменти обаче ви дават и приложение за възстановяване на данни директно от телефона.

Wondershare Dr. Fone за Android

Цена: 49,95 долара

Нашият списък е д-р Fone за Android. Д-р Fone може да възстанови случайно изтритите данни и данни от телефони с празни или неотговарящи екрани.

Д-р Fone има някои добавени възможности в допълнение към възстановяването на данни, които помагат да го изпревари пред EaseUS MobiSaver, въпреки по-високата цена. Те включват вкореняване, отключване на SIM, премахване на заключен екран и изтриване на данни. Може да се използва и за архивиране на телефонни данни на вашия компютър.

Процесите работят автоматично и интерфейсът е красив и интуитивен.

Внимавайте да въведете точно информацията за модела на устройството, когато извършвате възстановяване, тъй като това, което прави неправилно, може да тушира ​​телефона ви, като го прави безполезен за нищо, освен да действа като тегло на хартия.

EaseUS MobiSaver за Android Pro

Цена: 39,95 долара.

MobiSaver за Android Pro се нарежда като най-добрият чист инструмент за възстановяване на данни на Android, който прегледахме поради способността му бързо да сканира и възстановява няколко файла наведнъж. Софтуерът може да възстанови както случайно изтрити данни, така и данни от вкоренени телефони. Предоставя ви режим на визуализация, така че можете да проверите файловете, за да се уверите, че те са това, което искате преди възстановяване.

Класирахме го по-ниско от Wondershare отчасти, защото не прави някои от другите неща като вкореняване или отключване на телефона ви.

Другият проблем е, че телефонът ви всъщност трябва да се корени преди възстановяването, докато Wondershare не споделя това ограничение. Неправилно вкореняване на телефона ви може да доведе до тухлене, така че не забравяйте да знаете какво правите.

Jihisoft за възстановяване на данни за Android

Цена: 49,95 долара.

JihiSoft Android Data Recovery ви позволява да възстановявате данни, без да вкоренявате телефона си, и осигурява лесен процес на възстановяване. Сканирането тече бързо и можете да визуализирате файлове преди пълното възстановяване. Класирахме го малко по-ниско от EaseUS поради цената и защото съветникът не е толкова хубав; все пак е доста близо.

Най-добри инструменти за възстановяване на бюджет

Ако сте в обвързване и с бюджет, тези инструменти за възстановяване на данни са най-добрият ви залог. Те може да не предлагат всички камбани и свирки на най-добрите решения, но трябва да могат да възстановяват случайно изтрити данни и да имат достъп до не монтиращи дялове поне.

Дискова тренировка CleverFiles

Започва от $ 49 за едногодишен лиценз.

Ако не се нуждаете от дългосрочен лиценз, предлагането на CleverFiles $ 49 има толкова функции, колкото марки, които струват два пъти повече. Това включва възможността за сканиране по тип на файла и възстановяване на данни от външни дискове, сменяеми носители, SD карти и оптични носители.

WonderShare Възстановяване на данни

Започва от $ 39.95 за доживотен лиценз.

WonderShare струва $ 10 по-малко от CleverFiles и се предлага с почти толкова функции. Най-забележимите пропуски са клонирането и възстановяването на оптични носители. Основната причина, поради която го класирахме по-ниско, е, че сканирането на CleverFiles работи много, много по-бързо: пълното сканиране на твърдия диск с Cleverfiles отне само три часа по време на нашето тестване, докато WonderShare взе 13.

Въпреки това, вие получавате пожизнен лиценз с WonderShare, така че имате повече време да чакате.

Звезден дом

Започва от $ 50 на месец.

Stellar Home се различава от Stellar Professional най-вече по това, че не може да възстановява данни от твърди дискове RAW. Въпреки това той все още може да се използва за възстановяване на изтрити данни и данни на недостъпни дялове. Така че, тя все още обхваща повечето сценарии за възстановяване и ще ви спести 40 долара.

Често задавани въпроси за възстановяване на данни

Имате ли нужда от услуга за възстановяване на данни или е достатъчен софтуер?
Софтуерът за възстановяване на данни може да възстанови данните толкова ефективно, колкото услугата за възстановяване на данни. Това включва възстановяване от данни от машини, които не се зареждат поради проблем със своя дял за зареждане. Единственият път, когато наистина трябва да използвате услуга, е ако имате диск, който не е станал физически неуспешен.

Възстановими ли са всички данни?
Не. Когато изтриете файлове от компютъра си или дял е изтрит, има вероятност данните да бъдат заменени от нови файлове. Ако това се случи, няма да можете да го върнете.

Ами ако форматирах твърдия си диск, мога ли все пак да използвам софтуер за възстановяване на данни?
Повечето добър софтуер за възстановяване, като Stellar, може да възстанови данни, дори ако твърдият ви диск е форматиран. Отново обаче, ако сте презаписали данните си с нови данни, това може да не е така.

Какво заплаща компанията за услуга за възстановяване на данни?
Услугите за възстановяване на данни обикновено ценови въз основа на тежестта на проблема. Може да е доста скъпо. Американската верига за електроника Best Buy например заплаща между 200 и 1500 долара за професионално възстановяване.

Какво струва възстановяването на данни?
Най-добрите инструменти, които прегледахме – Stellar, Prosoft Engineering и EaseUS – струват около 100 долара за техния водещ софтуер за компютър. Има някои по-евтини опции, като Cleverfiles и Wondershare, въпреки че не са толкова добри.

Имам ли нужда все още имам нужда от облачно архивиране, ако имам софтуер за възстановяване?
Да! Възстановяването на данни никога не е сигурно нещо, докато връщането на данните ви от облака е. Също така възстановяването на облачно архивиране е много по-бързо и може да се извърши от друг компютър. Ако имате добър план за архивиране, не бива да се налага да харчите пари за софтуер за възстановяване.

Резюме на най-добрите софтуерни програми за възстановяване на данни

По време на първоначалното ни проучване на Cloudwards.net за най-добрите налични инструменти за възстановяване на данни, бяхме впечатлени както от броя на наличните добри инструменти, така и от това колко по-добри са страхотните инструменти от следващото ниво.

Върху нашата класация стои Stellar Data Recovery Pro, който осигурява най-добрата комбинация от използваемост, функции и производителност на всеки инструмент, който тествахме. Въпреки че са по-скъпи от по-ниските опции, възможностите му си струват разходите, дори ако не вземете предвид факта, че той идва с доживотен лиценз. Искаме само да не е трябвало да плащаме допълнително за компактдиск за възстановяване.

В близост беше Prosoft Engineering. Въпреки че Data Rescue PC4 не предлага почти толкова опции за персонализиране, за да адаптирате сканирането си, той идва с възстановяване на RAID – нещо, което трябва да купите скъпото „корпоративно“ издание на Stellar, за да направите.

Закръгляването на челната тройка е EaseUS. Разликата между EaseUS и двете ни любими марки съществува почти единствено поради неспособността му да сканира вашия пълен твърд диск наведнъж. Ако не е този факт, може би сме го класирали номер едно.

Ще ни отхвърлят да споменем за последен път, че най-добрият начин да гарантирате, че вашите файлове са винаги достъпни за вас, е да инвестирате в облачен инструмент за архивиране. Такива инструменти са евтини и обикновено предлагат опции за възстановяване на изтрито съдържание в рамките на определен период от време. Ако обаче сте обвързани и не сте направили резервно копие, инструментите за възстановяване на данни в тази обзор са най-добрият ви залог да спасите данните си.

Разбира се, ние бихме искали да чуем от вас на свой собствен опит с някой от тези инструменти. Така че, моля, уведомете ни какво мислите в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me