Най-добрият онлайн архивиране за мобилни 2020: Архивиране в движение

Смартфоните са навсякъде и те могат да съхраняват повече данни от всякога. Те са пълни със снимки, видеоклипове, контакти, съобщения и други. Да изгубиш телефона, да го откраднеш или да забравиш да го оставиш на плажа, преди да отидеш на плуване, е много по-скъпо, отколкото само цената на него.


За да не загубите данните си, можете да ги архивирате от вашия смартфон, като използвате онлайн резервни услуги. Ако сте нови за темата, можете да се консултирате с нашето ръководство за това как да архивирате Android. Той разполага с родната услуга за архивиране на Android и IDrive на Google, която също е една от най-добрите онлайн услуги за архивиране на компютър..

IDrive е най-добрият ни избор и собствените приложения за Android и iOS не направиха намалението. Това може да обърка част от читателите, но по-долу ще поговорим за това, защо използвахме Google. Преди да започнем класирането си, ще обсъдим нашите критерии за подбор, които се надяваме да направят процеса ни по-ясен.

Ако тук сте се натъкнали в търсене на облачно хранилище, трябва да се консултирате с нашия списък с най-добрите услуги за съхранение в облак за идеи. Ако не знаете разликата между облачно съхранение и архивиране, прочетете нашето обяснение.

Най-доброто онлайн резервно копие за Mobile 2020

Какво прави най-доброто онлайн резервно копие за мобилни устройства

Ако прочетете нашия преглед на Google Drive, ще научите, че харесваме функциите за сътрудничество на платформата, но не сме любители на подхода на компанията към сигурността и поверителността. Google е обвързан да подпомага правителствения надзор чрез проекта PRISM на Националната агенция за сигурност на САЩ. Може да не е имал голям избор, но въпросът стои.

Наред с тази сенчеста история на поверителността, Google си запазва правото да сканира и анализира съдържанието ви за насочен маркетинг в неговите условия и условия.

Можете да вземете въпроса в свои ръце, като използвате инструменти като Boxcryptor (прочетете нашия преглед на Boxcryptor) за криптиране на файлове на вашия смартфон, но решихме да се придържаме към онлайн резервни услуги, които имат силна сигурност и поверителност и не споделят лакса на Google Приближаване.

Вградената сигурност е далеч по-удобна и ще бъдете сигурни, че хакерите няма да имат достъп до вашите файлове. Взехме под внимание дали услугата предлага криптиране за вашия архив и дали това е нулево познание. Нулевите знания ще попречат на всеки, освен вас, включително нелоялни служители, да четат вашите файлове.

Добре е да имате и заключване на парола, тъй като другите хора няма да имат достъп до хранилището ви, дори ако имат телефона ви.

Обмислихме качеството на приложението, когато става дума за лекота на използване, тъй като сложното потребителско изживяване може да доведе до неудовлетвореност и пренебрегвани файлове за архивиране. За предпочитане е обратното, така че потърсихме приятно и интуитивно потребителско изживяване.

Взехме предвид какво може да архивира и услугата. Въпреки че услуги като pCloud, Sync.com и други записи в най-доброто ни облачно хранилище за снимки и най-доброто съхранение в облак за статии за видеоклипове може да предлагат автоматично качване на снимки и видео за вашето мобилно устройство, онлайн резервните услуги предлагат по-широка защита.

Текстовите съобщения, контактите, дневниците на обажданията и архивирането на данни в приложението са възможности, които търсехме с различна степен на успех.

Всички искаме да архивираме повече и да плащаме по-малко, така че това търсихме от услугите, които прегледахме. На всичкото отгоре, колкото повече функции плановете предоставят, толкова по-добре. Добре е, ако услугата също има безплатен план или пробна версия. Някои услуги предлагат и планове с неограничено резервно пространство.

Последният критерий е разнообразието на платформата, което означава, че дадохме кимване на приложения, които също могат да работят и да архивират вашия компютър. За разлика от много приложения в Google Play и App Store, които могат да архивират само мобилния ви телефон, някои резервни услуги в нашия списък с най-добрите онлайн услуги за архивиране могат да правят и двете. Казваме някои, защото трябваше да включим G Cloud и Degoo, които не са в нашия списък.

1. Най-добро онлайн резервно копие за мобилни устройства: IDrive

Screenshot_20190218-155532_IDrive Online

Не е чудно, че IDrive е най-добрият ни избор, защото това е най-добрата ни най-добра онлайн резервна услуга. Това е благодарение на страхотните му функции и сигурност.

Услугата осигурява защита от нулеви знания във всички платформи, включително мобилни. Нивото на криптиране е 256-битов AES, който за всички намерения и цели не може да бъде пропукан. Той също има заключване на парола. Ако го активирате, ще трябва да въведете четирицифрен парола, за да въведете IDrive на мобилен телефон.

Приложението разполага с голям, червен бутон „архивиране“, който ви отвежда в меню, където можете да изберете какво искате да архивирате. Оттам можете да включите автоматично качване на камера, което работи за изображения и видеоклипове. Приложението има уважавана 4.2-звездна оценка в магазина на Google Play и над 1 милион изтегляния.

Лесно е автоматично да архивирате цялото съдържание от даден тип. Просто докоснете квадратчето до него в приложението.

Можете да архивирате снимки, видеоклипове, контакти, текстове, дневници на обаждания и календар в Android. Можете да направите същото на iOS, с изключение на текстове и дневници на обаждания. Ако желаните от вас файлове не попадат в тези категории, можете да използвате опцията „други файлове“, за да изберете конкретни файлове. Файловият браузър работи отлично, но ще има полза от добавянето на избор на папки.

Мобилното архивиране с IDrive се извършва само веднъж на ден, което означава, че непрекъснатото архивиране не е опция. Това е досадно, особено защото можете да изключите използването на мобилния си план за данни, така че операциите за архивиране да не се дъвчат през месечното ви разпределение на данни. Това каза, че едно резервно копие на ден е норма за мобилните приложения за архивиране, така че IDrive не е сам.

Можете да ограничите работата на архивирането, когато зареждате телефона си, ако не искате той да пречи на използването ви.

Интересното е, че IDrive ви позволява да споделяте архивираните си файлове. Можете да направите това, като натиснете дълго на всеки файл или папка, които сте архивирали. Това ще затвори менюто за споделяне, където можете да въведете имейл адресите на своите получатели, заедно със съобщение. Можете също да преглеждате вашите файлове офлайн. Можете също така да активирате синхронизирането, за да синхронизирате файлове на вашите устройства.

Други причини, които харесваме IDrive

Няма да ви се налага да плащате много, за да се насладите на IDrive, защото цените му са конкурентни. Той е сред най-добрите безплатни облачни услуги за архивиране.

IDrive Personal има два варианта. Първият ви позволява да съхранявате до 2TB съдържание за $ 52 годишно. Вторият ви позволява да съхранявате 5TB за 75 долара. Освен това получавате 2TB или 5TB пространство за синхронизиране, в зависимост от това, което изберете, което прави общо 4TB или 10TB пространство. На всичкото отгоре и двете ви позволяват да архивирате неограничени устройства.

Ако имате бизнес, бизнес планът IDrive ще отговаря повече на вашите нужди. Той започва от $ 75 за неограничени устройства и потребители и осигурява 250GB резервно пространство. Можете да увеличите пространството до 12.5TB. Можете да изберете да плащате месечно за всички, освен двата най-евтини бизнес плана.

Преди да решите да се абонирате за дългосрочен план, можете да използвате безплатния план, който осигурява 5 GB онлайн резервно пространство.

IDrive работи в Windows, macOS и Linux, а създаването е една от малкото услуги, които поддържат и трите. Изживяването на работния плот има лека крива на учене, тъй като IDrive изисква ръчно да изберете файлове за архивиране за разлика от неограничените услуги, които архивирате всичко. Това каза, че не е трудно да се използва. Можете да прочетете повече за това в нашия преглед на IDrive.

2. G Cloud

Screenshot_20190218-155610_G облак

Не, G Cloud не е приложение за Google, въпреки че е разбираемо, че може да мислите така. Това не е резервно копие на Google Drive, а по-скоро Amazon Web Services. Той не е сред най-добрите ни онлайн резервни услуги, защото не може да архивира вашия компютър, но върши добра работа, защитавайки вашите мобилни данни.

G Cloud използва 256-битов AES за криптиране на вашите файлове, но липсва частно криптиране. Има функция за заключване на парола, която също защитава профила ви.

Приложението се отваря с раздела Начало, който показва колко място за съхранение сте използвали. За да изберете какво трябва да архивирате, трябва да използвате раздела „данни“ и да изберете конкретни файлове и папки. След като го направите, можете да използвате раздела начало, за да архивирате и възстановите необходимите данни. Приложението е ясно и няма да ви надраска главата, докато се опитвате да намерите това, което ви трябва.

Потребителите в Play Store на Google са доволни от качеството на потребителското изживяване и функции, тъй като приложението има рейтинг от 4.6 и над 5 милиона изтегляния.

G Cloud ви позволява да изберете много видове данни за архивиране, включително контакти, дневници на повиквания, документи, системни настройки, данни на браузъра, снимки и видеоклипове. Можете да редактирате типовете файлове, които G Cloud избира за архивиране от менюто за разширени настройки. Категориите, които можете да редактирате, включват снимки, видеоклипове, музика и документи. За целта можете да изберете конкретна категория, която да добавите или изтриете тип файл.

Както при IDrive, няма непрекъснато архивиране, но можете да принудите да се правят резервни копия, ако е необходимо, да го настроите да се качва автоматично при зареждане или да зададете график. Графикът ви позволява да зададете конкретно време, ден и ниво на батерията, необходими за стартиране на архивирането.

Други причини, които харесваме G Cloud

Можете да получите само 1 GB безплатно архивиране с G Cloud, но можете да спечелите до 10GB с реферали. Ако имате нужда от повече, G Cloud има неограничен план за архивиране, който струва само 3,99 долара на месец и може да се използва за архивиране на пет устройства, включително iPhone. Данните могат да се мигрират между тези устройства и с едно докосване.

Ако не се нуждаете от неограничено място за архивиране и искате да спестите пари, можете да използвате годишния план от 100 GB за $ 11,99.

Няма приложение за настолни компютри, което да ви позволи да защитите файловете на компютъра си, но това е малък недостатък, тъй като G Cloud е чудесна услуга за архивиране на мобилни данни.

3. Degoo

Screenshot_20190218-155627_Degoo

Degoo работи на устройства с Android и iOS, както и на Windows и macOS, но не можем да го препоръчаме поради тромави дизайнерски решения и липса на резервен график. Можете да получите подробности за недостатъците му на работния плот в нашия преглед на Degoo. За по-добри алтернативи, които поддържат Windows, прочетете нашата най-добра статия за онлайн архивиране за Windows.

Все пак Degoo използва 256-битов AES за криптиране на вашите файлове и осигурява частно криптиране с своя Premium план. За да го използвате, трябва да изберете парола и да качите файлове във вашата „строго секретна папка“.

Мобилното изживяване на Degoo е много по-добро от това на десктопа. Дизайнът му е подобен на други приложения на мобилни устройства, но все пак успява да бъде объркващ, защото изисква да извършите повече стъпки, за да започнете да архивирате данните си, отколкото е необходимо. Когато отворите приложението, виждате раздела „Моята емисия“, който показва снимки и видеоклипове от вашия телефон.

За да изберете какво искате да архивирате, трябва да отидете в раздела „менюто на моите файлове“ и да докоснете синия кръг, за да качите от там. Можете да изберете да качвате файлове или папки, но не конкретни типове файлове.

За целта е необходимо да отворите менюто отдясно и да докоснете „моите качвания“. Категорията за автоматично качване ви позволява да качвате снимки, видеоклипове, документи и музика. SMS, контакти, календар и други типове данни не са налични.

Това обаче не попречи на Degoo да има 4,5-звезден рейтинг и над 10 милиона изтегляния в Play Store. Фактът, че ви дава 100 GB онлайн резервно пространство, което е много повече от други услуги, помогна за това.

Подобно на предишните две приложения, Degoo няма непрекъснато архивиране, но и не ви позволява да планирате архивирането си. Наличните опции са да го настроите да работи само когато е свързан към WiFi или само при зареждане.

Други причини, които харесваме Degoo

Degoo може да ви помогне да изчистите място за съхранение на вашето устройство, като качите снимките си, след което ги свивате, когато ги гледате на телефона си. Снимките в пълен размер все още ще бъдат достъпни за достъп до Degoo.

Можете да добавите към 100 GB безплатно пространство за архивиране, като се позовавате на приятели. Можете да правите реферали, докато не ударите 500GB, което е доста щедро. Освен това можете да използвате безплатния план на неограничени устройства. Имайте предвид, че трябва да имате достъп до акаунта си на всеки 90 дни, или Degoo ще изтрие вашите данни.

Ако това е проблем, можете да се абонирате за план от 2TB за 10 долара на месец. Можете да изпробвате плана, като използвате безплатната 14-дневна пробна версия, преди да се абонирате. Въпреки това, това е същото количество за съхранение, което IDrive предлага за два пъти по-висока цена.

Все пак безплатният план предлага много и потребителското изживяване не влошава много цялостното впечатление.

4. Начало на BigMIND

Screenshot_20190218-155545_BigMIND

BigMIND Home е друга онлайн услуга за архивиране от компанията, която създаде Zoolz Home Backup и G Cloud. Той е подобен на G Cloud, но има нови функции на десктопа и мобилните клиенти, които неговият колега няма. Въпреки това, потребителското му изживяване не съвпада напълно с G Cloud’s.

BigMIND Home ще се грижи добре за вашите файлове, тъй като използва 256-битов AES с нулево познание, за да ги криптира в покой.

Мобилното приложение започва с избрания раздел „откриване“. Не ни показа нищо, независимо какво качихме. За да изберете какво искате да качите, трябва да използвате менюто вляво и докоснете „избор на данни“.

Оттам можете да изберете контакти, дневници на обаждания, снимки, съобщения, видеоклипове и други типове файлове. След това трябва да докоснете бутона „запазване“, за да запазите избора си. След това ще видите раздела „табло за управление“, който ви позволява да качвате, като докоснете „качи сега“. Един прост бутон за качване в прозореца за избор на данни би направил процеса по-удобен.

BigMIND Home не е сред по-популярните приложения с малко над 10 000 изтегляния в Play Store. Той обаче има 4.6-звезден рейтинг.

Той няма непрекъснато архивиране, но можете да го настроите да работи при зареждане, по график или когато сте свързани с WiFi. Можете да зададете графика за конкретно време, ден и ниво на батерията.

BigMIND Home може да разпознава лица и неща на вашите снимки, така че ви позволява да ги филтрирате по тези категории. Когато открие лица, можете да добавите имена към тях, така че да търсите по-лесно хора. Същото важи и за нещата.

Можете да използвате BigMIND Home за свързване към приложения за социални медии, като Facebook и Instagram, и да архивирате данните, които имате в тях. Функцията не е ограничена само до социални медии, но работи и с облачни услуги за съхранение, като Box, Google Drive, Dropbox и OneDrive.

Други причини, които харесваме BigMIND Home

BigMIND Home има няколко премиум плана. 16GB е 99 цента на месец и ви позволява да имате един потребител, който може да архивира три мобилни устройства и три компютъра. Планът от 100 GB ви позволява да правите същото за $ 2,99 на месец. Планът от 500 GB струва $ 6,99 на месец и може да побере трима потребители, които могат да архивират девет компютъра и шест мобилни устройства.

Окончателният план предлага 1TB резервно пространство за петима потребители. Той може да архивира неограничени мобилни устройства и компютри и да предава видеоклипове с висока разделителна способност. Това е $ 12,99 на месец.

Можете да използвате безплатния 5GB план, за да тествате услугата преди да се абонирате. Ако това не е достатъчно, можете да убедите приятелите да се присъединят и да получите 1 GB допълнително място за всеки човек, който го прави.

BigMIND Home няма най-добрата стойност, но има мощни функции и проходимо потребителско изживяване. Можете да научите как работи за десктопа в нашия преглед на BigMIND Home.

5. SOS Онлайн архивиране

Screenshot_20190218-155632_SOS

SOS Online Backup е прилична услуга, но най-малкото разходите за абонамент са скъпи. Това обаче не трябва да е при резервното копиране на смартфони, защото можете да изберете по-евтин план. Ще поговорим повече за стойността по-долу, но първо да поговорим за сигурността.

Приложението не криптира файлове по подразбиране, но можете да го активирате и препоръчваме да го направите. SOS Online Backup използва 256-битово криптиране на AES и ви позволява да управлявате вашия ключ, което го прави нулево познание.

Когато отворите приложението, виждате обикновена начална страница с опция за „защита“, която ви позволява да изберете категории. Можете автоматично да архивирате изображения, видео, музика и данни от приложението и да изберете всяка друга папка или файл за архивиране ръчно. Все пак не можете да направите това за текстови съобщения или журнали за обаждания.

Дизайнът се чувства остарял и не е толкова интуитивен като другите приложения в нашия списък.

Потребителите на Play Store са съгласни с мястото, което SOS Online Backup заема в този списък, което му дава оценка 3,8 звезди. Броят на изтеглянията е малко над 10 000.

Няма непрекъснато архивиране, но можете да зададете график или да го ограничите да работи само когато сте свързани с WiFi. Ако решите да планирате, можете да настроите архивирането да се изпълнява в точно определен час и дата или всеки ден.

Други причини, които харесваме SOS Онлайн архивиране

Има 5GB безплатен план и 14-дневна безплатна пробна версия за премиум акаунти. Съветваме ви да го изпробвате преди да купите, защото премиум плановете са сред най-лошите на резервния пазар. За само 50 GB резервно пространство трябва да отделите $ 4,99 на месец или $ 44,99 на година. Другите планове не са по-добри, но ако искате пълния списък, прочетете нашия преглед на SOS Online Backup.

Заключителни мисли

Няма много качествени приложения, от които да избираме, така че трябваше да попълним редиците, като включим SOS Online Backup. Това каза, че все още можете да избирате, защото другите приложения са добри.

IDrive е най-добрият ни избор, тъй като плановете му имат голяма стойност, има криптиране с нулеви знания, позволява ви да архивирате неограничени устройства и осигурява силна потребителска работа.

Вторият ни избор, G Cloud, няма криптиране на нулевите знания, поради което е зад IDrive. Все пак той предлага неограничено място за архивиране само за $ 3,99 и е приятно за използване.

Degoo е най-добрият вариант, ако не искате да плащате и стотинка, защото предлага щедри 100 GB безплатно резервно пространство. Планът Premium не е евтин, но има криптиране на нулевите знания. Degoo обаче не може да качва SMS или контакти и мобилният му интерфейс се нуждае от работа.

Същото може да се каже и за BigMIND Home, тъй като приложението може да е объркващо на моменти, но предлага интересни функции. Не е евтино, но цените му са далеч по-добри от последния ни избор, SOS Online Backup.

Какво мислите за онлайн архивирането за мобилни устройства? Харесва ли ви нашия най-добър избор или се навеждате към безплатния план, който Degoo предлага? Ако използвате услуга, която пропуснахме, какво е това? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me