Най-добри услуги за електронна поща на 2020 г.: Облачна основа за поща за всички

Не е нужно да прекарвате прекалено много време онлайн, преди да бъдете посрещнати със страница за влизане или голяма кутия с искане за имейла си. Почти всеки уебсайт, в който влизате, ще изисква имейл адреса ви при регистрация. 


Имейлът е също как предприятията, приятелите, училищата и работните места се свързват с вас. Въпреки че има много опции, получаването на имейл услуга с добра сигурност и управление на входящата поща може да бъде трудно.

С цялата информация, която преминава през входящата ви поща за един ден, важно е да имате най-добрата сигурност и че вашата пощенска кутия е лесна за навигация. Въпреки че сигурността и навигацията са важни, ние разгледахме и опциите за разширяемо съхранение, така че да имате място за растеж, ако имате нужда. Разгледахме и всички функции, които добавиха към цялостното изживяване.

В това ръководство ще разгледаме най-добрите услуги за електронна поща. В края ще покрием и някои опции, които да избягваме и защо.

Най-добра електронна услуга: Tutanota

Tutanota заема първо място като любимата ни имейл услуга. Той е лесен за използване, включва функция за безплатно търсене и има възможност за разширяване. Функциите му работят добре, въпреки че искаме Тутанота да включва нещо като добавки на Gmail. Въпреки това, предвид сигурния характер на Тутанота, можем да разберем защо не е тръгнал по този маршрут.

Най-имейл услуги-tutano-tainbox

Имейлите между акаунти в Tutanota се кодират автоматично чрез ключ, създаден локално на вашето устройство, така че дори и Tutanota – още по-малко от всеки друг – няма достъп до вашите имейли по време на транзит. 

Самата входяща поща използва няколко различни вида защита за защита на вашата информация, включително двуфакторна автентификация. Можете да прочетете повече за сигурността на Tutanota тук.

Най-имейл услуги-tutanota-премия

Освен безплатния си имейл план, Tutanota е най-добре платената услуга за електронна поща с две възможности: премиум и професионален. „Премиум” планът ви позволява да използвате персонализирани домейни, правила за входяща поща, разширено търсене и поддръжка по имейл.

Освен това ви позволява да създавате до пет псевдоними на имейли, които са временни имейл адреси, които можете да включвате и изключвате. Ако се регистрирате за нещо, от което не искате спам, псевдоним ще попречи на компаниите да разполагат с вашата реална информация.

„Про“ планът предлага всичко, включено в „премиум“ плана, плюс приоритетна поддръжка, персонализирани цветове и лога, персонализирани домейни за регистрация и формуляри за контакт. Освен това вие се сблъсквате с пет псевдоними на 20, всички за 75,60 долара годишно.

Между двете препоръчваме “премиум” план, тъй като при $ 15 на година той предлага по-добра стойност с петте псевдоними и функции на персонализиран домейн.

Има два допълнителни плана, за които Tutanota казва, че са насочени към бизнес клиенти. Тези планове имат същите разходи и характеристики като плановете за премиум и „професионалисти“ за обикновените потребители.

План:БезплатноPremiumпрофесионалист
Цена:Безплатно$ 15 на година75,60 долара годишно
съхранение:1GB10GB10GB
Псевдоними на имейл:0520

Можете да прочетете повече за Tutanota и да видите как той съвпада с други доставчици в най-сигурното ни ръководство за електронна поща.

Най-добър безплатен имейл: Gmail

Gmail е клиент на имейл на Google. Влизайки на близка секунда до Tutanota, Gmail предлага няколко функции, които ви позволяват да персонализирате входящата си по всякакъв начин желание. Нашата любима функция е възможността да инсталирате добавки, които променят начина, по който функционират вашите входящи съобщения.

Най-имейл услуги-gmailext

Добавките са плъгини, които ви позволяват да включвате функции, които не са включени първоначално във вашата пощенска кутия в Gmail. В Gmail има десетки добавки, които могат да добавят допълнителна сигурност, бизнес функции и други. Можете също да свържете популярни услуги с Gmail, като Evernote и Dropbox.

Най-имейл услуги-gmailext

Gmail има някои плюсове и минуси относно сигурността. Google признава, че събира информация от имейлите, които изпращате и получавате, поради което не поставихме Gmail на първо място. Google също няма собствена опция за криптиране от край до край между потребители на Gmail, въпреки че има двуфакторна автентификация.

Gmail е безплатен с акаунт в Google и ви предоставя 15 GB място за съхранение, което да споделяте между вашите услуги на Google. Ако обаче това се запълни, има на разположение пет допълнителни планове, вариращи от 100GB за $ 1,99 на месец до 20TB за $ 199,99 на месец. Можете да прочетете повече за допълнителните планове на Google и вашия акаунт в нашия преглед на Google Drive.

Zoho

Zoho, подобно на Google, предлага цял набор от приложения, които обслужват еднакво бизнеса и отделните потребители. Създаването на акаунт ви дава ограничен достъп до приложенията му, включително Zoho Writer, неговия редактор на документи, Zoho Books, неговия счетоводен софтуер и Zoho Cliq, неговото приложение за незабавни съобщения. 

Най-имейл услуги-zohoext

Zoho също има вградени напълно безплатни приложения, като Zoho Notebook. Можете да прочетете повече за приложенията на Zoho в нашия преглед на Zoho Notebook и в нашия преглед на Zoho Books.

Входящата поща на Zoho е лесна за навигиране. Той е разделен на три секции за показване на страничната лента, входяща поща и отворен имейл. Zoho също така поддържа разширения във вашата пощенска кутия за неща като фактури, бележки и абонаменти за „премиум“ потребители. Нощният режим също помага, ако гледате екрана си за дълги периоди от време вечер.

Най-имейл услуги-zohoext

Zoho използва няколко мерки за сигурност, за да запази вашите имейли и друга информация. Входящата ви поща е криптирана, така че само вие имате достъп до нея. 

Когато пощата се изпраща между сървърите си, Zoho използва криптиране от край до край и дори ви казва дали изпратеният ви имейл няма да бъде криптиран. Не всички планове на Zoho идват с всички негови мерки за сигурност, така че бъдете сигурни, че сте удобни с плана си.

Безплатният имейл акаунт идва само с уеб достъп до вашата пощенска кутия, както и 5 GB на потребител и ограничение за прикачване на 25MB. Можете също да създадете до петима потребители, а Zoho ще бъде домакин и на един персонализиран домейн. За допълнителни функции и сигурност, трябва да проверите двата платени индивидуални пощенски планове на Zoho: lite и premium.

Mail Lite е само 1 долар на месец и подобно на безплатния план се предлага с 5 GB място за съхранение, както и ограничение за прикачване на 25MB. Той също така ви дава достъп до псевдоними на имейл и IMAP / POP достъп в трети имейл клиенти. Всички „премиум“ планове също се предлагат с достъп до приложенията за iOS и Android.

Mail Premium е само $ 4 на месец и се предлага с всички същите предимства като „lite“ версията, плюс 50 GB място за съхранение, размери на прикачени файлове до 250MB и подобрена сигурност, както и възможност за архивиране и възстановяване на имейлите ви. Можете да разгледате подробно всички планове на Zoho тук.

План:Mail LiteMail PremiumСтандарт (бизнес)Професионален (Бизнес)
Цена:$ 1 на месец (таксува се годишно)$ 4 на месец (таксува се годишно)$ 3 на месец (таксува се годишно)$ 6 на месец (таксува се годишно)
съхранение:5GB50GB30GB100GB
Размер на прикачения файл:25MB40MB до 250MB30MB40MB до 250MB

Има два допълнителни плана, които добавят разширени бизнес функции, които можете да проверите тук. Тези планове ви предоставят разширен или пълен достъп до пакета Zoho от приложения, както и възстановяване на файлове и възможност за търсене на файлове и документи в цялата ви организация.

iCloud Email

iCloud е набор от приложения и функции, които захранват вашите Apple продукти. Една от предоставяните услуги е iCloud Mail, която има интерфейс, който е много лесен за навигация, благодарение на чистата си странична лента и на факта, че винаги имате незабавен достъп до всичко. Лесен, както е, iCloud Mail има някои изненадващи функции.

Най-имейл услуги-icloud

Подобно на Tutanota и Zoho, iCloud Mail използва тристранния дял за показване на страничната ви лента, входяща кутия и отворен имейл. На десктоп това означава, че не е необходимо да оставяте главната страница, за да четете имейлите си.

iCloud Mail включва възможност за създаване на до три псевдоними безплатно. Това ви позволява да имате по-голям контрол над входящата си поща, като го правите така, че уебсайтовете, за които сте се регистрирали, да нямат достъп до истинския си имейл адрес. 

Можете също да създадете правила за входяща поща, така че ако отидете например във ваканция, можете автоматично да отговорите със съобщение, което спира да изпраща, когато ваканцията ви приключи.

icloud-псевдоними

Сигурността с iCloud беше скалиста в миналото. През 2014 г. голи изображения на няколко знаменитости бяха излезли на публика. Изглежда, че хакерите са имали достъп до конкретни акаунти в iCloud чрез свързаната с потребителите услуга Find My iPhone, която не е ограничила заявките за парола. 

Това по същество позволява на нападателите да стартират програма, за да отгатват паролите, докато не намерят правилната. В резултат Apple реализира няколко мерки за сигурност, включително добавяне на двуфакторна автентификация. Можете да прочетете повече за течовете и сигурността на iCloud в нашия преглед на облака и сигурността на Apple.

iCloud се предлага с 5GB хранилище безплатно, което можете да използвате за архивиране, поща, снимки и iCloud Drive, наред с други неща. Ако забележите, че вашите 5GB се запълват, можете да надстроите до 50GB, 200GB или 2TB за $ 0.99, $ 2.99 и $ 9.99, съответно. За повече информация за другите функции на iCloud вижте нашия преглед на iCloud Drive.

Mail.com

Mail.com е обикновена услуга за съхранение на имейл и облак, която е лесна за научаване и предлага някои уникални функции и сигурност. Любимата ни функция е Mail Collector, която ви позволява да управлявате множество имейл адреси. Имате и 2 GB облачно хранилище за качване на файлове и документи, които могат да бъдат надстроени.

Най-имейл услуги-mailcom

Mail.com използва същия тристранен дял, който използват няколко други имейл услуги. Безплатната му версия показва реклами в стила на електронната поща във вашата пощенска кутия, както и по-голяма реклама, която заема дясната страна на дисплея, оставяйки по-малко място за четене на имейла ви. Рекламите могат да бъдат премахнати с „премиум“ акаунт.

Mail.com включва Mail Collector в своя безплатен план, който ви позволява да влизате в алтернативните си имейл акаунти, за да можете да четете, отговаряте и изтривате имейли от другите си пощенски кутии, без изобщо да се налага да напускате Mail.com. Той осъществява достъп до другите ви пощенски кутии с SSL протокола за сигурност.

Най-имейл услуги-мейл-ком-колектор

Друга чудесна характеристика на Mail.com е възможността да създавате безплатно до 10 имейла за електронна поща. Можете също да изберете от кой адрес да изпратите имейл по подразбиране, така че ако искате да изпращате по-голямата част от имейлите си от псевдонима си, можете лесно да го настроите.

За сигурност Mail.com използва комбинация от SSL протокол и собствен антивирус, който сканира входящите ви имейли за вируси, което ще ви помогне да се предпазите от случайно инсталиране на нещо, което може да навреди на вашето устройство.

Mail.com е безплатен за използване, но ако се окажете, че искате повече, можете да изберете един от двата им „премиум“ плана или техния подобрен план за съхранение.

За 29,99 долара годишно планът „премиум“ премахва реклами, предоставя ви 10 GB място за съхранение и ви позволява да имате достъп до имейлите си от множество устройства, както и да препращате и планирате имейли. Можете също да се обадите на тяхната телефонна поддръжка за помощ.

Ако искате повече от 10 GB място за съхранение, можете да надстроите своя „премиум“ план, за да включите 100 GB за 47,87 долара на година, въпреки че това комбо не ви дава допълнителни функции.

План:PremiumPremium + 100GB
Цена:$ 29,99 на година$ 47,87 годишно
съхранение:10GB100GB
обяви:НеНе

Нечестни споменавания

Има много добри имейл услуги, които ценят вашата сигурност и ви дават много страхотни функции. За съжаление, има няколко имейл услуги, които са били в гореща вода в миналото, или за масови нарушения на сигурността, или за причиняване на много малки проблеми, като имейлите изчезват. 

Outlook.com – преди Live.com, преди Hotmail.com – е електронната услуга на Microsoft. Освен това оплакванията от изчезване на имейли, изпратената поща автоматично се филтрира като боклуци и още повече правят Outlook нещо, за да се избегне.

Yahoo е друга електронна услуга, която не можем да препоръчаме поради липсата на сигурност. През 2013 г. Yahoo също беше жертва на доста сериозен хак. 

Докато потребителите на iCloud станаха жертва на целенасочен фишинг, причината да оставяме Yahoo извън този списък е, че хакът засегна потенциално всичките му акаунти. Това и несигурното бъдеще на Yahoo го прави нещо, което не можем да препоръчаме.

Заключителни мисли

Въпреки че някоя от имейл услугите в този списък ще ви позволи да изпращате и получавате имейли, Tutanota заема челно място заради ангажимента си към сигурността, както и заради полезните си функции. Tutanota е лесна за навигация и предоставя достъпни премиум планове, така че да имате място за растеж.

Използвате ли някоя от имейл услугите в този списък? Ще се радваме да чуем от вас и можете да споделите опита си с нас в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map