Най-добър резервен онлайн резерв за студенти през 2020 г.: Запазване на степени

Противно на общоприетото схващане, колежът не е само за купони, братства, социални контакти и диво време. Голяма част от него е изучаването. Много проучване изисква да използвате компютър или да отидете онлайн, но компютрите могат да функционират неправилно, оставяйки ви без бележки, доклади и есета. За борба с това. съставихме най-доброто онлайн резервно копие за студенти, като Backblaze оглавява списъка.


Онлайн архивиране ви помага да архивирате вашите лични компютри и външни устройства. Ако направите това, можете да сте сигурни, че сривовете на твърдия диск или други програмни проблеми не влияят на вашите файлове. Резервното копиране не премества вашите файлове в облака, така че няма да спести място. По-скоро отразява структурата на вашите файлове в облака.

От друга страна, съхранението в облак ви кара да използвате централна папка, наречена „папка за синхронизиране“, за да синхронизирате вашите файлове в облака. Това е основната разлика между облачното архивиране и облачните услуги за съхранение. Въпреки това някои резервни услуги в нашия списък включват синхронизиране и споделяне на файлове, които са основни функции за съхранение в облак.

Те обаче не могат да се конкурират със собствените услуги за съхранение в облак. Ако смятате, че може да се възползвате повече от облачното съхранение, отколкото облачното архивиране, прочетете нашите най-добри облачни услуги за съхранение в облак. Ако искате бързо сравнение, прочетете нашата статия JustCloud срещу Backblaze срещу SugarSync.

Ако вашият основен критерий при избора на резервно копие в облак е цена, прочетете нашата най-евтина онлайн резервна статия. Ние направихме своите избрания за студенти, включително и нашия най-добър избор, от нашия най-добър онлайн резервен списък. Преди да започнем с времето, нека поговорим за критериите, по които сме ги класирали.

Най-добро онлайн резервно копие за студенти 2020

Какво прави онлайн архивирането най-доброто за студентите

Стойността е нашият основен критерий, тъй като повечето студенти имат недостиг в брой. Това означава да извлечете максимума от онлайн резервното копие за евтино. Колкото по-евтини планове услугата предлага, толкова по-добре, защото това увеличава шансовете за намиране на подходящ. Безплатните планове ще работят за някои, така че и ние ще ги разгледаме. Ако искате безплатно резервно копие, прочетете нашата най-добра безплатна онлайн резервна статия.

Услугата също не трябва да бъде трудна за използване. Създаването на вашия резервен план трябва да е лесно, както и следващите резервни копия и възстановяването. Настолните клиенти трябва да работят на повечето операционни системи, а услугата трябва да има уеб и мобилни приложения. Цялостното потребителско изживяване трябва да е достатъчно интуитивно, че не е необходимо да питате за поддръжка.

Функции извън онлайн резервните инструменти за голи кости също са полезни. Търсим функции като синхронизиране и споделяне, които ви помагат да си сътрудничите с други хора с помощта на множество устройства и версия на файлове, която ви помага да извлечете предишни версии на файлове, ако направите грешка или бъдете ударени от ransomware.

Скоростта е последният ни критерий и е важна поради бързия начин на живот на учениците. Обикновено първоначалното ви архивиране ще отнеме дълго време. Колко дълго зависи от инфраструктурата на услугата за архивиране, която използвате, колко сте близо до един от неговите сървъри и вашия доставчик на интернет услуги. Резервното копиране на ниво блок е плюс, тъй като ускорява последващите резервни копия.

1. Най-добро онлайн резервно копие за студенти: Backblaze

Backblaze е част от резервния пазар от 2007 г. и е една от най-популярните услуги. Освен това е в горната част на нашите онлайн резервни коментари. Основен принос за това е, че той осигурява просто и лесно архивиране за един компютър.

Планът за ценообразуване е ясен, тъй като има само един план, който предлага неограничено архивиране на едно устройство за 6 долара на месец. Можете да го намалите до 5 долара на месец, ако платите за годината предварително. Повечето услуги не предлагат опция за плащане на месец, така че гъвкавостта на Backblaze е плюс. Ако не сте сигурни в Backblaze, можете да се възползвате от безплатната 15-дневна пробна версия, за да го тествате.

Backblaze-Slider1

Backblaze-Slider2

Backblaze-Slider3

Backblaze-Slider4

Backblaze-Slider5

предишен

Следващия

Лесно е да създадете своя резервен план, защото не е необходимо да управлявате колко или какво архивирате. Настолното приложение на Backblaze има минимален дизайн, който няма да ви засипва с опции. Състоянието на архива ви е ясно. Можете да получите достъп до разширените опции, като използвате бутона „настройки“.

Това каза, че няма да трябва да се забърквате с него, освен ако процесът на архивиране не работи така, както трябва, но по време на нашето тестване не сме имали проблеми. Уеб клиентът също е лесен за използване. Можете да го използвате, за да видите архивираните файлове, да ги възстановите, да видите какво сте споделили и да намерите компютъра си.

Настолният клиент на Backblaze работи в Windows и macOS, но не и в Linux. За поддръжка на Penguin прочетете нашата най-добра онлайн статия за архивиране за Linux. Мобилният клиент се придържа към същия дизайн. Лесно е за използване и менюто отляво ви позволява да преглеждате резервните копия и да видите какво сте възстановили от облака.

Други причини, които харесваме Backblaze

Недостатъкът да бъде лесна услуга за използване е, че Backblaze няма много функции. Това каза, че тези, които има, са полезни. Можете да споделяте файлове с помощта на уеб клиента. Можете да направите това, като генерирате връзка, която можете да копирате и поставите в социална мрежа. Предлага се и версия, но тя запазва само версиите от предишните 30 дни.

Уеб клиентът също така ви позволява да намерите вашия компютър, ако включите функцията за картографиране. Това означава, че ако някой ви открадне компютъра, можете да използвате Backblaze, за да ви помогне да го намерите.

Backblaze не ограничава скоростта ви, така че колкото по-близо сте до нейните центрове за данни в Калифорния и Аризона, толкова по-добра ще бъде вашата скорост. Той ви позволява да настроите настройките за прехвърляне и скоростта на дросела и използва алгоритъм за прехвърляне на ниво на блок, който работи, като прехвърля само частите за промяна на файлове, а не цели файлове, за да ускорите архивирането след първоначалната.

Ако искате да постигнете по-бързи скорости, можете да увеличите броя на резервните нишки, които изпълнявате. Има полезен инструмент, който тества колко бърза е връзката ви с центъра за данни на Backblaze, за да ви даде оценка как ще върви резервното ви копиране.

Backblaze е силна услуга, която осигурява неограничено резервно пространство за евтино. Освен това е проста и интуитивна за използване. Плюс това, той има полезни функции, като версия на файлове, споделяне и картографиране. Ако процесът на архивиране ви е бавен, Backblaze ви дава възможност да го ускорите. Благодарение на това тя печели първото място в нашия списък. Прочетете повече за това в нашата рецензия Backblaze.

2. Потърсете

IDrive стартира през 1995 г., което е древно в технологично отношение. За разлика от нашия най-добър избор, той не осигурява неограничено съхранение, но ви позволява да архивирате неограничени устройства на евтините. Той дори има безплатен план, което е рядкост сред онлайн резервните услуги. Той осигурява само 5 GB безплатно хранилище, но това може да е достатъчно за някои студенти. Достатъчно е да тествате и услугата.

IDrive има два плана за лични потребители. Единият осигурява 2TB резервно пространство, а другият осигурява 5TB. Трябва да платите за една или две години предварително, защото няма опция за месечен абонамент.

IDrive-клиент-Backup-Slider1

IDrive-клиент-Restore-Slider2

IDrive-клиент-Scheduler-Slider3

IDrive-клиент-Sync-Slider4

IDrive-клиент-Disk-Image-Slider5

предишен

Следващия

За да компенсира това, IDrive предоставя 2TB или 5TB синхронизирано пространство върху вашето резервно пространство. Това означава, че получавате 4TB или 10TB пространство за работа, в зависимост от това кой абонамент закупите. В момента плановете се отстъпват с 50 процента.

IDrive не е услуга за кликване и забравяне. Той ограничава вашето резервно пространство, което означава, че трябва да изберете файлове въз основа на местоположението. Това изисква да преминете през вашата файлова йерархия и да проверите файловете, които искате да архивирате. На всичкото отгоре, IDrive има много опции, които могат да бъдат настроени, което може да затрудни нещата за основните потребители в началото.

Уеб приложението обаче е лесно и лесно за използване. Страницата по подразбиране показва вашата резервна копия. Можете също така да го използвате за преглед на свързаните устройства, синхронизиране на папка, споделяния и уеб регистри.

Мобилното приложение е интуитивно и има минимален дизайн. Можете да го използвате за достъп до хронологията за архивиране и снимка. Той може също така да възстанови вашите файлове и да даде възможност за разпознаване на лица да анализира хора от вашите снимки.

Други причини, които харесваме IDrive

IDrive не е сложен за функции. Той използва метода „истинско архивиране“, който запазва вашите файлове в облака, дори и да ги изтриете на вашия компютър. Това е полезно, ако искате да изчистите място на вашия диск. Плюс това, версията на IDrive запазва до 30 предишни версии на всички архивирани във вашия акаунт файлове.

Можете също да използвате функциите за синхронизиране и споделяне. Подобно на облачните услуги за съхранение, функцията за синхронизиране на IDrive създава папка на вашия компютър, която можете да използвате за синхронизиране на файлове в облака. Всеки път, когато поставите или редактирате файл в папката за синхронизиране, промяната ще се отрази на всички свързани устройства в почти реално време.

IDrive не е сред най-бързите услуги за архивиране и не може да увеличи броя на резервните нишки като нашия най-добър избор. Колкото по-близо сте до САЩ, където IDrive поддържа сървърите си, толкова по-добри ще бъдат скоростите ви. Това каза, че използва резервно копие на ниво блок, за да ускори следващите архивирания.

Поставихме IDrive зад Backblaze, тъй като е по-труден за използване и по-бавен от Backblaze. Това каза, IDrive е евтин, ви позволява да архивирате неограничени устройства и да можете да синхронизирате и споделяте вашите файлове. Прочетете нашия преглед на IDrive, за да научите повече.

3. Начало на BigMIND

BigMIND Home позволява на един или повече потребители да архивират множество компютри и устройства. Той няма толкова добра стойност като първите ни две снимки, но компенсира в други аспекти.

Това каза, че не е нужно да плащате нищо, за да използвате BigMIND Home, защото има безплатен план. Тя ви позволява да архивирате един компютър, едно външно устройство и две мобилни устройства, като използвате 5 GB резервно пространство. Разбира се, това не е много резервно пространство, но може да е достатъчно за някои. Плюс това ви позволява да тествате услугата и да решите дали си струва трудно спечелените пари.

Табло за управление на работния плот BigMIND

Опции за свързване с BigMIND

Интелигентна селекция BigMIND

BigMIND Backup Schedule

Онлайн проучване на файлове BigMIND

предишен

Следващия

Ако смятате, че BigMIND Home е подходящ за вас, има три премиум плана, от които да избирате. Всички те изискват да плащате на година. Личният план е 35,88 долара годишно, което означава 2,99 долара на месец, но се плаща ежегодно и ви дава оскъдни 100 GB резервно пространство за един потребител и три компютъра.

Семейният план струва $ 6,99 на месец и осигурява 500 GB място за съхранение на трима потребители, девет компютъра и шест мобилни устройства. Това е по-добра сделка, но вероятно не предлага достатъчно място за толкова много потребители.

Можете да получите 1TB облачно архивно пространство за $ 12,99, като се абонирате за план Family Plus. Това е прилично пространство, но не е най-добрата сделка за него. Планът ви позволява да споделяте с още четирима потребители на 15 компютъра и неограничени мобилни устройства.

Други причини, които харесваме BigMIND Home

Клиентът за настолни компютри е пряк, привлекателен и показва цялата необходима информация с един поглед, включително състоянието на вашето архивиране, времето, изминало от последното архивиране, кога следващият ще започне и колко място за резервно копие се използва. Можете също да настроите данните, избрани за архивиране, да получите достъп до вашите настройки и да възстановите файловете.

Бутонът горе вляво ви позволява да стартирате уеб клиента. Изгледът му по подразбиране е таблото за управление, което показва свързаните ви устройства, архивиране на трафик, диаграма с диаграма, в която подробно се описват вашите типове данни, поток на активността, вашите медии и колко място за съхранение сте използвали. В началото може да е преодолимо, но е ясно и лесно за употреба.

Мобилното приложение е донякъде объркващо за използване в сравнение с приложения от други услуги, защото трябва да извършите повече стъпки, за да изберете данни за архивиране. Тя ви позволява да получите достъп до резервната си копия, да създадете резервно копие за телефона си и да изчистите телефона си от видеоклипове и изображения, които сте архивирали, за да спестите място.

BigMIND Home е бърз, но ако имате нужда от по-голяма скорост, можете да активирате архивиране с много нишки, което ще позволи на услугата да използва цялата налична мрежова честотна лента. Можете да видите таблицата за скоростта и как се представя BigMIND Home в други категории в нашия преглед на BigMIND Home.

4. Acronis True Image

Acronis True Image може да архивира вашите данни, но също така има много функции. Добър избор, когато трябва да защитите няколко компютъра, но схемата за ценообразуване не е равна на по-конкурентните услуги.

Разширеният му план осигурява 250GB резервно пространство и ви позволява да архивирате един компютър за $ 49,99 на година. 500 GB място за съхранение е $ 69,99, а цената се увеличава с добавянето на хранилище и компютри. Премиум планът започва от 1TB за $ 99,99 и завършва от 5TB за $ 259,95 на година, което е скъпо.

Acronis True--Image-Backup-Setup-Slider1

Acronis True--Image-Destination-Slider2

Acronis True--Image-Active-Protect-Slider3

Acronis True--Image-Settings-Slider4

Acronis True-образ-Tools-Slider5

предишен

Следващия

Първата версия на разширения план трябва да е достатъчна за повечето студенти. Цената му пада до 4,16 долара на месец, което е добра сделка. Преди да се абонирате, използвайте безплатната 30-дневна пробна версия, за да сте сигурни, че получавате това, от което се нуждаете от Acronis True Image.

Настолният клиент работи на Windows и macOS, но не и на Linux. Има модерен и пряк дизайн. Въпреки че Acronis True Image не е неограничена услуга за архивиране, работният плот ви позволява да архивирате компютъра, вместо да избирате конкретни файлове и папки. Това е бързо, но отнема повече място. За да спестите място, можете да изключите файлове от архива си.

Можете също да отворите онлайн таблото за управление от клиента. Той показва свързаните ви устройства и ви позволява да извършвате възстановявания. Можете също така да видите архива си, състоянието на съхранение, това, което сте споделили с други хора, и да получите достъп до своето пространство за синхронизиране.

Приложенията за смартфони работят на Android и iOS. Те са лесни за използване и ви позволяват да получите достъп до вашите файлове и да архивирате мобилните си данни.

Други причини, които харесваме Acronis True Image

Acronis True Image предоставя полезен инструмент, който можете да използвате, за да освободите място на твърдия си диск. Можете също да използвате синхронизацията, за да огледалните файлове към другите си устройства. Версията на Acronis True Image ви позволява да запазите 20 предишни версии на файлове и можете да кажете на Acronis True Image кога да изтриете по-стари версии.

Плюс това, настолния клиент може да ви помогне да почистите вашата система, да прехвърлите файловата си система на нов компютър, да създадете стартиращ носител и да изтриете стари данни. Можете също така да инсталирате инструменти на трети страни, разработени от общността на потребителите на Acronis True Image. Ентусиастите в социалните медии могат да използват Acronis True Image за архивиране на своите Facebook и Instagram акаунти.

Acronis True Image има глобална мрежа от сървъри, което й помага да постигне по-висока скорост от услугите, които имат сървъри в един регион. Благодарение на това той е по-бърз от повечето резервни услуги. Освен това има алгоритъм за копиране на файлове на ниво блок, който ускорява последващите качвания. За да научите повече, прочетете нашия преглед на Acronis True Image.

5. Карбонит

Карбонитът е част от резервния пазар от 2005 г. Той е чудесен за потребителите, които искат неограничено архивиране за един или повече компютри и не смятат да плащат повече, за да го получат. За разлика от повечето онлайн резервни услуги, Carbonite има три неограничени резервни плана: Basic, Plus и Prime. Те обаче ви позволяват да архивирате само един вътрешен твърд диск.

карбонит-възстанови-стъпка 1

Базична е $ 71,99 на година и осигурява неограничено архивиране на голи кости. Плюс добавя архивиране на външно устройство и автоматично архивиране на видео за $ 111,99 на година. Prime е 149,99 долара годишно и се предлага с услуга за възстановяване на куриера на върха на функциите в плана Plus.

Можете да спестите 5 процента, ако се абонирате за две години или 10 процента, ако се регистрирате за три. Ако не можете да разберете дали карбонитът е подходящ, можете да използвате безплатната 15-дневна пробна версия, за да се уверите.

Клиентският клиент Carbonite работи на Windows и macOS, но не и на Linux. Той е лесен за използване и трябва да изпълните само една стъпка, за да създадете резервно копие. Карбонитът избира най-често срещаните типове файлове за непрекъснато архивиране. Ако това е наред, можете просто да стартирате процеса на архивиране, без да се интересувате.

Цветът на карбонита кодира вашите файлове, така че можете да видите състоянието им във вашия файл Explorer в един поглед.

Уеб клиентът на Carbonite е проницателен, но функционален. Основната му страница показва компютрите, които сте архивирали, и ви позволява да преглеждате или възстановявате вашите файлове, добавяте компютър или преинсталирате Carbonite.

Мобилното приложение е минимално и ясно. Можете да го използвате за достъп до архивите си и да запишете файлове от вашата резервна копия за офлайн достъп.

Други причини, които харесваме карбонита

Карбонитът не е богат на функции, но можете да го използвате за архивиране на снимки, направени с вашия телефон. Освен това осигурява автоматично архивиране на видео, отдалечен достъп до файлове и версия, което не работи на macOS. На всичкото отгоре всички планове, с изключение на най-евтините, могат да архивират външни твърди дискове.

Carbonite съхранява поне трите най-нови версии на файл, независимо от възрастта. Плюс това, той поддържа дневни, седмични и месечни версии не по-стари от три месеца. Изтритите файлове се съхраняват в продължение на 30 дни. Можете да научите подробностите за версията в нашия преглед на Carbonite.

Карбонитът отне много време, за да прехвърли файлове в нашия тест. Всъщност толкова много, че е сред най-бавните услуги, които сме тествали. Това каза, че скоростите ви ще бъдат по-добри, колкото по-близо сте до САЩ. Не можете да увеличите броя на резервните нишки, за да увеличите скоростта, но можете да ограничите използването на интернет на Carbonite, ако това пречи на работата ви.

Заключителни мисли

Услугите в нашия списък са избрани от най-добрите онлайн резервни услуги. Това означава, че са способни резервни услуги, но ние ги класирахме въз основа на критерии, които са подходящи за студенти. Стойността е нашата основна грижа, последвана от лекота на използване, функции и бързина.

Имайки това предвид, Backblaze зае първо място. Това е благодарение на това, че е евтин, неограничен и лесен за използване. IDrive е втори, защото е по-сложен за използване, бавен и не неограничен. Други услуги също са добри кандидати в зависимост от вашите нужди. Можете да научите повече за онлайн архивирането в нашата онлайн резервна библиотека.

Какво мислите за нашите кирки? Съгласни ли сте, че Backblaze е най-добрият избор? Използвате ли услуга, която не е в списъка? Кажете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me