Най-добър офлайн софтуер за архивиране 2020

Готови сте да архивирате данните си, но не сте сигурни дали използвате едно от най-добрите ни онлайн резервни решения. Може би облакът не е вашето нещо или сте просто стара школа. Няма значение, защото сме съставили списък с най-добрите приложения за архивиране офлайн.


Ако искате нещо, което може да работи онлайн и офлайн, трябва да разгледате нашия CloudBerry Backup преглед.

Какъвто и път да поемете, създаването на резервно копие е добра идея, защото не можете да знаете кога твърдият ви диск ще завърти последния си цикъл или ще претърпи срив или неизправност.

Софтуерът за възстановяване на данни може да ви помогне в тази ситуация, но не можете да сте сигурни, че ще извлече данните ви. Не бива да разчитате и на твърди дискове, защото въпреки степента на отказ от по-малко от 1%, те имат повече грешки.

Съхраняването на вашите данни на множество места, като външни устройства и сървъри, е добър метод за гарантиране на неговата безопасност. Толкова е полезно, че е известно като правило 3-2-1.

Ако сте работили само със облачно хранилище и не знаете каква е разликата между него и архивирането, трябва да прочетете нашето обяснение. Преди да продължим със списъка, ще сравним офлайн с онлайн решения.

Офлайн срещу онлайн

Основната разлика е, че офлайн архивирането не изпраща вашите файлове никъде, което също е едно от най-големите предимства при използването му. Първоначалното архивиране отнема много време, за да завърши с онлайн услугите. Офлайн услугите са по-бързи, тъй като не е необходимо да прехвърлят данните ви, за да създадат резервно копие. Това, което печелите на скорост обаче, губите в съхранение, защото трябва да го осигурите.

Тъй като данните ви не са в облака, стигането до тях ще бъде трудно, ако не сте физически близо до вашия компютър, външен твърд диск или USB флаш. Ако вашите данни са офлайн, това намалява заплахата от онлайн атаки до нула, но ви оставя уязвими, ако някой открадне вашето устройство, защото някои офлайн решения не използват разширени криптирания.

Повечето онлайн резервни копия използват няколко метода за защита на вашите данни, включително в покой и транзитно криптиране, TLS / SSL протоколи за защита на вашите файлове по време на прехвърляне, двуфакторно удостоверяване, за да запазите вашите идентификационни данни безопасни и лични, от край до край. криптиране, за да се гарантира вашата поверителност.

Освен някои изключения, които са насочени към потребителите на енергия, онлайн решенията предоставят опростени интерфейси, които са лесни за използване и изискват няколко стъпки за архивиране на вашия твърд диск или компютър. Много от тях предлагат и възможност за архивиране по тип файл или ръчно маркиране.

Онлайн решенията са полезни, когато трябва да архивирате няколко компютъра, защото можете да наблюдавате всяко архивиране от централизиран уеб център. Ако това ви интересува, прочетете нашата най-добра онлайн статия за архивиране за няколко компютъра. Можете също да използвате онлайн архивиране за външни дискове. За повече информация за това, прочетете най-доброто място за съхранение в облак за външни устройства.

В останалата част на тази статия ще опишем най-добрите офлайн услуги за архивиране и ще видим как те се подреждат.

Най-доброто офлайн архивиране: Cobian Backup 11

Cobian Backup е кръстен на своя създател Луис Кобиан. Продуктът е лансиран през 2000 г. и оттогава е актуализиран многократно. Текущата версия 11 е код с име Gravity. Работи във всички основни версии на Windows.

cobian-UI старт

Интерфейсът изглежда датиран и не е толкова лесен, колкото може да бъде, но е функционален. От лявата страна се показва списък на вашите задачи (архивиране), а дясната ви показва свойствата на дневника, историята или задачите. Отгоре ще намерите падащи менюта и икони, които ви позволяват да пускате, поставяте на пауза или отменяте задачи, добавяте нова задача, опции за достъп и проверявате за актуализации.

cobian-UI-ново задача

Приложението ви позволява да изберете файл, директория или FTP сървър като източник на архивирането. Можете да изберете същото за вашата дестинация. Ако не знаете какво е FTP, прочетете нашето ръководство за FTP. Cobian Backup ви позволява да изберете един от четирите типа резервни копия: „пълен“, „инкрементален“, „диференциал“ или „манекен“.

„Пълно“, както подсказва името, създава пълна резервна копие на вашите файлове. „Инкрементален“ помага да се ускорят последващите архиви, тъй като архивира всички файлове, които са били променени след последната архивиране. „Differential“ запазва файловете, които са променени след последното пълно архивиране. „Dummy“ не създава резервно копие, но ви позволява да използвате функцията за задачи като планировчик за изпълнение на събития.

Можете да планирате задачите да се изпълняват ежедневно, седмично, месечно, годишно, при стартиране, таймер или ръчно. Cobian Backup също ви позволява да избирате дни от седмицата. Можете да комбинирате всички тези опции, за да съставите персонализиран график, който да отговаря на вашите нужди.

За да зададете събития, можете да ги прикачите предварително или след резервно копие. Те могат да включват изпълнение и пауза на приложение, операции с команден ред, затваряне на програма и стартиране или спиране на услуга.

Опции за архивиране на Cobian

Cobian Backup има два вида компресия: zip и 7zip. Те ще направят резервното ви копиране по-малко, но ще отнеме повече време, за да го създадете. Това каза, че програмата отне малко време, за да архивира нашата 2GB тестова папка с много файлове в нея. Скоростта обаче ще варира в зависимост от това колко мощен е вашият компютър.

В същото меню можете да настроите Cobian Backup да криптира вашите файлове с помощта на AES 128-битов, 192-битов или 256-битов. Последното е едно от най-силните криптиращи файлове, които се използват днес, тъй като според изчисленията му ще са необходими близо милиард години, за да се пробие с помощта на суперкомпютър.

cobian-UI-филтър

Преди да архивирате, можете да включите или изключите данни с помощта на функцията за филтриране. Можете да изберете файлове или папки или да ги филтрирате. Опциите за филтриране включват размер на файла, дата на създаване или разширение на файла, който трябва да въведете ръчно.

Cobian Backup би могъл да подобри потребителския си интерфейс, но е бърз, може да криптира вашите файлове с алгоритъма AES и има много мощни функции. На всичкото отгоре няма да ви струва и стотинка. Това го прави подходящ да бъде избран от нас номер едно.

FBackup 7

FBackup 7 е продукт на Softland, базираната в Румъния фирма през 1999 г. Той служи като безплатна версия на първокласното резервно приложение за архивиране Backup4all.

FBackup-добре дошъл екран

Интерфейсът на FBackup се чувства модерен, привлекателен и лесен за използване. Екранът за добре дошли ви поздравява, когато стартирате приложението и ви помага да стартирате архивирането. Бутоните в горната част се открояват и съответстват на тяхната функция, така че е лесно да намерите това, което искате. Приложението извиква резервни копия „работни места“, а от лявата страна има филтър за задачи, който ви позволява да преглеждате и филтрирате вашите архиви..

Дясната част на потребителския интерфейс показва текущия избор на работни места. Освен че виждате имената им, можете бързо да ги стартирате отново, да ги тествате или да ги възстановите.

FBackup работи във всички основни версии на Windows и семейството на Windows Server на операционни системи.

Можете да добавите конкретни папки или файлове или да изберете приставка, когато създавате резервно копие. Приставките работят като предварително дефинирани списъци с файлове, които да включите. Съществуващите приставки могат да архивират папките „моите документи“ или „моите снимки“, основните браузъри, конфигурацията на Microsoft Outlook и FBackup.

Можете да получите повече опции, като изтеглите от дълъг списък от отдалечени плъгини, който включва филтри за файлове и папки за файлове на Microsoft Office, Avast, Acronis True Image и AVG (прочетете нашия преглед на Acronis True Image и AVG преглед).

За местоназначението можете да изберете локален или външен диск, оптично устройство, подвижно съхранение или мрежа. Можете дори да запазите местния си архив в Google Drive или Dropbox. Можете да разширите това, за да включите Amazon S3, Microsoft Azure, OneDrive и Box, ако купувате Backup4all. Ако искате да научите повече за тях, прочетете нашите най-добри файлове за синхронизиране на файлове и споделяне.

FBackup създадете резервно копие-

Можете да направите „пълно“ или „огледално“ архивиране. „Огледалото“ е същото като „пълно“, но не компресира вашите файлове в zip архив и не може да ги защити с парола. „Инкрементален“, „диференциал“ и „интелигентен архив“, който е комбинация от предишните методи, са достъпни с Backup4all.

FBackup ви позволява да стартирате архивирането си веднъж или да го настроите в конкретни дни от седмицата, месеци, на празен ход или всеки път, когато потребителят влезе. Разширените опции ви позволяват да зададете конкретна дата и час или повтарящ се модел.

Функцията за филтриране ви позволява да изключвате или включвате файлове, като въвеждате файлови разширения или избирате от падащ списък. Ако използвате режима „прост” за създаване на резервно копие, можете да приложите прости филтри, които включват документи, изображения, музика и видео файлове.

FBackup Scheduling

След като дефинирате резервното си копие, можете да го разширите с планирани събития. Те могат да се изпълняват преди или след архивиране, въпреки че можете да използвате само ясното действие за архивиране преди. Действията след архивиране могат да бъдат „готовност“, „изход“, „хибернация“ или „изключване“.

Те са прости и не са толкова мощни, колкото предлага опциите Cobian Backup.

Можете да използвате само криптирането Zip2.0, което не може да ви защити от хора с достъп до специализирани инструменти за възстановяване на парола. Единственото предимство, което има пред AES е, че е съвместимо с приложения на трети страни.

FBackup-архивиране в прогрес

Backup4all обаче осигурява AES, в допълнение към това, че може да качите архивирането си на много облачни доставчици. Освен това използва резервно копие на ниво блок, което ускорява прехвърлянията само чрез качване на променените части от файлове и проследява вашите версии на файловете. Можете да получите тези и други функции, като закупите Професионалната версия за $ 49.99.

Backup4all Standard ще ви върне $ 39.99, но пропуска резервно копие и криптиране в облака от списъка с функции.

Тествахме неговите операции за архивиране, като архивирахме папка от 2 GB. Беше бързо, но с 50 процента по-бавно от Cobian Backup.

FBackup 7 предлага страхотно потребителско изживяване, прилични функции и полезни плъгини, които ви помагат да създадете резервно копие. Освен това, това е по-скоро витрина за първокласното предлагане на Backup4all на компанията, тъй като много от мощните опции са скрити зад paywall. Cobian Backup предоставя тези функции безплатно и е по-бързо, поради което FBackup заема второто място.

ретроспекция

Retrospect не предлага безплатна версия, а само пробна версия. Той започна да архивира данни през 1989 г., така че не му липсва опит, но има неща, които могат да бъдат подобрени. Най-очевидният пример е потребителският интерфейс, който изглежда като нещо от края на века и прави компанията да изглежда сякаш е останала в миналото.

Потребителският интерфейс се чувства тромав, защото изисква да извършите няколко стъпки, за да изберете конкретни папки, които искате да архивирате. Това е в изключителен контраст със съвременните приложения, които се чувстват интуитивни и лесни за използване. Иконите в горната част на главния прозорец са малки и трябва да познаете какви са функциите им.

Менюто отляво ви позволява да извършвате архивиране, възстановяване или избор на други опции. Има монитор на активността, който показва вашата резервна операция, когато имате достъп до нея. Това би било по-полезно в основния прозорец.

Retrospect работи в Windows и macOS.

Използване на Retrospect

ретроспекция-добре дошъл екран

Когато създавате резервно копие, можете да изберете цял том или да използвате едно щракване, за да оставите Retrospect автоматично да създаде резервно копие за вас. Можете също да изберете конкретни файлове или папки, но трябва да преминете през няколко прозореца, преди да можете да изберете тези, от които се нуждаете.

ретроспекция-бекъп-магьосник

ретроспекция-бекъп-напреднали режим

Можете да запазите резервното си копие на лента, което е полезно, ако живеете през 70-те години, оптични или подвижни устройства, твърди дискове на локални компютри или мрежи и облачно хранилище. Опциите в облака включват Amazon S3, Backblaze B2, Dropbox или локално съхранение. Той може също така да архивира на много други доставчици на облак.

За повече информация прочетете нашия Backblaze B2 преглед и Dropbox преглед.

Ретроспективно-облак партньори

Retrospect съхранява архивирането в „резервен набор“, който се състои от един или повече твърди дискове. Можете да запишете в множество набори за архивиране, за да увеличите нивото на защита. За да ускори следващите архивирания, той използва постепенно архивиране.

Можете да планирате, когато тези резервни копия се изпълняват с планиращия. Използвайки го, можете да зададете конкретна дата и час, да направите архивирането да се изпълнява в определени дни от седмицата или да настроите повтарящ се интервал.

След като направите това, можете да изберете да компресирате архива си с помощта на zip алгоритъма и да го шифровате. Retrospect използва множество методи за криптиране. SimpleCrypt е бърз, но не толкова сигурен, колкото DES. 128-битовите и 256-битовите AES са по-сигурни от DES, но ще забавят архивирането ви.

Retrospect отне 1 минута, 12 секунди, за да създаде резервно копие на 2GB тестова папка без компресия и криптиране.

Това е средно сравнение с други услуги.

Можете да изберете много видове файлове, включително музика, Office документи, приложения и снимки. Освен тези, можете ръчно да маркирате папки и файлове, които искате да архивирате.

Retrospect не може да зададе събития преди архивиране или след архивиране като такива, но можете да създадете и планирате скриптове за извършване на архивиране, дублиране, архивиране, възстановяване и други операции.

Приложението има интересна настройка, наречена „политика за управление на резервните дискове“. С активираната функция Retrospect иска нов диск, ако целевият диск стане пълен, запазва само последните резервни копия или поддържа архивиране в съответствие с определената политика на Retrospect.

За да се предпазите допълнително от загуба на дисково пространство, можете да използвате проактивно архивиране, което може да коригира графика ви за архивиране въз основа на параметрите, които сте определили.

Поглеждайки назад към Retrospect

Можете да се насладите на функциите на Retrospect, без да плащате нищо в продължение на 45 дни, което е продължителността на изпитанието. След като изтече, ще трябва да закупите един от лицензите. Личният лиценз, който е добра опция за домашните компютри, се нарича Solo и струва 67,05 долара.

Retrospect има много функции, включително архивиране в облака, различни алгоритми за криптиране, проактивни резервни копия и резервни копия. Все пак не е евтино, а потребителското изживяване е най-малкото.

Bvckup 2

Подобно на нашия най-добър избор, Bvckup е приложение за Windows, което е разработено от един автор. За разлика от Cobian Backup, той не е безплатен и не предлага толкова много.

bvckup2-добре дошъл екран

Когато стартирате Bvckup, ще видите екрана за приветствие. Има минималистичен дизайн и скрива опции, така че не претоварва потребителя. Той е ясен и лесен за използване, но безпроблемен. Можете да изберете папка или устройство за източника и местоназначението на архива.

bvckup2-ново резервно копие

Можете да копирате файлове изцяло или да използвате делта копиране, което създава инкрементални архиви. Delta копирането е по-бързо, тъй като файловете се сканират за промени и се копират само модифицираните части. В противен случай можете да копирате файловете изцяло, което минимизира риска от загуба на данни.

Bvckup предоставя планировчик, така че не е нужно да стартирате архивиране ръчно. Можете да планирате датата и часа и да зададете интервала, след който задачите за архивиране да стартират отново. Например, можете да го зададете на всеки шест часа, дни, седмици или месеци.

Можете също така да го настроите да стартира архивиране, когато файлове или папки са променени. Тъй като това може да накара архивите да се изпълняват през цялото време, можете да зададете минималния интервал между архивирането да бъде в часове, минути или секунди.

bvckup2-архивиране списък

Компресирането и криптирането не са налични или планирани. Можете обаче да зададете събития, като използвате командите за предварително архивиране и след резервно копие. Това каза, че можете да ги зададете само ръчно, което означава, че трябва да ги въведете. На уебсайта за поддръжка ще намерите списъка с команди, които можете да използвате.

Bvckup 2 отне само 30 секунди, за да създаде резервно копие с помощта на нашата тестова папка и това го прави най-бързият в този списък.

Пробен Bvckup 2

Няма безплатна версия, но има 14-дневен пробен период. След като приключи, трябва да закупите лиценз. Имате две възможности: лична или професионална.

Личните разходи струват $ 19,95 и осигурява основна поддръжка по имейл, актуализации за поддръжка и цени с намаление от втория лиценз нататък.

Професионални върхове, които с приоритетна техническа поддръжка, поддръжка за работа в сервизен режим и поддръжка за семейството на операционните системи на Windows Server. Той струва $ 39.95. Ако получите лицензи за два или пет пакета, получавате отстъпка.

Приложението е олекотено и солиден избор за тези, които трябва да създават бързо архивиране без много възможности. Няма алгоритми за компресия или защита, така че трябва да отидете с друга програма, ако имате нужда от тях. Въпреки че цената не е стръмна, Bvckup не е най-добрата стойност, когато вземете предвид какво предлага.

Заключителни мисли

Офлайн приложенията имат своите предимства пред облачните услуги, включително по-бързо създаване на резервно копие и еднократни лицензионни такси. Въпреки това, използването на облака предлага повече нива на защита, тъй като облачните доставчици съхраняват данните ви на няколко места за излишък и ви позволяват да получите достъп до него от множество приложения.

Някои офлайн приложения използват облачно хранилище за тази цел и представляват интересна комбинация. В този случай обаче ще трябва да платите за две услуги.

Направихме Cobian Backup 11 най-добрият избор, защото е безплатен, мощен и сигурен. FBackup също е добър избор, ако се нуждаете от безплатно решение, което е по-удобно за потребителите. Retrospect и Bvckup 2 изискват да закупите лиценз. Първият е по-скъп, но предлага повече функции, макар и с лош интерфейс. Последното не е толкова мощно или скъпо, но е по-удобно за потребителя.

Ако имате нужда от алтернатива и използвате Windows XP или Linux, проверете Areca. За надеждно решение, което не предлага безплатна пробна версия или версия и работи на всяка основна операционна система Windows, помислете за CyberLink PowerBackup.

Какво мислите за офлайн услугите за архивиране? Имате ли любим? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me