Как да поправите файлове с данни на Outlook през 2020 г. с малко кликвания

Повредените или повредени по друг начин файлове с данни на Outlook (във формат .pst) могат да поставят бизнеса в сериозно обвързване, като го отрязват от копия на жизненоважни имейли, календарни записи и друга информация. Можете да възстановите някои от липсващите си данни, като преследвате колеги и клиенти, но тогава ще губите време, евентуално ще се притеснявате и вероятно ще бъдете възнаградени само с частично поправяне.


Най-добрият подход, разбира се, е никога всъщност да не се сблъсквате с този проблем, като архивирате имейла си в облака. Повечето препоръки в нашето най-добро ръководство за архивиране онлайн могат да ви помогнат тук. Ако от друга страна се окажете хванати със свалени панталони, цялата надежда не се губи.

Очаквайки, ще ви покажем как да поправите повредени .pst файлове, като използвате специализиран софтуер, предназначен за тази цел. Инструментът, на който кацнахме, е създаден от разработчиците зад нашия ким за най-добър софтуер за възстановяване на данни, Stellar Data Recovery. Компанията продава пълен набор от ИТ инструменти, за да помогне на вашия бизнес да преодолее широк спектър от данни, включително и .st to .pst конвертор.  

Придържайте се към нас, докато ви преведем през основното използване на Stellar Outlook PST Repair, който може да се използва и за възстановяване на случайно изтрити имейли. Не забравяйте също да прегледате нашия преглед на Stellar Data Recovery, който лесно може да възстанови всички типове файлове от повреден дял или сривен твърд диск.       

Кога имате нужда от PST софтуер за ремонт?

Само за да сме сигурни, че тук всички сме на една и съща страница, файлът с лична таблица за съхранение (.pst) е патентован тип файл на Microsoft, използван за съхраняване на копия на съобщения, събития в календара, адресни книги, журнали и други обекти на данни, използвани от Microsoft Outlook, в допълнение към вашите настройки на Outlook.

Той служи за архивиране на акаунти в Outlook за тези, които използват POP3 или IMAP уеб базиран имейл. В повечето случаи работата с .pst файлове осигурява доста голяма гъвкавост: можете дори да ги прехвърляте от един компютър на друг, за да запазите информацията си без хълцане.

Въпреки това, като всеки файл, .pst файловете могат да бъдат повредени. Това може да се случи, когато .pst файловете станат твърде големи или могат да бъдат причинени от неуспешни дискове, злонамерен софтуер и различни други инциденти. Ако не сте запазили резервно копие на вашия .pst файл с помощта на онлайн услуга за архивиране като CloudBerry Backup (прочетете нашия преглед на CloudBerry Backup), тогава ще ви трябва специален софтуер, който да ви помогне.

Има няколко инструмента за ремонт .pst за ремонт, но кацнахме на Stellar Outlook PST Repair поради неговата надеждност и лекота на използване. Някои от функциите, които харесваме освен възстановяването по имейл, включват:

  • Възстановяване на прикачени файлове, контакти и календари
  • Запишете съобщения във формати .eml, .msg, .rtf, .html и .pdf
  • Запишете сканирането за по-късна употреба
  • Възстановяване на изтритите имейли
  • Възстановяване от криптирани .pst файлове

Софтуерът също така поддържа всяка итерация на Outlook чак до Outlook 2000.

Ще се докоснем повече до неговите функции, когато ви покажем как да използвате Stellar за поправяне на повредените .pst файлове. Първо обаче нека разгледаме бързо разходите.

Опции за лиценз за ремонт на SSTlar Outlook PST

Самият инструмент не е евтин, така че ако търсите еднократно решение, това вероятно не е това. Ако обаче управлявате бизнес или IT магазин, цената е много по-усвоима, като се има предвид, че получавате доживотен лиценз.

SOHOTechnicianOutlook Toolkit
Цена (живот)$ 99$ 249$ 299
ИнсталацияЕдинична системаМножество системиМножество системи

Лицензът SOHO ви позволява да инсталирате софтуера на един компютър, докато лицензът на Technician ви позволява да го инсталирате на колкото искате. В допълнение към функциите, които споменахме по-рано, лицензите на Technician добавят възможност за:

  • Експортирайте директно в Outlook 365
  • Запишете файлове в DBOX и MBOX формати
  • Разделете огромни .pst файлове на по-малки
  • Компактни .pst файлове
  • Извадете прикачени файлове

Лицензът Outlook Toolkit добавя няколко други възможности, което го прави далеч най-добрата сделка. Те включват възможност за конвертиране на .pst в .ost файлове, идентифициране и изтриване на дублирани имейли, сливане на .psts в един файл и възстановяване на .pst пароли.

Ако искате първо да изпробвате услугата, можете да изтеглите безплатна версия, която ще ви позволи да сканирате и визуализирате възстановими .pst файлове.

И трите плана идват с безплатна техническа поддръжка, ако изпаднете в затруднение. Както обаче предстои да видим, инструментът е достатъчно лесен за използване, за да може новакът да изглежда като ИТ гуру.

Как да поправим PST файлове на Outlook със Stellar

След като решите лиценз, Stellar ще ви изпрати имейл за връзка за изтегляне и лицензионния ключ. Използването на тези инсталации е доста просто и трябва да отнеме най-много минута или две.

Процесът на възстановяване е доста прост, без да се използват бързи клавиши за функции, което изглежда е в повечето случаи с инструментите на Stellar, с които сме работили. Въпреки това, ходенето през стъпалата ще се надяваме да ви даде по-добра представа какво да очаквате, преди да решите да купите.

Първа стъпка: Пуснете сканиране на повредения PST файл

Стартирайки софтуера веднъж инсталиран, ще ви посрещне прозорец, за да изберете .pst файл, който се нуждае от ремонт.  

Можете да прегледате файла, ако знаете къде се намира, или да си спестите известно време, като оставите софтуера да търси вашия твърд диск за него. Опцията „намери“ работи бързо, в нашия случай отнема само около 30 секунди.

След като свършите, маркирайте файла, който искате да залепите и кликнете върху бутона „поправяне“. Ще стартира сканиране на файла, което отнема само една секунда.

Стъпка втора: Работа с резултатите от сканирането

След като сканирането приключи, Stellar Outlook PST Repair ще покаже резултатите, като ви позволява да сортирате съдържанието на вашия файл, преди да ги запишете като поправен файл.

Навигацията трябва да се чувства позната: това е малко като използване на Outlook. Левият страничен прозорец е за навигация от най-високо ниво. Можете да получите достъп до вашата пощенска кутия, изтрити елементи, нежелана поща, календар, контакти и други от там.

Като щракнете върху която и да е категория, втората колона ще се попълни с обекти, организирани под тази категория. Например кликнете върху „Вх. Поща“ и ще видите всички имейли във вашата кутия преди корупцията. Прозорецът вдясно, разбира се, показва действителното съдържание на имейла, който сте избрали.

След като сте готови да възстановите .pst файла, просто кликнете върху бутона „запазване на поправен файл“ в горната част на клиента. Ще ви бъде дадена възможност да го запишете като .pst, .msg, .eml, .rtf, .html или .pdf файл.

Ако не искате да запазите всичко, можете също да щракнете с десния бутон на мишката върху всеки отделен имейл и да изберете да го запишете в собствения си файл, въпреки че в този случай не можете да го запазите като .pst.

Има и бутон, който да запише сканирането ви, вместо да го преобразува веднага в .dat файл, като ви позволява да зареждате и работите с резултатите по-късно.

Заключителни мисли

Това е наистина всичко, което е да използвате Stellar Outlook PST Repair, за да коригирате повредени файлове на лични таблици за съхранение. Въпреки че няма да спечели конкурси за красота, строгият подход е точно това, което искате в добър ИТ инструмент. Ако сте използвали Outlook, можете да използвате този инструмент, няма проблем.

Като последно напомняне, най-добрият начин да избегнете проблеми с повредени файлове е да архивирате твърдия си диск. Имаме пълна библиотека от отзиви за резервни копия онлайн, за да ви помогнем да сортирате опциите, но ако търсите пряк път, вижте нашите снимки за най-доброто архивиране в мрежата за малкия бизнес. Благодарим за четенето и бъдете сигурни и оставете вашите коментари и въпроси за нас по-долу.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me