Dropbox vs Tresorit през 2020: Близо повикване

Tresorit е една от най-сигурните услуги за съхранение в облак, докато Dropbox е една от най-популярните благодарение на голямото лекота на използване. Ние от Cloudwards.net обичаме да ви улесняваме да избирате между конкурентни услуги, така че ще направим Tresorit срещу Dropbox, за да видите кои са най-отгоре.


Основната цел на облачните услуги за съхранение е да съхраняват вашите файлове в облака. Въпреки че всички услуги ви позволяват да се справите, те се различават по това колко добре го правят и какви други функции предлагат. Освен това някои услуги, като Tresorit, може да се съсредоточат повече върху сигурността, докато други, като Dropbox, се фокусират върху лекотата на използване и функции.

Какво ще бъде подходящо за вас зависи от това, което искате да получите от услугата. Имайки това предвид, ще ги сравним по общи фактори за облачните услуги за съхранение. Ако вече сте решили, прочетете нашия отделен преглед на Dropbox или преглед на Tresorit, за да научите повече за услугата, която искате.

Ако не сте доволни от нито едно, обърнете се към нашето най-добро облачно хранилище за помощ. Можете също да прочетете нашето най-добро сравнение в облачно съхранение, за да видите какви услуги предлагат от пръв поглед.

През пет кръга ще видим как се сравняват услугите, за да ви помогнем да решите между тях. Ще посочим победител след всеки кръг и след като звънецът звъни, ще ви дадем обобщение на резултата и ще обявим общия победител.

1

Сигурност

Силната облачна сигурност е важна, защото интернет има своя дял от опасности. Злобни личности, като хакери, се надяват да откраднат вашите идентификационни данни, да прихванат вашите данни с атаки на човек в средата, да държат вашите данни като заложници с помощта на откуп или да извършат някакъв друг умен залог срещу вас.

Облачните услуги използват много методи, за да ви предпазят от потенциални заплахи. Например, двуфакторното удостоверяване ще спре хакерите, откраднали паролата ви, да имат достъп до вашия акаунт. Това каза, не разчитайте само на него. Просто направете силна парола на първо място.

Протоколът TLS / SSL предпазва от атаки на човек в средата, докато криптирането сканира вашите данни в покой и при преминаване. Частното, криптиране от край до край ви помага да запазите личните си файлове, като ви позволява да ги четете.

Това е най-важна категория за облачните услуги. Нека да видим как правят Tresorit и Dropbox.

Tresorit

Tresorit се фокусира върху сигурността. Основното оръжие в арсенала му е частното криптиране, наричано още криптиране с нулево знание. Tresorit е една от редките услуги, които го предлагат, което печели място в нашия списък с най-добри облачни услуги за съхранение на данни с нулеви знания.

tresorit-срещу-Dropbox-tresorit сигурност

Имайте предвид, че тъй като Tresorit използва криптиране с нулеви знания, за да защити поверителността ви, няма да може да възстанови паролата си, ако я забравите. Използвайте мениджъра на пароли от нашата най-добра статия за мениджъри на пароли, за да сте сигурни, че това не се случва.

Tresorit използва TLS протокол за предотвратяване на атаки, насочени към файлове по време на прехвърляне и AES 256-битово криптиране, за да сканирате файлове в покой. Плюс това, ако някой успее да разбие паролата ви, двуфакторна автентификация ще попречи на достъпа до вашия акаунт.

Tresorit поддържа своите сървъри в защитени центрове за данни на Microsoft Azure в Ирландия и Холандия. Те използват наблюдение, денонощна сигурност и биометрично сканиране. Те също са в съответствие с най-новите ISO стандарти. Прочетете нашия преглед на Microsoft Azure, за да научите повече.

Когато качвате данни в Tresorit, той се репликира на множество сървъри в център за данни, което е подобно на настройка на RAID. Това намалява риска от загуба на данни и увеличава достъпността на вашите файлове.

Ако ransomware поврежда вашите файлове, няма нужда да плащате, за да ги върнете. Можете да използвате версията на файловете, за да ги изтеглите. Най-евтиният план е ограничен до 10 предишни версии, но останалите имат неограничена версия. Tresorit също ви позволява да изтриете данни от устройството си дистанционно, което помага, ако някой го открадне.

По-скъпите планове ви дават разширени функции за защита, като например дефиниране на политики за сигурност, администриране на мониторинга и отнемане на достъп от устройства.

Tresorit проведе открито хакерско предизвикателство, което покани хакерите да се опитат да пробият в него, но никой не успя в период, който продължи година и половина. Ако искате да научите повече за сигурността на Tresorit, прочетете документа за сигурността му.

tresorit-срещу-Dropbox Dropbox--сигурност

Dropbox

Ясно е, че Dropbox не поставя същия акцент върху сигурността. Всъщност услугата има шарена история с нея. Компанията беше в центъра на вниманието по време на нарушение през 2012 г., при което бяха откраднати 68 милиона пароли, а за инцидента не беше съобщено едва години по-късно.

Плюс това, Dropbox беше свързан с проекта PRISM през 2013 г. След това компанията предприе мерки за повишаване на сигурността след това.

Dropbox използва 256-битов AES, за да кодира вашите файлове в покой и TLS протокол с 128-битов AES за защита на вашите файлове по време на трансфер. Това е добра практика, но позволява на Dropbox да декриптира вашите файлове, за да извлече метаданни за индексиране, когато кацнат на сървърите му и да ги шифрова отново след това.

Нещо повече, метаданните ви остават в очевиден текст на отделен сървър. Очевидно е, че Dropbox не предлага частно криптиране. Това не е най-добрата практика за защита на поверителността ви, затова помислете да използвате Boxcryptor, частна добавка за криптиране. Можете да научите повече за това в нашия преглед на Boxcryptor.

Dropbox използва двуфакторна автентификация, така че можете да бъдете сигурни, че никой няма да получи достъп до вашия акаунт, без да имате вашия смартфон.

Можете да използвате версията, за да възстановите по-стари версии на файлове, които са на възраст до 120 дни, за да се борите с ефекта на рансъмуер. Ако това не е достатъчно за вас, прочетете нашата най-добра облачна памет за статия за версия за алтернативи.

Страницата за сигурност на вашия акаунт ви позволява да наблюдавате свързани устройства, активни уеб сесии и приложения на трети страни с достъп до вашия акаунт. Ако нещо изглежда подозрително, можете да деактивирате достъпа до акаунта си.

Dropbox има страница на HackerOne, която възнаграждава хакерите, ако те могат да пробият сигурността на Dropbox. Досега Dropbox е платил почти 300 000 долара в отговор.

Информацията за сигурността на центъра за данни на Dropbox е оскъдна, но от компанията казват, че са „втвърдени, за да подобрят сигурността и да защитят срещу атаки“.

Кръгла първа мисъл

Dropbox няма слаба сигурност, но не осигурява високото ниво на това, което прави Tresorit. Това е благодарение на частното криптиране на Tresorit, неограничената версия и предизвикателството на хакера, които не са имали никакви претенции.

Кръг: Точка за сигурност на Tresorit

Tresorit лого
Dropbox лого

2

Разходи за съхранение

Колкото повече получавате за цената, толкова по-добри ще бъдат разходите за съхранение. Също така е добре, ако дадена услуга има многобройни планове, защото това увеличава шансовете ви да намерите добро състояние. Безплатен план или пробен период също е плюс, защото можете да го използвате, за да тествате услуга преди да се ангажирате. Ако бюджетът ви е най-притеснителен, прочетете нашите най-добри оферти в облачно съхранение за списък на удобни за портфейла услуги.

tresorit-срещу-Dropbox-tresorit ценообразуване

Tresorit

Сигурността на Tresorit е силна, но не е евтина. Той не предлага безплатен план, но платените планове имат безплатен пробен период. Най-евтиният е Premium, който е 10,42 долара на месец за само 200 GB място за съхранение. Той има общи функции за съхранение в облак, заедно с достъп до пет устройства, синхронизация, 90-дневна история на версиите и възможност за възстановяване на 10 предишни версии на файлове.

Соло е другият личен план. Той осигурява 2TB място за 24 долара на месец. Това е повече от два пъти цената, която някои услуги таксуват за своите 2TB планове. Планът добавя контрол на разрешенията, споделяне на файлове със защитени с парола връзки, интеграция на Microsoft Outlook и други.

Tresorit също има бизнес планове. Малък бизнес е 20 долара на потребител на месец и ви дава 1 ТБ хранилище за всеки потребител. Бизнесът се отстъпва с 50 процента към момента на писането, което прави 12 долара на потребител на месец. Той добавя HIPAA съответствие, отдалечено избърсване, персонализирана марка, усъвършенствани файлови контроли и поддръжка.

Enterprise е $ 24 на потребител на месец и поддържа повече от 100 потребители. Той също така добавя функции, като персонализирани потоци от имейл, персонализирано внедряване, администраторски API, обучение на персонала и други.

tresorit-срещу-Dropbox Dropbox-ценообразуване

Dropbox

Най-евтиният план на Dropbox е Plus, който е $ 9,99 на месец или $ 99 на година. Той осигурява 1TB място за съхранение. Тя включва интеграция на Microsoft Office 365, 30-дневна история на версиите, приоритетна поддръжка по имейл и стандартните функции за съхранение в облак.

Следващият план е Професионален, който добавя споделени контроли за връзки, усъвършенствани инструменти за сътрудничество, разширена история на версиите, като интелигентна синхронизация и Showcase, и достъп до поддръжка за чат. Това е 16,58 долара на месец или 198,96 долара годишно.

Има два екипни плана: Стандартен и Разширен. Стандартът предоставя 3TB споделено пространство за $ 12.50 на потребител на месец или $ 150 на потребител на година. Той има функции като инструмент за прехвърляне на акаунт, папка на екип, неограничен достъп до API до партньорите на платформата за сигурност, спазване на HIPAA, администраторски контрол и централизирано таксуване.

Advanced не поставя ограничение на вашето хранилище, но увеличава цената до $ 25 на потребител на месец или 240 USD на потребител на година. Той подслажда сделката с одобрения на устройства, история на зрителите и разширени функции на екипа, като единично влизане, многостепенни роли на администратор, одит на журнала и поддръжка по телефона в работно време.

Безплатният план предлага оскъдни 2 GB хранилище, което не го прави подходящ за най-доброто ни безплатно парче за съхранение в облак. И все пак, достатъчно е да се види дали Dropbox работи за вас.

Кръгли две мисли

Нито една от службите няма особено конкурентни планове. Dropbox обаче е по-евтин, докато Tresorit ви дава повече удар за долара, карайки ни да мислим, че вратовръзката е наред. Ако се интересувате повече от екипните планове на Dropbox, прочетете нашия преглед на Dropbox Business, за да научите подробностите за тях.

Кръг: Разходи за съхранение Няма ясен победител, точки и за двете

Tresorit лого
Dropbox лого

3

Потребителски опит

Чудесно е, ако дадена услуга има много силни функции, но това няма да е от полза, ако не са обгърнати от приятно потребителско изживяване. Потребителите са склонни да се освобождават от услуги, които не са.

Tresorit

Tresorit е сред топ услугите от нашите отзиви за съхранение в облак, но потребителското му изживяване е по-сложно от средната услуга, тъй като за синхронизиране на файлове трябва да създадете отделни tresors – „treult“ на немски език..

Настолният клиент работи на Windows, macOS и Linux. Поддръжката за Linux е рядкост сред облачните услуги за съхранение. Ако Tresorit не работи за вас, прочетете нашата обща информация за най-доброто облачно хранилище за Linux за други опции.

tresorit-срещу-Dropbox-tresorit-настолен

Освен сложната синхронизация, настолният клиент е ясен и лесен за използване. Вкусът е субективен, но смятаме, че настолният клиент на Tresorit е един от най-атрактивните на пазара.

tresorit-срещу-Dropbox-tresorit-уеб

Ако сте далеч от устройството си, можете да използвате уеб приложението Tresorit за достъп до вашето облачно хранилище. Минималният му дизайн улеснява намирането на папки и навигационни връзки. Това каза, сложната синхронизация усложнява въпроса, защото не можете просто да плъзнете и пуснете съдържание в главната папка на уеб клиента. Логично е, защото не е праховик, но подходът е необичаен.

Tresorit има и приложения за смартфони за Android и iOS. Можете да ги използвате за качване на снимки и видеоклипове от телефона си. Плюс това можете да получите достъп до хранилището си в облак, да създавате връзки към съдържанието си и да работите офлайн. Ако искате да сте сигурни, че само вие имате достъп до приложението, можете да зададете заключване на парола.

tresorit-срещу-Dropbox Dropbox--настолен

Dropbox

Dropbox е начело на потребителското изживяване от началото му през 2007 г. и това важи и днес. Всъщност тук е измислен общият модел на синхронизация.

Общият модел на синхронизация се състои от икона на системна област и папка за синхронизиране. Всичко, което поставите в папката за синхронизиране, ще се синхронизира в облака. Това е толкова просто. За да направите това обаче, трябва да инсталирате настолния клиент, който работи в Windows, macOS и Linux.

Клиентът за настолни клиенти на Dropbox се върти около иконата на системната лента. Поради това е тънък и не е нужно да преминавате през много стъпки, за да намерите това, което искате. Най-честите операции са в горния десен ъгъл, докато основният екран показва вашите известия или последните файлове. Можете също да търсите през тях, което е удобно.

tresorit-срещу-Dropbox Dropbox--уеб-клиент

Можете да получите достъп до същите функции от уеб клиента. Това е ясно и интуитивно и всичко, което трябва да направите, е да плъзнете и пуснете файл навсякъде, за да започнете качване. Превключването между страници и функции също е бързо.

tresorit-срещу-Dropbox Dropbox--мобилна

Мобилните приложения също са лесни за използване. Те ви позволяват да сканирате документи, да правите достъпни файлове офлайн, достъп до Dropbox Paper и автоматично да архивирате вашите снимки и видеоклипове. Плюс това можете да споделяте вашите файлове. Ако не сте запознати с Dropbox Paper, можете да научите повече за това в нашия преглед на Dropbox Paper.

Кръгли три мисли

Tresorit има солидно потребителско изживяване, но е по-сложен от Dropbox благодарение на необходимостта от създаване на tresors. Dropbox също е по-интуитивен и по-лесен за използване.

Кръг: Точка за потребителски опит за Dropbox

Tresorit лого
Dropbox лого

4

Споделяне

Споделянето е голяма част от опита за съхранение в облак, така че трябва да е лесно, бързо и способно да отиде директно към големите социални мрежи, индивиди и групи. За да завършите изживяването, трябва да можете да защитите вашите споделяния с помощта на контроли върху съдържанието, като например защита на паролата, срокове на годност и разрешения.

Tresorit

Tresorit има силен контрол върху съдържанието и възможности за споделяне, което му помага да направи нашия списък с най-добрите услуги за съхранение в облак за споделяне. Същите функции са налице, независимо дали използвате приложението за уеб или десктоп.

tresorit-срещу-Dropbox-tresorit-акция

Ако искате да споделите папка, трябва да генерирате връзка или да поканите потребители чрез имейл. Ако отидете по имейл маршрута, получателите ще трябва да се регистрират за акаунт в Tresorit. Файловете нямат това изискване, но те могат да бъдат споделени само с връзка.

Можете да защитите връзките, като използвате дата на изтичане, парола или ограничение за достъп. Папките могат да имат три нива на разрешения. Те ви позволяват да четете, четете и променяте или редактирате.

За да ви помогне да следите създадените от вас връзки, Tresorit предоставя изглед на „връзки“. Друг изглед „контакти“ ви позволява да знаете с кои хора сте споделили папката.

В Тресорит обаче липсват няколко неща. Не можете да създавате връзки за качване или да споделяте в социалните мрежи.

Dropbox

Dropbox ви позволява да споделяте съхранено на него съдържание, използвайки вашия настолен клиент, приложение за смартфон или клиент на браузъра.

tresorit-срещу-Dropbox Dropbox--акция

Можете да споделяте връзки с помощта на уеб клиента, като ги копирате и поставите или изпращате по имейл, но не можете да споделяте директно в социалните мрежи. Dropbox ви позволява да защитите връзките, като използвате парола или дата на изтичане, деактивирайте изтеглянията или изберете конкретни лица, които имат достъп до нея. Ако искате да спрете споделянето, трябва да изтриете връзката

Абонатите на най-евтиния план Плюс това не получават тези функции. Ако искате да ги използвате, трябва да се абонирате за професионалния план, който е два пъти по-голям от цената.

Можете да споделяте папки и да зададете тяхното разрешение за „редактиране“ или „преглед“. Има страница, която показва какво сте споделили и с други хора. Ако искате да поканите други да споделят с вас, можете да използвате функцията „заявка за файл“.

Кръг четири мисли

И двете услуги имат способности за споделяне. Tresorit има по-добра сигурност за споделяния и Dropbox ви позволява да създавате заявки за файлове. Разликата в сигурността не е голяма, но Dropbox резервира споделянето на функции за по-скъпите си планове, докато Tresorit ги има на най-евтиния си, така че Tresorit печели този кръг.

Кръг: Точка за споделяне на Tresorit

Tresorit лого
Dropbox лого

5

Характеристика

Тази категория се занимава с функции, които надхвърлят предлаганите от повечето услуги за съхранение в облак. Някои примери са приложения за производителност, възпроизвеждане на медии, разширени версии, анализиране на снимки и интеграция с приложения на трети страни.

Tresorit

Tresorit не се интегрира с приложения на трети страни, като Microsoft Office Online или Trello, защото нулевите знания го предотвратяват. Нулевите знания също предотвратяват възпроизвеждане на музика или видео. Ако имате нужда от услуги, които имат такива функции, прочетете нашата най-добра облачна памет за статия за сътрудничество.

Tresorit Selective Sync

Tresorit има функция за мрежово устройство, наречена Tresorit Drive. Tresorit Drive ви позволява да съхранявате файлове само в облака и да продължавате да получавате достъп до тях от вашия работен плот. Това е добър начин да спестите място на твърдия си диск.

Услугата предоставя и добавка за Microsoft Outlook, която ви дава начин да споделяте файлове, които са по-защитени от обикновените прикачени файлове по имейл. Потребителите на Linux ще се радват да чуят, че Tresorit предлага прост интерфейс на командния ред, който работи на Linux работни станции или сървъри. Той ви позволява да автоматизирате задачи като синхронизиране и отчитане също.

Tresorit също има силни версионни възможности, за да спечели място в нашия най-добър облачен хранилище за списък с версии.

Dropbox

Dropbox се интегрира с Office Online, което ви позволява да създавате Word, PowerPoint или Excel файлове във вашите Dropbox папки. Можете да редактирате документи и след като ги качите.

tresorit-срещу-контейнера-контейнера хартия

Dropbox има и собствено приложение за бележки за бележки, наречено Paper. Тя ви позволява да правите бележки, да вграждате медийни файлове и да сътрудничите с други. Не може да направи много друго, обаче. За по-добра алтернатива прочетете нашата най-добра статия за приложения за бележки.

Dropbox има друго приложение, наречено Showcase, което ви позволява да споделяте файлове на атрактивна страница.

Можете да направите пълнотекстово търсене, за да сканирате съдържанието на вашите файлове. Това включва документи, сканирани с мобилното приложение. Когато сканирате документ, можете да го ощипвате и да го качите като .pdf или .jpeg файл в облака.

Версирането ви позволява да възстановите изтрити файлове или по-стари версии от последните 30 дни. Можете също да възпроизвеждате вашите медийни файлове и да преглеждате снимки. Това каза, че не направи най-доброто в облачното ни хранилище за музика.

Една от най-полезните функции е интелигентното синхронизиране, което ви дава достъп до файловете и папките в акаунта ви на Dropbox от вашия компютър, без първо да ги синхронизирате. Това спестява място на твърдия диск. Той работи като функция за задвижване на Tresorit.

Кръг пет мисли

Въпреки че Tresorit има основателна причина за липсата им, Dropbox има повече приложения и интеграции, така че печели този кръг.

Кръг: Характеристики Точка за Dropbox

Tresorit лого
Dropbox лого

6

Заключителни мисли

Dropbox и Tresorit са сред най-добрите ни услуги за съхранение в облак. Имаме два кръга в полза на всеки, с едно равенство. Оценихме обаче Tresorit по-високо в общата ни класация, така че ще дадем да отговаря на швейцарския претендент.

Победител: Tresorit 

Tresorit изисква да плащате големи пари за най-добрата сигурност и някои потребители може да смятат, че това е твърде много. От друга страна, Dropbox ще осигури добра производителност, интеграция на трети страни и приятни функции за споделяне. Плановете му също ви дават повече хранилище.

Какво мислите за това сравнение? Коя услуга предпочитате? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map