Backblaze срещу Carbonite: Кой има по-доброто обслужване през 2020 г.?

Важно е да архивирате данните си, но е трудно да изберете услугата, която е най-подходяща за вас. Ето защо ние съставихме списък с най-добрите онлайн резервни решения, за да ви помогнем да изберете. Ако се опитвате да решите между Backblaze и Carbonite, ние ще ви улесним в това сравнение Backblaze vs Carbonite.


Карбонитът е в нашия списък с най-добрите онлайн резервни решения. Той предлага неограничено място за съхранение на прилична цена и в зависимост от избрания от вас план ви позволява да архивирате няколко компютъра или сървъра.

Backblaze е популярен поради своите евтини цени и неограничено съхранение. На второ място е в нашия списък с най-добрите онлайн резервни услуги, докато Carbonite е по-надолу. Ще видим дали тази поръчка се повтаря.

Ако искате да знаете повече за конкурентите, прочетете нашия преглед Backblaze и преглед на Carbonite. Ако сте объркани относно разликата между облачно съхранение и архивиране, прочетете нашето обяснение.

Препоръчително е да използвате резервно копие в облак, защото не можете да сте сигурни колко дълго ще продължи вашия твърд диск и можете да загубите данните си поради неизправност или сривове.

Можете да използвате софтуер за възстановяване на данни, за да опитате да възстановите вашите файлове, но това не е надежден метод. Solid-state устройствата също не са надеждни, защото изпитват повече грешки в данните, въпреки че степента на отказ е по-малка от 1%.

През четири кръга ще видим как Backblaze и Carbonite се сравняват, за да ви помогнат да изберете един. В края на всеки кръг ще посочим победител. След това, в заключението, ще направим обобщение и ще обявим общия победител. Да започваме.

1

стойност

Най-добре е услугата да има много планове, защото това ви дава по-голям шанс да намерите такъв, който да отговаря на вашите нужди. Плановете се увеличават, когато доставчиците предлагат повече за по-малко. Ако търсите безплатни планове, прочетете най-доброто ни безплатно резервно копие в облака.

За тези, които се нуждаят от неограничено архивиране и биха искали да видят повече опции от Backblaze и Carbonite, вижте нашия най-добър неограничен онлайн списък за архивиране.

Backblaze има проста схема на ценообразуване само с един план. За 5 долара на месец получавате неограничено резервно пространство за един компютър. Тъй като е месечен план, можете да се откажете по всяко време, което е удобна опция, която повечето услуги не предлагат.

Ако платите за една година предварително, цената пада до 50 долара. Ако платите за двама, цената ще бъде 95 долара. Можете да тествате услугата с 15-дневна безплатна пробна версия.

Карбонитът предлага три неограничени плана: Basic, Plus и Prime. Основните разходи струват $ 71,99 годишно и осигуряват неограничено архивиране на голи кости. Плюс това е най-популярният план и той добавя архивиране на външно устройство и автоматично архивиране на видео за $ 111,99 на година. За 149.99 долара годишно Prime ви предоставя услуга за възстановяване на куриера на всичко отгоре на останалите.

Преди да се абонирате, трябва да използвате 15-дневния пробен период, за да тествате услугата. Ако решите, че е подходящо, можете да получите 5 процента отстъпка за плащане за две години или 10 процента за трима. Ако не се нуждаете от неограничено архивиране и искате вместо това да архивирате неограничени компютри, IDrive в момента предлага отстъпка. Можете да научите повече за това, в нашия преглед на IDrive.

Тя ви позволява да архивирате и няколко компютъра. Carbonite Safe Backup Pro започва от $ 287,99 на година и ви позволява да архивирате до 25 компютъра и осигурява 250GB резервно пространство.

Въпреки че Carbonite ви позволява да архивирате повече компютри, Backblaze е по-евтин и разликата става по-голяма, ако платите предварително. Backblaze печели този кръг.

Кръг: Точка за стойност за Backblaze

Backblaze лого
Карбонит лого

2

Сигурност

Силната сигурност ще запази резервното ви копиране. Силата му зависи от криптирането, използвано при транзит и в покой, който протокол защитава вашите файлове по време на прехвърляне и други фактори.

Най-добре е услугата да е с нулеви познания, което означава, че само вие можете да четете вашите файлове. Двуфакторното удостоверяване също е важно, защото помага да се предотврати достъпът до акаунта ви, ако някой открадне паролата ви.

Backblaze срещу карбонит

Backblaze има много функции за защита, включително частно криптиране. Ако я деактивирате, Backblaze ще запази ключа ви за криптиране. В противен случай остава при вас.

Независимо от това, възстановяването на криптирани файлове изисква да изпратите паролата си на Backblaze за декриптиране. Причината за това е Backblaze възстановява файловете в мрежата, вместо да използва настолния клиент. Това каза, че компанията твърди, че след това изтрива вашата парола. За услуга, изградена около частно криптиране от самото начало, прочетете нашия преглед на SpiderOak.

Освен частно криптиране, Backblaze криптира вашите файлове в покой с помощта на AES 128-битов. Това не е толкова силно като 256-битовия AES, но върши работа. Протоколът TLS защитава файловете при преминаване.

Няма да имате проблеми, ако някой открадне паролата ви, защото Backblaze осигурява двуфакторна автентификация, която изисква код за защита всеки път, когато влезете, което затруднява достъпа на всеки, но вие до вас.

Backblaze центрове за данни съхраняват копия на вашите файлове на множество сървъри за излишък с помощта на настройка на RAID. Центровете могат да издържат на природни бедствия и физически натрапници.

Backblaze срещу карбонит

Карбонитът криптира потребителски файлове с 128-битово криптиране Blowfish, преди да ги прехвърли в облака с помощта на TLS протокола.

След това услугата защитава данни на своите сървъри с 128-битов AES и съхранява вашия ключ в защитен център за данни, така че служителите му да не могат да четат вашите данни. Можете също да активирате частно криптиране, ако сте потребител на Windows и сами управлявате ключа. В този случай услугата ще премине към 256-битов AES, но няма да може да нулира паролата си, ако я загубите.

Можете да разчитате на двуфакторно удостоверяване, за да ви помогне да защитите и вашия акаунт. Вероятно няма да ви се налага, защото Carbonite има силни изисквания за парола.

Карбонитът съхранява вашите файлове в защитени центрове за данни. Те могат да издържат на виртуални атаки, както и на бедствия, като земетресения и пожари. Мерките за сигурност включват излишно разнообразие на разпределителни устройства, резервно копиране на батерии, генератори на място, климатични системи за управление, денонощни охранителни патрули, биометрични скенери, електронни ключови карти и телевизионно наблюдение със затворен кръг..

Карбонитът се грижи по-добре за поверителността ви, защото не изисква да въвеждате своята парола, както прави Backblaze. Плюс това, той използва 256-битов AES вместо 128-битната версия, която използва Backblaze. Това го прави победител в тази категория.

Кръг: Точка за сигурност за карбонит

Backblaze лого
Карбонит лого

3

скорост

Първоначалното архивиране може да отнеме много време. Колко време отнема зависи от вашия доставчик на интернет услуги и колко сте близо до сървъра. Вашата връзка ще бъде по-добра, колкото по-близо сте.

Услугите получават повече точки, ако ви позволят да настроите настройките за прехвърляне, скоростите на газта и да използвате алгоритъм за прехвърляне на ниво блок, за да помогнете след първоначалното архивиране.

Тестовете ни показаха, че Backblaze качва 1,85 GB на час, което е около 50 процента от теоретичния капацитет. За да бъдем честни, проведохме нашите тестове от Чианг Май, Тайланд, със скорост на качване от 8 мегабита в секунда.

Backblaze не ограничава скоростта на качване или изтегляне, така че основният фактор, който влияе върху скоростта ви, трябва да бъде разстоянието от центъра за данни в Калифорния. Ако това не работи в ваша полза, можете да увеличите броя на резервните нишки, които стартирате, за да направите качването по-бързо.

Карбонитът не се представи добре както в нашите тестове, проведени извън Бостън със скорост на качване от 10 Mbps. Отне повече от три часа, за да качите папка от 1 GB. Въпреки че първоначалното качване може да бъде бавно, последващите качвания ще бъдат по-бързи благодарение на копирането на ниво блок. Скоростите за изтегляне също бяха бързи.

Ако имате нужда от услуга, която качва вашите файлове, като няма утре, дори при първоначално качване, вижте таблицата за тест за скорост в нашия преглед на Acronis True Image.

Имайки предвид разликата в скоростта на качване, тук е лесно да се види коя услуга е по-добрата опция. Backblaze печели този кръг.

Кръгла: Точка за скорост за заден пламък

Backblaze лого
Карбонит лого

4

Лесно използване

Настройването на архивирането ви, както и последващите такива и възстановяването на вашите данни трябва да е просто. По този начин можете да се съсредоточите върху работата си, вместо да се притеснявате за данните си. За да се гарантира, че настолния клиент трябва да работи на повечето операционни системи и неговият интерфейс, заедно с тези на уеб и мобилните приложения, трябва да бъде приятен и интуитивен за използване.

Архивирането с настолния клиент на Backblaze е лесно. Всъщност това е най-лесната от всички услуги, които сме тествали. Това е така, защото не е необходимо да управлявате колко или какво архивирате. Вместо това създава резервно копие на всичко, с изключение на системните и временните файлове.

Имайте предвид, че удобството прави архивирането по-бавно, така че трябва да изключите това, което не искате да архивирате в менюто „настройки“. Работи в Windows и macOS.

Уеб интерфейсът също работи добре. Интуитивно е и навигацията е лесна за използване. Разделът „преглед“ ще покаже състоянието на вашия акаунт, докато раздела „преглед / възстановяване“ ще ви позволи да получите достъп до файлове.

Мобилното приложение ви позволява да преглеждате вашите файлове и да ги изтегляте на вашето устройство. Предлага се за Android и iOS.

Настолното приложение на Carbonite е просто и не ви затрупва с опции. По-голямата част от процеса е автоматизирана, така че трябва да извършите само една стъпка, за да започнете архивиране. Предлага се за Windows и macOS.

Backblaze срещу карбонит

Цветът на услугата кодира вашите файлове, така че можете лесно да проверите тяхното състояние. Той изключва някои файлове и разширения и не архивира файлове по-големи от 4 GB по подразбиране, така че ще трябва да ги изберете ръчно, за да ги включите.

Ако щракнете върху връзката „преглед на резервното ми копиране“, ще бъдете отведени към уеб интерфейса. Макар и черно, той е функционален и ви позволява да проверявате състоянието на архивирането си, да имате достъп до файлове и да управлявате профила си.

Backblaze срещу карбонит

Можете да направите същото с мобилното приложение на Carbonite за Android и iOS. Интерфейсът му е ясен и минимален, така че няма да ви обърка.

Backblaze и Carbonite предлагат качествено потребителско изживяване, така че трябваше да разделим космите в тази категория. Настолният клиент на Carbonite е по-привлекателен и не се чувства ограничен като Backblaze, така че ние го даваме на този кръг.

Кръг: Точка за лесна употреба за карбонит

Backblaze лого
Карбонит лого

5

Присъдата

Това е равен брой победи, но Carbonite едва печели с лекота на използване, така че ние обявяваме Backblaze като цяло победител. Той е лесен за използване, има добри скорости и силна сигурност. Неговото короноване е отличната стойност на неговия единен неограничен план, за който можете да се абонирате само за 5 долара на месец.

Карбонитът обаче не изостава много. Основният му неограничен план струва само един долар повече. Има силна сигурност, която се оказва по-добра от Backblaze, защото използва 256-битов AES. С много по-бавни времена за качване обаче не може да съвпадне със скоростите на Backblaze.

Победител: Backblaze

Какво мислите за този близък мач? Backblaze по-подходящ ли е за вас или предпочитате карбонит? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map