Rackspace Cloud Files Review – Actualitzat el 2020

Rackspace Cloud Files Review

Tot i que Rackspace Cloud Files és un proveïdor excel·lent, els seus serveis tenen un preu excel·lent: és de molt el proveïdor IaaS més car que hi ha. Llegiu el desglossament complet de la seva estructura de preus en la nostra revisió Rackspace i probablement uniu-vos a nosaltres per concloure que potser voldreu comprar una mica més.


Opinions sobre emmagatzematge al núvol

Per a aquells que comprin infraestructures de núvols per allotjar dades, un dels majors noms de la indústria és Rackspace. El servei d’allotjament d’arxius de l’empresa, Cloud Files, us pot ajudar a estalviar espai del disc dur i fer còpia de seguretat dels vostres dispositius, entre altres coses.

En aquesta revisió Rackspace Cloud Files, veurem com el servei s’atura contra la competència. En resum, hi ha grans preocupacions amb la línia de fons. A quatre vegades el cost d’Amazon S3, cinc vegades el cost de Microsoft Azure i vint vegades el cost de Wasabi, no podem justificar la classificació de fitxers de núvol entre els millors proveïdors de núvols IaaS..

Seguiu llegint per obtenir-ne els detalls. Si decidiu provar als fitxers de núvol, també podeu necessitar un client per penjar fitxers. Esbossem les opcions principals per a càrregues de fitxers simples a la nostra visió general dels clients de transferència de fitxers. També som grans fans de CloudBerry Backup, per a aquells que volen implementar un pla de protecció de dades per al seu disc dur de l’ordinador amb Rackspace Cloud Files.

Alternatives per a fitxers núvols de Rackspace

Fortaleses & Debilitats

Preu

No hi ha cap quota mensual de subscripció per utilitzar fitxers Rackspace Cloud. Et cobraran pel que utilitzis, que proporciona un avantatge d’escalabilitat per a solucions d’emmagatzematge en núvol com Egnyte Connect i eines de còpia de seguretat com Acronis True Image. No hi ha límits sobre la quantitat de dades que podeu emmagatzemar ni els requisits mínims d’emmagatzematge.

Els costos es divideixen en taxes d’emmagatzematge i ús. Tot i que aquesta és una pràctica estàndard per a solucions IaaS, Rackspace es distingeix del costós que són aquestes tarifes. A diferència dels seus competidors més propers, la companyia no ha reduït els preus en els darrers anys a mesura que evoluciona la indústria.

Com a resultat, aquests preus són probablement la raó més convincent per portar el vostre negoci a qualsevol altre lloc.

Tarifes d’emmagatzematge a l’interior

Les taxes d’emmagatzematge en núm de Rackspace per a emmagatzematge estàndard estan igualades. Tot i que no hi ha requisits mínims, més emmagatzemi, menys paga per gigaquet.

Multiplica les tarifes per 1.000 per obtenir una aproximació aproximada del que pagaràs per terabyte. Això genera fins a 100 dòlars mensuals per al primer 1TB emmagatzemat, que és aproximadament quatre vegades la taxa per Amazon S3, que podeu llegir a la nostra revisió d’Amazon S3..

És difícil saber per què Rackspace costa molt més que el seu major competidor, que també té una xarxa de servidors més impressionant. No hem pogut obtenir una resposta directa de Rackspace sobre l’elevat cost ni els plans de correcta comercialització.

Tarifes d’ús a l’interior

No hi ha tarifes d’amplada de banda entrants per als fitxers Rackspace Cloud, de manera que no incorreu en les tarifes per penjar fitxers. Se us cobrarà per l’ample de banda sortint, inclosa la descompressió (descàrrega de fitxers), a un preu de 12 cèntims per gigaquet..

Aquesta etiqueta de preu està alineada amb Google Cloud, però és més costosa que altres proveïdors. Molts serveis, com Wasabi, ofereixen ara recuperació de dades gratuïta (llegiu la nostra revisió de Wasabi).

El cost de Rackspace no s’acumularan el 2018, quan els serveis més capaços ofereixen emmagatzematge per menys.

Rackspace Cloud Files ofereix una funció de notificació de facturació mínima. Això no us impedirà cobrar una factura important, però us informarà quan estigueu. Tots els nous clients reben una prova gratuïta de 14 dies, que hauria de ser suficient per esbrinar si paga la pena pagar els fitxers de núvol.

Xarxa de servidors

Rackspace té cinc ubicacions de centres de dades a tot el món. Tres es troben als Estats Units, situats al nord de Virgínia, Dallas i Chicago. N’hi ha dos a la regió d’Àsia Pacífic, ubicada a Hong Kong i Sydney, i la instal·lació final és a Londres.

Quan creeu cubs d’emmagatzematge, pots triar a quina regió s’hi allotgen els fitxers, però hauràs de crear un compte del Regne Unit per utilitzar la ubicació de Londres..

Amazon i Google disposen de tres vegades més gran quantitat que Rackspace. Microsoft Azure lidera el paquet amb 52 instal·lacions a tot el món, 10 vegades més que Rackspace.

Rackspace té una garantia de funcionament del 100 per cent, excloent el temps d’inici del manteniment programat. Segons els termes de la garantia, rebrà un crèdit del 5 per cent contra la factura mensual cada 30 minuts en què el servidor estigui fora de línia.

Facilitat d’ús

Podeu utilitzar el tauler de control de fitxers de núvol per gestionar el compte. Igual que amb qualsevol IaaS, el procés pot ser confús fins a obtenir els seus coixinets. Rackspace ofereix molts més serveis, a més d’allotjar fitxers i la majoria de les funcions del quadre de control no s’aplicen a aquells que només busquen fitxers amb clients com CyberDuck o Duplicati (llegiu la nostra revisió de Duplicati).

Abans de començar a enviar fitxers al núvol Rackspace, heu de crear un contenidor. Els altres contenidors, de vegades anomenats “cubs” per altres proveïdors de IaaS, són una mica com els calaixos en un aparador perquè organitzen fitxers.

Per crear un contenidor, obriu el menú “emmagatzematge” del tauler de control i seleccioneu “fitxers”.

A la pàgina següent, feu clic al botó Crear contenidor.

A continuació, afegiu un nom de contenidor, trieu una regió del servidor i seleccioneu un dels tres tipus de contenidor:

  • Privat: emmagatzema fitxers al núvol i accedeix-hi mitjançant el tauler de control o l’API
  • Públic (CDN): emmagatzema automàticament fitxers en servidors propers a les ubicacions del vostre client
  • Lloc web estàtic: pugeu un fitxer .html

Si teniu la intenció d’enregistrar Rackspace per a còpies de seguretat en línia mitjançant un client de tercers, trieu “privat”. El mateix passa amb la configuració d’emmagatzematge en núvol mitjançant un servei de sincronització i compartició, com ara Storage Made Easy (consulteu la nostra revisió Storage Made Easy).

Un cop creat el contenidor, podeu connectar aplicacions de tercers a ell recuperant la vostra clau API de Rackspace. Per fer-ho, feu clic al vostre nom d’usuari a l’extrem superior dret del tauler de control i seleccioneu “compte i configuració”.

Desplaceu-vos cap avall fins a l’encapçalament de seguretat i feu clic al botó que diu: “mostrar la clau d’API”.

Si necessiteu ajuda per utilitzar aquesta clau d’API per connectar un client de tercers per poder començar a penjar fitxers, consulteu la nostra guia bàsica sobre Rackspace. Es tracta principalment de saber què fer clic i què ignorar.

Seguretat

Els centres de dades a l’espai retrobós estan dissenyats per evitar atacs i ciberatacs. En termes de seguretat física, l’entrada es vetlla mitjançant l’autenticació biomètrica i la vigilància de les instal·lacions és vigilada les 24 hores del dia.

Per negar les intercepcions de dades com atacs de mà al mig, tot el trànsit cap a i des del Rackspace Cloud es protegeix mitjançant SSL per crear un túnel xifrat. L’autenticació també requereix un nom d’usuari i una clau d’accés a l’API. La clau només es pot obtenir al tauler de control Rackspace Cloud, que requereix que les vostres credencials accedeixin.

Com que es poden esquerdar contrasenyes febles i fins i tot robar contrasenyes fortes, Rackspace us permet l’autenticació de dos factors per evitar que altres obtinguin la vostra clau d’accés a l’API..

Si el 2FA està activat, els inicis de sessió de màquines no conegudes necessitaran un codi de seguretat addicional. Aquest codi es pot obtenir mitjançant una aplicació d’autenticació d’autoritzadors per a telèfons intel·ligents com Google Authenticator, Authy o Duo, o es pot rebre a través d’un missatge de text.

A diferència d’Amazon S3 i Azure, Rackspace no té cap opció de xifrar els fitxers emmagatzemats al costat del servidor. Això és una errada, tot i que molts clients que solen gestionar les càrregues de fitxers poden afegir-hi el xifratge de punta a punta. CloudBerry Backup, per exemple, pot xifrar els fitxers mitjançant el protocol AES.

Assistència

Rackspace ofereix tres canals de suport directe: telèfon, correu electrònic i xat en directe. Els tres estan disponibles les 24 hores del dia, de manera que mai haureu de tenir problemes per contactar amb algú.

Dit això, la qualitat del suport és qüestionable. Vam utilitzar el xat en directe per desactivar diverses preguntes senzilles i, en cada cas, el representant d’assistència no va respondre directament. En canvi, ens van apuntar a pàgines web i ens van dir que hi trobéssim les respostes. En alguns casos, les pàgines web proporcionades ni tan sols eren rellevants.

Per calibrar el temps de resposta dels correus electrònics, varem retirar algunes consultes de prova. En tots els casos, el suport Rackspace no ens va tornar mai. Informes similars d’altres usuaris indiquen que la nostra mala experiència no va ser un fet aïllat.

En lloc d’acceptar respostes, podeu navegar per la pàgina de suport de Rackspace. Hi trobareu una pàgina de preguntes freqüents i una base de dades d’articles cercables. També hi ha una secció específica dedicada als fitxers de núvol.

La base de coneixement no està malament, però no és suficient per rescatar la nostra impressió de suport a Rackspace.

Veredicte final

No fa gaire, Rackspace Cloud Files tenia coll i coll d’Amazon S3 quant a cost d’emmagatzematge. Tot i que Amazon i altres proveïdors IaaS de nom més gran han baixat els seus preus des de llavors, Rackspace no ha avançat.

No hi ha cap raó per la qual cosa, sobretot perquè Rackspace gestiona una xarxa més petita que els mateixos competidors, tret que consultis proveïdors favorables al pressupost com Backblaze B2 o Wasabi. Simplement pot ser que Rackspace hagi decidit centrar-se en els serveis gestionats en lloc de la seva pròpia oferta IaaS.

Sigui quina sigui la raó, si busqueu un servei d’infraestructura al núvol que s’uneixi a CloudWid Backup, Storage Made Easy o a un altre client d’allotjament de fitxers, us recomanem que busqueu un altre lloc.

Estar d’acord o en desacord? Compartiu els vostres comentaris sobre el lloc de Rackspace al mercat IaaS al núvol als comentaris que es mostren a continuació i gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me