Amazon S3 Review – Actualització 2020

Amazon S3 Review

El servei IaaS més popular que hi ha, Amazon S3 ofereix una bona infraestructura, bones velocitats, però una estructura de preus fosca. Consulteu els nostres gustos i disgustos sobre l’amfitrió d’aquest fitxer a la nostra revisió d’Amazon S3.Amazon S3 és el núvol més popular que ofereix IaaS avui en dia, controlant el 33 per cent del mercat el 2018. Tot i que principalment ens preocupa la capacitat de S3 de pair amb el programari de clients de tercers i les funcions d’allotjament d’arxius, com a part dels serveis més grans d’Amazon Web Services ( AWS) ecosistema, proporciona la infraestructura per fer molt més.

Durant aquesta revisió d’Amazon S3, esmentarem alguns d’aquests clients de tercers. Si voleu un inici de sortida, doneu una lectura als nostres millors guies de clients de transferència de fitxers. Per obtenir necessitats més avançades, la nostra revisió de Backup de CloudBerry i la revisió de Storage Made Easy destaquen dues de les nostres opcions favorites compatibles amb S3.

A continuació, descomposarem els costos confusos d’Amazon S3 i mirarem la seva impressionant xarxa de servidors. També tocarem l’experiència, la seguretat i l’assistència de l’usuari per ajudar-vos a assegurar-vos que S3 és el millor proveïdor de IaaS en núvol per a les vostres necessitats.

Alternatives per a Amazon S3

Fortaleses & Debilitats

Preu

Entendre l’estructura de preus d’Amazon S3 pot comportar una mica de feina. Sense incloure Amazon Glacier, l’empresa compta amb tres nivells i factures d’emmagatzematge diferents per regió. Com moltes solucions IaaS, l’empresa també cobra tant per emmagatzematge com per ús. Per a alguns, també hi ha càrrecs de trucada a l’API, que també s’han de preocupar.

Els tres nivells d’emmagatzematge d’Amazon S3 s’anomenen accés estàndard, accés infreqüent estàndard (IA estàndard) i accés amb una zona no infreqüent (One-Zone-IA).

Amazon S3 Standard proporciona emmagatzematge en calent, un terme per a emmagatzematge al qual tindrem accés freqüent. Trieu aquesta opció si voleu utilitzar Amazon S3 per a emmagatzematge en núvol amb un client de tercers com Storage Made Easy.

Els dos plans IA estan dissenyats per a un menor accés rutinari, cosa que els fa millors per a còpies de seguretat en línia. Tant la Standard com la Standard-IA emmagatzemen dades en diverses regions per a resiliència, mentre que One-Zone-IA conserva dades en una sola regió.

Amazon Glacier, que podeu llegir a la nostra revisió d’Alacant d’Alacant, està dissenyat per a l’emmagatzematge a llarg termini dels fitxers als quals rarament necessiteu accedir.

Les taxes d’emmagatzematge de la norma S3 són molt superiors al dels plans IA, però les taxes d’ús són molt més baixes. Per fer que les coses siguin senzilles, tindrem en compte els costos d’emmagatzematge i d’ús. També podeu utilitzar la calculadora d’emmagatzematge d’Amazon per calcular els costos.

Tarifes d’emmagatzematge

Factures d’Amazon per gigaquet i per mes. No hi ha requisits mínims d’emmagatzematge i podeu emmagatzemar un volum de dades tan gran ni tants objectes com necessiteu. Hi ha un límit en la mida dels objectes individuals emmagatzemats, que és de 5 TB.

Per a l’emmagatzematge estàndard, hi ha tres tarifes diferents segons la quantitat que emmagatzeneu, mentre que els plans IA tenen una tarifa. A la taula següent es mostren les tarifes per a la regió d’Ohio.

Cost per GB al mes per Amazon S3 (Ohio) Estàndard: IA estàndard: I-One-Zone-IA:
Primer 50TB0,023 dòlars0,0125 dòlars0,01 dòlars
450TB següent0,022 dòlars0,0125 dòlars0,01 dòlars
Més de 500 TB0,021 dòlars0,0125 dòlars0,01 dòlars

Les taxes d’emmagatzematge varien segons la regió, però no gaire. Per exemple, les dades emmagatzemades al nord de Califòrnia tenen una tarifa estàndard de 2,6 cèntims i la taxa a Frankfurt és de 2,45 cèntims.

Els costos d’emmagatzematge són raonables per a una xarxa de mida Amazon, i la companyia ha reduït els preus considerablement els últims anys per competir amb altres opcions IaaS. Tot i que l’emmagatzematge en calent de Microsoft Azure s’aproxima al voltant de mig cent per cent per GB, S3 retalla més del 75 per cent els fitxers núvols de Rackspace (consulteu la nostra ressenya Rackspace Cloud Files)..

Si voleu provar Amazon S3 primer, inscriviu-vos en un pla gratuït de 5 GB, que és bo per a un any.

Per obtenir tarifes molt més econòmiques, podeu anar amb Wasabi o Backblaze B2, però tampoc tindreu la infraestructura del servidor amb Amazon.

Tarifes d’ús

Les càrregues i descàrregues de dades són gratuïtes per a l’estàndard S3. Els dos plans de la IA tenen una tarifa plana d’1 per cent de gigabytes per a la recuperació.

La recuperació gratuïta de dades d’emmagatzematge en calent proporciona un avantatge de cost sobre Azure, que cobra 1,84 cèntims per gigaquet per els primers 50 TB recuperats. Les taxes de recuperació del pla de IA són idèntiques a les despeses de Microsoft per a l’emmagatzematge “cool” d’Azure.

Per a aquells que pretenen utilitzar S3 per al desenvolupament d’aplicacions, hi ha despeses per a trucades API com obtenir, seleccionar, posar i copiar. Podeu trobar els detallats a la pàgina de preus S3.

Xarxa de servidors

La infraestructura de xarxa d’Amazon S3 és un gran motiu pel qual el servei manté la seva posició de líder del mercat IaaS. Tot i que no són tan grans com la xarxa d’Azure, les velocitats de còpia dels fitxers des de i per a la xarxa S3 i l’emmagatzematge en diverses regions són avantatges.

Amazon compta amb quatre centres de dades S3 als EUA, ubicats al nord de Virgínia, Ohio, nord de Califòrnia i Oregon. Hi ha una altra instal·lació nord-americana al Canadà i una a Amèrica del Sud. Els altres centres es troben a la E.U. (quatre) i Àsia-Pacífic (sis).

Es tracta de 16 centres de dades, que són un altre que Google Cloud, però Azure supera amb una milla amb 52 instal·lacions del servidor.

Facilitat d’ús

Abans de pujar fitxers a Amazon S3, heu de crear cubs d’emmagatzematge. Els dipòsits són contenidors de fitxers utilitzats per simplificar la gestió, ja que en cas contrari guardaríeu tots els fitxers en un mateix lloc, ja sigui per a còpia de seguretat, emmagatzematge al núvol o algun altre propòsit.

Per afegir nous cubs, inicieu la sessió a la consola d’AWMS d’Amazon i feu clic a “S3”.

La pàgina enllaçada mostrarà les cubetes que ja heu creat. També hi ha un botó blau “crear cub” que podeu utilitzar per afegir-ne de nous.

A cada cub, se li ha de donar un nom únic a tots els comptes d’Amazon S3, no només al vostre. També haureu de triar una regió de servidor per al nou bucket i definir diverses funcions com ara la versió de fitxers, la creació de registres, les etiquetes i el xifrat. Per accelerar les coses, podeu triar la configuració d’un cub ja creat, si en teniu.

Amb el cub creat, podeu començar a emmagatzemar fitxers. Si bé la interfície S3 us permet carregar fitxers únics a una galleda, no hi ha opció de moure fitxers a granel. Per això, voldreu utilitzar un fitxer carregador de fitxers senzill com Cyberduck o un client més carregat de funcions com CloudBerry Backup.

Per associar un client de tercers amb Amazon S3, necessitareu una clau d’API. Per recuperar-ho, feu clic al vostre nom a la part superior de la interfície i seleccioneu “acreditacions de seguretat” al menú desplegable. A continuació, feu clic a la capçalera de “tecles d’accés”.

Per establir una connexió, haureu de tenir dues credencials: la clau de identificació i la clau en si. La part de la clau només es pot generar una vegada, així que assegureu-vos d’anotar-la o de descarregar el fitxer de claus quan tingueu l’oportunitat.

Detallem com utilitzar aquesta clau per establir una connexió amb CloudBerry Backup en la nostra forma de còpia de seguretat amb la guia d’Amazon S3. Els passos són similars per establir connexions amb altres clients de tercers, ja siguin Duplicati, emmagatzematge fàcil, Mountain Duck o un altre.

Tot i que l’ús d’Amazon S3 pot resultar una mica complicat en un primer moment des que va ser enterrat a l’ecosistema AWS més gran, un cop sabeu quins enllaços a fer clic, configurar i gestionar cubetes hauria de ser fàcil.

Seguretat

Amazon fa molts passos per garantir la seguretat de les dades S3, incloent-hi una opció per configurar el xifrat predeterminat per a cubetes d’emmagatzematge. És un bon complement, ja que molts proveïdors IaaS només proporcionen protecció durant el trànsit i posen el xifrat al costat del servidor a les espatlles de l’usuari..

El protocol de xifrat és el AES estàndard, utilitzat per molts serveis al núvol, establert en 256 bits. També podeu optar per utilitzar AWS-KMS, que és el sistema de gestió de claus d’Amazon. El servei de gestió de claus d’Amazon facilita la creació i destrucció de claus de xifratge, així com l’accés al registre.

Com que les contrasenyes febles representen un dels forats de seguretat més utilitzats, Amazon també admet l’autenticació de múltiples factors. Si activeu MFA, us haureu d’introduir un codi de seguretat addicional al iniciar la sessió. Aquest codi es lliurarà al vostre telèfon mòbil per text. També podeu utilitzar un dispositiu MFA com una aplicació per a telèfons clau o per a telèfons intel·ligents.

Per assegurar la integritat de la instal·lació del servidor, Amazon realitza auditories de tercers, limita l’accés basat en el principi del mínim privilegi, controla els punts d’accés mitjançant sistemes de detecció i autenticació multi-factor i manté la vigilància 24 hores / 7, entre altres mesures..

També es garanteixen instal·lacions contra amenaces mediambientals com incendis, inundacions i terratrèmols mitjançant sensors automàtics, equips de resposta i mesures de redundància de dades en cas que passi el pitjor.

No entrarem a totes les salvaguardes que Amazon ha establert per protegir els seus centres de dades, però són considerables, cosa que no ens sorprèn, tenint en compte que les instal·lacions del servidor realitzen l’eix vertebrador del negoci principal d’Amazon..

Tot i que tenim una gran quantitat de preocupacions en matèria de seguretat pel que fa a la solució d’emmagatzematge en núvol d’Amazon, Amazon Drive, S3 sembla forta quant a les mesures de seguretat adoptades. Hi ha hagut nombrosos informes d’incompliments de la S3, però aquests solen ser el resultat de passos errònics descuidats per part dels usuaris.

D’altra banda, com a líder del mercat, Amazon S3 ofereix, sens dubte, un objectiu més temptador per a pirates informàtics i similars, per això hi ha que tenir en compte.

Assistència

Un bon suport per a Amazon S3 requereix un pla de suport AWS. Hi ha un pla de suport gratuït i bàsic que ofereix accés al servei al client les 24 hores del dia, però no inclou suport tècnic, és a dir, només ho farà per a la pregunta estranya i, per descomptat, suport de vendes i facturació..

L’opció d’assistència de pagament més barata té un cost de 29 dòlars al mes i us ofereix suport tècnic durant l’horari comercial i només per correu electrònic. El suport tècnic durant tot el dia, que inclou xat en directe i accés al telèfon, comença a partir de 100 dòlars al mes.

Per a preguntes senzilles, hauria de ser suficient el fòrum de coneixement i suport en línia d’Amazon, que són prou útils. Es pot cercar la base de coneixement i incloure articles i vídeos tutorials. El fòrum d’assistència, com és possible que espereu d’un IaaS popular, està actiu i, en la majoria dels casos, no us deixarà esperar molt de temps..

Pensaments finals

És difícil culpar als usuaris per presentar-se a Amazon S3. Per a un proveïdor IaaS amb la seva xarxa i funcions, les taxes d’emmagatzematge i d’ús cobrades són més que raonables, fins i tot si pot trigar diverses hores de rascar-se el cap per esbrinar el preu que costarà..

És una qüestió de debat sobre si és o no la veritat dels millors disponibles, malgrat liderar el mercat. Tot i que el segon lloc Microsoft Azure encara assoleix Amazon S3 en 20 punts percentuals, guanya, i proporciona uns costos més baixos i una xarxa més gran. Opcions més econòmiques, com ara Backblaze B2 i Wasabi, també van augmentant.

Tot i que a Amazon S3 ens agrada molt, els dies que dominen al mercat IaaS poden ser numerats.

Si us plau, no deixeu de reflexionar sobre el lloc de S3 al mercat IaaS als comentaris següents, i gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me