Amazon Glacier Review – Actualització del 2020

Amazon Glacier Review

Amb preus confusos i un sistema de configuració estrany, Amazon Glacier pot semblar al principi un molt bon proveïdor IaaS. Tanmateix, un cop superats aquests obstacles, trobareu que pot ser un dels millors proveïdors d’emmagatzematge en fred que hi ha. Llegiu la nostra ressenya completa sobre Amazon Glacier per saber el perquè.


Cerqueu proveïdors de núvols iaas amb emmagatzematge de fred barat i el nom que domina a Internet és Amazon Glacier. Com a part de l’ecosistema d’Amazon Web Services, Glacier s’ha popularitzat entre les empreses conscients de la línia de fons.

Conèixer Amazon Glacier pot ser una experiència gelada, tot i que, a causa de preus confusos. També necessita més molèsties per convertir-se en un dipòsit de fitxers eficaç que tots els proveïdors tot en un, com ara els que dominen la nostra millor còpia de seguretat en línia per a l’objectiu del negoci.

Aquesta revisió de la Glaciar d’Amazon t’ajudarà. Desglossarem les taxes d’emmagatzematge i d’ús, la xarxa de servidors i l’experiència dels usuaris. També veurem la assistència i la seguretat de la glacera.

Abans de continuar, cal remarcar que Amazon Glacier proporciona un emmagatzematge en fred en lloc d’emmagatzemar en calent. L’emmagatzematge en fred es destina a l’arxiu de dades i té menors costos d’emmagatzematge, però taxes d’ús més elevades que l’emmagatzematge en calent. Això significa que Glacier és excel·lent per fer còpies de seguretat, però no per a coses com la sincronització i la compartició de fitxers.

Per a la gestió de fitxers activa, voldreu un emmagatzematge en calent, com ara Amazon S3. Per a altres opcions, consulteu la nostra millor revisió IaaS al núvol.

Alternatives per a Amazon Glacier

Fortaleses & Debilitats

Preu

La majoria dels serveis IaaS al núvol cobren tant per emmagatzematge com per a ús. Amazon Glacier segueix aquesta tendència i, com Amazon S3, també factura en funció de la regió. Regió fa referència a la ubicació del centre de dades. No hi ha cap quota mínima i Amazon proporciona gratuïtament 10 GB d’emmagatzematge de la glacera.

L’emmagatzematge per a la glacera oscil·la entre les quatre dècimes de cent i la meitat de cent per gigaquet emmagatzemat cada mes. La majoria de les regions dels Estats Units cobren a l’extrem inferior, llevat dels Estats Units de l’Oest (nord de Califòrnia), que cobren el preu del mig centenar.

Tarifes d’emmagatzematge de la glacera d’Amazon per exemple per GB al mes (després de 10 GB)

Est dels Estats Units (Ohio):0,004 dòlars
Oest dels EUA (Oregon):0,004 dòlars
Oest dels Estats Units (N. Califòrnia):0,005 dòlars
Àsia Pacífic (Seül):0,005 dòlars
Àsia Pacífic (Sydney):0,005 dòlars
UE (Frankfurt):0,0045 dòlars
UE (Irlanda):0,004 dòlars

El cost supera el 80 per cent més barat que les tarifes d’Amazon S3, raó per la qual té més sentit les empreses que necessiten un servei de còpia de seguretat. De la mateixa manera, és molt més barat que Microsoft Azure i Google Cloud (llegiu la nostra ressenya de Google Cloud).

Els serveis més propers quant a tarifes són Backblaze B2 i Wasabi, ambdós proporcionen un emmagatzematge del mig cent per gigafet. Aquests serveis difereixen en què ofereixen emmagatzematge en calent en lloc de fred, i tenen tarifes d’ús molt més barates. (Llegiu la nostra revisió d’emmagatzematge de Wasabi.)

La càrrega d’ús important a la qual cal prestar atenció amb Glacier és la recuperació. Les taxes de descàrrega dels fitxers canvien en funció de la urgència, amb tres opcions de recuperació diferents disponibles: Standard, Bulk i Expedited.

L’expedida és la més ràpida i triga uns minuts a començar a recuperar, mentre que Bulk és la més lenta, que triga fins a 12 hores. Certament, Amazon no facilita la comprensió d’aquests càrrecs.

Tarifes de recuperació d’Alacant d’AmazonCost per GB: Temps de recuperació:
Estàndard:0,01 dòlars per GB i 0,05 dòlars per cada 1.000 sol·licituds3-5 hores
A granel:0,0025 $ per GB i 0,025 $ per sol·licitud5-12 hores
Acceleració:0,03 dòlars per GB i 0,01 $ per sol·licitud1-5 minuts

Les tres opcions cobren una tarifa per GB, més una tarifa per sol·licitud. Les tarifes de recuperació estàndard de Glacier cobren per cada 1.000 sol·licituds, mentre que el de granel i el de despesa per sol·licitud única.

La glacera no està destinada al desenvolupament d’aplicacions seriós, però la majoria de les tarifes de trucades a l’API són gratuïtes. Inclou LISTVAULTS, GETJOBOUTPUT i DELETE. Només es carreguen les sol·licituds de DESCÀRREGA, amb 5 cèntims per cada 1.000 sol·licituds.

També hi ha despeses per la transferència de dades de la glacera d’Amazon entre regions, normalment al voltant d’1 o 2 cèntims per gigaquet. Reviseu totes les tarifes a la pàgina de preus d’Alacant d’Alacant.

Xarxa de servidors

Com a una de les majors empreses d’internet del món, Amazon manté instal·lacions de servidors a tot el món. Moltes s’utilitzen per emmagatzemar dades d’Alacant Glacier. L’avantatge d’una xarxa global és la velocitat, gràcies a menys colls d’ampolla del servidor i a menys distància perquè les vostres dades puguin recórrer.

És un gran avantatge respecte a Backblaze B2, que té un preu similar, però té només un centre de dades (consulteu la nostra revisió de Backblaze B2)..

Ubicacions AmazonGlacier.Server

Hi ha 16 centres de dades d’Alacant d’Amazon, amb més de camí. Això inclou cinc ubicacions a Amèrica del Nord, una a Amèrica del Sud, quatre a Europa i sis a Àsia Pacífic. Encara que no sigui tant com les 50 ubicacions més de Microsoft Azure (consulteu la nostra crítica de Microsoft Azure), hi hauria d’haver opcions suficients per establir una còpia de seguretat ràpida.

Aquest avantatge de velocitat és un bon motiu perquè les empreses triïn Amazon Glacier en opcions més assequibles, com Carbonite i CrashPlan, ambdues funcions frustrants, tot i que són més fàcils d’utilitzar. Per utilitzar Glacier com a còpia de seguretat, primer necessitareu un client de còpia de seguretat.

CloudBerry Backup és el millor del grup, tal i com podeu llegir a la nostra ressenya de CloudBerry Backup.

Facilitat d’ús

Per utilitzar Glacier com a còpia de seguretat, haureu de crear voltes d’emmagatzematge i recuperar les vostres claus de l’API. Les voltes són com les carpetes mestres que s’utilitzen per contenir subcarpetes i fitxers. Mantenen el vostre compte IaaS organitzat. Les claus de l’API permeten als clients de tercers connectar-se a voltes de Glacier per carregar o gestionar fitxers d’una altra manera.

Per crear una volta, inicieu la sessió AWS i seleccioneu “Glacier” a la capçalera de “emmagatzematge”.

AWSConsole.GlacierLink

A la pàgina següent, feu clic a “crea volta”.

AmazonGlacier.CreateVault

Haureu de triar una regió per a la volta i presentar un nom únic de volta (es pren “MisterMcVaulty”).

AmazonGlacier.RegionAndVaultName

Feu clic a “Pas següent” per habilitar les notificacions i, a continuació, “següent pas” per revisar i enviar la sol·licitud de creació de la volta. Amazon ho processarà en pocs segons, i després podreu accedir a la vostra volta per configurar-la.

AmazonGlacier.VaultsPage

Per limitar les despeses, feu clic a “Configuració” per definir els límits per als costos de recuperació.

AmazonGlacier.DataRetrievalSettings

Podeu crear etiquetes per ajudar a identificar ràpidament voltes similars. Per exemple, podeu etiquetar diverses voltes amb el nom d’un client per al qual gestionau els arxius de dades.

Glacier té una funció anomenada “bloqueig de volta” que pot ajudar a gestionar les regulacions empresarials mitjançant la creació de polítiques d’accés. Una d’aquestes polítiques podria evitar la supressió del fitxer fins que hagin estat durant almenys un any a la volta.

AmazonGlacier.VaultPolicies

Mentre que podeu consultar els fitxers penjats a la volta des de la consola AWS, no els podeu penjar allà. Per això, haureu de recuperar les claus de l’API AWS i trobar un client de tercers. Podeu recuperar les claus de l’API fent clic al vostre nom a la part superior de la consola i, a continuació, seleccioneu “Les meves credencials de seguretat” al menú desplegable.

A la pantalla següent, a sota de l’encapçalament de les “tecles d’accés”, podeu crear i recuperar les tecles d’accés. Vostè necessitarà tant la “identificació de la clau d’accés” com la “clau d’accés secret”.

AWS.CreateAccessKey

Introduint aquestes opcions en un client de tercers dissenyat per treballar amb Glacier, podeu establir una connexió per començar a penjar fitxers. Ja hem esmentat CloudWid Backup. Altres opcions inclouen els navegadors de núvols i les eines d’unitat de xarxa.

CloudberryBackup.AmazonGlacier

No hi ha molt més per utilitzar Amazon Glacier. Tot i que l’esquema de preus pot esbrinar, configurar voltes i connectar-los als clients per gestionar fitxers resulta fàcil, un cop entès el graó dels passos implicats.

Seguretat

A diferència d’Amazon S3, Glacier no té cap opció per habilitar el xifratge en repòs. Tanmateix, aquesta característica està activada de manera predeterminada i no es pot desactivar, de manera que els fitxers no es deixaran en un text senzill i seran susceptibles de robatori en cas que es produís un incompliment de dades..

Les dades es xifren mitjançant el protocol estàndard de xifrat avançat en 256 bits, la mida de clau més gran disponible per a AES. Segons la majoria de càlculs, es necessaria un supercomputador més del que ha estat la Terra per trencar una clau AES de 256 bits.

D’altra banda, perquè Amazon gestiona les teves claus de xifratge, els empleats d’Amazon o qualsevol persona que aconsegueixi robar aquestes claus pot ser desxifrada els fitxers. El xifrat privat no és una opció disponible directament per Amazon Glacier.

Si la privadesa és primordial, busqueu un client de tercers que us permeti fer el fitxer abans de penjar-los. Cyberduck, Mountain Duck i CloudBerry Backup ofereixen un xifrat de final a extrem privat que només farà això.

Les claus de xifratge AES de 256 bits no es poden esquerdar, però les contrasenyes febles poden. Fins i tot es poden robar contrasenyes fortes. Per evitar que el robatori de contrasenyes presenti un problema, Amazon admet l’autenticació de dos factors, també anomenada autenticació multi-factor.

Amb aquesta funció activada, caldrà que es creï una credencial addicional per iniciar la sessió a Amazon Glacier des d’un equip no conegut. Aquesta clau es pot enviar per text o podeu utilitzar una aplicació per a telèfons intel·ligents o un dispositiu d’autenticació de diversos factors, com ara un fob de clau.

Els centres de dades d’Amazon s’endureixen per evitar intrusos i robatoris, tant físics com virtuals. Podeu llegir el llibre blanc de seguretat de l’empresa per saber quines mesures s’han pres. Les instal·lacions auditen tercers per assegurar-se que es duguin a terme aquestes mesures.

Assistència

El suport a IaaS acostuma a ser un punt de dolor per a nosaltres, no perquè no sigui bo, sinó perquè és car. Amazon Glacier no difereix en aquest sentit.

Hi ha assistència gratuïta amb accés 24 hores a les vendes i la facturació, però no hi ha ajuda tècnica. Per això, haureu de cobrir, com a mínim, 29 dòlars al mes, cosa que només us permetrà rebre assistència per correu electrònic en horari comercial. Els canals de suport en directe (telèfon i xat) i l’accés de suport 24 hores al dia comença des de 100 dòlars al mes.

Amazon ofereix un lloc d’assistència raonable amb articles i vídeos tutorials. Si voleu respostes que no s’hi inclouen, podeu provar el fòrum d’assistència d’Amazon, que és més actiu que la majoria.

Pensaments finals

Amazon Glacier és un dels serveis IaaS més populars, gràcies a un preu assequible i una xarxa de servidors massiva. Si bé Wasabi i Backblaze B2 tenen un preu similar, a Glacier ens agrada millor la còpia de seguretat. Per a la sincronització i la compartició de fitxers, el glaciar no n’hi ha prou, tret que no us importi que pagueu el nas.

En comparació amb les opcions d’emmagatzematge en fred dels seus rivals més propers, Google i Microsoft, Amazon Glacier és més barat i una millor aposta tant per a ús empresarial com domèstic. Recomanem sincronitzar Glacier amb CloudBerry Backup, que inclou funcions com ara còpia de seguretat contínua, programació i xifratge privat, però molts clients de tercers treballen amb el servei..

En poques paraules, Glacier està al dia. Estar d’acord o en desacord? Feu-ho saber als comentaris a continuació, i gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me