Sådan bruges Kodi på Roku

Hvis du forbruger dit indhold via streaming, er du ikke fremmed for Kodi. Open source-platformen er stedet, hvor du kan streame film, tv og mere. Gør det endnu bedre kan Kodi installeres på næsten alt, hvad enten det er Mac, Windows, Android eller Linux.


Næsten alt, men ikke helt alt. Roku, den lille boks, der giver dig mulighed for at streame alt fra sport til Netflix, understøtter ikke officielt Kodi. Det skyldes, at det ikke kører på Linux eller Android som en Amazon Fire Stick, og på grund af det ikke kan fængsles.

Der er dog gode og dårlige nyheder. Den dårlige nyhed er, at den ikke kan installeres, men den gode nyhed er, at du stadig kan bruge Kodi på Roku. I denne vejledning vil vi lede dig gennem, hvordan du indstiller den på forskellige enheder.

Aktivér skærm spejling på Roku

Det første trin er at give Kodi mulighed for at blive kastet til Roku. Fra version 5.2 tilføjede Roku skærmspejling. Inden vi aktiverer det, skal du sørge for, at du har den rigtige version. Følg disse trin for at kontrollere:

 • Tryk på hjemmeknappen på din Roku-fjernbetjening
 • Følg stien “indstillinger > systemopdatering”

Hvis du har version 5.2 eller nyere, er du god til at gå. Hvis ikke, skal du opdatere Roku. Når du er færdig, skal du fortsætte med:

 • Følg stien “-indstillingerne på startskærmen > skærm spejling ”
 • Vælg “aktiver skærm spejling”

Det er det. Nu har du konfigureret screencasting i slutningen af ​​Roku. Derefter skal du aktivere skærmspejling på hvilken enhed du har Kodi installeret på.

Casting med en Windows Phone eller tablet

For at caste med Windows skal du tilføje en trådløs skærm. Bare rolig, du behøver ikke at købe hardware, du skal bare pege Windows i retning af uanset hvilken skærm du bruger Roku på. Bemærk, dette fungerer kun med desktopversioner af Windows, hvis din enhed understøtter Miracast. Sådan kontrollerer du, om det gør det:

 • Gå ind i indstillingsvinduet
 • Søg “projicering til denne pc”
 • Klik på det øverste søgeresultat

Hvis din enhed ikke understøtter Miracast, fortæller en sætning med rød tekst øverst. Hvis det sker, kan du ikke se noget. Generelt fungerer dette ikke med Windows på et skrivebord.

Det fungerer dog på næsten alle Windows-telefoner og -tabletter. Følg disse trin for at tilføje et trådløst display på en af ​​disse:

 • Stryg ind fra højre side af skærmen, og klik derefter på “enheder”
 • Derfra skal du klikke på “projekt” og derefter “tilføje et trådløst display”
 • Vælg din Roku fra listen

Både din Roku og din Windows-enhed skal være tilsluttet det samme netværk for at dette kan fungere, så sørg for, at de er det. Hvis din Roku ikke vises, er dette sandsynligvis årsagen.

Når det er gjort, skal du bare starte Kodi-appen, så ser du alt hvad du laver på din telefon eller tablet projiceret på din skærm.

Casting med Android

Hvis du har en Android-telefon eller -tablet, bliver du nødt til at gøre det samme, men processen er lidt anderledes. De fleste Android-enheder understøtter skærmspejling, så vi behøver ikke at kontrollere for Miracast eller noget lignende, men hver producent kalder det noget andet.

Det kan gøre opsætningen af ​​skærmspejling lidt irriterende. For eksempel kaldes skærmspejling på HTC-enheder “HTC Connect” og på Samsung-enheder “smart view.” Bare google hvilket mærke af telefon eller tablet du har, og se, hvad det hedder til din enhed.

Her er en generel måde at opsætte det på:

 • Gå ind i dine indstillinger
 • Vælg “display”
 • Vælg “cast” eller noget lignende. Igen er dette enhedsspecifikt, så du skal vide, hvad du skal kigge efter, efter at du har googlet mærket.
 • Vælg din Roku

Ligesom Windows skal både din Roku og Android-enhed være tilsluttet det samme trådløse netværk for at dette kan fungere. Hvis begge enheder ikke er det, ser du ikke din Roku-boks.

Når det er gjort, skal du bare åbne din Kodi-app på din Android-enhed og begynde at streame.

Alternativ: Brug af Plex

Hvis du bruger Kodi til at gemme og organisere alle dine personlige medier, er der et simpelt middel til at få alt det på Roku. Hvis du dog bruger uofficielle tilføjelser som Covenant til at streame, fungerer dette ikke (se vores Covenant installationsvejledning).

Du kan få alle dine personlige medier til din Roku via en Plex-server. Plex ligner Kodi, idet det giver dig mulighed for at importere alle dine medier og organisere det pænt. Der er en officiel Roku-app såvel som apps på Android, iOS, Mac, Windows og mere.

Alt hvad du skal gøre er at downloade Plex-appen på både din Roku og din server (som bare kan være din stationære pc) og pege den i den retning, hvor dit medie er gemt. Når det er gjort, kan du organisere det i mapper eller spillelister og streame det hvor som helst.

Den gratis version af Plex tillader kun streaming, hvis begge enheder er tændt og tilsluttet det samme netværk. Hvis du vil se dit indhold når som helst og hvor som helst, er der et engangsgebyr for iOS-, Android- og Windows-versionerne af apps.

Dette fungerer kun, hvis du ikke har planer om at bruge streamingtjenester som Covenant, og bare ønsker at få adgang til dit personlige mediebibliotek. For lige nu er den eneste mulighed for at bruge Kodi på Roku skærm spejling.

Konklusion

Der er ikke en officiel måde at installere Kodi på Roku på, men forhåbentlig kommer det i fremtiden. For tiden fungerer denne løsning godt, især hvis du har en tablet. Hvis du bruger en iOS-enhed, er du desværre heldig, da Apple kun understøtter skærmspejling til et Apple TV.

Hvis du bruger uofficielle Kodi-tilføjelser til at streame indhold, er det vigtigt at have en VPN. En VPN vil holde dine oplysninger private under streaming, så du er beskyttet i dette lovlige grå område. For anbefalinger, se vores bedste VPN til Kodi. Du kan også se vores Kodi-arkiv for at få flere oplysninger om platformen.

Hvilken enhed bruger du Kodi på? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me