Com utilitzar Kodi: què heu de saber

Kodi és un centre mediàtic gratuït i de codi obert per a qualsevol dispositiu que es pugui imaginar. Creada el 2004 per a una Xbox modificada, la plataforma ha crescut per donar cabuda a aquells en molts sistemes operatius diferents, a més de portar als desenvolupadors per crear i distribuir els seus propis complements. Tot i que encara persisteixen les qüestions de legalitat, és completament segur descarregar-ho i provar-ho ara mateix.


Aquesta guia és un punt d’entrada, que us mostra com instal·lar Kodi i realitzar alguna configuració bàsica. Assegureu-vos de consultar el nostre arxiu de Kodi si voleu tutorials més avançats o consulteu la nostra guia completa de Kodi per obtenir una visió general.

Instal·lació de Kodi

La majoria de plataformes permeten una instal·lació de Kodi, però algunes són més difícils que d’altres. Anem a través de totes les instal·lacions importants que ofereix Team Kodi.

Instal·lació a Windows & Mac

La manera més fàcil d’instal·lar Kodi és a Windows o Mac. Hi ha un mètode d’instal·lació addicional a Windows, però és tan senzill com fer clic a un botó. Per descarregar Kodi, seguiu els passos següents:

 • Vés a kodi.tv i fes clic a “descarrega”
 • Desplaceu-vos cap avall i feu clic a “Windows” o a “MacOS”
 • Seleccioneu “instal·lador”
 • Seguint les indicacions a la pantalla, un cop finalitzi la descàrrega

MacOS ofereix instal·ladors de 32 i 64 bits mentre que Windows només en proporciona un de 32 bits. Si bé funcionarà en sistemes de 64 bits, també podeu obtenir un instal·lador dedicat. Tot el que heu de fer és dirigir-vos a la botiga Windows, buscar Kodi i trobar la versió de 64 bits.

El mateix passa per a qualsevol dispositiu amb un sistema operatiu Windows, incloses les tauletes Xbox One i Windows. Kodi els admet oficialment, de manera que no hi ha res estrany ni especial.

Instal·lació a Android

La instal·lació a Android és igual de senzilla, exceptuant les limitacions del programari del fabricant. La llista de dispositius és petita, per la qual cosa és millor intentar la instal·lació normalment i comprovar si no sap si hi ha un bloc.

Com a nota, aquest procés s’aplica a tots els dispositius amb Android, no només a telèfons intel·ligents i tauletes. Si, per exemple, teniu un Smart TV, que funciona amb alguna versió d’Android, el procés encara serà aplicable.

Seguiu els passos següents per instal·lar Kodi a la majoria de dispositius Android:

 • Vés a la botiga de Google Play
 • Cercar a “Kodi”
 • Feu clic a “instal·lar”

Haureu de carregar-lo vosaltres mateixos si Kodi no es mostra o no s’instal·la. Això es deu al fet que el dispositiu es carrega amb un processador Arm mitjançant un Intel o un AMD en la majoria dels casos, però no és una regla dura. El procés no és massa complicat, però requereix una mica més d’atenció.

És important comprovar el processador dins del dispositiu abans d’avançar, ja que determinarà quin instal·lador necessita. Normalment es pot trobar a la informació del dispositiu al menú de configuració.

Primer heu de permetre la instal·lació des de fonts desconegudes. Tots els dispositius tenen un esquema de denominació lleugerament diferent, per la qual cosa utilitzeu el vostre millor criteri. El procés general funciona així:

 • Vés a la “configuració”
 • Selecciona “seguretat”
 • Habiliteu “fonts desconegudes” o qualsevol altra cosa que es faci un nom similar

Obriu un navegador web al dispositiu Android un cop fet això i dirigiu-vos al lloc web de Kodi:

 • Feu clic a “descarregar”
 • Selecciona “Android”
 • Feu clic a “ARMV7A” o a “ARMV8A” depenent de la vostra CPU
 • Deixeu que la descàrrega finalitzeu i seleccioneu el fitxer .apk
 • Feu clic o toqueu-lo i executeu l’instal·lador

És possible que el dispositiu Android no tingui un gestor de descàrregues on podeu seleccionar ràpidament el fitxer .apk. En aquest cas, només cal que aneu a qualsevol gestor de fitxers i que el trieu allà.

Instal·lació a iOS

No hi ha cap instal·lació oficial per a iOS. Kodi no està disponible a l’App Store i, tal com saben els usuaris de iOS, això vol dir que no hi ha cap altra manera d’instal·lar-lo a menys que tinguis un dispositiu sense càrrega.

No ens endinsarem en el jailbreaking aquí, però encara us donarem el mètode d’instal·lació si ja teniu un dispositiu jailbroken. Els que ho facin coneixereu Cydia, la font no oficial d’aplicacions i podreu obtenir Kodi des d’aquí, però només fins a la versió 15. Hi ha alguns passos addicionals per obtenir la versió més recent..

 • Vés a Cydia i instal·la iFile
 • Obriu Safari i dirigiu-vos al lloc web de Kodi, seleccionant “descarregar” un cop es carrega
 • Feu clic a iOS i seleccioneu el fitxer .deb adequat
 • Espereu que la descàrrega acabi sense tancar Safari
 • Un cop finalitzat, seleccioneu “Obrir en …” i després “iFile”
 • iFile obrirà i seleccionarà “instal·lar” al menú d’acció

Instal·lació a Linux

Linux té un dels processos d’instal·lació més intimidants en comparació amb els altres d’aquesta llista. Tanmateix, per a la majoria dels usuaris de Linux, hauria de resultar bastant fàcil (bé, si podeu gestionar la nostra millor VPN per Linux, podeu fer qualsevol cosa).

Si encara no teniu cap sistema operatiu, podeu utilitzar KODIbuntu que empaqueta Ubuntu i Kodi en un sol instal·lador. La fundació XBMC no té un instal·lador oficial per a la versió actual de KODIbuntu, de manera que haureu de fer una cerca per arxivar-la.

Podeu instal·lar la darrera versió de Kodi sense KODIbuntu. Es tracta del terminal, de manera que la majoria dels membres de Team Penguin se sentiran com a casa. Obriu-lo i introduïu les línies següents:

 • sudo apt-get install software-properties-common
 • addo-apt-repository sudo ppa: team-xbmc / ppa
 • Actualització sudo apt-get
 • sudo apt-get install kodi

Aquest és l’únic mètode d’instal·lació oficial a Linux, però hi ha altres maneres no suportades per Team Kodi. Hi ha una extensa redacció al wiki de Kodi si voleu provar una altra cosa.

Instal·lació a Raspberry Pi

Un Raspberry Pi és un mini ordinador basat en braços orientat a proporcionar flexibilitat en molts contextos, un dels quals és un quadre Kodi dedicat. Probablement és la manera més rendible d’aconseguir Kodi en una sola unitat.

A la part de la placa Raspberry Pi, una font d’alimentació i una caixa, només necessitareu una targeta de memòria ràpida. Com que la descodificació de vídeo és més intensiva en recursos que molts altres processos, això ajudarà a que tot funcioni sense problemes.

Després de formatar la targeta SD a FAT, seguiu els passos següents:

 • Descarregueu NOOBS (programari nou fora de caixa) al vostre ordinador
 • Extreu el fitxer i copieu-ne el contingut a la targeta SD formatada
 • Connecteu la targeta SD a la PI Frambuesa i engegueu-la
 • Després d’alguna càrrega, seleccioneu “LibreELEC” o “OSMC” de la llista de sistemes operatius

NOOBS és una eina molt fàcil d’utilitzar que permet als usuaris de Raspberry Pi instal·lar qualsevol sistema operatiu que vulguin. Tant LibreELEC com OSMC són JeOSs centrats en Kodi (prou sistemes operatius), el que significa que estan dissenyats específicament per executar Kodi i res més.

Tot i que tots dos són bons, jo optaré per OSMC vs. LibreELEC si només vol Kodi. Són semblants, però OSMC s’autoactualitza mentre LibreELEC no ho és, un procés que pot ser més intensiu que la instal·lació.

Configuració de Kodi

Heu de configurar Kodi un cop l’instal·leu. Hi ha uns quants passos a fer, ja que l’aplicació està totalment buida quan es carrega per primera vegada.

Podeu afegir els vostres suports personals com a començament. Obriu Kodi i feu el següent:

 • Seleccioneu la categoria de suports
 • Feu clic a “Introduïu la secció de fitxers”
 • A les opcions de la carpeta, feu clic a “Afegeix vídeos …” o als suports que vulgueu afegir
 • Selecciona “navega”
 • Desplaceu-vos a la ubicació de la vostra carpeta multimèdia i feu clic a “D’acord”.

Repetiu aquest procés amb qualsevol mitjà de comunicació que tingueu i utilitzeu l’opció “Eliminar del menú” per treure les categories que no necessiteu..

Instal·lació de Skins

La versió més recent de Kodi té una aparença molt millor que les anteriors. Encara hi ha molt espai per a la personalització. Les pells canvien completament l’aspecte de Kodi, sovint revisant la interfície d’interès i canviant totalment la navegació.

Obriu Kodi i feu el següent per instal·lar una nova pell:

 • Vés a la configuració (icona cog)
 • Seleccioneu “Configuració de la interfície”
 • Feu clic a “pell” i després “obté més …”

Apareixerà una llista de pells disponibles. Seleccioneu-ne un, i la instal·lació començarà immediatament. Podeu emmagatzemar tantes pells com vulgueu, així que no dubteu a descarregar-ne algunes fins que trobeu alguna cosa que us agradi. També podeu canviar opcions, com ara el color, d’una pell. Només heu de seleccionar “configuració de la pell” en lloc de “configuració de la interfície” a la pantalla de configuració i trobareu totes les opcions disponibles.

Instal·lació de complements

El darrer pas és instal·lar complements. Es poden presentar oficialment o no oficialment i, per sort, Kodi dóna suport totalment a tots dos. S’inclou un dipòsit de complements oficials amb cada instal·lació i podeu accedir-hi seleccionant “complements” del menú. Consulteu la nostra llista dels millors complements oficials de Kodi per obtenir alguns suggeriments.

Els complements no oficials són més complicats, però són justa. Hi ha dos mètodes d’instal·lació, o bé mitjançant un fitxer .zip o bé baixant directament a través de l’URL. La primera és sempre l’opció millor, però podeu optar per l’altra si no podeu extreure el fitxer del vostre quadre.

Activa fonts desconegudes

Abans de descarregar complements no oficials, cal que Kodi s’instal·li des de fonts desconegudes. Similar a la instal·lació de Kodi a Android, aquest procés és imprescindible. Per fer-ho, seguiu els passos següents:

 • Feu clic a la “icona de configuració”
 • Vés a la “configuració del sistema”
 • Col·loca el cursor a través de “complements”
 • Marqueu el botó lliscant “fonts desconegudes” a la dreta

Algunes versions de Kodi ja tenen aquesta funció habilitada, però el millor és comprovar de qualsevol manera. Mai no haureu de fer-ho després de la primera vegada, tret que actualitzeu una versió nova, així que no cal que ho comproveu cada vegada.

Instal·lació des d’un fitxer zip

Heu de descarregar un .zip localment per instal·lar-lo. Només cal dirigir-se a l’URL on viu el dipòsit i seleccionar el fitxer que necessiteu. Per exemple, descarregueu el Kodil repo (http://kdil.co/repo/) anant a l’URL i seleccionant “kodil.zip”. Si voleu instal·lar una llista de repositoris, consulteu la nostra llista dels millors repositoris de Kodi.

Un cop acabat això, obriu Kodi i seguiu els passos següents:

 • Feu clic a “complements”
 • Vés al “navegador de complements” (icona de caixa oberta)
 • Feu clic a “instal·la des de postal”
 • Navegueu i seleccioneu el fitxer .zip desat

Obtindreu una notificació activada del complement i, a continuació, podeu instal·lar complements des del dipòsit. Utilitzeu la opció “instal·lar des del repositori” al mateix menú i navegueu fins al que heu instal·lat.

Instal·lació des de l’URL

No sempre teniu l’opció d’instal·lar des d’un fitxer .zip. Algunes configuracions, com les d’un Raspberry Pi, requereixen instal·lar-les mitjançant un URL. En general, feu el mateix, tret que Kodi instal·li i extreu el fitxer en lloc de fer-ho de manera manual.

Heu d’indicar Kodi cap a l’URL correcte perquè això passi. Obre Kodi i fes el següent:

 • Feu clic a la “icona de configuració”
 • Vés a “gestor de fitxers”
 • Seleccioneu “afegir font” a la columna de l’esquerra
 • Feu clic a “”
 • Introduïu el “URL” del repositori que vulgueu
 • Posa-li un nom

El procés després és el mateix que la instal·lació des d’un fitxer .zip. Utilitzeu “instal·lar des del dipòsit” per navegar per la llista de complements disponibles al seu interior com ho faríeu amb l’altre mètode d’instal·lació..

VPN de Kodi

Quan utilitzeu complements no oficials, us barregeu en àrees legals qüestionables. L’única manera de mantenir-se protegit és amb una VPN, i és imprescindible utilitzar-ne una cada vegada que s’execute Kodi.

Una VPN us manté anònims en línia i impedeix que el vostre ISP segueixi la vostra adreça IP i registri totes aquestes dades. Les lleis de privadesa no són les millors, especialment als EUA i una VPN és la manera de lluitar contra això.

A més, consulteu contingut bloquejat per regió amb un. Gran part del contingut disponible no es carregarà en funció de la vostra regió, com ara molts tipus d’esports en directe. Ja que sou anònim, no hi ha manera de conèixer la vostra regió i, per tant, el contingut es desbloqueja.

L’ús d’una VPN també és senzill. Moltes empreses ofereixen una aplicació a l’escriptori o al dispositiu mòbil on, amb només un botó, us connecteu a Internet mitjançant un túnel segur. Llegiu la nostra llista amb la millor VPN de Kodi per obtenir idees.

Conclusió

Kodi és intimidatori al principi, però esperem que aquesta guia us hagi facilitat el procés. És una de les millors maneres d’organitzar i veure els mitjans de comunicació i no hi ha cap raó per la qual algú no l’hauria d’utilitzar només perquè requereix més configuració.

Ara que ha acabat, assegureu-vos de consultar el nostre arxiu Kodi. Tenim tutorials, llistes i molt més, incloent com instal·lar Covenant i els millors complements no oficials. 

Ja heu configurat Kodi? Feu-ho saber als comentaris i, com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map