CrashPlan vs Mozy: The Big Fight in a Small Arena

Her på Cloudwards.net vil vi gerne gøre det enkelt for dig at navigere på skylagermarkedet. Da mange online backup-tjenester kan sikkerhedskopiere dine data, kan det være svært at vælge den, der er bedst for dig, især hvis det ikke er muligt at beslutte mellem to tjenester. I denne artikel sammenligner vi CrashPlan vs Mozy for at gøre det lettere for dig at vælge.


Vi tester CrashPlan for Small Business, fordi virksomheden lukker sin forbrugerfløj. Læs vores bedste CrashPlan-alternativ for mere om det. For at holde tingene retfærdige tester vi også MozyPro, virksomhedens forretningsfokuserede service.

Hvis du vil have en anden løsning, kan du se vores bedste online backup-liste for at lære, hvilken service der er på toppen. Ingen af ​​tjenesterne i denne sammenligning er der dog, så det er ope i luften, hvem der kommer ud på toppen. Hvis du vil vide mere om konkurrenterne her, skal du læse vores CrashPlan-gennemgang og MozyPro-gennemgang.

Hvis du er forvirret over forskellen mellem skylagring og cloud-backup, skal du læse vores forklaring.

Det er klogt at bruge cloud-backup, fordi det kan hjælpe dig med at gemme dine data, når din harddisk til sidst går ned. Du kan bruge datagendannelsessoftware til at prøve at gendanne dine data, men det er ikke en sikker-fire-metode. Du kan heller ikke stole på solid-state-drev, fordi de oplever flere datafejl, selvom deres fejlfrekvens er mindre end 1 procent.

I løbet af de næste fem runder skal vi se, hvordan tjenesterne sammenlignes med hinanden for at hjælpe dig med at sammensætte dig. I slutningen af ​​hver erklærer vi en vinder. Derefter, efter klokken, foretager vi en sammenfattning og udnævner den samlede vinder.

1

Værdi

God værdi bestemmes af, hvor meget abonnementsplaner tilbyder for pengene. Jo flere planer en service har, jo bedre vil dine indstillinger være. Det er fantastisk, hvis udbyderen også tilbyder en gratis plan eller prøve, så du kan teste tjenesten. Hvis du leder efter gratis planer, kan du læse vores bedste gratis online sikkerhedskopi.

De, der har brug for ubegrænset sikkerhedskopi, men ønsker en anden løsning end CrashPlan for Small Business, bør henvise til vores bedste ubegrænsede online backup-liste.

CrashPlan for Small Business giver dig ubegrænset sikkerhedskopi til en computer til $ 10 om måneden. Det er ikke den bedste værdi, men det er heller ikke den værste. Da det er et månedligt abonnement, kan du til enhver tid annullere, hvilket er usædvanligt for en cloud-backuptjeneste. Før du køber det, kan du bruge 30-dages gratis prøveperiode for at se, om det fungerer for dig.

MozyPros planer giver backup plads, som du kan dele mellem ubegrænsede computere og servere. Du kan betale månedligt, årligt eller toårigt. Planerne starter ved 10 GB og går op til 4 TB, men Mozy citerer kun priser op til 250 GB på sin hjemmeside.

Hvis du har brug for mere end det, skal du anmode om prissætning. Der er også planer uden servere, der er billigere end deres kolleger.

Det er dejligt, at MozyPro har så mange planer, men problemet er, at det starter ved 10 GB. Det er ikke nok til at tage backup af en computer eller server. Hvis du har flere servere, er 4TB muligvis ikke engang tilstrækkelige. Det største problem er dog, hvor dyrt det er. MozyPro opkræver en latterlig $ 850 pr. År for 250 GB sikkerhedskopi. Andre tjenester giver meget bedre værdi.

CrashPlan for Small Business tilbyder ubegrænset lagerplads og opkræver ikke så meget som MozyPro, så det er indlysende, hvem der vinder her.

Round: Value Point for Crashplan Pro

Crashplan Pro-logo
MozyPro-logo

2

Sikkerhed

Internettet er fuld af farer, så at have god sikkerhed er et must. Hackere tøver ikke med at målrette dine data med ransomware eller man-in-the-middle-angreb. De prøver muligvis også at stjæle dine loginoplysninger.

TLS-protokollen forhindrer angreb mellem mennesker i midten fra at lykkes, mens kryptering sikrer dine data under transit og i hvile. Privat, ende-til-ende-kryptering forhindrer andre end dig i at læse dine filer.

To-faktor-godkendelse er også vigtig, fordi det hjælper med at forhindre adgang til din konto, hvis nogen stjæler din adgangskode. Du skal stadig sørge for, at du har en stærk adgangskode til at begynde med.

CrashPlan-vs-Mozy-CrashPlan-sikkerhed

CrashPlan for Small Business krypterer filer på din computer ved hjælp af AES 256-bit kryptering. Under transit beskytter AES 128-bit dem. Tjenesten vil have din krypteringsnøgle, men du kan aktivere privat kryptering, hvis du ønsker det. Hvis du aktiverer det, vil CrashPlan ikke kunne hente din adgangskode, så tab ikke den.

Uanset hvad, sørg for, at du har en stærk adgangskode, fordi CrashPlan for Small Business ikke tilbyder tofaktorautentisering. Datacentresikkerhed er dog på niveau. Tjenesten opretholder 24/7 overvågning og andre foranstaltninger til at forhindre indtrængen. Centrene kan modstå strømbrud, naturkatastrofer og brande.

CrashPlan-vs-Mozy-Mozy-sikkerhed

MozyPro har stærke sikkerhedsfunktioner. Det inviterer tredjepartsrevisioner for at sikre, at dets datacentre er op til opgaven at holde dine data sikre. Faciliteterne kan modstå naturkatastrofer, virusangreb og andre begivenheder, der kan bringe dine data i fare. Sikkerhedspersonale er på stedet døgnet rundt, og datacentre er beskyttet af lukkede tv-kameraer, porte og adgang til elektronisk nøgle.

Dine filer er krypteret på MozyPros servere. Faktisk er de krypteret, før de forlader din computer og beskyttet under transit med en TLS-forbindelse. MozyPro holder din nøgle som standard og bruger 448-bit Blowfish-kryptering. Du kan dog vælge privat kryptering, der skifter krypteringsalgoritmen til AES 256-bit.

Ligesom CrashPlan for Small Business tilbyder MozyPro ikke privat kryptering.

Begge tjenester giver tilstrækkelig sikkerhed, men CrashPlan for Small Business vinder, fordi den som standard bruger AES 256-bit.

Runde: Sikkerhedspunkt for Crashplan Pro

Crashplan Pro-logo
MozyPro-logo

3

Hastighed

Den første sikkerhedskopi kan tage lang tid. Hvor lang tid det tager afhænger af din internetudbyder og hvor tæt du er på en server. Din forbindelse bliver bedre, jo tættere du er.

Tjeneste gør det bedre, hvis de giver dig mulighed for at finpusse overførselsindstillinger, gashastigheder og bruge en blokniveauoverførselsalgoritme til at hjælpe efter den første sikkerhedskopi.

CrashPlan for Small Business er ikke blandt de hurtigste tjenester, vi har testet. Det tog mere end tre timer at uploade en 1 GB-fil. I teorien skulle resultaterne have været nærmere syv minutter i betragtning af vores båndbredde. Sandt nok, komprimerings-, deduplikations- og krypteringsprocesser bør komplicere sagen, men ikke så meget, at det tager tre timer.

Du kan deaktivere nogle af dets processer, mens du sikkerhedskopierer dine filer, men vi anbefaler ikke at gøre det. Hvis dine systemressourcer er lave, kan du aktivere throttling og indstille klienten til at fjerne grænsen, når du er væk. Blokering på blokniveau vil imidlertid fremskynde efterfølgende sikkerhedskopier.

MozyPro var meget hurtigere ved de første uploads. Vores test viste, at det har brug for cirka en time at tage backup af en 1 GB komprimeret mappe til skyen. Vi kørte vores tests fra Bangkok over en WiFi-forbindelse med 55 megabits per sekund download og 22 Mbps upload hastigheder. Problemet kan være, at MozyPro ikke komprimerer data.

Mozy’s time for en gigabyte data er fantastisk sammenlignet med CrashPlan for Small Business’s tre, men ikke så meget sammenlignet med resten af ​​online backup-markedet. Hvis du har brug for en service, der er hurtig ved første uploads, skal du se på hastighedstestbordet i vores Acronis True Image-gennemgang.

Fordi MozyPro er meget hurtigere, vinder den denne runde.

Runde: Speed ​​Point til MozyPro

Crashplan Pro-logo
MozyPro-logo

4

Brugervenlighed

Det skal være let at konfigurere indledende sikkerhedskopier, udføre efterfølgende og gendanne dine data På den måde kan du fokusere på dit faktiske arbejde i stedet for at tage backup af dine data. For at sikre, at desktop-klienten skal arbejde på mange operativsystemer, og dens interface sammen med dem fra sin webklient og mobilapp skal være attraktiv og intuitiv at bruge.

CrashPlan-vs-Mozy-CrashPlan-desktop

CrashPlan for Small Business desktop-klient er let at installere og tager kun et par minutter. Det er ikke svært at bruge, men sikkerhedskopieringen kan være enklere. Det sikkerhedskopieres ikke baseret på filtype, så du skal manuelt markere filer og mapper til sikkerhedskopiering. Klienten er attraktiv, intuitiv og let at navigere.

CrashPlan-vs-Mozy-CrashPlan-web

Det suppleres godt af webgrænsefladen, som giver dig mulighed for at kontrollere brugerstatistikker og overvåge filgendannelse fra instrumentbrættet. Visninger viser brugere, enheder og giver dig muligheden for at oprette rapporter.

Den mobile app bruges til at lade dig få adgang til dine filer hvor som helst, men CrashPlan stoppede den.

MozyPro kræver mere arbejde, før du kan begynde at tage backup af dine data. Når det er sagt, når du først har konfigureret det, har det funktioner, der letter processen fremad.

Det er let at downloade desktopklienten, og installationen tager ikke lang tid. Du behøver ikke gøre meget for at konfigurere din sikkerhedskopi, fordi MozyPro scanner dit filsystem og vælger de mest almindelige filtyper til sikkerhedskopiering. Det har ikke den mest effektive grænseflade, vi har set, men guiden hjælper med at få jobbet gjort. Det fungerer på Windows, macOS og Linux.

Webgrænsefladen har en administrationskonsol med praktiske funktioner, der gør det nemt at håndtere kontoadministration. Du kan søge i forbindelserne til din konto efter bruger eller enhed og se, hvor meget data der er sikkerhedskopieret, og hvornår den sidste sikkerhedskopi blev kørt. Afsnittet “grafer og rapporter” viser backuphistorik og sundhed og giver dig mulighed for at indstille e-mail-advarsler.

MozyPros smartphone-app kan ikke sikkerhedskopiere dine data, men den giver dig adgang til dem. Det er tilgængeligt til Android og iOS.

MozyPro har en smartphone-app, der hjælper dig med at få adgang til din sikkerhedskopi, men generelt er det mere besværligt at konfigurere end CrashPlan for Small Business, som har en mere attraktiv og intuitiv desktop-klient.

Runde: Brugervenlighedspunkt til Crashplan Pro

Crashplan Pro-logo
MozyPro-logo

5

Dommen

MozyPro netto vinder i speedafdelingen, men ikke meget andet, hvilket gør CrashPlan for Small Business til vores samlede vinder. Det vandt dog ikke let, fordi margenen i sikkerhedskategorien var tynd. Dens brugervenlighed er bedre, og det giver mere værdi, fordi det er meget billigere end MozyPro og tilbyder ubegrænset sikkerhedskopieringsplads til $ 10.

Vinder: CrashPlan

MozyPro er dog meget hurtigere. Det tager kun en time at uploade en 1 GB-mappe. Brugere, der har brug for hurtige hastigheder, bør overveje at prøve det.

Hvad synes du om denne sammenligning? Er CrashPlan for Small Business et bedre valg for dig, eller finder du indløsende kvaliteter i MozyPro? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me