Sådan sikkerhedskopieres din Mac i 2020

Sikkerhedskopiering af din Macintosh-computer behøver ikke være en smerte. Heldigvis er Macintosh-operativsystemet et af de nemmeste at få en sikkerhedskopi til. Uanset om du bruger den indbyggede Time Machine eller snarere går efter en ekstern løsning, er det meget let at få en første initial sikkerhedskopi til din Macintosh.


For at gøre tingene hurtigere er det naturligvis altid godt at vide, hvilke filer du vil tage backup af. På den måde kan du udvikle en backup-strategi, der er sund, holdbar og beskytter dig mod alle slags datakatastrofer.

I denne artikel gennemgår vi processen for, hvordan du sikkerhedskopierer din Mac. Denne artikel skal være en hurtig gennemgang af hvilke løsninger, du kan bruge til at sikkerhedskopiere dine data på Mac. I øjeblikket arbejder vi på en komplet guide til sikkerhedskopiering af dine filer på en Macintosh-computer. Så hold dig tunet!

Sådan bruges tidsmaskine

Time Machine er det indbyggede backup-system, der følger med din Macintosh-computer, som blev introduceret i “Leopard” -udgivelsen af ​​Mac OS X. Så hvis du bruger en Macintosh under 10.5, kan du ikke bruge denne funktion. Vi anbefaler stærkt, at du opdaterer dit system, hvis din Mac understøtter det. 

Opsætning af tidsmaskine

Gå først til Systemindstillinger og vælg Time Machine. Hvad du finder der, er den oprindelige menu og status for din Time Machine-opsætning. Hvis du lige er startet, er det sandsynligvis slået fra.

Start tidsmaskine fra præferenceruden

Valg af din backup-disk

Time Machine giver dig mulighed for at tage backup af en ekstern harddisk, en Time Capsule eller et netværksfastlagt lager (NAS). Det er generelt mere praktisk at sikkerhedskopiere til et netværksdrev, fordi du aldrig kan glemme at forbinde dit netværksdrev til din Mac. På den måde beholder du altid de nyeste versioner af dine filer.

Time Machine - Vælg din backup-disk

Tryk på knappen Vælg disk, og vælg en destination, hvor du vil have din sikkerhedskopi. Sørg for, at det faktisk er på et eksternt drev, fordi en sikkerhedskopi på den samme harddisk som dit operativsystem ikke giver meget mening.

Sørg også for, at du har nok plads på denne harddisk til fuldstændigt at tage backup af din maskine.

Krypter din sikkerhedskopi

Før du begynder at tage sikkerhedskopi af dine filer, anbefaler vi stærkt, at du krypterer dine sikkerhedskopier. Kontroller blot afkrydsningsfeltet Krypter sikkerhedskopi, og Time Machine vil bede dig om at vælge en sikker adgangskode til din backupkryptering.

Time Machine Backup Encryption

Så selv hvis dine eksterne harddiske er kompromitteret, vil ingen være i stand til at læse dine sikkerhedskopier uden dit kodeord. Så sørg for, at du vælger en sikker adgangskode på mindst 8 til 10 cifre.

Vælg hvilke filer der skal sikkerhedskopieres

Vi anbefaler, at du laver en komplet systemkopi med Time Machine. Det vil fjerne smerten ved at tænke over, hvilken slags filer du vil tage backup af. Hvis du imidlertid har midlertidige mapper, som du kun brugte til at dumpe filer, kan du måske ekskludere dem fra din sikkerhedskopi for at spare noget diskplads.

Time Machine - Ekskluder mappe til sikkerhedskopiering

Og vores sag, vi har ekskluderet mappen Downloads, da alle filerne deri ikke er vigtige for os og stort set udskiftelige.

Nyd fred i sindet

Tillykke! Du er nu på vej til din første sikkerhedskopi. Vi anbefaler dog altid, at en sikkerhedskopi ikke er nok, så sørg for, at du fortsætter med at læse denne vejledning. Vi dækker flere muligheder, der kan tilføjes til din sikkerhedskopi, herunder cloud-lager.

Kan du ikke lide Time Machine? Prøv SuperDuper!

Hvis du ikke ønsker at bruge den indbyggede Time Machine til dine sikkerhedskopier eller har brug for lidt mere tilpasning, kan du prøve en software til Mac, der kaldes SuperDuper !. Den gode ting ved superduper er, at du kan oprette et opstartbart diskbillede fra hele dit operativsystem.

Det giver dig en arbejdscomputer meget hurtigt efter en harddiskfejl. Det er også temmelig let at bruge. Lad os se hvordan.

Kopier din harddisk til et andet sted

Super duper! er ret selvforklarende. I det første trin kan du vælge en harddisk, du vil klone på en anden disk, der ideelt er et sted eksternt tilsluttet, enten via USB eller dit netværk. Hvis du vil, kan du også kun oprette et diskbillede og gemme det lokalt, men dette er ikke en anbefalet løsning.

Super Duper - Vælg din sikkerhedskopi

Vælg de filer, du vil tage backup af

Super duper! lader dig vælge hvilke filer du gerne vil tage backup af. Du kan enten tage backup af alle filer eller specifikke brugerfiler.

SuperDuper Hvilke filer vil du tage backup af?

Planlæg din sikkerhedskopi

Super duper! leveres med nogle avancerede valgmuligheder for backupplanlægning. Du kan vælge de dage, du vil have din sikkerhedskopi til at sparke ind, samt hvor ofte og på hvilket tidspunkt du gerne vil tage backup af din Macintosh.

Super Duper Planlæg dine sikkerhedskopier

Så du kan indstille din sikkerhedskopi til at køre, når du er på kontoret, og når du kommer hjem, er din sikkerhedskopi allerede færdig.

Tryk på knappen Kopier nu

Når du trykker på knappen Kopier nu SuperDuper! vil først slette de data, der er på destinationsdisken og derefter kopiere alle dine filer til din sikkerhedskopi. SuperDuper! har nogle interessante avancerede backup-muligheder, som vi ikke kan dække dybtgående her i denne artikel.

For eksempel kan du bestemme, hvad SuperDuper! skal gøre, når en sikkerhedskopi er afsluttet, f.eks. køre et Shell-script eller lukke computeren.

Hold dig ikke til én sikkerhedskopi

Vi anbefaler stærkt at have mindst to sikkerhedskopier til dine filer. Én sikkerhedskopi on-site, på en ekstern harddisk eller en NAS og en anden off-site, ideelt med en cloud-lagring / online backup-service. I dette eksempel bruger vi SOS Online Backup, der tillader let online sikkerhedskopi til dine filer.

Tilmeld dig SOS Online Backup og prøv det gratis

Du kan teste SOS online backup i 14 dage uden risiko og se, om det passer til dine behov. SOS Online Backup er en meget sikker og hurtig online backup-løsning til dine filer.

SOS Online Backup Review
© Cloudwards.net

Det tilbyder ikke ubegrænset online backup, som Backblaze eller Carbonite, men hvis du lige er startet, er dette muligvis ikke nødvendigt. Standardplanen giver dig 50 GB til dine sikkerhedskopier.

Opsætning af SOS Online Backup

Opsætning af SOS Online Backup er ikke meget vanskeligt at opnå. Det vil bede dig om at vælge de filer, du vil tage backup af, og analysere dit system i overensstemmelse hermed.

SOS Online-sikkerhedskopi Vælg dine filer til sikkerhedskopiering

Online sikkerhedskopieringstjenester generelt sikkerhedskopierer ikke applikations- eller systemfiler, men installerer snarere alle de andre filer, der eller ikke kan gendannes i tilfælde af harddiskfejl, f.eks. Fotos eller videoer.

SOS Online Backup - Vis indholdstyper

SOS Online Backup giver dig også en god oversigt over de filtyper, du har planlagt til sikkerhedskopiering.

Tryk på “Start” -knappen for at starte din sikkerhedskopi

Efter at have valgt dine filer er det eneste, du skal gøre, at trykke på Start-knappen, og din sikkerhedskopi gør vej til skyen. Afhængig af mængden af ​​filer, du har, kan det tage dage eller endda uger, før en fuld sikkerhedskopi afsluttes.

SOS Online Backup - Start din sikkerhedskopi
© Cloudwards.net

Så vær ikke utålmodig. Online backup, i dette tilfælde, bliver din sekundære sikkerhedskopi, så vi antager, at du enten har afsluttet en Time Machine-sikkerhedskopi eller en anden lokal backup allerede. Normalt sikkerhedskopierer SOS Online Backup kontinuerligt dine filer, hvilket betyder, hver gang en fil ændres på din computer, vil SOS Online Backup sparke ind for at overføre dine filer til deres servere.

SOS Online-sikkerhedskopiering Planlæg din sikkerhedskopi

Du kan imidlertid også planlægge din sikkerhedskopi til dine behov, f.eks. times, daglige eller månedlige sikkerhedskopier. På den måde kan du sikkerhedskopiere, når du er på kontoret eller overhovedet ikke bruger din computer. 

Konklusion

Hvis du har implementeret de beskrevne trin, er du et par skridt foran alle de andre mennesker, der ikke har en sikkerhedskopi. Med to sikkerhedskopier på plads kan du hvile på din sikkerhedspude ved at vide, at dine data er sikre.

I en anden artikel vil vi dække, hvordan du gendanner dine filer i tilfælde af datatab. Så følg med! Del din oplevelse! Hvad er din sikkerhedskopieringsstrategi med Time Machine eller andre sikkerhedskopieringsløsninger? Hvilken online backuptjeneste skal du bruge og anbefale? Efterlad dine tanker i kommentarerne nedenfor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me