Преглед на Backblaze B2 – Актуализиран 2020 г.

Backblaze B2 Преглед

Backblaze B2 може да бъде най-достъпният и лесен за използване доставчик на IaaS на пазара днес. Ограничената сървърна мрежа и няколко други дребни проблеми обаче я пазят от перфектен резултат. Разгледайте пълния ни преглед, за да ви помогнем да решите дали Backblaze B2 е пътят за вас.


Ако се опитвате да изберете между Backblaze B2 или Amazon Glacier или между B2 и всяка друга услуга на IaaS, сте кацнали в десния ъгъл на интернет. В този преглед на Backblaze B2 ще разгледаме входовете на една от най-достъпните и лесни за използване опции за облачна инфраструктура, налични.

Ще покрием ценообразуването на Backblaze B2, може би най-голямата му продаваема точка, и ще поговорим за каква цена идва тази достъпна цена, включително ограничена сървърна мрежа. Ще разгледаме и потребителското изживяване, включително Backblaze B2 клиента и API, и ще покрием Backblaze B2 криптиране и други аспекти на сигурността.

Ако търсите пълен преглед на пазара за облачни IaaS, включително къде B2 слотове сред най-добрите услуги, най-добрият преглед на IaaS за облак е ръководството, което търсите.

За да могат клиентите на трети страни да се сдвоят с B2, имаме и преглед на най-добрите клиенти за прехвърляне на файлове, обхващащи прости инструменти, в допълнение към прегледите за по-сложни услуги, като CloudBerry Backup и Storage Made Easy.

Алтернативи за Backblaze B2

Силни & Слабости

Ценообразуване

Когато се абонирате за Backblaze B2, можете да избирате само един тип съхранение и цените са фиксирани. За сравнение, Amazon S3 има четири типа съхранение и тарифите варират в зависимост от региона, което може да доведе до объркване и неочаквани сметки в края на месеца (прочетете нашия преглед на Amazon S3).

B2 има по-малко разходи за разбор, предимство, когато вземете предвид, че е и по-евтин от всеки план на Amazon, включително Amazon Glacier. Само бюджетните Wasabi струват по-малко сред доставчиците на IaaS. След това отново Wasabi има минимална такса за съхранение от 1TB, независимо дали използвате толкова много, докато B2 ви позволява да съхранявате толкова малко, или толкова данни, колкото е необходимо (прочетете нашия преглед на Wasabi).

Таксите за B2 се разделят между съхранението и използването. За тези, които търсят по-опростен подход за онлайн архивиране, компанията предлага неограничена онлайн резервна услуга за 5 долара на месец. Можете да прочетете за това в нашия рецензия Backblaze.

Тарифи за съхранение на backblaze B2

Първите 10GB от облачно съхранение на B2 са безплатни. Съхранението след това струва половин стотинка на гигабайт на месец, приблизително една четвърт от разходите на Amazon S3, Microsoft Azure и Google Cloud.

Backblaze не предоставя никакви отстъпки за тези, които съхраняват терабайти данни, но с тази ставка, която работи до 5 долара на терабайт всеки месец, това не е проблем.

Тарифи за използване на Backblaze B2

Такса за заден план за двете изходящи и API разговори. Напредъкът се отнася до изтеглянията на файлове и носи курс от 1 долар цент за всеки изтеглен гигабайт всеки месец. Докато Wasabi изобщо не таксува за изход, скоростта на Backblaze все още е една десета от степента на изход, таксувана от Microsoft и Google.

Ние не се интересуваме особено от таксите за разговори по API за този преглед, тъй като сме фокусирани върху B2 като хранилище за хостинг на файлове, а не за изграждане на приложения, насочени към клиентите. Накратко тези такси се разделят на три класа, A, B и C. Транзакции от клас A са безплатни, докато класове B и C начисляват такси, след като преминете 2500 транзакции.

Обажданията от клас Б се таксуват четири десети от сто на 10 000 транзакции, а разговорите от клас А се таксуват в същата сума, но за 1000 транзакции. За подробности относно обажданията, които са класифицирани като какво, ще искате да проверите ценовата листа на Backblaze за транзакциите.

Сървърна мрежа

Най-голямата причина за обмисляне на алтернативи на Backblaze B2, дори и такива, които струват доста повече, е, че мрежата на B2 сървъра е ограничена до един център за данни. Това съоръжение се намира в Сакраменто, Калифорния.

B2 работи най-добре за хората в Съединените щати поради това, докато тези в други части на света може да искат да обмислят други възможности. Дори тези в САЩ може да възникнат проблеми с претоварването на мрежата и затрудненията на сървъра, които могат да повлияят на скоростта.

Можете да тествате скоростта на връзката си и да проверявате латентността при свързване към B2 мрежата с помощта на инструмента за тестване на скоростта на Backblaze. За забавяне инструментът измерва пинг и трептене.

Лесно използване

Backblaze UX съответства на простотата на структурата на разходите си. Както при всички облачни услуги за инфраструктура, преди да започнете да съхранявате файлове в облака, ще трябва да създадете кофи. Кофите, понякога наричани контейнери, работят като директории от най-високо ниво. Те помагат да поддържате организираното от вас онлайн съдържание.

Можете да създадете до 100 кофи на акаунт и те могат да съхраняват толкова данни, колкото са ви необходими и всякакъв тип файлове. Има максимален размер на файла, но при 10TB не трябва да създава проблеми.

Създайте кофа, като влезете в B2 интерфейса и щракнете върху връзката „кофа“ от лявата страна. В прозореца на кофите можете да видите всички създадени от вас кофи и да настроите нови, като кликнете върху бутона „създаване на кофа“.

BackblazeB2.CreateBucket

Когато създавате кофа, ще бъдете помолени да му дадете уникално име и да го зададете на обществено или частно.

BackblazeB2.BucketDetails

Разликата между двете е, че сменяемите URL адреси, генерирани за файлове в публични букети, могат да бъдат достъпни от всеки, докато тези в частни кодове изискват удостоверяване за удостоверяване за достъп. Можете да генерирате този маркер чрез уебсайта.

Можете да превърнете публичните кофи в частни кодове по-късно или обратно, от таблото за управление на B2, като щракнете върху „Настройки на кофата“ за контейнера, който искате да промените. Има и опция за настройки за „lifecycles“, която определя колко версии на всеки файл се съхраняват.

BackblazeB2.BucketSettings

За да интегрирате приложения на трети страни с B2, ще трябва да извлечете идентификационния номер на акаунта си и да създадете ключ за интерфейс на приложението. Използването на API ключове е често срещано за доставчиците на IaaS, което ви позволява да установите сигурни връзки.

Има различни инструменти на трети страни, с които можете да се свържете с B2, за да качвате и изтегляте файлове. Популярните снимки включват CloudBerry Backup, Storage Made Easy и Cyberduck. Можете също да създадете мрежово устройство на вашия компютър, като използвате софтуер като Mountain Duck.

Като щракнете върху раздела „преглед на файлове“ от лявата страна, можете да създавате папки и да качвате файлове в кофите си от интерфейса на B2. Интерфейсът поддържа плъзгане и пускане, така че можете да добавяте няколко файла наведнъж, което е функция, която няма да намерите с Google Cloud, Microsoft Azure или Amazon S3.

Можете също да изтеглите файлове и да създадете моментни снимки на файлове, за да ги запазите в сегашното им състояние за възстановяване.

BackblazeB2.CreateSnapshot

Таблото за управление на B2 има полезна информация, която да ви помогне да управлявате вашия акаунт, включително размера на кофите и колко файлове има в тях. Има раздел „отчети“ с информация за акаунта от по-високо ниво, като общо съхранени и изтеглени гигабайти.

Една от по-удобните функции на B2 е, че можете да задавате сигнали и тавани за стойност на долара за вашия акаунт. Това ще ви помогне да сте сигурни, че няма да съберете голяма сметка случайно.

BackblazeB2.CapsAlerts

Backblaze осигурява добре проектиран UX, който се нарежда сред най-добрите на облачния пазар IaaS. Поради това той е чудесен избор за собствениците на малки и средни предприятия, които искат да избегнат пречките пред прилагането и големите сметки.

Сигурност

Всички файлове, качени в Backblaze B2, се съхраняват на множество устройства и сървъри. По този начин, ако едно устройство не успее, има допълнителни копия на вашите файлове на друго място. B2 постига пет девет ъптайма.

Backblaze има бяла книга, в която подробно се описва сигурността на центъра за данни, ако искате да се потопите в детайлите. Някои акценти включват 24/7 сигурност, достъп до ключови карти, биометрични скенери, мантрапи и видео наблюдение.

Шифроване на B2 Backblaze

Шифроването на Backblaze B2 включва транзитно преминаване, но не и защита в покой. Криптирането по време на транзит използва SSL за предотвратяване на атаки на човек в средата и подобни кибер атаки. Това е чудесно, но очакваме липсата на криптиране в покой ще бъде болка точка за някои.

Backblaze причинява, че не криптира файлове от страна на сървъра, защото това би попречило на някои случаи на използване, като например обслужване на файлове. Това извинение е толкова тънко на хартия, колкото идват. Много други доставчици на IaaS, включително колегите, подходящи за бюджета на Wasabi, криптират данните в покой.

Ако възнамерявате да използвате B2 и искате да сте в безопасност, ще искате да криптирате данните си, преди да ги качите в облака. Един от най-лесните начини да направите това е да използвате клиент на трета страна, който има опция за частно криптиране. Например, ако използвате CloudBerry Backup, за да качвате файлове във B2, можете да изберете да ги шифровате първо чрез протокола Advanced Encryption Standard..

Двуфакторна автентификация на Backblaze B2

Уебсайтът Backblaze поддържа двуфакторна автентификация. Включете тази функция и ще бъдете помолени за допълнителен код за защита, изпратен чрез текстово съобщение, когато влизате от непознати машини. Предимството е, че ако вашата парола е напукана или открадната, който и да я е придобил, няма да може да влезе в услугата ви без този код.

поддържа

Backblaze поддържа уебсайт за поддръжка, където можете да намерите статии, свързани с облачно съхранение на B2. Сайтът може да се търси и да се раздели на категории, за да ви помогне да намерите по-бързо съответните статии.

B2 предоставя на клиентите безплатна поддръжка, която включва директна помощ по имейл. Добавете данни за кредитната си карта към вашия B2 акаунт и можете да очаквате обръщане на имейли пъти в рамките на един работен ден. Без добавяне на кредитната ви карта, отговорите могат да отнемат до два работни дни.

Ако имате нужда от по-отзивчива поддръжка, можете да преминете към един от два платени планове за поддръжка. Първият струва $ 150 на месец и намалява времето за реакция до два работни часа. Втората струва 400 долара на месец и добавя 24/7 гореща линия за поддръжка.

Въпреки че мразим да виждаме компании, които плащат за поддръжка, това е норма, когато става дума за доставчиците на IaaS. Повечето дори не предоставят безплатна поддръжка по имейл, така че можем поне да дадем Backblaze реквизити там.

Заключителни мисли

Докато Wasabi се появи на сцената през 2017 г., нямаше въпрос, че Backblaze B2 е най-добрият наличен доставчик на облачен IaaS. Фактът, че Wasabi има два центъра за данни към един за Backblaze, и струва по-малко, също намали представата ни за B2. Това каза, все още има какво да харесаме.

Без минимални стойности за съхранение и половина на процент на гигабайта означава голяма стойност за домашните и бизнес потребителите. Въпреки че искаме да видим как Backblaze напълно намалява таксата си за изход, процентът е достатъчно нисък, че не трябва да води до големи сметки, особено ако се възползвате от функцията за ограничаване на ограниченията на B2.

Най-хубавото е, че B2 е лесен за използване и се поддържа от широк спектър от приложения на трети страни, от Cyberduck до CloudBerry Backup. За потребители, базирани в САЩ, струва си да получат безплатен акаунт от 10 GB, за да проверят дали скоростта на прехвърляне на файлове отговаря на вашите нужди.

Включете се в това дали смятате, че Backblaze B2 има смисъл като услуга IaaS в коментарите по-долу и благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map