Rishikimi i Skedarëve të Rackspace Files – Përditësuar 2020

Rishikimi i skedarëve të reve Rackspace

Megjithëse Rackspace Cloud Files është një ofrues i shkëlqyeshëm, shërbimet e tij vijnë me një premium: ai është ofruesi më i shtrenjtë IaaS atje. Lexoni përmbledhjen e plotë të strukturës së saj të çmimeve në rishikimin tonë Rackspace dhe ka gjasë të na bashkoheni në përfundimin se mund të dëshironi të blini pak më shumë.


Shqyrtime për ruajtjen në cloud

Për ato blerje për infrastrukturën në re për të pritur të dhënat, një nga emrat më të mëdhenj në industri është Rackspace. Shërbimi i mbajtjes së skedarëve të kompanisë, Cloud Files, mund t’ju ndihmojë të kurseni hapësirë ​​në hard disk dhe të bëni kopje rezervë të pajisjeve tuaja, ndër të tjera.

Në këtë përmbledhje të Rackspace Cliles Files, ne do të shikojmë se si shërbimi rritet kundër konkurrencës. Me pak fjalë, ka shqetësime të mëdha për në fund të fundit. Me katër herë koston e Amazon S3, pesë herë më shumë se kostoja e Microsoft Azure dhe njëzet herë më shumë se kostoja e Wasabi, ne nuk mund të justifikojmë renditjen e Skedarëve Cloud midis ofruesve më të mirë të cloud IaaS.

Vazhdoni të lexoni për detajet. Nëse vendosni të provoni skedarët Cloud, mund t’ju duhet gjithashtu një klient për të ngarkuar skedarë. Ne përshkruajmë opsionet kryesore për ngarkime të thjeshta skedash në përmbledhjen më të mirë të klientëve për transferimin e skedarëve. Ne jemi gjithashtu tifozë të mëdhenj të CloudBerry Backup, për ata që kërkojnë të zbatojnë një plan për mbrojtjen e të dhënave për hard diskun e kompjuterit të tyre duke përdorur skedarë cloud Rackspace.

Alternativa për skedarët e reve të Rackspace

Pikat e forta & dobësitë

Çmimeve

Nuk ka tarifë abonimi mujor për përdorimin e skedarëve cloud të Rackspace. Ju jeni të ngarkuar për atë që përdorni, e cila ofron një avantazh të shkallëzimit në krahasim me zgjidhjet e ruajtjes së cloud si Egnyte Connect dhe mjetet rezervë si Acronis True Image. Nuk ka asnjë kapak për sa të dhëna mund të ruani ose kërkesat minimale të ruajtjes.

Kostot ndahen në nivelet e ruajtjes dhe përdorimit. Ndërsa kjo është praktikë standarde për zgjidhjet IaaS, Rackspace qëndron veç e veç se sa të kushtueshme janë ato norma. Për dallim nga konkurrentët e tij më të afërt, kompania nuk ka ulur çmimet vitet e fundit pasi industria ka evoluar.

Si rezultat, këto çmime janë ndoshta arsyeja më bindëse për të marrë biznesin tuaj diku tjetër.

Mimet e Stokimit të Rackspace

Rackspace Cloud Stormet e ruajtjes standarde janë të nivelit. Ndërsa nuk ka kërkesa minimale, aq më shumë që kurseni, aq më pak paguani për gigabajt.

Shumëzoni tarifat me 1.000 për të marrë një përafrim të përafërt të asaj që ju do të paguani për terabit. Kjo arrin deri në 100 dollarë në muaj për 1TB-in e parë të ruajtur, që është rreth katër herë më shumë se norma për Amazon S3, për të cilën mund të lexoni në rishikimin tonë Amazon S3.

Shtë e vështirë të kuptosh pse Rackspace kushton aq më shumë sesa konkurrenti i tij më i madh, i cili gjithashtu ka një rrjet serverësh më mbresëlënës. Ne nuk mund të marrim një përgjigje të drejtpërdrejtë nga Rackspace në lidhje me koston e lartë ose ndonjë plan të tregut të saktë.

Cmimet e Perdorimit Rackspace

Nuk ka tarifa hyrëse të bandës për hyrjet në Rackspace Cloud Files, kështu që ju nuk do të paguani tarifa për ngarkimin e skedarëve. Ju do të tarifoheni për gjerësinë e brezit, duke përfshirë egërsinë (shkarkime skedar), me një normë prej 12 centë për gigabyte.

Kjo etiketë çmimesh është në përputhje me Google Cloud, por më e shtrenjtë se ofruesit e tjerë. Shumë shërbime, siç është Wasabi, tani ofrojnë marrjen e të dhënave falas (lexoni rishikimin tonë Wasabi).

Kostoja e Rackspace thjesht nuk shtohet në vitin 2018, kur shërbime më të afta ofrojnë ruajtje për më pak.

Skedarët e reve të Rackspace sigurojnë një veçori minimale të njoftimit të faturimit. Kjo nuk do t’ju ndalojë të aktroni një faturë të madhe, por do t’ju njoftojë kur jeni. Të gjithë klientët e rinj marrin një provë 14-ditore falas, e cila duhet të jetë e mjaftueshme për të kuptuar nëse Skedarët Cloud ia vlen kostoja.

Rrjeti i serverëve

Rackspace ka pesë lokacione të qendrave të të dhënave në të gjithë botën. Tre janë në Shtetet e Bashkuara, të vendosura në veri të Virxhinias, Dallas dhe agoikago. Ka dy në rajonin e Azisë Paqësorit, të vendosura në Hong Kong dhe Sidnei, dhe objekti i fundit është në Londër.

Kur krijoni kova për ruajtje, mund të zgjidhni në cilin rajon skedarët tuaj janë pritur, por do të duhet të krijoni një llogari në Mbretërinë e Bashkuar për të shfrytëzuar vendndodhjen në Londër.

Amazon dhe Google të dy kanë rreth tre herë më shumë lehtësi sesa Rackspace. Microsoft Azure udhëheq paketën me 52 lehtësira në të gjithë botën, 10 herë më shumë sesa Rackspace.

Rackspace ka një garanci 100 për qind në kohë, duke përjashtuar kohën e prishjes për mirëmbajtjen e planifikuar. Sipas kushteve të garancisë, do të merrni një kredi 5 përqind kundrejt faturës tuaj mujore për çdo 30 minuta serveri juaj është jashtë linje.

Lehtësinë e përdorimit

Ju mund të përdorni panelin e kontrollit Skedarët Cloud për të menaxhuar llogarinë tuaj. Si për çdo IaaS, procesi mund të jetë konfuz deri sa të merrni kushinetat tuaja. Rackspace ofron shumë më tepër shërbime përveç skedarëve të pritjes, dhe shumica e veçorive të panelit të kontrollit nuk do të zbatohen për ata që thjesht kërkojnë të ngarkojnë skedarë duke përdorur klientë të tillë si CyberDuck ose Duplicati (lexoni rishikimin tonë të Duplicati).

Para se të filloni të dërgoni skedarë në renë Rackspace, duhet të krijoni një enë. Kontejnerët, të quajtur nganjëherë “kova” nga ofruesit e tjerë të IaaS, janë pak a shumë si sirtarët e një dollapi pasi ato përdoren për të organizuar skedarë.

Për të krijuar një enë, hapni menunë “ruajtje” të panelit të kontrollit dhe zgjidhni “skedarë”.

Në faqen tjetër, klikoni në butonin krijuar enë.

Pastaj, shtoni një emër enë, zgjidhni një rajon të serverit dhe zgjidhni një nga tre llojet e kontejnerëve:

 • Private: ruaj skedarët në cloud dhe qasje në ato përmes panelit të kontrollit ose API
 • Publike (CDN): automatikisht ruan skedarë në serverat afër lokacioneve të klientit tuaj
 • Uebfaqja statike: ngarkoni një skedar .html

Nëse keni ndërmend të regjistroni Rackspace për kopje rezervë në internet duke përdorur një klient të palës së tretë, zgjidhni “private”. E njëjta vlen edhe për vendosjen e ruajtjes së cloud duke përdorur një shërbim sinkronizimi dhe shkëmbimi, siç është Storage Made Easy (lexoni rishikimin tonë të Storage Made Easy).

Pasi të krijohet kontejneri juaj, mund të lidhni aplikacione të palëve të treta me të duke marrë çelësin tuaj Rackspace API. Ju mund ta bëni këtë duke klikuar emrin e përdoruesit në këndin e sipërm të djathtë të panelit të kontrollit dhe duke zgjedhur “llogari dhe cilësimet”.

Shkoni poshtë tek koka e sigurisë dhe klikoni në butonin që lexon, “shfaqni çelësin API.”

Për ndihmë duke përdorur këtë çelës API për të lidhur një klient të palës së tretë, në mënyrë që të filloni të ngarkoni skedarë, shikoni fillimin tonë me udhëzuesin Rackspace. Kryesisht është çështje të dini se çfarë të klikoni dhe çfarë duhet të injoroni.

siguri

Qendrat e të dhënave Rackspace janë krijuar për të parandaluar shkeljet dhe sulmet në internet. Për sa i përket sigurisë fizike, hyrja ruhet duke përdorur vërtetimin biometrik dhe objektet monitorohen 24/7 me anë të mbikëqyrjes video.

Për të mohuar përgjimet e të dhënave si sulmet njeri-në-mes, i gjithë trafiku drejt dhe nga Rackspace Cloud mbrohet duke përdorur SSL për të krijuar një tunel të koduar. Autentifikimi kërkon gjithashtu një emër përdoruesi dhe një çelës aksesi API. Theelësi mund të merret vetëm nga paneli i kontrollit Rackspace Cloud, i cili kërkon që qasjet e përdoruesve tuaj të kenë mundësinë e përdorimit.

Për shkak se fjalëkalimet e dobëta mund të thyhen dhe madje mund të vidhen fjalëkalime të forta, Rackspace ju lejon të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë për të parandaluar të tjerët që të marrin çelësin tuaj të hyrjes API.

Me aktivizimin e 2FA, hyrjet nga makineritë e panjohura do të kërkojnë një kod shtesë sigurie. Ky kod mund të merret duke përdorur një aplikacion autentifikues të telefonit smartphone si Google Authenticator, Authy ose Duo, ose mund ta merrni atë përmes një mesazhi me tekst.

Për dallim nga Amazon S3 dhe Azure, Rackspace nuk ka një mundësi për të kriptuar skedarët e ruajtur në anën e serverit. Kjo është një gabim, edhe pse kriptimi nga fundi në fund mund të shtohet nga shumë klientë të përdorur për të menaxhuar ngarkimet e skedarëve. Për shembull, CloudBerry Backup mund të kodojë skedarët tuaj duke përdorur protokollin AES.

mbështetje

Rackspace siguron tre kanale për mbështetje të drejtpërdrejtë: telefon, email dhe chat live. Të tre janë në dispozicion 24/7, kështu që nuk duhet të keni asnjëherë probleme për të kontaktuar me dikë.

Thënë kështu, cilësia e mbështetjes është e diskutueshme. Ne përdorëm bisedën live për të larguar disa pyetje të thjeshta, dhe në secilin rast, përfaqësuesi mbështetës nuk arriti të na jepte një përgjigje të drejtpërdrejtë. Në vend të kësaj, ata na drejtuan faqeve në internet dhe na thanë të gjenim përgjigjet atje. Në disa raste, faqet në internet të dhëna nuk ishin as të rëndësishme.

Për të matur kohën e përgjigjes për email-et, ne nxorëm disa pyetje provash. Në çdo rast, mbështetja e Rackspace nuk u kthye kurrë tek ne. Raporte të ngjashme nga përdoruesit e tjerë tregojnë se përvoja jonë e dobët nuk ishte një dukuri e izoluar.

Në vend që të mbështeteni për përgjigje, mund të shfletoni shtëpinë e mbështetjes Rackspace. Atje, do të gjeni një faqe FAQ dhe një bazë të dhënash për artikuj të kërkueshëm. Ekziston gjithashtu një pjesë specifike kushtuar Skedarëve të Cloud.

Baza e njohurive nuk është e keqe, por nuk është e mjaftueshme për të shpëtuar përshtypjen tonë për mbështetjen e Rackspace.

Aktgjykimi i formës së prerë

Jo shumë kohë më parë, Rackspace Cloud Files ishte qafë dhe qafë me Amazon S3 për sa i përket kostos së ruajtjes. Ndërsa Amazon dhe ofruesit e tjerë të emrave të mëdhenj IaaS kanë rënë çmimet e tyre që nga ajo kohë, Rackspace nuk ka buxhetuar.

Nuk ka asnjë arsye të mirë pse, posaçërisht pasi Rackspace drejton një rrjet më të vogël se ata të njëjtët konkurrencë, përveç nëse shikoni ofruesit e përshtatshëm për buxhetin si Backblaze B2 ose Wasabi. Mund të jetë thjesht që Rackspace ka vendosur të përqendrohet në shërbimet e menaxhuara sesa në ofertat e veta të IaaS.

Cilado qoftë arsyeja, nëse jeni duke kërkuar për një shërbim të infrastrukturës cloud për t’u çiftuar me CloudBerry Backup, Storage Made Easy ose një klient tjetër që pritës skedarësh, ju sugjerojmë të kërkoni diku tjetër.

Pajtohen apo nuk pajtohen? Ndani mendimet tuaja për vendin e Rackspace në tregun e cloud IaaS në komentet më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map