Rishikimi i Glacier Amazon – Përditësuar 2020

Rishikimi i akullnajave Amazon

Me çmimet konfuze dhe një sistem cilësimesh të çuditshme, Amazon Glacier në fillim mund të mos duket si një ofrues shumë i mirë i IaaS. Sapo të kaloni këto pengesa, megjithatë, ju do të gjeni se mund të jetë një nga ofruesit më të mirë të ruajtjes së ftohtë atje. Lexoni rishikimin tonë të plotë të Amazon Glacier për të zbuluar pse.


Shikoni për ofruesit e IaaS në cloud me depozitë të lirë të ftohtë dhe emri që dominon në internet është Amazon Glacier. Pjesë e ekosistemit të Shërbimeve Ueb në Amazon, Glacier është bërë i njohur me bizneset të vetëdijshëm për në fund të fundit.

Të njohësh Amazon Glacier mund të jetë një përvojë e ngrirë, megjithëse, për shkak të çmimeve konfuze. Duhet gjithashtu më shumë ndërhyrje për t’u shndërruar në një depo efektive skedar sesa ofruesit e të gjithave në një, siç janë ato që mbizotërojnë rezervën tonë më të mirë në internet për mbledhjen e biznesit.

Ky përmbledhje e Amazon Glacier do të ndihmojë. Ne do të shkatërrojmë nivelet e ruajtjes dhe përdorimit, rrjetin e serverëve dhe përvojën e përdoruesit. Ne gjithashtu do të shohim sigurinë dhe mbështetjen e Glacier.

Para se të vazhdojmë, duhet të theksojmë se Amazon Glacier siguron ruajtje të ftohtë, në krahasim me ruajtjen e nxehtë. Ruajtja e ftohtë është menduar për arkivin e të dhënave dhe ka kosto më të ulët të ruajtjes, por shkallë më të lartë të përdorimit, sesa ruajtja e nxehtë. Kjo do të thotë që Glacier është i shkëlqyeshëm për kopje rezervë, por jo për gjëra të tilla si sinkronizimi dhe shkëmbimi i skedarëve.

Për menaxhimin aktiv të skedarëve, do të doni një ruajtje të nxehtë, siç është Amazon S3. Për opsione të tjera, kontrolloni rishikimin tonë më të mirë të cloud në IaaS.

Alternativa për Glacier Amazon

Pikat e forta & dobësitë

Çmimeve

Shumica e shërbimeve IaaS në cloud ngarkojnë si për ruajtje ashtu edhe për përdorim. Amazon Glacier ndjek atë prirje dhe, si Amazon S3, gjithashtu faturat bazuar në rajon. Regjioni i referohet vendndodhjes së qendrës së të dhënave. Nuk ka asnjë tarifë minimale dhe Amazon siguron 10 GB ruajtje të Glacier falas.

Magazinimi për akullnajë varion nga katër të dhjetat e një centi dhe gjysmën e gjysmë për gigabajt të depozituara çdo muaj. Shumica e rajoneve të Sh.B.A ngarkohen në pjesën e poshtme, me përjashtim të SHBA-së West (Kalifornia e veriut), e cila ngarkon çmimin gjysmë-cent.

Mostra e mimeve të Storage Glacier Amazon për GB në muaj (pas 10 GB)

Lindja e Shteteve të Bashkuara (Ohio):$ 0,004
West West (Oregon):$ 0,004
U.S. West (N. California):$ 0,005
Azia Paqësori (Seul):$ 0,005
Azia Paqësori (Sidnei):$ 0,005
BE (Frankfurt):$ 0,0045
BE (Irlandë):$ 0,004

Kostoja shkon mbi 80 përqind më e lirë se sa nivelet e Amazon S3, kjo është arsyeja pse ka më shumë kuptim për bizneset që kanë nevojë për një shërbim rezervë. Po kështu, është shumë më lirë se Microsoft Azure dhe Google Cloud (lexoni rishikimin tonë të Google Cloud).

Shërbimet më të afërta sa i përket tarifave janë Backblaze B2 dhe Wasabi, të dyja ofrojnë depozita për gjysmën e qind për gigabajt. Këto shërbime ndryshojnë në atë se ato ofrojnë ruajtje të nxehtë, sesa të ftohtë, dhe kanë nivele shumë më të lira të përdorimit. (Lexoni rishikimin tonë për ruajtjen e Wasabi.)

Pagesa e madhe e përdorimit për t’i kushtuar vëmendje me Glacier është rikthimi. Shkalla e shkarkimit të skedarëve ndryshon bazuar në urgjencën, me tre opsione të ndryshme të rikthimit në dispozicion: Standard, Bulk dhe Expedited.

E përshpejtuar është më e shpejtë, duke marrë vetëm disa minuta për të filluar marrjen, ndërsa Bulk është më i ngadalshëm, duke marrë deri në 12 orë. E vërtetë për tu formuar, Amazon nuk e bën më të lehtë për të kuptuar këto tarifa.

Mimet e Rifreskimit të Glacier AmazonCost për GB: Koha e rikthimit:
standard:0.01 dollarë për GB dhe 0,05 $ për 1,000 kërkesa3-5 orë
Bulk:0,0025 dollarë për GB dhe 0,025 dollarë për kërkesë5-12 orë
përshpejtuar:0,03 dollarë për GB dhe 0.01 dollarë për kërkesë1-5 minuta

Të tre opsionet ngarkojnë një normë për GB, plus një normë për kërkesë. Rifreskimi i tarifave të glacier Standard tarifon për 1.000 kërkesa, ndërsa tarifa pjesa më e madhe dhe e përshpejtuar për një kërkesë të vetme.

Glacier nuk është menduar për zhvillim serioz të aplikimit, por shumica e tarifave të thirrjeve API janë falas. Kjo përfshin LISTVAULTS, GETJOBOUTPUT dhe DELETE. Vetëm kërkesa UPLOAD ngarkohen, me 5 cent për 1,000 kërkesa.

Ekzistojnë gjithashtu tarifa për transferimin e të dhënave të Glacier Amazon midis rajoneve, zakonisht rreth 1 ose 2 cent për gigabajt. Rishikoni të gjitha tarifat në faqen e çmimeve të Amazon Glacier.

Rrjeti i serverëve

Si një nga kompanitë më të mëdha të internetit në botë, Amazon mban objektet e serverëve në të gjithë globin. Shumë janë përdorur për ruajtjen e të dhënave të Glacier Amazon. Avantazhi i një rrjeti global është shpejtësia, falë më pak pengesave të serverëve dhe më pak distancë për të dhënat tuaja për të udhëtuar.

Ky është një avantazh i madh ndaj Backblaze B2, i cili është me çmim të ngjashëm, por ka vetëm një qendër të dhënash (lexoni rishikimin tonë të Backblaze B2).

AmazonGlacier.ServerLocations

Ekzistojnë 16 qendra të të dhënave të Glacier Amazon, me më shumë rrugë. Kjo përfshin pesë lokacione në Amerikën e Veriut, një në Amerikën e Jugut, katër në Evropë dhe gjashtë në Azi Paqësorin. Ndërsa jo aq shumë sa vendet me 50 plus të Microsoft Azure (lexoni rishikimin tonë të Microsoft Azure), duhet të ketë mundësi të mjaftueshme për të krijuar një kopje rezervë të shpejtë.

Ky avantazh i shpejtësisë është një arsye e shëndoshë për bizneset që të zgjedhin Amazon Glacier mbi opsione më të përballueshme, të tilla si Carbonite dhe CrashPlan, të dyja mund të jenë frustruese ngadalë, pavarësisht se janë më të lehta për t’u përdorur. Për të përdorur Glacier për rezervë, së pari do t’ju duhet një klient rezervë.

Rezervimi i CloudBerry është më i miri i bandës, pasi mund ta lexoni në rishikimin tonë të Rezervimit të CloudBerry.

Lehtësinë e përdorimit

Për të përdorur Glacier për kopje rezervë, do të duhet të krijoni vaults të ruajtjes dhe të merrni çelësat tuaj API. Vaults janë si dosje master të përdorura për të përmbajnë nënfolderë dhe skedarë. Ata e mbajnë llogarinë tuaj të IaaS të organizuar. Keyselësat API lejojnë klientët e palëve të treta të lidhen me hale Glacier për të ngarkuar ose menaxhuar ndryshe skedarët.

Për të krijuar një kasafortë, futuni në tastierën AWS dhe zgjidhni “Glacier” nën kokën “ruajtje”.

AWSConsole.GlacierLink

Në faqen tjetër, klikoni në “krijimin e kasafortës”.

AmazonGlacier.CreateVault

Ju do të duhet të zgjidhni një rajon për kasafortën tuaj dhe të dilni me një emër unik kasapi (“MisterMcVaulty” është marrë).

AmazonGlacier.RegionAndVaultName

Klikoni “hapi tjetër” për të aktivizuar njoftimet, pastaj “hapi tjetër” përsëri për të shqyrtuar dhe paraqitur kërkesën tuaj për krijimin e kasafortës. Amazon do ta përpunojë këtë në sekonda, pas së cilës do të keni mundësi të hyni në kasafortën tuaj për konfigurim.

AmazonGlacier.VaultsPage

Për të kufizuar shpenzimet, klikoni në “cilësimet” për të vendosur kapakë për kostot e rikthimit.

AmazonGlacier.DataRetrievalSettings

Ju mund të krijoni etiketa për të ndihmuar në identifikimin e shpejtë të vaults të ngjashme. Për shembull, ju mund të etiketoni disa hale me emrin e një klienti për të cilin po administroni arkivat e të dhënave.

Glacier ka një veçori të quajtur “bllokimi i kasafortave” që mund të ndihmojë në menaxhimin e rregulloreve të biznesit duke krijuar politika hyrëse. Një politikë e tillë mund të jetë parandalimi i fshirjes së dosjeve derisa të mos kenë qenë në kasafortë për të paktën një vit.

AmazonGlacier.VaultPolicies

Ndërsa mund të rishikoni skedarët e ngarkuar në kasafortën tuaj nga tastiera AWS, nuk mund t’i ngarkoni ato atje. Për këtë, do të duhet të rimarrni çelësat tuaj AWS API dhe të gjeni një klient të palës së tretë. Keyselësat API mund të merren duke klikuar emrin tuaj pranë majës së tastierës, duke zgjedhur “kredencialet e mia të sigurisë” në menunë e rradhës.

Në ekranin tjetër, poshtë titullit të “çelësave të hyrjes”, mund të krijoni dhe të merrni çelësat e hyrjes. Do t’ju duhet të dyja “ID e çelësit të hyrjes” dhe “çelës sekret i hyrjes”.

AWS.CreateAccessKey

Duke futur këto në një klient të palës së tretë të krijuar për të punuar me Glacier, mund të krijoni një lidhje për të filluar ngarkimin e skedarëve. Përmendëm më parë Rezervimin e CloudBerry. Opsione të tjera përfshijnë shfletuesit cloud dhe mjetet e drejtimit të rrjetit.

CloudberryBackup.AmazonGlacier

Nuk ka shumë më tepër për të përdorur Amazon Glacier. Megjithëse skema e çmimeve mund të zbulohet, vendosja e hajmareve dhe lidhja e tyre me klientët për të menaxhuar skedarët provohet e lehtë, pasi të keni kuptuar një pjesë të vogël të hapave të përfshirë.

siguri

Për dallim nga Amazon S3, Glacier nuk ka një mundësi për të mundësuar enkriptimin në pushim. Sidoqoftë, kjo veçori është e paracaktuar dhe nuk mund të fiket, kështu që skedarët tuaj nuk do të lihen në tekst të thjeshtë dhe të prekshëm nga vjedhja nëse ndodh një shkelje e të dhënave.

Të dhënat kodohen duke përdorur protokollin standard të përparuar të kriptimit në 256-bit, madhësia më e madhe e çelësit në dispozicion për AES. Me shumicën e llogaritjeve, do të duhej një super-kompjuter më i gjatë se Toka ka qenë rreth e rrotull për të thyer një çelës AES 256-bit..

Nga ana tjetër, për shkak se Amazon menaxhon çelësat tuaj të enkriptimit, skedarët mund të deshifrohen nga punonjësit e Amazon ose kushdo që arrin të vjedhë ato çelësa. Kriptimi privat nuk është një opsion i disponueshëm direkt nga Amazon Glacier.

Nëse intimiteti është parësor, gjeni një klient të palës së tretë që ju lejon të skiconi skedarët përpara se t’i ngarkoni. Cyberduck, Mountain Duck dhe CloudBerry Backup të gjitha ofrojnë encryption private, fund-për-fund, që do të bëjnë vetëm atë.

Tastet e shifrimit të AES 256-bit nuk mund të plasariten, por fjalëkalimet e dobëta mund të jenë. Edhe fjalëkalime të forta mund të vidhen. Për të parandaluar vjedhjen e fjalëkalimit që të mos krijojë një problem, Amazon mbështet autentifikimin me dy faktorë, të quajtur edhe vërtetim multi-faktor.

Me këtë funksion të aktivizuar, do të kërkohet një kredencial shtesë kur hyni në Amazon Glacier nga një kompjuter i panjohur. Ky çelës mund të dërgohet me tekst ose mund të përdorni një aplikacion smartphone ose pajisje të vërtetimit shumë-faktor, siç është një fob kyç.

Qendrat e të dhënave në Amazon janë ngurtësuar për të parandaluar ndërhyrjet dhe vjedhjet, si fizike ashtu edhe virtuale. Ju mund të lexoni listën më të madhe të sigurisë së kompanisë për të zbuluar se çfarë masash janë marrë. Objektet auditohen nga palët e treta për të siguruar që këto masa janë kryer.

mbështetje

Mbështetja për IaaS ka tendencë të jetë një pikë dhimbje për ne, jo sepse nuk është e mirë, por sepse është e kushtueshme. Amazon Glacier nuk ndryshon në këtë drejtim.

Ka mbështetje falas me 24/7 qasje në shitje dhe faturim, por asnjë ndihmë teknike. Për këtë, ju do të duhet të provoni, të paktën, 29 dollarë në muaj, i cili ju merr vetëm ndihmë me email në orë pune. Kanalet e mbështetjes së drejtpërdrejtë (telefon dhe chat) dhe aksesi 24/7 i mbështetjes fillojnë nga 100 dollarë në muaj.

Amazon ofron një sit mbështetës të arsyeshëm me artikuj dhe video mësimore. Për përgjigjet që nuk përfshihen atje, mund të provoni forumin e mbështetjes së Amazon, i cili është më aktiv se shumica.

Mendimet përfundimtare

Amazon Glacier është një nga shërbimet më të njohura të IaaS, falë një çmimi të përballueshëm dhe rrjetit masiv të serverëve. Ndërsa Wasabi dhe Backblaze B2 kanë çmim të ngjashëm, ne na pëlqen Glacier më mirë për kopje rezervë. Për sinkronizimin dhe ndarjen e skedarëve, Glacier nuk do të mjaftojë, përveç nëse nuk keni mend ta paguani hundën.

Në krahasim me opsionet e ruajtjes së ftohtë të rivalëve të tij më të afërt, Google dhe Microsoft, Amazon Glacier është më i lirë dhe një bast më i mirë si për biznesin ashtu edhe për përdorimin e shtëpisë. Ne ju rekomandojmë të çiftoni Glacier me CloudBerry Backup, i cili vjen me karakteristika të tilla si kopje rezervë e vazhdueshme, skedulim dhe encryption private, por shumë klientë të palëve të treta punojnë me shërbimin.

Me pak fjalë, Glacier jeton deri në vizitë. Pajtohen apo nuk pajtohen? Na tregoni në komentet më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map