Rishikimi i Amazon S3 – Përditësuar 2020

Rishikimi i Amazon S3

Shërbimi më i popullarizuar IaaS atje, Amazon S3 ofron një infrastrukturë të mirë, shpejtësi të mirë, por një strukturë të çmuar të çmimeve. Shikoni pëlqimet dhe pëlqimet tona në lidhje me këtë host skedar në shqyrtimin tonë Amazon S3.Amazon S3 është cloud më i popullarizuar që IaaS siguron sot, duke kontrolluar 33 përqind të tregut në vitin 2018. Ndërsa ne kryesisht kujdesemi për aftësinë e S3 për t’u çiftuar me programin e klientëve të palëve të treta dhe karakteristikat e pritjes së skedarëve, si pjesë e Shërbimeve më të mëdha të internetit në Amazon ( AWS) ekosistemi, ai siguron infrastrukturën për të bërë shumë më tepër.

Gjatë këtij shqyrtimi në Amazon S3, do të përmendim disa nga ata klientë të palëve të treta. Nëse dëshironi të filloni një hap, jepni klientët tanë më të mirë të transferimit të skedarëve të drejtojnë një lexim. Për nevoja më të avancuara, rishikimi ynë rezervë i CloudBerry dhe rishikimi i bërë me ruajtje të lehtë nënvizojnë dy nga opsionet tona të preferuara të përputhshme me S3.

Në vazhdim, ne do të shkatërrojmë kostot konfuze të Amazon S3 dhe do të shikojmë rrjetin e tij mbresëlënës të serverëve. Ne do të prekim gjithashtu përvojën e përdoruesit, sigurinë dhe mbështetjen për t’ju ndihmuar të siguroheni që S3 është ofruesi më i mirë i cloud IaaS për nevojat tuaja.

Alternativa për Amazon S3

Pikat e forta & dobësitë

Çmimeve

Të kuptuarit e strukturës së çmimeve të Amazon S3 mund të marrë ca punë. Duke mos përfshirë Amazon Glacier, kompania ka tre nivele dhe fatura të ndryshme ruajtjeje ndryshe nga rajoni. Si shumë zgjidhje të IaaS, kompania gjithashtu tarifon si për ruajtje ashtu edhe për përdorim. Për disa, ka akuza për thirrje API për t’u shqetësuar gjithashtu.

Të tre nivelet e ruajtjes së Amazon S3 quhen Qasje standarde, standarde-të rralla (qasje standarde-IA) dhe qasje të rrallë me një zonë (një zonë)..

Amazon S3 Standard siguron ruajtje të nxehtë, një term për ruajtje që do të arrihet shpesh. Zgjidhni këtë nëse keni ndërmend të përdorni Amazon S3 për ruajtjen e cloud me një klient të palëve të treta siç është Storage Made Easy.

Dy planet e IA janë hartuar për më pak qasje rutinore, duke i bërë ato më të mira për kopje rezervë në internet. Të dyja të dhënat standarde dhe standarde-IA ruajnë në shumë rajone për rezistencë, ndërsa Një-Zonë-IA mban të dhënat në një rajon të vetëm.

Amazon Glacier, të cilin mund ta lexoni në rishikimin tonë të Amazon Glacier, është krijuar për ruajtje afatgjatë të skedarëve që ju rrallë duhet të përdorni.

Shkalla e ruajtjes për Standardin S3 është shumë më e lartë se ajo e planit IA, por nivelet e përdorimit janë shumë më të ulëta. Për t’i bërë gjërat më të thjeshta, ne do t’i shikojmë veçmas kostot e ruajtjes dhe përdorimit. Ju gjithashtu mund të përdorni kalkulatorin e ruajtjes së Amazon për të vlerësuar kostot.

Mimet e ruajtjes

Faturat e Amazon për gigabajt dhe në muaj. Nuk ka kërkesa minimale për ruajtje dhe ju mund të ruani sa më shumë një vëllim të të dhënave ose sa më shumë objekte siç kërkoni. Ekziston një kufi në madhësinë e objekteve individuale të ruajtura, që është 5TB.

Për ruajtjen standarde, ekzistojnë tre norma të ndryshme në varësi të sasisë së dyqanit, ndërsa planet e IA kanë një normë. Këto norma janë renditur për rajonin e Ohajos në tabelën, më poshtë.

Kostoja për GB në muaj për Amazon S3 (Ohio) Standard: Standard-IA: Një-Zonë-IA:
50TB e parë$ 0,023$ 0,0125$ 0.01
450TB tjetër$ 0,022$ 0,0125$ 0.01
Mbi 500TB$ 0,021$ 0,0125$ 0.01

Shkalla e ruajtjes ndryshon sipas rajonit, por jo shumë. Për shembull, të dhënat e ruajtura në veri të Kalifornisë kanë një normë standarde prej 2.6 cent dhe shkalla në Frankfurt është 2.45 cent.

Kostot e ruajtjes janë të arsyeshme për një rrjet me madhësi të Amazon, dhe kompania ka ulur çmimet në mënyrë të konsiderueshme vitet e fundit për të konkurruar me opsionet e tjera të IaaS. Ndërsa më shumë se ruajtja e nxehtë e Microsoft Azure me rreth gjysmë përqind për GB, S3 nënvizon skedarët cloud të Rackspace Cloud me mbi 75 përqind (lexoni rishikimin tonë të Rackspace Cliles Files).

Nëse dëshironi të provoni së pari Amazon S3, regjistrohuni për një plan 5 GB falas, i cili është i mirë për një vit.

Për tarifa shumë më të lira, mund të shkoni me Wasabi ose Backblaze B2, por as infrastruktura e serverit nuk do të merrni me Amazon.

Normat e përdorimit

Shkarkimet dhe shkarkimet e të dhënave janë falas për S3 Standard. Të dy planet e IA kanë një normë të sheshtë 1 përqind për gigabajt për rikthim.

Marrja falas për të dhënat e depozitave të nxehta siguron një përfitim nga kostoja mbi Azure, e cila ngarkon 1.84 cent për gigabajt për marrjen e parë të 50TB. Normat e planit të IA për rikthim janë identike me ato tarifa të Microsoft për ruajtjen e “freskët” të Azure.

Për ata që synojnë të përdorin S3 për zhvillimin e aplikacionit, ka tarifa për thirrjet API si marrja, zgjedhja, vendosja dhe kopjimi. Ju mund t’i gjeni ato të detajuara në faqen e çmimeve S3.

Rrjeti i serverëve

Infrastruktura e rrjetit të Amazon S3 është një arsye e madhe që shërbimi mban pozicionin e tij si drejtuesi i tregut IaaS. Megjithëse jo aq të mëdha sa rrjeti Azure, shpejtësia e kopjimit të skedarëve nga dhe nga rrjeti S3 dhe ruajtja e shumë rajoneve janë pluse.

Amazon ka katër qendra të të dhënave S3 në Sh.B.A, të vendosura në veriun e Virxhinias, Ohio, Kalifornia Veriore dhe Oregon. Ka një tjetër strukturë të Amerikës së Veriut në Kanada dhe një në Amerikën e Jugut, qendrat e tjera janë në E.U. (katër) dhe Azi-Paqësori (gjashtë).

Kjo është 16 qendra të të dhënave, që është një më shumë se Google Cloud, por Azure i tejkalon të dyja me një milje me 52 lehtësira serveri.

Lehtësinë e përdorimit

Para se të ngarkoni skedarët në Amazon S3, duhet të krijoni kova për ruajtje. Kova janë kontejnerë skedarësh që përdoren për të thjeshtuar menaxhimin, pasi në të kundërtën do të ruani çdo skedar në një vend, qoftë për kopje rezervë, ruajtje në cloud apo ndonjë qëllim tjetër.

Për të shtuar kova të reja, futuni në tastierën Amazon AWS dhe klikoni “S3”.

Faqja e lidhur do të shfaq kova që keni krijuar tashmë. Ekziston edhe një buton blu “krijoni kovën” që mund të përdorni për të shtuar të reja.

Eachdo kovë duhet t’i jepet një emër që është unik në të gjitha llogaritë Amazon S3, jo vetëm tuajin. Ju gjithashtu do të duhet të zgjidhni një rajon të serverit për kovën tuaj të re dhe të vendosni karakteristika të ndryshme si versionimin e skedarëve, krijimin e regjistrit, etiketat dhe encryption. Për të shpejtuar gjërat, mund të zgjidhni të kopjoni cilësimet nga një kovë e krijuar tashmë, nëse keni një të tillë.

Me krijimin e kovës tuaj, mund të filloni të ruani skedarë. Ndërsa ndërfaqja S3 ju lejon të ngarkoni skedarë të vetëm në një kovë, nuk ka asnjë mundësi për të lëvizur skedarët me shumicë. Për këtë, ju do të dëshironi të përdorni një ngarkues të thjeshtë skedarësh si Cyberduck ose një klient më të mbushur me karakteristika si Rezervimi i CloudBerry.

Për të çiftuar një klient të palës së tretë me Amazon S3, do t’ju duhet një çelës API. Marrim këtë duke klikuar emrin tënd pranë krye të ndërfaqes dhe duke zgjedhur “kredencialet e sigurisë” nga menyja rënëse. Pastaj klikoni në kokën “çelësat e hyrjes”.

Ju do të duhet dy letra kredenciale për të krijuar një lidhje: ID e çelësit dhe vetë çelësi. Pjesa kryesore mund të gjenerohet vetëm një herë, prandaj sigurohuni që ta shkruani atë ose të shkarkoni skedarin kryesor kur ju jepet mundësia.

Ne detajojmë se si ta përdorim atë çelës për të krijuar një lidhje me Rezervimin CloudBerry në mënyrën tonë të kopjimit të udhëzuesve Amazon S3. Hapat janë të ngjashëm për krijimin e lidhjeve me klientë të tjerë të palëve të treta, qoftë Duplicati, Storage Made Easy, Mountain Duck ose një tjetër.

Ndërsa përdorimi i Amazon S3 mund të tregohet pak i ndërlikuar në fillim që kur është varrosur në ekosistemin më të madh AWS, pasi të dini se cilat lidhje duhet të klikoni, vendosja dhe administrimi i kovave duhet të jetë i lehtë.

siguri

Amazon ndërmerr shumë hapa për të siguruar sigurinë e të dhënave S3, duke përfshirë një opsion për të vendosur kriptimin e paracaktuar për kovat e ruajtjes. Kjo është një shtesë e këndshme pasi shumë ofrues të IaaS sigurojnë vetëm mbrojtje brenda-transferimit dhe vendosin enkriptimin nga ana e serverit mbi supet e përdoruesit.

Protokolli i enkriptimit është AES standard, i përdorur nga shumë shërbime cloud, i vendosur në 256-bit. Ju gjithashtu mund të vendosni të përdorni AWS-KMS, i cili është sistemi kryesor i menaxhimit të Amazon. Shërbimi i Menaxhimit të Keyelësave Amazon e bën më të lehtë krijimin dhe shkatërrimin e çelësave të enkriptimeve, si dhe hyrjen në log.

Për shkak se fjalëkalimet e dobëta përbëjnë një nga vrimat e sigurisë që shfrytëzohen më shpesh, Amazon gjithashtu mbështet vërtetimin e shumë faktorëve. Me ndezjen e MPJ-së, do t’ju kërkohet të shkruani një kod shtesë sigurie kur hyni. Ky kod dorëzohet në telefonin tuaj celular me tekst. Ju gjithashtu mund të përdorni një pajisje MFA si një aplikacion fob kyç ose smartphone.

Për të siguruar integritetin e objektit të serverit, Amazon i nënshtrohet auditimeve të palëve të treta, kufizon hyrjen bazuar në parimin e privilegjit më të vogël, kontrollon pikat e hyrjes duke përdorur sistemet e zbulimit dhe vërtetimin multi-faktor dhe mban mbikëqyrjen 24/7, midis masave të tjera.

Objektet janë gjithashtu të siguruara kundër kërcënimeve mjedisore si zjarret, përmbytjet dhe tërmetet duke përdorur sensorë automatikë, pajisje përgjegjëse dhe masa për zhdëmtimin e të dhënave në rast se ndodh më keq.

Ne nuk do të hyjmë në të gjitha masat mbrojtëse që Amazon ka në vend për të mbrojtur qendrat e tij të të dhënave, por ato janë të konsiderueshme, gjë që nuk na befason, duke marrë parasysh që objektet e serverëve kryejnë shtyllën kurrizore të biznesit thelbësor të Amazon.

Ndërsa kemi mjaft shqetësime për sigurinë në lidhje me zgjidhjen e ruajtjes së cloud të Amazon, Amazon Drive, S3 duket i fortë sa i përket masave të sigurisë. Ka pasur raporte të shumta për shkelje të S3, por ato tentojnë të jenë rezultat i gabimeve të pakujdesshme nga përdoruesit.

Nga ana tjetër, si drejtuesi i tregut, Amazon S3 pa dyshim ofron një objektiv më joshës për hakerat dhe të ngjashme, kështu që ka që të merret në konsideratë.

mbështetje

Mbështetje e mirë për Amazon S3 kërkon një plan mbështetje AWS. Ekziston një plan mbështetje falas, që ofron qasje 24/7 në shërbimin e klientit, por nuk përfshin mbështetje teknike, do të thotë se do të bëjë vetëm për pyetjen e çuditshme dhe natyrisht, shitjet dhe ndihmën e faturimit.

Opsioni më i lirë i ndihmës së paguar kushton 29 dollarë në muaj dhe ju merr mbështetje teknike gjatë orarit të punës dhe vetëm me email. Mbështetja teknike gjatë gjithë kohës, përfshirë të dy bisedat live dhe aksesin në telefon, fillon me 100 dollarë në muaj.

Për pyetje të thjeshta, baza e njohurive dhe mbështetja në internet e Amazon duhet të mjaftojë, që të dyja janë të lira për t’u përdorur. Baza e njohurive mund të kërkohet dhe ka si artikuj ashtu edhe video tutorial. Forumi i mbështetjes, siç mund të prisni nga një IaaS popullor, është aktiv dhe në shumicën e rasteve, nuk do të lihet të prisni gjatë për ndihmë.

Mendimet përfundimtare

Shtë e vështirë të fajësosh përdoruesit që u mblodhën në Amazon S3. Për një ofrues të IaaS me rrjetin dhe karakteristikat e tij, niveli i ruajtjes dhe përdorimit i ngarkuar është më se i arsyeshëm, edhe nëse mund të duhen disa orë kruarje në kokë për të kuptuar se sa do të kushtojë gjithçka.

Nëse është me të vërtetë Iasi më i mirë në dispozicion, pavarësisht se drejton tregun, është çështje diskutimi. Ndërsa Microsoft Azure i vendit të dytë ende gjurmon Amazon S3 me 20 pikë përqindje, po fiton, dhe siguron kosto më të ulët dhe një rrjet më të madh. Opsionet më të lira si Backblaze B2 dhe Wasabi janë gjithashtu në rritje.

Ndërsa ka shumë gjëra që pëlqejnë me Amazon S3, ditët e tij që mbretërojnë sipër tregut të IaaS mund të numërohen.

Ndjehuni të lirë të bisedoni me mendimet tuaja për vendin e S3 në tregun e IaaS në komentet më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me