Microsoft Azure Review – Opdateret 2020

Microsoft Azure Review

Sandsynligvis en af ​​de mest populære IaaS-udbydere derude, Microsoft Azure tilbyder konkurrencedygtige priser og hurtige hastigheder såvel som integration med en række tredjepartsoverførselssoftware. Læs vores fulde Microsoft Azure-gennemgang for at få det komplette billede.


For dem, der leder efter en kapabel cloud-infrastrukturtjeneste til at være vært for filer, leverer Microsoft Azure rimelig pris og endnu dybere global infrastruktur end den populære Amazon S3. Azure fungerer også godt med konfigurerbar tredjepartssoftware som online backup-klient CloudBerry Backup og cloud-opbevaringsklienter Storage Made Easy.

I denne Microsoft Azure-gennemgang opdeler vi omkostninger, servernetværk, brugeroplevelse, sikkerhed og support for at vise dig, hvorfor den rangerer som den bedste tilgængelige cloud IaaS-mulighed.

Glem ikke at læse vores CloudBerry Backup-gennemgang og Storage Made Easy-anmeldelse til information om vores to foretrukne Azure-venlige værktøjer, også.

Alternativer til Microsoft Azure

Styrker & Svagheder

Prisfastsættelse

Mange produkter og tjenester falder ind under paraplyen Azure, alle med forskellige omkostninger. Det inkluderer Azure App Service, Azure Virtual Machines og Azure Container Service. Hostingfiler til sikkerhedskopiering eller opbevaring kræver brug af Azure Blob Storage, som er designet til ustrukturerede data.

Som de fleste IaaS-løsninger bliver du opkrævet for det, du bruger, hvilket giver en skalerbarhedsfordel frem for traditionel cloud-opbevaring og online backup-løsninger

Når det er sagt, kan beregning af omkostninger for Azure blive vanskeligt, da de inkluderer gebyrer per gigabyte til både opbevaring og brug. Vi dækker priserne, men hvis du har brug for et mere nøjagtigt estimat, leverer Microsoft en lagerregner, der hjælper.

Azuroplagringspriser

Microsoft debiterer baseret på de samlede gigabyte, der er gemt i Azure Blob Storage hver måned. Der kræves ingen minimum lagringsmængde, så du kan gemme så lidt data, som du vil.

Der er heller ikke noget loft.

Der er tre typer Azure Blob-opbevaring: varmt, køligt og arkiveret. Varm lagring er optimeret til hyppig adgang. Du betaler mere for opbevaring, men mindre for brug, end du vil med køligt eller arkivlager. Det er det bedste valg af de tre til filsynkronisering og deling og ideelt for dem, der bruger Storage Made Easy.

Cool opbevaring er optimeret til sjælden adgang, mens arkivlagring er til sjælden adgang. Brug førstnævnte til kortvarig sikkerhedskopiering og sidstnævnte til langvarig.

Microsoft tilbyder også lokal overflødig lagring og geografisk redundant lager. GRS-priserne er betydeligt højere, fordi filer gemmes i flere datacentre, mens LRS kun bruger et. Medmindre du bygger ud et indholdsleveringsnetværk eller har kontorer overalt i verden, bør LRS være tilstrækkeligt.

Planer: Hot (LRS): Hot (GRS): Cool (LRS): Cool (GRS): Archive (LRS): Archive (GRS):
Første 50 TB:$ 0,0184$ 0,0208$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004
Næste 450 TB:$ 0,0177$ 0,0200$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004
Over 500 TB:$ 0,017$ 0,0192$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004

Omkostningerne ved LRS varmlagring er meget dyrere end Wasabi eller Backblaze B2, men mere end rimeligt for et IaaS med et servernetværk i Azures størrelse. Til sammenligning koster varm opbevaring med Rackspace Cloud Files $ 100 pr. Terabyte, mere end fem gange prisen for Azure (læs vores Rackspace Cloud Files-gennemgang).

Amazon Glacier, velkendt som en langsigtet backup-løsning, har højere lageromkostninger end Azures arkivlager. Mange IaaS-udbydere tilbyder også kun hot- eller arkivlagringsmuligheder. Vi kan godt lide, at Microsoft leverer en mellemjordisk mulighed.

Azure-brugspriser

Microsoft supplerer sine rimelige lageromkostninger med lige så fornuftige forbrugsomkostninger. Især er der ingen gebyrer for udgang for varm opbevaring. Egress henviser til filoverførsler, som de fleste udbydere opkræver for.

Der er udgiftsgebyrer for både køligt og arkivlager. Cool opbevaring inkluderer også data upload data.

Hot (LRS): Hot (GRS): Cool (LRS): Cool (GRS): Archive (LRS): Archive (GRS):
Læs:GratisGratis$ 0.01$ 0.01$ 0.02$ 0.02
Skrive:GratisGratisGratisGratisGratisGratis

Uanset hvilken slags lager du bruger, er der gebyrer for API-opkald, hvilket er noget, du vil være opmærksom på, hvis du agter at bruge Azure til applikationsudvikling. Du kan finde disse omkostninger her.

Hvis du vil give Azure en prøvekørsel, før du indgår, kan du tilmelde dig en gratis 5 GB-konto, der er god i et år.

Server netværk

Microsoft opretholder cloud-datacentre i 52 steder over hele kloden, og adgang til Azure er tilgængelig i 140 lande.

Nordamerika har flest faciliteter med 13, der alle er undtagen to i USA. Europa har otte, med flere flere på vej. Den Asien-Stillehavsregion er også godt tjent med faciliteter i Kina, Sydkorea, Japan, Singapore og Australien.

Der er kun et datacenter i Sydamerika, der er beliggende i Brasilien, og ingen i Afrika eller Mellemøsten, skønt Microsoft har fire på listen til lancering.

Til sammenligning har budget IaaS-indstilling Backblaze B2 en datacenterplacering i Californien. Amazon S3 har 14 spredt over hele verden. Google Cloud har 16.

Du får billedet. Med hensyn til serverfaciliteter overgår Azure langt resten af ​​feltet. Selvom det ikke nødvendigvis betyder, at du får hurtigere service med Azure, skader det ikke.

Brugervenlighed

Til denne gennemgang er vi interesseret i Azure som en mulighed for hosting af filer. Som andre avancerede IaaS-platforme gør Azure meget mere end det, inklusive levering af værktøjer til at oprette apps, vært websider og konstruere databaser.

På grund af dets kompleksitet kan du måske have svært ved at komme i gang med Azure, og derfor sammensætter vi en guide til hjælp. Mens vores fokus er på sikkerhedskopiering, vil vores guide give dig en idé om, hvordan du indstiller Azure til fillagring, så vi vil ikke gå nærmere ind på det i så meget dybde her.

For at opbevare filer i Azure Blob Storage skal du oprette en lagringskonto ved at logge ind på Azure-instrumentbrættet og klikke på “storage” i “komme i gang” -vinduet.

Klik på “lager” på næste side under Azure-markedspladsen til venstre. En ny rude udfyldes til højre med en liste over fremhævede apps. Klik på den, der siger “lagringskonto.”

Opret derefter en lagerkonto. I IaaS-parlance opretter du en spand eller container, men Microsoft bruger ikke nogen af ​​disse udtryk. Du skal give din konto et navn, vælge en kontotype og vælge en datacenterplacering.

For kontotyper kan du vælge klodelagring, v1 til generelle formål eller v2 til generelle formål. Vælg v2 til generelle formål i de fleste tilfælde. Det understøtter alle de nyeste Azure-lagringsfunktioner, blob eller på anden måde, og giver den bedste pris.

Klik på “Opret”, så er du klar til at uploade filer, når du har fået API-nøglen til den lagringskonto. Du kan finde den nøgle ved at klikke på “adgangstaster” -linket i Azure-portalen.

Med disse nøgler og dit kontonavn kan du integrere Azure med tredjepartsprogrammer designet til at flytte filer.

Klientindstillinger inkluderer enkle upload-og-download-apps som dem blandt vores bedste filoverførselsklienter og mere udviklede værktøjer som Duplicati, Arq, CloudBerry Backup og Storage Made Easy. Du kan også konfigurere et netværksdrev, der peger på Azure ved hjælp af et værktøj som Mountain Duck.

Mens Microsofts IaaS-løsning muligvis ikke er så let at bruge som Wasabi eller Backblaze B2, tilbyder ingen af ​​disse så komplekse tjenester. Når du er kommet over den indledende læringskurve, giver Azure en attraktiv og brugervenlig grænseflade til at oprette og administrere lagerkonti.

Sikkerhed

Når du opretter din lagringskonto, får du en mulighed for at kryptere al datalagret serverside. Denne tilgang, der er kendt som kryptering under hvile, giver denne sikkerhed en vis sikkerhed for, at et serverbrud ikke resulterer i, at læsbare kopier af dine filer bliver stjålet.

Azure bruger avanceret krypteringsstandard til en krypteringsprotokol, indstillet til 256 bit. Det er den protokol, der er anbefalet af de amerikanske nationale institutter for standarder og teknologi, og den, der mest bruges af skyudbydere.

Krypteringsnøgler administreres af Microsoft og gemmes på en separat server fra dine data. Der er ingen mulighed for privat, ende-til-ende-kryptering, men det er normen med en cloud IaaS-tjeneste. Hvis dette beskyttelsesniveau er noget, du har brug for, tilbyder mange tredjepartsværktøjer, der parrer med Azure, klientside-kryptering.

For at beskytte imod tyveri af adgangskode, der giver andre mulighed for at logge ind på dit Azure-dashboard og forårsage ødelæggelse, kan du aktivere tofaktorautentisering. 2FA kræver en ekstra sikkerhedsoplysning, når du logger på Azure på en ukendt maskine. Du kan modtage denne kode som en sms eller gå med en autentificeringsapp som Google Authenticator.

Både fysisk og virtuel kontakt til Azure-datacenternetværket overvåges nøje. Adgang til datacenter tragtes gennem et enkelt adgangspunkt, hvor resten af ​​centret er blokeret af høje hegn. Faciliteterne patruljeres af vagter og overvåges døgnet rundt af lukket kredsløb tv, herunder kameraer på forsiden og bagsiden af ​​hvert server rack.

Support

For at modtage fuld support til Azure fra Microsoft, skal du tilmelde dig en supportplan. Hvis du ikke betaler for support, får du kun hjælp til fakturerings- og abonnementsspørgsmål fra Microsoft, selvom du kan bruge supportforaene til tekniske problemer.

Der er fire understøttelsesplanniveauer tilgængelige: udvikler, standard, professionel og premier. Planer om støtte kommer ikke billigt. Den mindst dyre, udvikler support, koster $ 29 om måneden. Standard support koster $ 100 og professionel koster $ 1.000.

Premier support kræver, at man ringer til Microsoft for at få et tilbud.

Udviklerplanen skal være tilstrækkelig til ikke-produktionsmiljøer, herunder sikkerhedskopiering og cloud-lagring, hvilket giver dig e-mail-support i arbejdstiden. For $ 29 pr. Måned forventer vi, at telefonisk support inkluderes, men det kræver standardplanen. Derefter koster en lignende supportplan med Google Cloud $ 150 om måneden, så til sammenligning ser Azures spørgsmål rimelig ud.

Responstider anslås til under otte arbejdstider for udviklerplanen. Dyrere planer får hurtigere svar afhængigt af sværhedsgraden. For Nordamerika kører åbningstider fra kl. 18 til 18. PST, mandag til fredag. I de fleste andre lande er supporttiden mellem 21 og 17:00. på hverdage.

Til DIY-vejledning vedligeholder Azure online-dokumentation og en vidensbase, der dækker mange almindelige spørgsmål. I vidensbasen kan du søge efter, eller du kan gennemse emner efter produkt og tags som “backup” eller “fakturering.”

Microsofts DIY-ressourcer kører dybt, og dens brugerforum er aktivt, men disse fordele opvejer ikke omkostningerne ved dets supportplaner for at skabe et gunstigt indtryk.

Afsluttende tanker

Hvis du kan overse dens dyre supportplaner, er der meget at beundre ved Microsoft Azure. Sammenlignet med lignende IaaS-tjenester som Amazon S3 og Google Cloud er lagringshastighederne lavere, og servernetværket er større. Vi er også store fans af dens attraktive og brugervenlige webgrænseflade.

Vi rangerer Azure som den bedste tilgængelige cloud IaaS-løsning, selvom den har en lang vej at gå, før den matcher Amazons markedsnumre. Vi er selvfølgelig åbne for meningsforskelle. Del dine egne tanker om Azure i kommentarerne herunder, og tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me