Amazon Glacier Review – Opdateret 2020

Amazon Glacier Review

Med forvirrende priser og et underligt indstillingssystem kan Amazon Glacier i starten ikke virke som en meget god IaaS-udbyder. Når du først er kommet forbi disse forhindringer, finder du dog ud af, at det kan være en af ​​de bedste udbydere af køleopbevaring derude. Læs vores fulde anmeldelse af Amazon Glacier for at finde ud af hvorfor.


Se efter cloud-IaaS-udbydere med billig køleplads, og navnet, der dominerer internettet, er Amazon Glacier. En del af Amazon Web Services-økosystemet er Glacier blevet populært hos virksomheder, der er bevidste om bundlinjen.

At kende Amazon Glacier kan dog være en frostig oplevelse på grund af forvirrende priser. Det kræver også mere tinkering at blive en effektiv filopbevaring end alt-i-en-udbydere, såsom dem, der dominerer vores bedste online sikkerhedskopi til business roundup.

Denne Amazon Glacier anmeldelse hjælper. Vi opdeler lager- og brugshastigheder, servernetværk og brugeroplevelse. Vi ser også på gletschers sikkerhed og support.

Inden vi fortsætter, skal vi understrege, at Amazon Glacier leverer kold opbevaring i modsætning til varm opbevaring. Kold opbevaring er beregnet til arkivering af data og har lavere lageromkostninger, men højere brugshastighed end varmlagring. Det betyder, at Glacier er fantastisk til sikkerhedskopiering, men ikke til ting som filsynkronisering og deling.

For aktiv filhåndtering vil du have en varm lagerplads, f.eks. Amazon S3. For andre muligheder, se vores bedste cloud IaaS-gennemgang.

Alternativer til Amazon Glacier

Styrker & Svagheder

Prisfastsættelse

De fleste cloud IaaS-tjenester koster både opbevaring og brug. Amazon Glacier følger denne tendens og ligesom Amazon S3 også regninger baseret på region. Region henviser til datacenters placering. Der er intet minimumsgebyr, og Amazon leverer 10 GB gletslager gratis.

Opbevaring til Glacier spænder mellem fire tiendedele af en cent og en halv cent pr. Gigabyte, der opbevares hver måned. De fleste amerikanske regioner opkræver i den nedre ende, undtagen U.S..

Prøve på Amazon Glacier Storage Rate pr. GB pr. Måned (efter 10 GB)

U.S. East (Ohio):$ 0,004
U.S. West (Oregon):$ 0,004
U.S. West (N. California):$ 0,005
Asien og Stillehavet (Seoul):$ 0,005
Asien og Stillehavet (Sydney):$ 0,005
EU (Frankfurt):$ 0,0045
EU (Irland):$ 0,004

Omkostningerne løber over 80 procent billigere end Amazon S3-satser, hvorfor det giver mere mening for virksomheder, der har behov for en sikkerhedskopitjeneste. Ligeledes er det meget billigere end Microsoft Azure og Google Cloud (læs vores Google Cloud-anmeldelse).

De nærmeste tjenester med hensyn til priser er Backblaze B2 og Wasabi, som begge giver opbevaring til halvdelen pr. Gigabyte. Disse tjenester er forskellige, idet de tilbyder varm opbevaring snarere end koldt og har meget billigere brugen. (Læs vores Wasabi-lageranmeldelse.)

Den store brugsafgift, man skal være opmærksom på med Glacier, er hentning. Filhentningshastighederne ændres baseret på uopsættelighed med tre forskellige tilgængelige indhentningsmuligheder: Standard, Bulk og Hurtig.

Fremskyndet er det hurtigste, det tager kun minutter at begynde at hente, mens bulk er den langsomste, tager op til 12 timer. Sand at forme gør Amazon ikke det let at forstå disse afgifter.

Amazon Glacier Retrieval RatesCost per GB: Gendannelsestid:
Standard:$ 0,01 pr. GB og $ 0,05 pr. 1.000 anmodninger3-5 timer
Bulk:$ 0,0025 pr. GB og $ 0,025 pr. Anmodning5-12 timer
fremskyndet:$ 0,03 pr. GB og $ 0,01 pr. Anmodning1-5 minutter

Alle tre muligheder opkræver en sats pr. GB plus en sats pr. Anmodning. Glacier Standard opsamlingspriser opkræver pr. 1.000 anmodninger, mens bulk og hurtig ekspedition pr. Enkelt anmodning.

Glacier er ikke beregnet til seriøs applikationsudvikling, men de fleste API-opkaldsafgifter er gratis. Det inkluderer LISTVAULTS, GETJOBOUTPUT og DELETE. Kun UPLOAD-anmodninger opkræves med 5 cent per 1.000 anmodninger.

Der er også gebyrer for overførsel af Amazon Glacier-data mellem regioner, normalt omkring 1 eller 2 cent pr. Gigabyte. Gennemgå alle gebyrer på prissiden til Amazon Glacier.

Server netværk

Som et af de største internetfirmaer i verden opretholder Amazon serverfaciliteter over hele kloden. Mange bruges til lagring af Amazon Glacier-data. Fordelen ved et globalt netværk er hastighed takket være færre serverflaskehalse og mindre afstand til dine data at rejse.

Det er en stor fordel i forhold til Backblaze B2, som er prissat på lignende måde, men har kun et datacenter (læs vores Backblaze B2-anmeldelse).

AmazonGlacier.ServerLocations

Der er 16 Amazon Glacier-datacentre, med mere på vej. Det inkluderer fem placeringer i Nordamerika, en i Sydamerika, fire i Europa og seks i Asien og Stillehavet. Selvom det ikke er så mange som Microsoft Azures placeringer på 50 plus (læs vores Microsoft Azure-gennemgang), skal der være nok muligheder for at etablere en hurtig sikkerhedskopi.

Denne hastighedsfordel er en sund grund for virksomhederne til at vælge Amazon Glacier frem for mere overkommelige muligheder, såsom Carbonite og CrashPlan, som begge kan være frustrerende langsomt, på trods af at de er lettere at bruge. Hvis du vil bruge Glacier til sikkerhedskopiering, skal du først have en sikkerhedskopi.

CloudBerry Backup er det bedste af flokken, som du kan læse i vores CloudBerry Backup-gennemgang.

Brugervenlighed

For at bruge Glacier til sikkerhedskopiering, skal du oprette lagerhvelv og hente dine API-nøgler. Koblinger er som hovedmapper, der bruges til at indeholde undermapper og filer. De holder din IaaS-konto organiseret. API-nøgler tillader tredjepartsklienter at oprette forbindelse til Glacier-hvælvinger for at uploade eller på anden måde administrere filer.

For at oprette et hvælvning skal du logge ind på AWS-konsollen og vælge “Glacier” under “opbevaring” -hovedet.

AWSConsole.GlacierLink

På den næste side skal du klikke på “Opret hvælving.”

AmazonGlacier.CreateVault

Du bliver nødt til at vælge et område til dit hvælvelse og komme med et unikt hvælvelnavn (“MisterMcVaulty” er taget).

AmazonGlacier.RegionAndVaultName

Klik på “næste trin” for at aktivere underretninger, og derefter på “næste trin” igen for at gennemgå og indsende din anmodning om oprettelse af hvælving. Amazon vil behandle dette på få sekunder, hvorefter du har adgang til dit hvælvning til konfiguration.

AmazonGlacier.VaultsPage

For at begrænse udgifter skal du klikke på “indstillinger” for at indstille hætter til genvindingsomkostninger.

AmazonGlacier.DataRetrievalSettings

Du kan oprette tags for at hjælpe med at identificere lignende hvælvede hurtigt. For eksempel kan du tagge flere hvælvinger med navnet på en klient, som du administrerer dataarkiver til.

Glacier har en funktion kaldet ”hvælvelås”, der kan hjælpe med at administrere forretningsregler ved at oprette adgangspolitikker. En sådan politik kan være at forhindre sletning af filer, indtil de har været i hvælvingen i mindst et år.

AmazonGlacier.VaultPolicies

Mens du kan gennemgå filer, der er uploadet til dit hvælvning fra AWS-konsollen, kan du ikke uploade dem der. Til det skal du hente dine AWS API-nøgler og finde en tredjepartsklient. API-nøgler kan hentes ved at klikke på dit navn nær toppen af ​​konsollen og derefter vælge “mine sikkerhedsoplysninger” i rullemenuen.

På det næste skærmbillede, under “adgangstaster” -hovedet, kan du oprette og hente adgangstaster. Du har brug for både “adgangsnøgle-ID” og “hemmelig adgangsnøgle.”

AWS.CreateAccessKey

Ved at indtaste disse i en tredjepart-klient designet til at arbejde med Glacier, kan du oprette en forbindelse til at begynde at uploade filer. Vi nævnte CloudBerry Backup før. Andre muligheder inkluderer skybrowsere og netværksdrevværktøjer.

CloudberryBackup.AmazonGlacier

Der er ikke meget mere ved at bruge Amazon Glacier. Selvom prisfastsættelsesplanen kan finde ud af, det viser sig let at indstille hvælvinger og forbinde dem til klienter til at administrere filer, når du først har forstået den håndfuld.

Sikkerhed

I modsætning til Amazon S3 har Glacier ikke en mulighed for at aktivere kryptering ved hvile. Denne funktion er dog slået til som standard og kan ikke slukkes, så dine filer bliver ikke efterladt i almindelig tekst og er modtagelige for tyveri, hvis der opstår en dataovertrædelse.

Data krypteres ved hjælp af den avancerede krypteringsstandardprotokol i 256-bits, den største nøglestørrelse, der er tilgængelig for AES. Ved de fleste beregninger vil det tage en supercomputer længere, end Jorden har været ved at knække en 256-bit AES-nøgle.

På den anden side, fordi Amazon administrerer dine krypteringsnøgler, kunne filer dekrypteres af Amazon-ansatte eller enhver, der formår at stjæle disse nøgler. Privat kryptering er ikke en mulighed direkte tilgængelig fra Amazon Glacier.

Hvis privatlivets fred er af afgørende betydning, skal du finde en tredjepartsklient, der giver dig mulighed for at kryptere filer, før du uploader dem. Cyberduck, Mountain Duck og CloudBerry Backup giver alle private, ende-til-ende-kryptering, der vil gøre netop det.

AES 256-bit krypteringsnøgler kan ikke knækkes, men svage adgangskoder kan. Selv stærke adgangskoder kan stjæles. For at forhindre, at password-tyveri udgør et problem, understøtter Amazon to-faktor-godkendelse, også kaldet multi-factor-godkendelse.

Når denne funktion er slået til, kræves der en yderligere legitimationsoplysning, når du logger ind på Amazon Glacier fra en ukendt computer. Denne nøgle kan sendes ved tekst, eller du kan bruge en smartphone-app eller en multifaktor-godkendelsesenhed, f.eks. En nøglefod.

Amazon-datacentre er hærdet for at forhindre indtrængen og tyveri, både fysiske og virtuelle. Du kan læse virksomhedens sikkerhedstæller for at finde ud af, hvilke foranstaltninger der træffes. Faciliteter revideres af tredjepart for at sikre, at disse foranstaltninger gennemføres.

Support

Support til IaaS har en tendens til at være et smertepunkt for os, ikke fordi det ikke er godt, men fordi det er dyrt. Amazon Glacier adskiller sig ikke i den henseende.

Der er gratis support med 24/7 adgang til salg og fakturering, men ingen teknisk hjælp. Til dette skal du mindst udgøre $ 29 om måneden, hvilket kun får din e-mail-support til arbejdstid. Live supportkanaler (telefon og chat) og 24/7 support adgang starter ved $ 100 om måneden.

Amazon leverer et rimeligt supportwebsted med artikler og tutorialvideoer. For svar, der ikke er inkluderet der, kan du prøve Amazon supportforum, som er mere aktivt end de fleste.

Afsluttende tanker

Amazon Glacier er en af ​​de mest populære IaaS-tjenester takket være en overkommelig pris og massivt servernetværk. Mens Wasabi og Backblaze B2 er lignende priser, kan vi godt lide Glacier bedre til sikkerhedskopiering. Til filsynkronisering og deling er Glacier ikke nok, medmindre du ikke har noget imod at betale ud næsen.

Sammenlignet med køleopbevaringsmulighederne i dets nærmeste rivaler, Google og Microsoft, er Amazon Glacier billigere og bedre for både forretnings- og hjemmebrug. Vi anbefaler at parre Glacier med CloudBerry Backup, som leveres med funktioner som kontinuerlig sikkerhedskopiering, planlægning og privat kryptering, men mange tredjepartsklienter arbejder med tjenesten.

I et nøddeskal lever Glacier op til hypen. Er du enig eller uenig? Fortæl os det i kommentarerne herunder, og tak for din læsning.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map