Citrix ShareFile Review – Opdateret 2020

Citrix ShareFile Review

Hvis det er dit vigtigste kriterium, når du vælger en EFSS, at holde styr på din virksomheds udvikling, skal du ikke lede længere end Citrix ShareFile. Når det kommer til at integrere andre suiter, falder det dog en smule kort, som du kan læse i denne fulde Citrix ShareFile-anmeldelse.


Bedste EFSS

Citrix ShareFile er en filsynkroniserings- og delingstjeneste, der er rettet mod at forbedre produktiviteten for mennesker, der arbejder i et fjerntliggende miljø. Det gør det ved at tilbyde klassiske cloud-storage-funktioner, såsom synkronisering og brugeradministration. Den har dog også flere funktioner, der hjælper den med at rangere blandt de bedste EFSS-udbydere, som vi vil tale om detaljeret i denne Citrix ShareFile-anmeldelse. 

En nøglemekanisme i ShareFile er dens brugeradministrationsfunktioner, som er nogle af de bedste på markedet. Derudover er brugeroplevelsen intuitiv og underholdende, sikkerheden er stærk, og synkronisering fungerer uden problemer. Der er også et par innovative delingsfunktioner. 

Når det er sagt, har ShareFile nogle ulemper. Tredjepartsintegrationer mangler sammenlignet med konkurrerende tjenester, og dens e-mail-supportfunktion fungerer heller ikke. Desuden kræver prisplanerne, at du har mindst fem brugere, så de ikke er så fleksible som i konkurrencen.

Dette er bare toppen af ​​isbjerget, så vi får se, hvad ShareFile ellers gør rigtigt, og hvad det ikke gør. Hold dig med os, mens vi går nærmere ind på nedenfor for at hjælpe dig med at afgøre, om Citrix ShareFile er en service, der passer til dine forretningsbehov.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Citrix ShareFile

Prisfastsættelse

ShareFile har fire abonnementsplaner: standard, avanceret, premium og virtuel datarum. Alt kræver, at du køber mindst fem licenser, hvilket er mere end du har brug for at købe med andre EFSS-løsninger, inklusive Box og Dropbox, selvom du betaler lige så meget pr. Bruger pr. Måned. ShareFile tilbyder dog en årlig rabat på 10 procent.

Citrix ShareFile-prissætning

Alle planer kan rumme ubegrænsede brugere og give tilpasset branding, mobile applikationer, synkronisering og tofaktorautentisering. Der er desuden ingen grænse for din lagerplads, og den maksimale filstørrelse er 100 GB.

Det er også det sæt funktioner, du får, når du abonnerer på den “standard” -plan. Du kan abonnere på det – og resten af ​​planerne – ved at betale kvartals- eller årsgebyr. 

Gebyret kommer ned på $ 50 per måned for fem brugere, hvis du betaler for året, eller $ 55, hvis du går med den kvartalsvise betaling. Hver nye bruger er $ 9,90 eller $ 11, afhængigt af betalingstypen.

Den “avancerede” plan udvider listen over funktioner med nogle kraftfulde tilføjelser. De inkluderer co-redigering af Office 365-dokumenter (som kræver, at du har en Office 365-licens), Outlook og Gmail-plug-ins, Feedback og godkendelsesarbejdsgang (mere om arbejdsgange i et senere afsnit), krypteret e-mail, sikker mobildatasletning, fuld -tekstsøgning, skabeloner til oprettelse af mapper og mere.

For at nyde dette sæt funktioner, skal du udskifte $ 77 pr. Måned pr. Fem brugere, hvis du betaler for et år i forvejen, eller $ 85, hvis du betaler kvartalsvis. Tilføjelse af nye brugere koster $ 15,30 pr. Bruger eller $ 17, hvis du beslutter at betale pr. Kvartal.

Den næste plan er “præmie”, som Citrix ShareFile annoncerer som “den mest populære plan.” Det har bestemt yderligere funktioner oven på dem, der er tilgængelige til de tidligere planer. Disse inkluderer tilpassede arbejdsgange og et sæt funktioner, der fungerer med elektroniske signaturer.

Som du måske har gætt, “premium” kommer ikke billigt. Betaling for fem brugere vil komme til $ 122 per måned, når du betaler for et år i forvejen. Hver ny bruger sætter dig tilbage $ 24,30. Hvis du hellere vil betale kvartalsvis, er prisen for fem brugere $ 135 per måned, og tilføjelse af en ny bruger er $ 27.

Den sidste plan kaldes “virtuelt datarum” og det er ikke en standard skylagringsplan. Det er snarere en plan, der kun giver 5 GB lagerplads, men giver dig avancerede sikkerheds-, kontrol- og delingsfunktioner. Som sådan er det et godt valg, hvis du har følsomme data, som du skal placere i et lager, der opfører sig som et hvælv.

Citrix ShareFile gratis prøveversion

Du kan finde en detaljeret sammenligning af planernes funktioner her. Det er dog bedst, hvis du prøver Citrix ShareFile for dig selv, og du kan gøre det ved hjælp af en gratis 30-dages prøveperiode. Det er dejligt, at du ikke engang behøver at indtaste dine kreditkortoplysninger.

Vi kan godt lide, hvordan Citrix ShareFile giver ubegrænset lagerplads sammen med nogle avancerede funktioner. Du skal dog have mindst fem brugere, hvilket kan være unødvendigt for nogle små virksomheder. 

Med OneDrive for Business får du også ubegrænset lagerplads til $ 10 pr. Bruger pr. Måned, men OneDrive giver dig mulighed for at starte med kun en bruger. Et andet godt alternativ er Box, som kræver, at tre brugere skal starte. Boks ‘ubegrænsede plan er imidlertid $ 17,30 per bruger per måned. 

For mere information om disse tjenester, kan du læse vores separate OneDrive for Business-gennemgang og Box-gennemgang.

Brugererfaring

Citrix leverer klienter til desktop, web og mobil. Desktop-klienter er tilgængelige til Windows og macOS. Der er ingen Linux-klientsupport, så de, der ønsker det, bliver nødt til at lede efter en anden service, såsom Dropbox Business, der spiller godt sammen med pingvinen.

Når du installerer desktop-klienten, vil du se en speciel synkroniseringsmappe i dit desktop-filsystem og et ikon i systembakken. Synkroniseringsmappen vises som en almindelig mappe, men en, der er forbundet til din cloud-lagerplads. 

Citrix ShareFile-login

Bemærk, at du skal downloade en separat klient kaldet Citrix ShareFile Sync for at kunne justere synkronisering. En beslutning om at adskille de avancerede synkroniseringsindstillinger fra de almindelige desktop-klienter er underlig og er ikke en, vi har fundet med andre cloud-lagerudbydere. Vi taler mere om, hvor godt ShareFile udfører synkronisering i det afsnit nedenfor. 

citrix-sharefile-desktop-klient

Citrix ShareFile forventer ikke den opskrift, som Dropbox etablerede for mange år siden; dens desktop-klient består af en synkroniseringsmappe sammen med et ikon i systembakken. Når du klikker på magasinikonet, åbnes en rude over det, som du kan bruge til at forhåndsvise dine nylige filer, se synkekøen, åbne synkroniseringsmappen, finjustere indstillingerne og starte webklienten.

citrix-sharefile-web-klient

Brug af Citrix ShareFile Business

Desktop-klienten er moderne og ren, og vi kan sige det samme om webklienten. Dets standardvisning er dashboardet, der har fliser, der viser dine nylige filer, de mest almindelige handlinger og tutorials. Du kan også redigere dashboardet for at inkludere dine favoritter eller fjerne en af ​​de aktiverede fliser.

For at navigere i appen bruger du den venstre sidepanel, der forbinder dig til dine mapper, arbejdsgange, indbakke, brugere og indstillinger. Når du klikker på “mappe”, viser indholdet i midterste rude dig data i skyen. 

Du kan vælge at forhåndsvise det enten i gitter- eller listevisninger. For at udføre handlinger i en individuel mappe eller filer, kan du vælge den og vælge en handling øverst i midterste rude. Alternativt kan du højreklikke på et objekt og vælge en handling i menuen. 

Det er en bedre mulighed, fordi filvalg opførte sig på en uberegnelig måde for os. Fejlen var dog kortvarig. Vi kan ikke sige det samme for at bruge søgefeltet, fordi søgefunktionen altid sad på “søgning” og aldrig viste os nogen resultater.

På hovedet kan vi lide, hvordan du kan få adgang til og redigere indstillingerne for den aktuelle mappe, du er i. For at gøre det skal du holde musepekeren over de tre prikker ved siden af ​​navnet på mappen.

citrix-sharefile-mobil-klient

Hvis du er væk fra din computer, kan du også få adgang til dine filer i skyen ved hjælp af en mobilapp til Android eller iOS. Mobilappen giver dig også mulighed for at tagge dine filer til offline brug. Du kan også uploade filer fra din telefon samt tage fotos eller optage videoer og lyd til upload. Samlet set har appen et enkelt og tydeligt design.

Brugeradministration

citrix-sharefile-brugere

For at drage fordel af ShareFiles kraftfulde brugeradministrationsfunktioner skal du navigere til venstre sidebjælke og vælge “folk”. Det giver dig mulighed for at tildele licenser og udføre lignende administratoraktiviteter.

Citrix-sharefile-users-tilladelser

Fanen “administrer brugernes hjem” giver dig mulighed for at oprette enten “medarbejder-” eller “klient” -konti. Klientkonti kræver ikke en licens, men de har ikke allokeret lagerplads og kan ikke tildeles visse administratorrettigheder. De kan dog samarbejde om indhold.

citrix-sharefile-bruger-indstillinger

På den anden side tilbyder “medarbejderkonti” flere tilpasningsmuligheder, der inkluderer indstillingsrettigheder, og Citrix ShareFile tilbyder finkornet kontrol over, hvad brugerne kan gøre. 

Du kan give brugerne mulighed for at ændre deres adgangskode, administrere klienter, redigere distributionsgrupper, administrere mappeskabeloner og mere. Du kan også tildele følgende fem mappetilladelser til de enkelte brugere: se, downloade, uploade, slette og admin.

citrix-sharefile-rapport

Hvis du har brug for mere kontrol, kan du generere rapporter til forskellige kontoaktiviteter. Du kan generere 11 separate rapporter, som du kan tilpasse yderligere. For eksempel er der en imponerende række 14 forskellige aktiviteter til rådighed for den brugsrapport, som du kan tilpasse.

citrix-sharefile-grupper

Hvis du har mange brugere, er gruppeadministrationsfunktionerne vigtige, fordi de giver dig mulighed for at administrere flere brugere på én gang, hvilket sparer dig tid. 

Når du tildeler mappeadgang til grupper, kan du give dem de samme tilladelser, som du ville have individuelle brugere. Vi kan godt lide, hvor fleksibelt dette er, men der er ingen måde at justere, hvilke brugere der kan interagere med grupper. Hvis du har brug for det, inviterer vi dig igen til at prøve Box.

Folder & Fildeling

Du kan dele en eksisterende mappe eller fil ved at vælge den og klikke på “del” -knappen fra webklienten. Du kan vælge at dele via e-mail, få et link eller i tilfælde af filer dele for godkendelse og feedback. De samme handlinger er også tilgængelige fra desktop-klienten.

citrix-sharefile-aktie-mail

Fildeling med Citrix ShareFile

Hvis du deler via e-mail, kan du inkludere flere modtagere, begrænse antallet af downloads pr. Bruger fra en til ubegrænset, få adgang til at udløbe efter et bestemt antal dage – eller aldrig udløbe – og indstille tilladelser. 

De tilladelser, du kan indstille, er: “kun se online,” “se online med vandmærke,” “se og download med vandmærke” og “fuld kontrol.” Desuden kan du tilføje kryptering til din e-mail og indstille til at modtage en e-mail, når nogen får adgang til delingen.

citrix-sharefile-link-indstillinger

Når du genererer et link, kan du tillade modtagerne at have fuld kontrol eller bare se det delte indhold. Ligesom når du deler en mappe, kan du indstille linket til aldrig at udløbe eller til timeout efter et bestemt antal dage. Du kan også begrænse (eller ikke) antallet af downloads.

En yderligere og interessant mulighed er “checkout”, der informerer andre brugere om, at du i øjeblikket redigerer en fil. Dette forhindrer mix-ups, mens du samarbejder.

Indstillingerne for indholdskontrol er anstændige, men ShareFile lader dig ikke beskytte links med adgangskoder. Det betyder, at enhver, der har dit link, kan få adgang til dit indhold.

citrix-sharefile-aktie-tilbagemeldinger

Når du deler til feedback og godkendelse, kan du vælge en af ​​flere handlinger:

  • Få godkendelse: deltagere kan godkende, anmode om ændringer eller afvise redigeringer
  • Saml feedback: deltagere kan kommentere, og ingen officiel godkendelse er nødvendig
  • Opret anmodningsliste: du kan bede specifikke personer om at udføre opgaver

De første to handlinger giver dig også mulighed for at tildele en forfaldsdato, og den tredje giver dig mulighed for at specificere, hvem der har administratorrettigheder til anmodningslisten.

Synkronisere

Synkronisering er en af ​​de vigtigste funktioner, fordi det giver dig mulighed for at bruge mange enheder og samarbejde i nær realtid om filer med andre uden at skulle styre filer selv.

citrix-sharefile-sync-mappe

Sync holder filer på din harddisk og replikerer dem til skyen, som giver dig adgang til dem, mens du er offline. Det kan dog være et problem, hvis du har begrænset plads på harddisken. Hvis du tror, ​​at du måske har et sådant problem, skal du bruge funktionen “selektiv synkronisering”, som hjælper dig med at spare plads ved at deaktivere synkronisering for specifikke mapper.

citrix-sharefile-selektiv synkronisering

Hvis du vil justere det indhold, du vil synkronisere, skal du downloade og installere Citrix ShareFile Sync-appen. Når du har gjort det, skal du klikke på ShareFile Sync-proceslinjeikonet på dit skrivebord og vælge “præferencer” for at vælge, hvilke mapper du vil synkronisere.

ShareFiles synkroniseringshastigheder for første filoverførsler sammenlignes godt med andre EFSS-tjenester. Det lykkedes os at uploade vores testmappe med lynlås på 1 GB på mindre tid, end vi forventede, hvilket er et godt resultat. 

Efterfølgende uploads er imidlertid ikke så hurtige, som de kunne være, fordi Citrix ShareFile ikke bruger en blokkopieringsfilkopieringsalgoritme, hvilket hjælper med at fremskynde filoverførsler ved kun at overføre de dele af filer, der er ændret, snarere end hele filen.

Produktivitetsværktøjer

Værktøjer, der øger produktiviteten, er vigtige for en EFSS-løsning. ShareFile leverer flere indbyggede og tredjeparts apps, der driver produktiviteten. 

De indbyggede apps inkluderer Citrix-filer til Outlook, som krypterer e-mails og lader dig sende og anmode om filer; ShareConnect, et værktøj, der giver dig mulighed for ekstern adgang til dine desktop-applikationer og redigering af filer; Scan til ShareFile, som giver dig mulighed for at sende scannede filer direkte til ShareFile; og Print til ShareFile, en udskrivningskommando, der opretter PDF-filer og sender dem til ShareFile.

ShareFile har dog ikke indbyggede produktivitetsværktøjer som nogle af de andre tjenester. På grund af dette skal du stole på tredjepartsintegrationer. Citrix har et anstændigt antal partnerskaber med andre tjenester, så det burde ikke være meget af et problem.

Microsoft Office 365 er den første tredjepartsintegration på Citrix’s liste. Selvom du kan bruge Office Online gratis, giver det dig kun mulighed for at forhåndsvise Office-filer. For at redigere og samarbejde om dokumenter i realtid fra ShareFile-økosystemet, skal du købe et Office 365-abonnement til din virksomhed.

citrix-sharefile-apps

Den anden fremhævede tilføjelse er Zapier, som giver dig mulighed for at automatisere gentagne opgaver for at spare tid. Som vi tidligere har nævnt, giver ShareFile dig mulighed for at oprette tilpassede arbejdsgange, som hjælper dig med at automatisere manuelle opgaver og anmodninger. Dette giver dig mulighed for at strømline projektstyring. Det er dejligt, at du har et valg mellem et par automatiseringsapps.

Udover disse tilbyder ShareFile adskillige tredjepartsintegrationer – som Okta, Lua, Orion, eFileCabinet og Applied – som kommer små virksomhedsejere til gode. 

Det er dog en lille liste sammenlignet med mange andre tjenester. Hvis du har brug for flere integrationer, ville et godt valg være Egnyte Connect, som du kan lære mere om det i vores Egnyte Connect-anmeldelse.

Sikkerhed

Citrix krypterer filer, før de sendes til lager. Filer er også beskyttet under overførsler med TLS-protokollen, som hjælper med at forhindre angreb – såsom angreb mellem mennesker i midten – fra at lykkes.

Mens du er i ro på ShareFile-serverne, er dine data beskyttet ved hjælp af 256-bit AES-kryptering, som er den standardkryptering, der bruges af banker og andre institutioner i dag.

Kryptering sikrer, at ingen andre men du kan læse dine filer ved at kryptere dem på serversiden. Det mindsker virkningen af ​​dataovertrædelser, fordi de, der får adgang til dine filer, ikke kan læse dem uden også at kende krypteringsnøglerne for disse filer, der opbevares på en separat server. Der er dog ingen privat kryptering.

Serverne, der indeholder dine data, gemmes i hærdede datacentre designet til at modstå naturkatastrofer, fysiske angreb og virtuelle angreb. Datacentrene er også ISO 27001-certificeret, hvilket betyder, at de har en stærk informationssikkerhed. De er også SOC1- og SOC 2-kompatible.

Filer replikeres også på flere servere ved hjælp af Amazon AWS og Microsoft Azure for at sikre høj filbestandighed og tilgængelighed. Hvis du ikke er bekendt med Azure, skal du læse vores Microsoft Azure-gennemgang.

citrix-sharefile-sikkerhed

Krypterings- og datacentre-sikkerhedsfunktioner er almindelige, men Citrix ShareFile leverer en sjælden sikkerhedsfunktion: brugerdefinerede adgangskodekrav. Dette er et dejligt touch, fordi kryptering ikke hjælper med at beskytte dig mod angreb, der muligvis kan knække dine svage adgangskoder. Hvis du har et specifikt kodeordkrav, kan du være sikker på, at dine medarbejdere har stærke adgangskoder.

ShareFile leverer også tofaktorautentisering, som er en af ​​vores foretrukne funktioner. Det kræver, at medarbejdere og klientbrugere indtaster en sikkerhedskode, de får via SMS, ud over deres sædvanlige brugernavn og adgangskode, når de logger på ShareFile fra en ukendt enhed.

ShareFile giver dig også mulighed for at tilpasse styring af din login-politik, herunder logge ud af brugere efter en bestemt periode med inaktivitet, låse brugere efter et vist antal mislykkede loginforsøg og kræve tofaktorautentisering.

Hvis nogen stjæler din enhed, giver ShareFile dig mulighed for at klippe synkronisering og fjerne den eksternt. Med denne funktion kan du forhindre folk i at få adgang til skyindhold fra en stjålet enhed. 

På toppen af ​​dette kan du indstille dine enheder til at kræve en pin eller adgangskode for adgang, fjerne konti efter et bestemt tidsrum, deaktivere automatisk login og deaktivere offline adgang til filer.

Support

Du kan få adgang til hjælpecentret ved at klikke på linket “hjælp” i øverste højre hjørne af webklienten. Vidensbasen har artikler og videoer, der kan hjælpe dig med at løse dine problemer. Du kan også fodre supportsiden med et specifikt spørgsmål, som derefter bruges til at finde relaterede artikler.

Artiklerne er lette at følge og har skærmbilleder, der hjælper dig. Der er også et FAQ-afsnit, der hjælper dig med at finde svar på de mest almindelige spørgsmål. Når det er sagt, hvis vidensbasen ikke hjælper, har ShareFile også et fællesskabsforum og direkte support.

ShareFile-samfundet er aktivt og frekventeres af softwareingeniører, formodentlig ansat hos Citrix.

citrix-sharefile-support

Den sidste ting, du kan prøve, hvis du ikke løser dit problem, er at få hjælp direkte fra ShareFile tekniske support. For at gøre det kan du ringe dem eller sende en billet. Da vi forsøgte at indsende en anmodning, fungerede knappen imidlertid ikke.

Live chat er tilgængelig 24 timer i døgnet, mandag til fredag, men kun for brugere, der abonnerer på Citrix’s Customer Success Services-program. Du skal dog kontakte Citrix for at få et prisoverslag for dette abonnement.

Dommen

ShareFile’s priser ligner priserne i konkurrencen, men de er ikke så fleksible. Virksomheder med kun et par brugere bør sandsynligvis vælge en anden service. 

En anden vigtig ulempe er det dårlige bibliotek med tredjepartsintegrationer. At have mere er bedre for virksomheder, der ønsker at forbedre samarbejdet, og vi kan ikke tænke på noget, der ikke gør det. Vi bemærkede også nogle fejl i webklienten og supportsiden. 

Når det er sagt, har den stærk sikkerhed, dygtig og hurtig synkronisering og mappe- og fildeling med et par innovative funktioner. Samlet set finder vi, at Citrix ShareFile er en kapabel service.

Vi vil gerne høre, hvad du synes om ShareFile, og hvad din oplevelse er med det. Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me