Què és la NAS? Una guia pràctica

L’emmagatzematge adjunt a la xarxa, o NAS, és una bona manera d’emmagatzemar grans quantitats de dades alhora que la fa accessible des de qualsevol lloc. Aquí a Cloudwards.net recomanem que un NAS formi part de qualsevol estratègia de còpia de seguretat completa i, en aquest article, passarem per allò que és NAS i, més concretament, per què no és una NAS..


Analitzarem ràpidament el que pot i no pot fer un NAS, així com com el podeu utilitzar en la vostra configuració personal per ampliar l’espai d’emmagatzematge, alhora que mantindrem les dades segures per a qualsevol problema petit que pugui sorgir. No penseu, però, que l’emmagatzematge adjunt a la xarxa sigui una solució de còpia de seguretat per si mateixa: si voleu mantenir les vostres dades segures, consulteu els nostres millors serveis de còpia de seguretat en línia o la nostra millor còpia de seguretat en núvol per a l’article NAS..

Com funciona la NAS

En essència, un NAS és un mini-servidor situat al vostre escriptori. Podeu connectar-lo directament a l’ordinador mitjançant un cable USB, però això negarà el seu principal avantatge: la xarxa. Una NAS crea una petita xarxa pròpia a la qual pot accedir qualsevol dispositiu amb les credencials adequades (nom d’usuari i contrasenya). Un NAS és un pas a l’hora d’utilitzar un simple disc dur extern i un pas cap a la creació del vostre propi emmagatzematge en núvol personal.

Si voleu saber més sobre les diferències entre els discs durs externs i la NAS, així com com interactuen amb les solucions de còpia de seguretat en núvol, tenim un article de comparació que explica exactament això.

Emmagatzematge de núvols contra núm

Si teniu configurada una NAS, podeu emmagatzemar-la i, a continuació, accedir-hi des de qualsevol altre dispositiu que tingueu, tal com passa amb un proveïdor d’emmagatzematge en núvol. Per a aquells que es preguntin per què no només necessiteu obtenir un servei que pagueu 5 dòlars mensuals en lloc de comprar una caixa de 300 dòlars, els principals avantatges són la rapidesa i la manca d’un tercer..

La NAS és més ràpida que un servidor de núvol remot: mentre que la velocitat de baixada i descàrrega a un servidor remot pot dependre d’una sèrie de factors (des de la connexió a Internet, al firmware del servidor, etc.), la velocitat de connexió al vostre NAS només és limitada per la vostra velocitat de xarxa i maquinari del NAS. Si per qualsevol motiu que la vostra xarxa no sigui prou ràpid, només podeu connectar l’ordinador al vostre NAS directament mitjançant l’USB i transferir dades a la velocitat de lectura / escriptura del vostre disc dur..

L’altre avantatge principal d’un NAS és que allotgeu els fitxers vosaltres mateixos, sense que un tercer hi tingui res a veure. Igual que qualsevol dels nostres millors proveïdors de coneixement zero, només teniu les claus de les vostres dades i mai us haureu de preocupar per les garanties governamentals o per la intrusió corporativa. La privadesa es garanteix quan utilitzeu un NAS, sempre que mantingueu els vostres protocols de seguretat (més informació sobre això més endavant).

NAS en una configuració d’oficina

Com podeu imaginar, les NAS són perfectes per a qualsevol persona que manipuli grans quantitats de dades: aficionats a l’àudio i al vídeo, empresaris únics, fins i tot empreses petites o mitjanes poden beneficiar-se de tenir un NAS a l’oficina. Tothom que treballa amb tu pot accedir al NAS i deixar fitxers o recollir-los i, amb el programari adequat, fins i tot editar i manipular fitxers simultàniament.

L’aspecte de col·laboració de tenir un NAS dins de l’organització la fa molt atractiva, especialment si el NAS està connectat a una LAN. Sense el retard associat al programari de col·laboració en núvol, podeu fer treballs més ràpidament que mai en el vostre equip i invertir en una NAS robusta hauria de suposar que veureu la disminució de la productivitat..

NAS i emmagatzematge

No és que tenir un NAS vol dir que podeu cancel·lar les subscripcions a l’emmagatzematge al núvol: la majoria de NAS arriben al seu límit a la marca de 10TB i, tot i que podríeu configurar algun tipus de matriu RAID en xarxa per obtenir més espai, potser serà millor emmagatzemar els vostres arxius amb qualsevol. en canvi, els nostres millors proveïdors d’emmagatzematge en núvol. Les NAS són excel·lents per emmagatzemar els projectes actuals als quals necessiteu accedir a la gota d’un barret, probablement els més antics siguin millor emmagatzemats en un lloc més barat.

Tingueu en compte que la limitació d’emmagatzematge és una de les limitacions d’un NAS: si necessiteu una gran quantitat d’espai, potser voldreu plantejar-vos configurar un servidor de fitxers (llegiu el nostre article sobre els millors servidors assequibles per a petites empreses si vull saber-ne més). Tot i que els servidors d’arxius i el NAS funcionen d’una manera molt similar, un servidor és molt més potent i us proporcionarà un control encara més gran del que entra i surt. Tanmateix, el cost augmenta, a més de que no només necessiteu un maquinari més específic, sinó que haureu de pagar algú perquè el mantingui.

Si la connectivitat no és el vostre problema principal, configurar una matriu RAID també pot ser una opció si heu d’emmagatzemar grans quantitats de dades. Probablement serà molt més barat que configurar un servidor de fitxers o NAS i us donarà una gran velocitat, ja que bàsicament és només un disc dur. Per obtenir més informació, consulta el nostre article sobre RAID.

NAS i seguretat

Com qualsevol cosa connectada a través d’una xarxa, els NAS són vulnerables a atacs externs de cibercriminals o espionatge d’agències d’intel·ligència com l’NSA. Generalment, les mesures de seguretat amb un NAS són perfectament adequades, però els compradors han de ser conscients que no sempre és així. Un exemple perfecte és l’agent d’Europol que va agafar fitxers confidencials a casa i els va emmagatzemar al seu NAS, que no venia automàticament amb protecció de contrasenya.

Una idiotesa burocràtica a part, aquesta història mostra que val la pena assegurar-se que heu seguit totes les instruccions a l’hora de configurar el NAS. La seguretat al núvol no és cap broma i val la pena comprovar que heu fet tot el llibre. Per obtenir més informació, assegureu-vos de consultar la nostra guia de seguretat de la NAS.

Sinologia i QNAP

Tot i que hi ha molts fabricants i venedors que ofereixen emmagatzematge connectat a la xarxa, el consens general sembla ser que QNAP Systems i Synology ofereixen el millor avantatge per al vostre grup. Tot i que cap dels dos és especialment barat (els preus comencen a partir de 200 dòlars i pugen amb força des d’allà), tant ofereixen força campanes i xiulets, com mesures de seguretat millorades..

Els NAS més barats solen disposar d’1 TB d’emmagatzematge i són perfectes per a persones que no necessiten molt d’espai, però volen accedir a petits servidors remots personals. Uns quants passos d’això provenen de vies més grans que poden arribar fins a 10 TB i són ideals per a organitzacions de mida mitjana. Qualsevol que sigui més gran i esteu arribant a un territori més tècnic, on es poden canviar les HDD a voluntat en matrius cada vegada més grans..

Aquí a Cloudwards.net, som especialment fans de Synology (és per això que tenim un article dedicat a la millor còpia de seguretat en núvol de Synology) i hem creat un vídeo amb cinc consells essencials que haureu de conèixer per utilitzar la vostra Synology DiskStation.

Programari NAS

En tots dos casos, però, l’atractiu principal és el programari que ve amb el NAS. Synology i QNAP ofereixen un software de gamma alta i fàcil d’utilitzar que facilitarà la configuració del NAS i l’ús encara més gran. A més, els usuaris amb més experiència podran configurar el NAS mitjançant aquest programari propietari per convertir la seva caixa petita al seu propi emmagatzematge en núvol personal..

Tingueu en compte, però, que si l’emmagatzematge en núvol personal és l’objectiu final, és possible que vulgueu plantejar-vos l’ús de CloudBerry Backup. Aquest és un programari molt desenvolupat que us permetrà configurar el vostre NAS, integrar-lo amb qualsevol emmagatzematge en núvol existent que tingueu i també configurar la vostra còpia de seguretat per a tot el shebang. Per obtenir una ullada més detallada d’aquest servei, consulteu la nostra revisió de backup de CloudBerry.

NAS i còpia de seguretat

Parlant de còpia de seguretat, això ens porta al cercle complet al començament de l’article: NAS són fantàstiques i una meravellosa alternativa a l’emmagatzematge en núvol, però no ho són una solució de còpia de seguretat. Si es produeix alguna cosa físicament amb el vostre NAS (incendi, inundació, onada elèctrica), aquestes dades no seran bones.

Tanmateix, una NAS pot ocupar el lloc d’emmagatzematge en núvol en una estratègia de còpia de seguretat híbrida i hi ha moltes opcions fantàstiques per a persones que vulguin fer una còpia de seguretat d’un NAS. Si utilitzeu qualsevol de les nostres millors còpies de seguretat en línia per als serveis de NAS, us permetrà descansar fàcilment, sabent que les vostres dades, que puguin ser, es poden fer una còpia de seguretat de qualsevol lloc en un servidor remot i segur. 

Conclusió

Les NAS són màquines meravelloses que són perfectes per a qualsevol persona que vulgui emmagatzemar grans quantitats de dades, però vol poder accedir-hi des de qualsevol lloc. Si us ajudeu a l’ordinador de casa i només accediu a fitxers des d’allà, potser voldreu mirar de configurar una matriu RAID en lloc d’un NAS, però d’organitzacions de mida petita i mitjana, així com persones que solen estar activades el moviment mentre treballi, encantarà la flexibilitat i la rapidesa que ofereix un NAS.

Els inconvenients de la NAS són que els models decents no surten barats i la seguretat ha de ser una preocupació que sempre tingueu en compte. Recomanem que les persones que no s’utilitzin per fer front a la tecnologia prenguin el seu temps a l’hora de configurar el NAS per evitar que acabin com el nostre agent Europol esmentat anteriorment. A més, tenir un bon pla de còpia de seguretat al seu lloc mai fa mal.

És usuari de NAS? Comparteix les teves experiències a continuació en els comentaris, ens agradaria escoltar el teu comentari sobre tot això. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map