Què ens diu el Hack Evernote sobre el núvol

Així, Evernote ha estat piratejat. Sentim aquestes històries tot el temps, no? “Oh no (inseriu el vostre servei de núvol preferit aquí) ha estat piratejat”.


Per descomptat, és una mala notícia, sobretot si viviu i respireu el núvol (com jo) i totes les seves fabuloses eines, com Dropbox, com Evernote, com Google Drive o qualsevol altre servei que emmagatzemi, sincronitzi o gestioni els vostres fitxers de forma remota de manera que podeu tenir accés als vostres fitxers on sigueu i aprofitar la potència del núvol. 

El núvol està mort: viu el núvol!

Aquest és el moment en què molta gent a Internet comença a cridar sobre els perills del núvol i que tots hem de tornar a les arrels, emmagatzemant els nostres fitxers localment a les nostres màquines. Tot i que això sigui cert, no s’ha d’oblidar que l’emmagatzematge en núvol és una eina. I una eina només és bona com la persona que la gestiona.

Pot tenir les millors funcions del món, si no s’utilitza adequadament pot suposar un perill no només per al propietari de l’eina sinó també per a les persones que l’envolten. En termes de núvol, vull fer el següent punt: heu d’utilitzar l’emmagatzematge del núvol com a eina i l’heu de fer servir amb cura. Però, què significa “utilitzar l’emmagatzematge en núvol amb cura”? Anem a explorar algunes de les opcions aquí.

Penseu en què guardeu al núvol 

Això pot semblar evident, però no cal emmagatzemar res i tot al núvol. De veritat, necessiteu emmagatzemar un full de càlcul Excel amb tota la vostra informació bancària important? No ho crec. Sobretot, quan emmagatzeneu informació confidencial sobre la vostra vida personal o empresarial, heu d’anar amb compte amb l’eina anomenada cloud storage.

Sí, és cert que tots aquests serveis suggereixen que són segurs, fàcils d’utilitzar i que revolucionaran la seva vida perquè és el seu negoci. Es guanyen diners amb les nostres dades (per descomptat, emmagatzemant-ne, no venent-les), som el producte per dir-ho, sobretot si fem servir les populars versions “massa bones per ser veritables”. Ara, no dic, no utilitzeu versions gratuïtes (jo seria l’últim que ho he dit), sinó que les utilitzeu (de nou) amb cura. penseu, abans de penjar res a un servidor que no és el vostre. 

Xifra els teus fitxers

Una de les millors maneres d’emmagatzemar els vostres fitxers al núvol és el xifrat de fitxers. Hi ha grans eines que us ajuden a xifrar els vostres fitxers abans d’enviar-los a Dropbox (concedit, això és bastant difícil amb Evernote). Boxcryptor és una d’aquestes eines fàcils d’utilitzar que afegiran una altra capa de seguretat als teus fitxers al núvol. El problema amb Evernote és que no és possible xifrar els fitxers correctament.

Sí, les vostres transferències es xifren mitjançant SSL, però si la vostra contrasenya i la vostra adreça de correu electrònic es veuen compromeses (com acaba de passar), això no val la pena. Per estar segur, heu de xifrar els fitxers localment a la vostra màquina abans d’enviar-los. Heu de ser conscients que algun servei d’emmagatzematge al núvol NO ofereix aquesta funció. 

Gestioneu les vostres contrasenyes adequadament

Aquest és un tema en què moltes persones simplement fracassen. És possible que xifrin els seus fitxers, però no utilitzen contrasenyes adequades que protegeixin les seves identitats digitals. Hi ha dos escenaris habituals per a un mal ús de la contrasenya: 

Utilitzant contrasenyes febles

Molta gent utilitza una contrasenya feble com “123456” o “candyman” o “qwerty”. Aquestes contrasenyes són fàcilment endevinables o que es poden enriquir perquè formen part d’enormes biblioteques de contrasenyes que fan servir els hackers per forçar-se de forma bruta al seu compte..

Això vol dir que utilitzen una llista de les contrasenyes més utilitzades a través d’un programa i que proven totes les combinacions possibles fins que s’enganxi. 

Utilitzant la mateixa contrasenya per a tot

No puc dir quantes persones fan això. Els meus amics amb menys intenció tècnica, la meva família, fins i tot alguns dels meus companys: fan servir la mateixa contrasenya per a Facebook, Linkedin, Gmail i whatnot. Això és perillós, perquè si es contempla una contrasenya, els hackers l’utilitzaran automàticament per a tots els serveis populars que us agradi utilitzar. Perquè no sou l’únic que els utilitza. 

La conclusió és utilitzar un programa de gestió de contrasenyes. Hi ha moltes alternatives que hi ha: el gestor de codi obert KeePass o el 1Password comercial disponible. Tots dos serveis creen una contrasenya alfanumèrica de forma automàtica i les emmagatzemen a una base de dades de manera que no haureu de recordar totes les contrasenyes creades. Només necessiteu una contrasenya principal (segura) que obri la base de dades central.

Conclusió

Aleshores, què ens diu sobre el núvol? El núvol és genial. No podria viure sense ell. Però cal ser conscient dels perills implicats que suposa la transferència de fitxers personals a Internet a algun proveïdor de serveis desconegut.

Assegureu-vos que enteneu què significa utilitzar serveis que no xifren els vostres fitxers, com Evernote. Assegureu-vos que utilitzeu bones contrasenyes i xifreu els fitxers més importants quan feu servir Dropbox o altres serveis d’emmagatzematge al núvol. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map