Per començar amb fitxers de núvol Rackspace

Rackspace ocupa avui un dels millors serveis d’infraestructura del núvol. També pot ser bastant confús si no coneixeu el camí. Sempre buscant que la vida al núvol sigui més còmoda, vam decidir preparar una breu guia per començar amb Rackspace Cloud Files..


En aquesta guia, Cloudwards.net tractarà el procés de registre i el que podeu esperar que pagueu per gigabyte amb Cloud Files. A continuació, parlarem de com podeu carregar de manera més eficaç arxius a Rackspace segons les vostres necessitats, ja sigui transferència manual de contingut a granel, protecció de dades contínua per al vostre disc dur o sincronització de fitxers entre dispositius.

Un cop hàgiu acabat de llegir, podreu utilitzar fitxers Rackspace Cloud per crear solucions en núvol per rivalitzar amb els millors serveis de còpia de seguretat en línia i els millors serveis d’emmagatzematge en núvol sense haver de mantenir els fitxers en més d’un lloc..

Com que és més senzill de mostrar que d’explicar, demostrarem el procés amb tres serveis en particular: Cyberduck per a la transferència de fitxers a granel, Còpia de seguretat de CloudBerry per a còpia de seguretat en línia i emmagatzematge senzill per a emmagatzematge en núvol. Tanmateix, els passos bàsics implicats seran similars per a altres productes.

Abans d’aconseguir crear solucions en núvol, parlem una mica més sobre els fonaments bàsics dels fitxers de núvol per assegurar-vos que esteu al lloc adequat. Si decidiu que definitivament no ho voleu i voleu fer una ruta més senzilla per fer còpies de seguretat o emmagatzemar, la nostra eina de comparació del núvol és un bon llançament de llançament per trobar solucions tot en un.

Què és Rackspace Cloud Files?

El núvol, en poques paraules, es refereix a emmagatzemar dades a les instal·lacions del servidor i accedir i treballar amb aquests fitxers a Internet en lloc de mantenir-los al disc dur de l’ordinador. El núvol es pot utilitzar per fer còpies de seguretat de discs durs, alliberar espai del disc dur, sincronitzar fitxers entre dispositius, allotjament de llocs web i moltes altres coses.

Si bé la majoria dels serveis al núvol es centren en una o dues d’aquestes tasques, Rackspace Cloud Files adopta un enfocament diferent. Proporciona la infraestructura del núvol com a servei, o núvol IaaS en breu, i es pot utilitzar per emmagatzemar fitxers il·limitats segons qualsevol necessitat. Altres exemples de IaaS al núvol inclouen Amazon S3, Azure, Google Cloud i Backblaze B2.

L’inconvenient és que, a diferència dels serveis en núvol especialitzats, la majoria de proveïdors de núvols de cloud, inclosos els fitxers de núvol, no proporcionen un mitjà adequat per introduir fitxers al núvol. Per exemple, el servei d’emmagatzematge en núvol Sync.com us proporciona 2 TB d’emmagatzematge en núvol i una carpeta de sincronització per transferir fitxers allà. Hi ha molt poca feina, tal com ho demostra millor la nostra revisió de Sync.com.

Tot i que no és tan senzill com Sync.com o un servei de còpia de seguretat ajustat i oblidat com Backblaze (llegiu la nostra revisió de Backblaze), CloudFiles s’integra amb un programari dissenyat per gestionar el mateix tipus de tasques per a vosaltres i més fàcilment creant un fitxer “ contenidor ”i utilitzant una clau API per permetre la integració. Demostrarem la creació de contenidors i trobarem la vostra clau d’API en un moment.

Rackspace Cloud Files cobra per gigabyte per emmagatzemar fitxers, que és la forma en què funcionen la majoria de proveïdors IaaS de núvol. Això us proporciona l’avantatge d’un emmagatzematge escalable, de manera que no haureu de pagar 1 TB d’emmagatzematge quan només necessiteu 200 GB, a la vegada que us permetrà emmagatzemar tantes dades com vulgueu sense entrar a una tapa..

El preu per gigaquetada es basa en la quantitat que emmagatzeneu a Rackspace Cloud Files. Com més emmagatzemi, menys haureu de pagar per gigabyte.

Espai assignat: Cost per gigabyte al mes:
Primer 1TB0,10 dòlars
49TB següent0,09 dòlars
150TB següent0,085 $
300TB següents0,08 dòlars
524TB següent0,075 dòlars
Més de 1024TB0,07 dòlars

Per als que utilitzen contenidors de xarxa de lliurament de contingut (CDN) de fitxers de núvol, també hi ha càrrecs d’amplada de banda. Si utilitzeu contenidors privats per a les càrregues de fitxers personals, no us afectaran.

Inscripció a fitxers de núvol Rackspace

Un cop hàgiu decidit que Rackspace sigui el servei d’infraestructura del núvol, per registrar-vos en el servei, haureu d’anar al lloc web de Rackspace. Feu clic al petit botó “inscripció” verda.

Haureu d’introduir informació personal i configurar un mètode de facturació. La vostra targeta de crèdit no es cobrarà per servei durant 30 dies, però Rackspace pot afegir-hi un càrrec de 1 $ per assegurar-se que tot sigui copacètic..  

Un cop acabat, tindreu accés al tauler de control del núvol Rackspace.

Rackspace Cloud Control Panel

El panell de control de núvol és el centre principal per a tots els esdeveniments dels fitxers de núvol. Per arribar-hi, feu clic al botó d’inici de sessió.

Aterreu en un tauler de control on podreu supervisar ràpidament l’activitat del compte i realitzar algunes accions clau. Això inclou visualització i creació d’entrades de suport, visualització i creació d’alertes i accés a la base de coneixement i articles de notícies sobre productes.

També hi ha plantilles de creació ràpida per a la creació de llocs web estàtics, servidors virtuals i bases de dades, entre d’altres. No ens fixarem en aquesta guia, però, ja que ens hem centrat en necessitats més bàsiques d’emmagatzematge de fitxers (a més, hauríem d’escriure un llibre complet per cobrir-ho tot)..

Per a l’emmagatzematge bàsic de fitxers, l’enllaç més important del panell de control de núvol es troba a la part superior de la pàgina, a l’opció del menú per a “emmagatzematge”. L’enllaç es diu “fitxers” i és allà on aneu a crear contenidors.

Creació de contenidors de Rackspace

Abans de començar a afegir fitxers als fitxers al núvol de Rackspace, haureu de crear un contenidor d’emmagatzematge de fitxers. Un contenidor és l’equivalent al que s’anomena “cub” amb molts altres serveis IaaS; és un lloc per enviar fitxers.

Per crear un contenidor des del tauler de control de núvol, tal com hem esmentat, heu de fer clic a “emmagatzematge” a la part superior de la pantalla i escollir “fitxers” al menú desplegable..

Se us dirigirà a una finestra de fitxers de núvol que mostri tots els contenidors que heu creat, amb l’opció de fer-ne de nous fent clic al botó “crear contenidor”..

Els únics passos necessaris per crear el vostre contenidor són triar un nom de contenidor, una regió i un de tres tipus: lloc web privat, públic o estàtic.

L’opció de regió indica on s’ubica el centre de dades Rackspace que fareu servir. Hi ha cinc opcions: Virgínia del Nord, Chicago, Sydney, Dallas i Hong Kong. Trieu la regió més propera a si per transferir fitxers més ràpidament. Si ho feu, us resultarà especialment útil per a còpies de seguretat en línia, que podrien implicar càrregues inicials de centenars de gigabytes.  

Pel que fa al tipus, trieu “privat”, ja que s’utilitza per emmagatzemar fitxers i us permetrà accedir a ells a través del panell de control de núvol o d’un enllaç d’API. El tipus “públic” és per a xarxes de lliurament de contingut (CDNs), que es poden utilitzar per crear aplicacions on els clients accedeixin a fitxers. El tipus de lloc web estàtic està destinat a allotjament de llocs web estàtics (drumroll).

Un cop acabat, feu clic a “crea un contenidor”. El nostre nou contenidor, que hem anomenat “mytestcontainer”, apareixerà a la llista de contenidors disponibles.

Per afegir fitxers a un contenidor o accedir a fitxers, només cal que feu clic al nom del contenidor. S’obrirà una nova pantalla on podeu enviar contingut al núvol fent clic a “Carrega fitxer”.

El problema per penjar fitxers a través de fitxers de núvol és que només podeu escollir un fitxer (i sense carpetes) alhora, de manera que a menys que tingueu gegabytes de paciència, voldreu anar a una altra ruta..

Afortunadament, hi ha diversos mètodes molt més eficients per incorporar els vostres fitxers a fitxers núvols, inclòs l’ús de càrregues massives amb un FTP, una còpia de seguretat en línia o un client d’emmagatzematge en núvol. No obstant això, per a utilitzar-ne algun, necessitareu la clau d’API.

Trobar la clau de l’API Rackspace

L’API significa “interfície de programació d’aplicacions”, que és el codi de l’ordinador que permet que dos programes parlin entre ells. La clau API s’utilitza per identificar programes de trucada, com CloudBerry Backup, per evitar que els programes maliciosos accedeixin als contenidors del fitxer de núvol..

Per obtenir la vostra clau API de Rackspace, haureu d’iniciar la sessió al Tauler de control del núvol. A la cantonada superior dreta, feu clic al vostre nom i, a continuació, feu clic a “El meu perfil i configuració”.

A la pàgina següent, desplaceu-vos cap avall fins a la capçalera per obtenir “configuració de seguretat”. Hauria d’haver un camp per a la clau d’API de Rackspace. Feu clic al botó que diu “mostrar” per revelar la clau de l’API i copieu-la.

Per connectar el programari a fitxers núvols, haureu d’alimentar aquesta clau més suau. Us mostrarem on fer-ho tal com demostrem mitjançant la creació de Cyberduck, Còpia de seguretat de CloudBerry i emmagatzematge senzill.

Clients Rackspace i FTP

Un client FTP és una eina que permet carregar i descarregar fitxers a un servidor. És una tecnologia que ha estat durant un temps i, tot i que no és tan avançat com l’emmagatzematge en núvol o la còpia de seguretat, aquests clients continuen sent populars per transferir continguts de barques..  

Us mostrarem com pujar fitxers mitjançant Cyberduck, però FileZilla, WinSCP i molts altres clients FTP estan disponibles, i la majoria no us costarà ni un centenar.

Descarregueu l’instal·lador de Cyberduck per al vostre sistema operatiu i feu el procés d’instal·lació. Un cop acabat això, engegueu el client.

Per connectar Cyberduck a Rackspace, feu clic a “Obrir la connexió”, un botó a la part superior esquerra. S’obrirà una finestra de connexió amb diversos camps. Feu clic al menú desplegable a la part superior i podreu escollir protocols de connexió com WebDAV i FTP, a més de connectar-vos directament a serveis al núvol com Amazon S3, Backblaze B2 i Rackspace Cloud Files.

Seleccioneu fitxers de núvol Rackspace. Deixeu tots els altres camps en blanc, inclosos el nom d’usuari i la contrasenya i feu clic a “connecta”.

Se us demanarà que introduïu el vostre nom d’usuari de Rackspace i la clau d’API que us acabem de mostrar com recuperar a la secció anterior.

Introduïu aquesta informació, premeu el botó “connectar” i la vostra connexió a Rackspace Cloud Files s’hauria d’establir amb prou feines, després podreu veure tots els contenidors que heu creat anteriorment. Si encara no heu creat contenidors, consulteu les nostres instruccions anteriors per fer-ho.  

Per penjar fitxers a un contenidor, feu clic amb el botó dret sobre aquest contenidor i seleccioneu “càrrega”.

Podreu navegar i penjar diversos fitxers alhora o carregar carpetes senceres.

Un cop hàgiu fet les vostres seleccions de càrrega, Cyberduck us mantindrà informat del procés de càrrega, que no hauria de passar molt de temps fins que no pengeu gigabytes de contingut..

Hi ha altres accions útils que també podeu realitzar amb el contenidor Rackspace Cloud Files, com ara crear carpetes protegides amb contrasenya o descarregar o suprimir fitxers. També podeu sincronitzar els contenidors a les carpetes de l’ordinador de manera que no hagueu de gestionar la càrrega de contingut nou que s’afegeix a aquestes carpetes..

En general, Cyberduck és una eina senzilla però molt útil per a la transferència de fitxers bàsics cap a i des del núvol de Rackspace. Tanmateix, per obtenir funcions més avançades, voldreu consultar els clients de còpia de seguretat en línia o clients en línia. 

Rackspace i Còpia de seguretat en línia

Per utilitzar Rackspace per a la recuperació de desastres, haureu de necessitar un programari que pugui connectar-se a fitxers de núvol i gestionar operacions bàsiques de còpia de seguretat com ara còpia de seguretat i xifratge continu. Hi ha uns quants serveis gratuïts que podeu utilitzar, amb Duplicati bona (consulteu la nostra crítica de Duplicati).

Tanmateix, l’opció millor i la que farem servir per demostrar el procés de còpia de seguretat és CloudWid Backup.

Podeu llegir la nostra ressenya de CloudBerry Backup per obtenir una millor explicació de per què la preferim, però alguns punts destacats inclouen còpia de seguretat híbrida, còpia de seguretat basada en imatges i la possibilitat de connectar i fer còpies de seguretat a més de 50 serveis en núvol diferents, inclosos Rackspace Cloud File. És la nostra millor opció, de fet, per crear un sistema de còpia de seguretat 3-2-1.

Per connectar CloudWid Backup a Cloud Files, heu de crear una nova còpia de seguretat “local a núvol” des del client de CloudBerry Backup..

A continuació, feu clic a “Afegeix un compte nou”.

Seleccioneu Rackspace de la llista de serveis al núvol.

Després, se us demanarà que introduïu un nom de visualització, que és com vulgueu anomenar el vostre pla de còpia de seguretat, i dues dades del vostre compte Rackspace CloudFiles: el vostre nom d’usuari i la vostra clau d’API, que us hem mostrat com trobar abans..

Abans de continuar, també haureu de seleccionar un contenidor de fitxers de núvol per enviar-los. Si anteriorment heu creat un contenidor al tauler de control del núvol de Rackspace, seguint els passos que us varem mostrar abans, podeu seleccionar-lo al camp del contenidor situat a la part inferior de la finestra. Si no n’hi ha, pot crear-ne un directament al client de CloudWid Backup.

Feu clic a “d’acord” i Rackspace s’afegirà com a compte seleccionable a CloudBerry.

Trieu Rackspace com a compte i, a continuació, feu clic a “següent” per continuar creant el vostre pla de còpia de seguretat.

Un cop hàgiu sabut agafar la vostra clau d’API per connectar el programari al núvol Rackspace, tot l’assistent de còpia de seguretat de Cloudload us facilita tota la resta. Tindreu l’oportunitat de definir els nivells de xifratge, escollir fitxers i carpetes per a còpia de seguretat, crear filtres de còpia de seguretat (per exemple, exclusió per tipus de fitxer) i establir una programació de còpia de seguretat, entre altres opcions. 

Un cop acabat, tindreu la possibilitat de revisar un resum del vostre pla. Feu clic a “següent” si està correcte i el procés de còpia de seguretat es llançarà.

En endavant, es farà una còpia de seguretat de l’ordinador a Rackspace Cloud Files.

Rackspace per a emmagatzematge en núvol

Si bé la còpia de seguretat en línia ajudarà a protegir els vostres fitxers replicant el vostre disc dur de l’ordinador, l’emmagatzematge al núvol té un conjunt diferent de propòsits, principalment alliberar espai de disc, sincronització d’arxius entre dispositius i compartir fitxers.

Malauradament, no hi ha moltes plataformes d’emmagatzematge que escolliu-les pròpies, dissenyades per funcionar amb Cloud Files o qualsevol altre núvol IaaS. Hi ha, però, un molt bo a emmagatzematge senzill (PIME).

Emmagatzematge senzill és una potent eina que competeix amb molts dels millors serveis de sincronització i compartició d’arxius empresarials. Hi ha una versió gratuïta, però us limita a tres núvols i 5 GB per mes d’ample de banda. Tanmateix, com a Cloud Backup, els costos de la llicència són raonables, tant amb opcions personals com comercials disponibles.  

Un cop heu creat un compte per a pimes, la connexió a Rackspace Cloud File és força senzilla. Comença per iniciar la sessió a la GUI web i fer clic al botó que es diu “Afegir nou proveïdor” al mig del tauler.  

Trieu fitxers Cloud Cloud Rackspace de la llista d’opcions.

Igual que amb Cyberduck i CloudBerry Backup, se us demanarà que introduïu el vostre nom d’usuari i la vostra clau d’API de Rackspace. També haureu de posar el nom del vostre núvol (com passa amb “Fluffy?”) I entrar a la regió del vostre centre de dades Rackspace Cloud Files.

Un cop establerta la connexió amb els fitxers de núvol, se us demanarà que trieu un contenidor existent o que en creeu un nou. Feu la vostra selecció i feu clic a “continua”.

Amb això, ja podeu començar a afegir fitxers fent clic a l’enllaç “administrador de fitxers” situat a la part superior de la interfície web GUI per a PIME. Això obrirà un sistema de núvol virtual (si necessiteu un client de PC, haureu de comprar una llicència de Windows Cloud Tools una vegada; és una pena que no s’inclogui gratuïtament).

Dins del gestor de fitxers, voldreu obrir el vostre contenidor Rackspace, que és representat per una carpeta, fent doble clic sobre ell.

Un cop dins, podeu fer clic al botó “penjar” a la part superior o arrossegar i deixar anar fitxers i carpetes a l’espai per enviar-los al núvol Rackspace.

Un cop finalitzada la càrrega, els vostres fitxers es podran veure a l’espai. Podeu fer clic als fitxers per compartir-los amb altres o fins i tot editar-los si instal·leu el complement CloudEdit.

Emmagatzematge senzill també pot sincronitzar fitxers entre dispositius. Tot i que heu de comprar les aplicacions d’escriptori per un preu únic, en el moment d’escriure les aplicacions mòbils per a Android i iOS són gratuïtes, proporcionant-vos accés al contingut que heu emmagatzemat als fitxers de núvol..

Pensaments finals

Primer pas amb Rackspace Cloud Files pot ser una mica desconcertant al principi. Una vegada que coneguis la disposició del tauler de control del núvol de Rackspace i que trobeu algunes aplicacions dignes de tercers per fer més còmodes les càrregues de fitxers, superareu el factor por.

Esperem, aquesta breu guia us ha ajudat a trobar la base que heu de començar, ja sigui si useu fitxers de núvol per a còpies de seguretat en línia, emmagatzematge en núvol o simplement per obtenir fitxers amb un client FTP bàsic. Si no, deixeu les vostres preguntes als comentaris següents, i farem tot el possible per respondre-les. També són benvingudes les recomanacions sobre altres eines de tercers per utilitzar amb Rackspace. Gràcies per llegir!  

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me