MEGA vs Google Drive vs Dropbox vs OneDrive vs SugarSync i més

Cada vegada emmagatzemem tot tipus de dades importants al núvol en lloc de discs durs. La majoria de nosaltres ara confiem en banda ampla ràpida i banda ampla ràpida, de manera que la informàtica en núvol és cada dia més forta. Això es veu facilitat per les guerres de preus i la millora contínua de diversos serveis d’emmagatzematge en núvol.


Des que vam actualitzar per última vegada aquest article, els dispositius d’emmagatzematge al núvol han evolucionat i han donat pas a noves funcions, per tant, ara és hora de revisar-lo.

MEGA és ara un nom més establert quan es tracta de serveis d’emmagatzematge al núvol i ha baixat bé amb els usuaris, obtenint comentaris positius. MEGA vol ser un dels serveis més segurs i fins i tot ha suposat un import de 10.000 € per a persones que descobreixen fuites de seguretat. 

MEGA és exclusiu en el sentit que no només està dissenyat per ser un proveïdor d’emmagatzematge en línia. En canvi, funciona com una plataforma on es poden desenvolupar aplicacions per millorar encara més la seva funcionalitat principal. Com sempre, a Cloudwards.net volem saber com es compara MEGA amb la resta de serveis.

Comparació dels competidors

Així, hem recopilat un gràfic que compara MEGA amb diverses empreses com Google Drive, OneDrive, SugarSync, SpiderOak i Dropbox. Probablement els proveïdors més famosos en aquest camp.

  • Si voleu llegir una comparació en profunditat de SugarSync vs Dropbox, feu clic aquí o llegiu la nostra peça Dropbox vs Google Drive vs OneDrive.
  • Per conèixer com es comparen els serveis MEGA o altres serveis, consulta el nostre gràfic de comparació d’emmagatzematge en núvol
  • Quan tingui més informació, millorarem aquest gràfic encara més, així que marqueu aquesta pàgina per tornar-hi més tard!

1. MEGA

MEGA és un servei d’emmagatzematge al núvol. Podeu penjar fitxers als seus servidors i accedir-hi a qualsevol lloc on vingueu. No hi ha res únic sobre MEGA, sinó el que fan generalment els serveis d’emmagatzematge en núvol: posen els fitxers disponibles. NO és una solució de còpia de seguretat.


© Mega

Som defensors de solucions reals de còpia de seguretat a l’hora de obtenir dades. Els serveis d’emmagatzematge al núvol, MEGA o no, no poden substituir un sistema de còpia de seguretat de fitxers adequat. MEGA té tres funcions que el fan destacar entre la multitud.

Xifratge extrem a extrem: les dades són xifrades i desxifrades durant el procés de transferència, a diferència dels altres serveis d’emmagatzematge en núvol, pels dispositius client associats. Accés global segur: MEGA permet a l’usuari accedir a les dades a qualsevol lloc i en qualsevol moment, però impedeix que tothom hi pugui accedir.

Col·laboració segura: la col·laboració en línia és bastant privada i segura amb les funcions de MEGA al seu lloc. Facilita compartir i visualitzar actualitzacions de contactes en temps real, fent que sigui convenient per als usuaris.

Amb un sistema d’emmagatzematge en núvol com MEGA, els usuaris poden gaudir de diversos avantatges. Les aplicacions mòbils de MEGA permeten accedir a fitxers i carpetes des dels telèfons intel·ligents i tauletes dels usuaris. També podem pujar i sincronitzar suports des de qualsevol lloc fins al núvol. El client de sincronització de MEGA garanteix una fàcil automatització de la sincronització entre el sistema i la unitat de núvol de MEGA.

Correu electrònic i xat de MEGA. Aquesta característica aviat estarà disponible i permet el xat, correu electrònic, trucades i videoconferència. Les aplicacions del navegador MEGA permeten la instal·lació d’extensions del navegador per a una càrrega d’alta velocitat i una major resistència contra atacs.

Privacitat amb responsabilitat: no anonimat total

El que fa destacar MEGA (bé, almenys això és el que afirmen) és que proporcionen un alt nivell de seguretat. Quan us registreu creen una clau pública / privada RSA de 2048 bits que ha de mantenir les vostres dades segures: segur que, teòricament, ningú més, però no teniu accés als vostres fitxers, ni tan sols les autoritats. Tanmateix, com afirma Kimdotcom, no sou totalment anònims. 

La majoria dels serveis d’emmagatzematge o sincronització en núvol com Dropbox només xifraran els vostres fitxers en trànsit, però no abans de penjar-los. 

Aquest servei d’emmagatzematge en núvol ha donat el seu bon inici, que ofereix 50 GB d’emmagatzematge en núvol gratuït al principi: està intentant integrar diverses funcions. Ofereix un ample de banda de 96 TB i proporciona fins a 4 TB d’emmagatzematge xifrat amb els seus paquets pro a partir de 9,87 dòlars / mes.

2. Google Drive

Google Drive és un dels serveis més atractius que Google ofereix actualment. Disposa de 15 GB d’espai gratuït quan s’instal·la un compte de Google o s’enllaça a un de ja existent. De fet, amb l’actualització actual de Google, va unificar els seus serveis amb una identificació única d’inici d’inici a principis d’any, de manera que és probable que ja existeixi un compte de Drive si utilitzeu Gmail, Google Calendar o fins i tot YouTube..

Dropbox vs Google Drive
© Google Drive

L’espai d’emmagatzematge de 15 GB es comparteix a tots aquests serveis, de manera que si els usuaris tenen adjunts grans als correus electrònics, se’ls comptabilitzarà i l’activació de la còpia de seguretat automàtica de fotos a Google+ des d’un telèfon intel·ligent actuarà de la mateixa manera..

Espai d’emmagatzematge i imatges

Un avantatge és que Google descarta fotos que tinguin una resolució inferior a 2048 × 2048 i vídeos de menys de 15 minuts, de manera que la configuració en telèfons intel·ligents i dispositius sempre es pot ajustar en conseqüència per obtenir un emmagatzematge il·limitat ja que no compten fins al límit de 15 GB. Google Docs, fulls, diapositives, presentacions, dibuixos i fitxers que altres persones han compartit amb l’usuari tampoc no compten.

Google Drive no proporciona espai d’emmagatzematge addicional mitjançant referències ni enllaça el compte d’usuari a les xarxes socials, a diferència de OneDrive i Dropbox.

Hi ha hagut moltes promocions que ofereix Google, que inclouen 10 GB de franc per als usuaris que descarreguen Quick Office i altres ofertes de telefonia mòbil. El gegant de la cerca ofereix 100 GB gratis durant dos anys si l’usuari compra un Chromebook. Un servei separat conegut com a Google Music està destinat exclusivament a l’emmagatzematge d’arxius de música i permet als usuaris guardar de forma gratuïta 20.000 cançons al núvol.

Les dades emmagatzemades a Drive es xifren en AES de 128 bits en comptes dels 256 bits utilitzats per Box, OneDrive i Dropbox i són bastant semblants a Apple.

Google Drive proporciona un procés de verificació en dos passos i afirma que no entrarà en el contingut de la carpeta Unitat de l’usuari a menys que sigui obligat per les agències d’aplicació de la llei. En general, té una interfície intel·ligent senzilla de navegar i un arbre bàsic de fitxers que mostra on es conserven les dades. Es poden seleccionar fitxers específics per fer-los disponibles fora de línia a les versions per a mòbils i es poden editar.

3. OneDrive

OneDrive (abans SkyDrive) és la resposta de Microsoft a Google Drive, que fa essencialment el mateix: crea una carpeta al disc dur que es sincronitza amb altres ordinadors on inicieu la sessió amb el mateix compte..


© Cloudwards.net

De forma similar a Google Drive, OneDrive proporciona 15 GB d’emmagatzematge gratuït, i el seu incentiu de derivació és mínim de 500 MB limitats a 5 GB. Els usuaris d’Office 365 obtenen 1TB d’emmagatzematge OneDrive com a part de la quota mensual de subscripció, que és la darrera incorporació a les ofertes de OneDrive.

Tot i això, l’octubre passat, Microsoft va prometre oferir l’emmagatzematge en núvol il limitat per als usuaris d’Office 365.

Privacitat i seguretat OneDrive

Quan es tracta de la privadesa de l’usuari, Microsoft s’ha assegurat el dret d’escanejar fitxers i documents d’usuari i evita el contingut objectable segons les seves polítiques. Aquesta política és similar a Apple i inclou contingut explícit juntament amb material amb drets d’autor.

Per tant, OneDrive talla un nínxol nou i aporta un parell de novetats a iOS. Aquest servei en núvol de Microsoft, que abans es coneixia com SkyDrive, és una excel·lent opció per emmagatzemar fitxers. Proporciona l’opció de navegar pels fitxers d’usuaris, crear carpetes i veure les previsualitzacions en miniatura. També mostra els fitxers en una llista on es gaudeix del bon maneig de fitxers.

Feu lliscar cap a l’esquerra i tindreu l’opció de suprimir fitxers. Els botons que es proporcionen a les aplicacions us permeten ordenar per còpies de seguretat, fitxers recents i documents compartits amb d’altres. Podeu habilitar la compartició de fitxers múltiples des del botó de menú, que també us permet afegir fitxers.

OneDrive també us proporciona la funció de còpia de seguretat automàtica per a fotos i vídeos. Compartir amb aquest servei en núvol és més senzill i consisteix en enviar un enllaç de fitxers i documents per correu electrònic. Una altra funció interessant és la instal·lació de càrrega de fitxers a OneDrive directament des del vostre navegador..

No funciona a IE i Firefox, però funciona bé a Chrome. Tot el que heu de fer és anar a OneDrive.com a Chrome, iniciar la sessió, obrir l’Explorador de Windows i, després, arrossegar i deixar anar la carpeta al OneDrive obert, això és. Tot i que, Chrome és l’únic navegador capaç de gestionar actualment les càrregues de carpetes, això pot canviar amb l’alliberament de Windows 10 a finals d’aquest any.

4. Dropbox

Dropbox s’adapta a una àmplia àrea d’estàndards del sistema operatiu que inclouen els habituals Windows, Mac OS X, Android i Blackberry. El compte gratuït de Dropbox ofereix un petit espai d’emmagatzematge de 2 GB, que pot ser suficient per emmagatzemar documents, però és insuficient per a qualsevol tipus de fitxers multimèdia (fotos, música o vídeo, sobretot quan es pot obtenir 15 GB amb MEGA (llegiu la nostra peça Dropbox vs MEGA).


© Dropbox

Els usuaris recorren a 1TB amb Dropbox Pro, que s’ofereix al voltant de 9,99 dòlars mensuals, per emmagatzemar fitxers de mida més gran. Per assegurar i augmentar l’espai per al compte de Dropbox, es pot enllaçar a perfils de Facebook, Twitter i altres xarxes socials.

Què passa amb la seguretat de Dropbox?

Bé, tenim un article complet sobre les 10 alternatives segures de Dropbox segures. Però, en definitiva, tots els fitxers dels servidors Dropbox segueixen el xifrat AES de 256 bits amb SSL, proporcionant una seguretat i privadesa robustes i requereixen un procés d’autenticació en dos passos.

Per tant, independentment de la tecnologia en què funcioni el sistema, Dropbox garanteix dades segures i segures a les quals poden accedir els usuaris en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. Quan l’usuari requereix una seguretat addicional, l’actualització del servei a Dropbox Pro és obligatòria, ja que permet als usuaris configurar permisos i contrasenyes del visualitzador, cosa que no és possible amb el compte bàsic..

A banda de crear i sincronitzar els documents d’usuari importants en una carpeta local d’un ordinador o en l’últim dispositiu intel·ligent, la funcionalitat fora de línia de Dropbox farà que els fitxers seleccionats per l’usuari estiguin disponibles fora de línia. Per tant, no sempre depèn de la connexió a Internet. La mateixa funcionalitat també permet editar i actualitzar fitxers i documents d’usuari. Amb una fàcil vinculació i compartició, els fitxers i les carpetes es comparteixen fins i tot amb usuaris que no siguin Dropbox.

Aquest servei d’emmagatzematge també permet enviar invitacions de col·laboració per al fitxer.

5. SugarSync

SugarSync és l’únic servei d’emmagatzematge en núvol que té una opció de plans de preus personalitzats segons les necessitats del client. Aquest és un dels nostres serveis de sincronització de fitxers preferits perquè té més funcions que Dropbox. Ofereix una prova gratuïta durant 30 dies abans d’exigir una actualització a una versió de pagament.


© Cloudwards.net

Cal un simple clic dret a qualsevol carpeta per afegir-lo a SugarSync després de registrar-vos i configurar un compte amb aquest servei d’emmagatzematge..

Tota la carpeta que sincronitzeu amb aquest emmagatzematge es fa una còpia de seguretat contínua en temps real, oferint als usuaris accés a les seves carpetes en qualsevol moment i en qualsevol lloc, des de qualsevol PC, Mac, iOS o dispositiu Android. SugarSync permet l’edició dels fitxers de l’usuari al PC d’oficina i els usuaris poden acabar-los a casa. Així mateix, SugarSync pensa “fora de la caixa”, ja que permet la sincronització múltiple de les carpetes.

Ús i seguretat mòbils

SugarSync té una aplicació mòbil separada dissenyada per a usuaris mòbils que permet sincronitzar, accedir i navegar per fitxers a tots els dispositius intel·ligents durant qualsevol moment. Proporciona una exclusiva funció de còpia de seguretat en línia que es realitza en un segon pla sense interferir amb el treball.

Al seu torn, permet restaurar les dades quan calgui. Aquesta opció de recuperació automàtica de fitxers també permet controlar i recuperar la versió del fitxer. A més de sincronitzar diverses carpetes alhora de diferents dispositius en línia, proporciona la sincronització de diverses carpetes durant l’accés a fitxers fora de línia. També sincronitza les carpetes compartides durant l’intercanvi de fitxers en línia sense problemes amb altres usuaris, mantenint la seguretat.

SugarSync és una fàcil protecció de dades en línia i una recuperació de dades. Per tant, aquest servei d’emmagatzematge és compartit al 100% per fitxers. D’aquesta manera, es pot restaurar no només un fitxer, sinó totes les dades amb una còpia de seguretat, amb facilitat. També proporciona seguretat al penjar i descarregar fitxers.

Quan els fitxers es sincronitzen als servidors de SugarSync, es transfereixen per Internet mitjançant xifratge TLS (SSL 3.3), que és l’estàndard de la indústria per a comunicacions web segures. Això significa que el sistema i el servidor passen per un procés compatible que verifica cada informació que es mogui entre ells com a comunicació segura, tant si es penja com si es descarrega dades.

Els mateixos estàndards rigorosos s’apliquen quan accedeix als fitxers des de qualsevol ordinador o telèfon mòbil i totes les dades es xifren abans de sortir dels servidors de SugarSync. SugarSync proporciona una gran quantitat d’opcions mentre compartiu carpetes incloent la possibilitat d’editar fitxers i documents.

6. SpiderOak ONE

SpiderOak ONE amb la seva política de “privadesa del coneixement zero”, a diferència de Dropbox i OneDrive, xifra les dades dels seus servidors, proporcionant un enfocament organitzat i en capes del xifrat mitjançant una combinació de RSA de 2048 bits i AES de 256 bits..

Còpia de seguretat i sincronització en línia de SpiderOak
© SpiderOak

Millor de tres funcions, SpiderOak és un servei de còpia de seguretat en línia, sincronització i intercanvi de fitxers en línia, ja que connecta diversos ordinadors font dels quals poden provenir aquests fitxers. Aquests ordinadors il·limitats poden executar qualsevol aplicació i dispositiu operatiu com Windows, Mac OS o Linux.

Altres funcions exclusives de SpiderOak inclouen l’emmagatzematge de versions il·limitades dels fitxers modificats de l’usuari i els càrrecs es limiten als fitxers comprimits i duplicats emmagatzemats als seus servidors..

L’acceleració del coneixement zero

La companyia també presumeix de la seva política de privadesa de “coneixement zero”, la qual cosa significa que no hi ha empleats de SpiderOak i cap funcionari del govern té accés a les dades de l’usuari, excepte l’usuari. En comparació amb els seus serveis d’emmagatzematge en núvols rivals, SpiderOak proporciona l’espai d’emmagatzematge més baix, ja que el compte bàsic ofereix 2 GB d’emmagatzematge gratuït, que es pot augmentar amb un incentiu de derivació que proporciona a l’usuari i al seu amic 1 GB quan s’inscriuen al servei fins a. un màxim de 10 GB.

El senzill disseny de SpiderOak està especialitzat només en proporcionar un emmagatzematge segur en lloc de servir una productivitat més àmplia com Dropbox i OneDrive.

Com que aquest servei d’emmagatzematge en núvol obsessionat per la seguretat manca d’algunes àrees bàsiques, per exemple, no proporciona aplicacions en estil Office ni col·laboració amb col·legues en línia, no és atractiu per a la majoria d’usuaris..

Conclusió

Com podeu veure, els serveis d’emmagatzematge al núvol es diferencien sobretot per la seva fiabilitat o per l’emmagatzematge gratuït que ofereixen. Moltes funcions són les mateixes: alguns serveis sincronitzen fitxers en diversos ordinadors, mentre que d’altres només ofereixen un espai en núvol al qual podeu accedir mitjançant un client web, com fa MEGA..

Amb les seves funcions actualitzades, MEGA pretén ser el canviador de jocs i comença una nova era a l’hora d’oferir ofertes d’emmagatzematge en núvol gratuïtes. 50 GB és una quantitat generosa i serà més que la majoria de la gent que necessita per a les seves necessitats diàries. 

Quin és el teu favorit? Algun altre punt que voldríeu afegir? No dubteu a compartir la vostra experiència i gràcies per llegir!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me