Guia de privadesa en línia per a periodistes

Mantenir els vostres tractes privats és imprescindible per a qualsevol persona del segle XXI, independentment de qui sigueu. No és empresa de ningú el que feu en línia ni el que feu. Dit això, hi ha qui està sota més escrutini que d’altres, més que periodistes. Aquí a Cloudwards.net hem decidit lliurar alguns consells als nostres companys de guionista amb aquesta guia de privadesa en línia per als periodistes.


Els lectors habituals trobaran que hi ha algunes coincidències entre aquesta peça i la nostra guia de privadesa en línia, però és així que, en certa manera, aquesta es desprèn d’on va començar. Tots som víctimes potencials de ciberdelinqüents i comercialitzadors, potser fins i tot de vigilància del govern, però algú fins i tot que desafia de manera remota el status quo mitjançant la impressió ha de tenir més precaució que els habituals..

Això és degut a que els mètodes emprats contra un periodista que treballa en alguna cosa són de magnitud superior a la del fons de ràdio de baix nivell. Al món fora de línia, els periodistes han estat assetjats, torturats, fins i tot assassinats i els mitjans de comunicació han anat a Internet, de manera que els assetjants han evolucionat formes per assegurar-se que també poden exportar els seus mètodes..

L’exemple més recent són els ciberataques dels periodistes ucraïnesos, que probablement són el treball de la ciberbully més gran de tots ells, Rússia, el nostre número dos a la censura d’internet (el nostre primer és, naturalment, la Xina), així com el govern ucraïnès. No és que sempre sigui tan descarat, aquest informe detalla com els països de tot el món es plantegen periodísticament..

Per tant, si els periodistes crítics prohibits en els comunicats de premsa de la Casa Blanca no eren suficients, la web tampoc és el lloc més segur. Per sort, protegir-se ja com a ciutadà privat o com a sensual és perfectament realitzable, només cal saber com fer-ho. Així que, independentment de si sou un pirateig i ploma de paper de la vella escola o un blogger investigador de maluc, vegem què podeu fer per mantenir-vos segur i les vostres fonts.

Eduqueu les vostres fonts

D’entrada, res del que ve a continuació serà bo si les persones amb qui converseu no segueixen el mateix. Si esteu en un ordinador portàtil, xifrat i arrencat de manera segura mentre la vostra font pansa un iPhone, us heu fixat. Bé, ho són, principalment, però la teva història és torrada, encara que eviti que algú quedi després.

Si llegiu aquesta guia perquè esteu a punt de començar a parlar amb algú que tingui informació vital, assegureu-vos que també la llegiu. Ni un sol dels consells que es mostren a continuació requereix cap tipus de coneixement en concret ni us costarà ni un cèntim, bé, tret de les VPN, però podeu vendre-ho com una manera d’eludir la prohibició VPN de Netflix a més de guardar-vos d’una bala a la cap.

Utilitzeu una VPN

Parlant de vinyetes, mosseguem-ne aquesta de bat a bat: el primer pas de qualsevol estratègia de privacitat és registrar-se a una xarxa privada virtual. Tot i que tenim una selecció dels millors proveïdors de VPN gratuïts, cap d’ells no ofereix la protecció que necessita un periodista, és a dir, hauràs d’anar a les opcions de pagament de què parlem al nostre article sobre els millors serveis VPN..

De fet, farem un pas més un recomana que utilitzeu una de les nostres millors VPN per a la selecció de la Xina, ja que si la policia secreta xinesa no les pot esquerdar, ningú no pot. Tots els proveïdors d’aquest article ofereixen xifrat avançat, el que significa que podeu accedir a Internet de forma anònima sense que ningú faci el seguiment dels vostres moviments.

El motiu pel qual voleu utilitzar una VPN és molt senzill: amaga la vostra presència al web ja que en lloc d’accedir a Internet des de la vostra ubicació, ho feu a través d’un servidor de tercers d’altres llocs del món. És fantàstic si intenteu eludir els geoblocs, fantàstic si no voleu que ningú us pugui rastrejar.

És molt important que mantingueu la vostra VPN en tot moment, però és possible que vulgueu activar-la juntament amb el vostre ordinador. Això és així perquè si fins i tot sereu visibles durant un segon al web, podeu localitzar la vostra ubicació. Una altra característica important és un killswitch, que reduirà la connexió si el servidor deixa de funcionar per qualsevol motiu.

Utilitzeu TOR

Una altra mesura que podeu prendre per mantenir la vostra navegació segura és utilitzar TOR, un navegador especial que en la majoria dels casos pot substituir Chrome, Safari o qualsevol altra cosa que utilitzeu per accedir a Internet.

Tenim un article en què es discuteixen els avantatges i els contres de VPN vs proxies vs TOR, però el que es redueix és que utilitzeu VPN i TOR al mateix temps, sobretot utilitzant un proveïdor que permet VPN per TOR com NordVPN, vol dir que estàs doblement segur.

El fet d’utilitzar TOR us permet acostumar-se, però és fantàstic per a situacions en les quals us preocupa que la vostra VPN estigui compromesa o perquè voleu xerrar amb una font mitjançant un lloc de xat web profund, ja que no podeu accedir a aquests accessoris més foscos. d’internet sense TOR.

Xifra les teves dades

Amb la vostra navegació segura, mirem també de mantenir els fitxers segurs. Al cap i a la fi, si un pirata informàtic aconsegueix accedir al vostre ordinador o simplement us roba l’ordinador portàtil de la vostra habitació d’hotel, qualsevol altra mesura que adopte no serà inútil..

El més senzill que podeu fer és xifrar el disc dur. La manera més senzilla de fer-ho és utilitzar Linux, la majoria de les distros us permetran establir aquesta opció a la instal·lació o utilitzar una alternativa TrueCrypt com VeraCrypt o FileVault. Tot això és fàcil d’utilitzar i, en la seva majoria, són gratuïts.

Podeu optar per xifrar tot el disc dur, determinades carpetes o totes dues. Totes dues coses semblen excessives i no és gaire pràctic si no teniu cap per recordar les contrasenyes, així que pot ser que aquesta no sigui la millor opció.

A més del xifratge, també és possible que tingueu en compte la possibilitat d’ajudar a l’aire un dels vostres equips, cosa que significa bàsicament mantenir-lo desconnectat d’internet en tot moment. Això redueix el que s’anomena la seva superfície d’atac, és a dir, a menys que un atacant pugui accedir físicament a un dispositiu, no s’hi pot accedir; posar-lo en caixa forta quan no el feu servir seria una bona idea..

Un ordinador portàtil amb aire condicionat no és una cosa molt útil, però es pot utilitzar només per conservar informació molt sensible, que després transferireu mitjançant un dispositiu de polze quan ho necessiteu. Tot i així, per ser veritablement eficaç, mai no es pot connectar a internet un ordinador amb aire, a menys que es vulgui córrer el risc d’obrir-lo accidentalment per atacar-lo..

Xifra els teus missatges

Amb les vostres dades tancades fora d’un mur de xifratge, haurem de fer el mateix amb els vostres missatges, sobretot si vosaltres i les vostres fonts us envien fitxers. Tenim un article sobre el xifrat de correus electrònics, tot i que facis qualsevol cosa, eviti serveis gratuïts com Gmail, Hotmail i tots els altres. Si voleu compartir fitxers de manera segura, utilitzeu un servei segur com Thunderbird o passeu a la nostra secció per compartir fitxers, més avall.

Pel que fa a la comunicació regular, és probable que voldreu evitar les trucades telefòniques o de VoIP, ja que es poden controlar fàcilment. En canvi, voldrà confiar en els missatges de text, tot i que de nou hi ha alternatives millors que qualsevol cosa que es faci servir amb el vostre telèfon intel·ligent.

El millor d’ells és WhatsApp, l’aplicació de missatgeria descaradament usada per milions de persones a tot el món. Disposa de xifratge de punta a extrem, el que significa que un cop heu enviat un text, aquest serà codificat i no es decodificarà fins que arribi al destinatari. És un sistema fantàstic i, de nou, surt gratuït.

No obstant això, WhatsApp està sota la pressió d’instal·lar una porta del darrere perquè els serveis de seguretat es puguin arrebossar per atrapar terroristes, cosa que és realment fantàstica per a “qualsevol persona que no estigui d’acord amb nosaltres”. Tot i que la companyia resisteix fins al moment, hauran de descobrir, cosa que haurà de recórrer al xifrat de text DIY. Tal com mostra l’article enllaçat, hi ha moltes opcions, per la qual cosa hauríeu d’estar bé.

Una altra cosa que heu de tenir en compte és utilitzar serveis com Slack, Google Hangouts, etc. Tot i que no discutirem com són d’utilitat – Cloudwards.net utilitza Slack per comunicar-se amb el nostre equip tan llunyà – per a una comunicació segura. inútil.

Personalització de telèfons intel·ligents

La qual cosa ens porta a un altre punt: els telèfons intel·ligents, tan útils com són, són bàsicament una manera fantàstica de penjar un gran senyal que apunta a la vostra ubicació. El GPS és fantàstic si heu perdut en una ciutat estranya, però sí un handicap si no voleu que la vostra policia secreta local us trobi. Tot i que l’ús d’una VPN i la desinstal·lació d’aplicacions de missatgeria en stock i similars haurien d’ajudar, la millor manera d’evitar qualsevol problema és o no utilitzar un telèfon intel·ligent o utilitzar burners..

Els cremadors, tal com saben els fanàtics de The Wire, són bàsicament telèfons pre-pagats. Vostè els compra, emprèn el crèdit i s’aboca. Aquests telèfons no solen utilitzar Internet i normalment només permeten trucar i fer missatges de text, cosa que nega els consells que li hem donat fins ara. Tanmateix, amb l’arribada de telèfons intel·ligents a base de brutícia, podreu fer més o menys creadors propis.

El truc és trobar una que puguis personalitzar fàcilment amb una ROM, i després instal·lar alternatives segures a les teves aplicacions habituals. Aquest cremador es podria fer servir per comunicar-se exclusivament amb les vostres fonts, mentre que el vostre telèfon habitual s’utilitza regularment.

L’única manera en què encara es pot fer un seguiment mitjançant el vostre cremador és la targeta SIM (evitat mitjançant la comanda per correu electrònic d’una SIM des d’un país que no necessita identificador, com Irlanda o Regne Unit) i l’IMEI. Aquest últim és més complicat d’evitar, i és per això que vam destacar l’angle “barat” anteriorment: si penses que algú està a tu, deixa el telèfon i en tens un de nou..

Tot i que és una mica laboriós, supera una sessió d’entrevistes a homes amb trench negre. Tanmateix, feu tot el que feu, eviteu utilitzar aplicacions de stock per a la missatgeria, ja que qualsevol de les que tingueu a la part posterior d’una furgoneta amb una bossa al cap abans de dir “causa probable”.

Compartiu fitxers amb emmagatzematge al núvol

Amb la comunicació coberta, mirem la millor manera de compartir fitxers. Tot i que simplement els podríeu enviar per correu electrònic, el xifrat pot ser un problema i pocs serveis tindran fitxers superiors a 25 MB. Si una font lliura un informe de resultats complet o alguna cosa, aquests .pdf poden accedir a centenars de MB, mentre que els vídeos poden xocar amb facilitat..

Tot i que la majoria dels nostres millors serveis d’emmagatzematge en núvol poden tractar aquests volums, la seguretat sol ser un problema. El que realment voleu és un dels nostres millors serveis de coneixement zero, on ni tan sols els empleats de l’empresa poden mirar els vostres fitxers, i molt menys algun agent de la NSA amb una garantia. El coneixement zero té, però, un inconvenient, que us heu d’assegurar que no podeu oblidar la vostra contrasenya, així que assegureu-vos d’anotar-la en un lloc segur..

En aquest cas, seguirem endavant i recomanarem Sync.com. Tal com podeu llegir a la nostra ressenya, aquest servei no només té una gran seguretat, sinó que us proporciona fins a 2 GB d’emmagatzematge de forma gratuïta, cosa que és perfecte per a periodistes que estiguin publicant el seu bloc a bon preu. També facilita l’ús compartit d’arxius i registrar-se potser triguen dos minuts. Si el codi font ha de compartir fitxers, probablement sigui el camí a seguir.

Contrasenyes fortes

L’últim punt que volem fer en aquest article és que tots els consells i trucs anteriors es basen en la seguretat de la contrasenya, cosa que potser voldreu fer una ullada a la nostra guia per crear contrasenyes fortes.

En poques paraules, una bona contrasenya és aleatòria (preferible que es faci servir amb un generador de contrasenyes), llarga i no una paraula de diccionari. Tot i que aquests consells els faran difícils de recordar, l’ús d’un servei de contrasenya us pot ajudar, tot i que heu de tenir en compte els riscos de seguretat..

Una altra manera de recórrer és utilitzar contrasenyes més febles, però utilitzar autenticació de dos factors per accedir als serveis. Això vol dir que qualsevol persona que vulgui accedir al vostre compte també ha de disposar del telèfon o d’un altre dispositiu per poder-ho fer. Tot i que no és ideal: algú simplement et pot trucar pel cap, i després accedeix a l’emmagatzematge al núvol mitjançant el telèfon i la contrasenya feble: pot ser una solució per a persones que tinguin problemes per recordar els seus codis..

Conclusió

I aquí ho tens: uns quants consells senzills que haurien de protegir periodistes, bloggers i qualsevol altre tipus de comoditat fora de l’atenció electrònica. Notareu que no toquem realment la vigilància i la vigilància i altres tipus d’espioneries, però només perquè Cloudwards.net és un equipament totalment en línia; no fem espai de carns.

Esperem que els nostres consells resultin útils per a algú que intenti descobrir la veritat per malversació corporativa, incompetència governamental o brutalitat policial. Si voleu compartir altres consells, ens agradaria escoltar-vos els comentaris a continuació. Gràcies per llegir i estar fora de perill.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me