Com xifrar missatges de text el 2020

El servei de missatges curts va començar a operar comercialment a principis dels anys 90 i l’ús va augmentar. Avui, una altra forma de missatgeria és aprofitar una part de la base d’usuaris: missatgeria instantània mitjançant aplicacions per a telèfons intel·ligents, com WhatsApp, que compta amb 1.500 milions d’usuaris i Facebook Messenger, que era de 1.300 milions.


Aquests números no són sorprenents. Les aplicacions de missatgeria us permeten arribar a algú a mig camí del món a l’instant. Podeu enviar textos, així com imatges, àudio i vídeo. Són fàcils d’instal·lar en sistemes operatius per a telèfons intel·ligents i n’hi ha que estan disponibles per a sistemes operatius d’ordinador.

Tots sabem que hem de protegir les nostres contrasenyes, evitar llocs web sospitosos i utilitzar programes antivirus i antimalware, però, en el panorama canviant d’avui, és fonamental protegir la nostra privadesa. Amb programes governamentals com ara agències prismàtiques i nord-americanes que llegeixen les vostres dades, és possible que els vostres textos no siguin segurs, així que us mostrarem com xifrar els missatges de text.

No hi ha res a témer si no us heu proposat fer treballs innecessaris relacionats amb el programari. Us oferirem una llista d’aplicacions que ja xifren els vostres missatges abans de la transmissió o necessiten un treball mínim. A continuació, us mostrarem com xifrar els vostres missatges SMS si voleu fer-ho. Per a una seguretat mòbil millor encara, us recomanem que també utilitzeu una VPN per a mòbils.

Millors aplicacions de missatgeria segura

Per començar a enviar missatges xifrats, necessitareu una aplicació que ho pugui fer. Els de la nostra llista adopten enfocaments similars a la seguretat i la privacitat. Els protocols de xifrat funcionen en segon pla, que us permeten centrar-vos en els vostres missatges, de manera que bàsicament és el mateix que enviar un missatge de text ordinari. Amb tot això, anem a fer una ullada a ells.

Senyal

Senyalització de missatgeria segura

Com la resta d’aplicacions d’aquesta llista, Signal està disponible per als sistemes Linux basats en Android, iOS, Windows, Mac i Debian. També hi ha una extensió Chrome. Com que és de codi obert, qualsevol pot mirar el seu codi font, és a dir, que els experts en seguretat el poden analitzar per a vulnerabilitats. Segons periodistes i altres experts, inclòs Edward Snowden, és la millor opció per a la privadesa.

Open Whisper Systems explica al seu lloc web: “El senyal està fet per a vosaltres. Com a projecte de codi obert suportat per ajuts i donacions, Signal pot posar els usuaris en primer lloc. No hi ha anuncis, ni comercialitzadors afiliats ni seguiment espel·lent. Només cal que obris la tecnologia per obtenir una experiència de missatgeria ràpida, senzilla i segura. Com hauria de ser. ”

Com que se suposa que es finança així, pot ser que, probablement, puguis confiar-hi més que empreses d’aplicacions que moren per aconseguir que la informació et vengui anuncis..

La privadesa del senyal està garantida amb xifratge de punta a extrem, cosa que significa que el contingut del xat no és visible per a ningú, sinó per a les parts de la conversa. Les trucades també es xifren, de manera que ningú no pot escoltar-ne. L’aplicació utilitza el protocol Signal, que va desenvolupar Open Whisper Systems el 2013.

L’única informació que pot produir és la data i hora en què un usuari es va registrar amb Signal i la darrera data en què es va connectar l’usuari.

També podeu configurar que els vostres missatges xifrats desapareixin després d’un període de temps. Si ho feu, ho faran per a totes les parts de la conversa.

missatges de senyal de caducitat

Utilitzarem Signal com a exemple de com configurar una aplicació per a missatgeria privada:

Pas 1: Obteniu l’aplicació Signal de Google Play Store o iPhone App Store. Qualsevol que utilitzeu, el procediment serà similar. Haureu de tocar “acceptar” per donar al senyal els privilegis que necessita per funcionar.

Mentre que compartireu els vostres contactes amb Signal, els seus servidors només extreuen les dades dels contactes que l’utilitzen. Després, esborra les dades, de manera que ningú no en pot obtenir.

Pas 2: L’aplicació necessita el vostre número de telèfon per registrar-se i verificar el vostre compte. La verificació es produeix automàticament quan rebeu un missatge SMS amb un codi.

número de telèfon de senyal de pas

Podeu donar accés al senyal al SMS per llegir el codi i permetre que enviï missatges SMS.

senyal de pas-permís-sms

Pas 3: El senyal us demanarà si voleu definir-lo com a aplicació de missatgeria predeterminada.

senyal de pas-predeterminat-sms

Podeu enviar el vostre text a qualsevol, però si no utilitzen Senyal, es mantindrà sense xifrar. El senyal us dirà que és un “SMS no segur” quan això passi.

senyal de pas-no-segur-sms

Haureu de convidar la persona amb la qual vulgueu contactar perquè utilitzi Signal abans que pugui enviar un missatge xifrat.

senyal-pas-convidar-senyal

Pas 4: Per enviar un missatge xifrat, toqueu el llapis a la cantonada inferior dreta i trieu un usuari de Senyal. Veureu “enviar un missatge de senyal” que indica que està encriptat. Voilà, només cal fer servir missatgeria xifrada.

missatge de senyal de pas de seguretat

Potser haureu notat que la llista de contactes que podeu convidar a utilitzar Signal és molt més llarga que la llista dels que ja l’utilitzen. Això és perquè no hi ha molta gent, que és un dels majors inconvenients.

Un altre factor important a tenir en compte és la usabilitat i és una cosa que ofereix la següent aplicació de la nostra llista.

Què tal

Missatgeria segura WhatsApp

Més de mil milions de persones utilitzen WhatsApp per enviar missatges, però alguns potser no saben que Facebook el va comprar el 2014. Tenint en compte l’escàndol amb Cambridge Analytica, proporcionar dades al gegant de les xarxes socials pot no ser del seu millor interès..

Dit això, WhatsApp utilitza el xifratge de punta per defecte, de fet, el protocol de Senyal, però no hi xifra els metadades. Tampoc no es queda a Facebook, ja que WhatsApp va publicar un pegat puntual que va impedir l’ús d’una explotació.

Aquestes metadades mostren com s’utilitza l’aplicació. WhatsApp està disponible per a Android, iPhone, Mac i Windows.

Telegrama

Missatgeria segura de Telegram

Telegram és un núvol basat en el que significa que podeu accedir als vostres missatges des de diversos dispositius i conservar dades al núvol. Us permet enviar missatges, fitxers xifrats i participar en xats en temps real amb grups de fins a 100.000 membres. L’aplicació és majoritàriament de codi obert i l’empresa revela les parts més importants del seu xifratge, anomenades mtProto.

Per utilitzar el xifratge de punta a extrem, haureu d’utilitzar un xat secret. “Els xats secrets estan destinats a persones que volen més secret que la màxima”, diu el FAQ al lloc web de Telegram. Els xats secrets també us permeten configurar els vostres missatges per autodestruir-se després d’un temps establert i són específics del dispositiu, és a dir, que no els podreu accedir des del dispositiu d’origen..

Telegram és gratuït i està disponible per a molts sistemes i dispositius, inclosos Android, iOS, Windows i Mac.

Tema

Missatgeria segura de Threema

El discurs supera les funcions estàndard, com ara el xifrat de punta a punta, trucades de veu i missatges. Podeu utilitzar Threema de forma anònima ja que no us cal que proporcioneu el vostre número de telèfon o adreça de correu electrònic. En lloc d’això, obteniu un identificador de tore de vuit dígits aleatori quan inicieu l’aplicació per primera vegada.

Aquesta és una part de la vostra identitat El segon és una parella de claus: una clau pública i una clau privada necessària per a l’encriptació. Quan algú us envia un missatge, el xifra amb la vostra clau pública. Només la clau privada, que queda al vostre dispositiu, pot desxifrar-la. Ni tan sols haureu de donar-li accés a la vostra llibreta d’adreces per utilitzar l’aplicació.

Ajuda que Threema i els seus servidors estiguin basats a Suïssa, que té algunes de les millors lleis de privadesa. Les parts de l’aplicació, inclosa la seva biblioteca de xifratge, són de codi obert. Per gaudir dels seus beneficis, haureu de comprar Threema per 2,99 dòlars. Està disponible per a Android, iOS i Windows Phone.

Filferro

Missatgeria segura per cable

L’alternativa aprovada per Snowden a Signal, Wire, us permet registrar-vos amb un correu electrònic en lloc del vostre número de telèfon. També proporciona xifratge de punta a extrem. Com que té la seva seu a Europa (l’empresa es troba a Suïssa, amb servidors a Irlanda i Alemanya), està sota la jurisdicció de les lleis de privacitat, en particular el Reglament general de protecció de dades..

També és de codi obert.

Funciona a totes les plataformes i navegadors principals, i el seu pla Personal és gratuït. La subscripció Pro s’orienta a les empreses proporcionant conferències d’àudio i vídeo, així com controls complets d’administració. Costa 4,60 dòlars per usuari al mes.

Vímet

Wickr Messaging Secure

Wickr utilitza xifratge de punta a extrem, no pot accedir als vostres missatges o a la llista de contactes i no requereix que es registri el vostre correu electrònic o número de telèfon. L’aplicació ni tan sols emmagatzema metadades associades a les vostres comunicacions.

L’únic que la companyia pot proporcionar a les autoritats és la data de creació del compte, la data de l’última utilització, el nombre de missatges enviats o rebuts i el tipus de dispositiu utilitzat per crear el compte..

Tingueu en compte que Wickr té la seva base als Estats Units i sota la jurisdicció de les lleis que hi regeixen. Els usuaris que viuen a Europa poden optar per la transferència de les seves dades personals, però és convenient. Dit això, és possible que algunes funcions de Wickr no funcionin si ho fas. Wickr és de codi obert, així que mireu el codi per si mateix a GitHub.

Wickr Me és per a usuaris personals i no us costarà ni un centèric. Wickr pro costa 25 dòlars per usuari al mes i és adequat per a equips, ja que inclou moltes funcions de col·laboració. Per a organitzacions, Wickr Enterprise farà el truc. Haureu de contactar amb l’empresa per obtenir un pressupost. Consulteu el seu gràfic de comparació per veure quins us serveixen.

L’alternativa SMS

Xifra els missatges de text

Hem utilitzat aplicacions que envien missatges per internet, però és possible que vulgueu enviar un missatge mentre no tingueu dades del vostre pla ni accés a WiFi. Els SMS antics que s’aconsegueixin acabin, però primer haureu de xifrar-lo. Podeu fer-ho amb una aplicació amb nom correcte: SMS xifrat.

L’aplicació utilitza “algorismes d’última generació” –l’algorisme ECDH per a l’acord clau i un AES / CBC / PKCS5P que afegeix amb un algoritme clau de 256 bits per xifrar i desxifrar tots els missatges – que garanteixen la privacitat i seguretat dels seus missatges. El sistema de xifratge gira al voltant de claus de xifratge públic i privat, que és una manera segura de gestionar-lo.

Per enviar missatges, la persona que intenta fer un text ha de tenir instal·lat el missatge SMS xifrat. Aleshores, haureu d’intercanviar claus públiques per configurar un canal SMS xifrat.

Podeu accedir a funcions addicionals, tot i que l’aplicació no especifica què són, per 1,87 dòlars.

Pensaments finals

La protecció de la vostra privadesa no és una cosa important, sobretot si no es tracta només de parlar de gats i vídeos virals. Els governs sempre estan intentant que les vostres dades siguin sempre més segures. És una línia fina i és fàcil de creuar. El que podeu fer és prendre qüestions a les vostres mans i protegir la vostra informació de la millor manera possible.

Les aplicacions que hem esmentat us ajudaran a fer-ho. El senyal està en el punt de mira, però requereix el vostre número de telèfon i té pocs usuaris. Això pot ser inacceptable per a alguns, és per això que apareixen a la llista altres aplicacions, com Threema, Wickr i Wire. Alguns també són adequats per a diversos usuaris. Si voleu utilitzar SMS, tenim coberts els SMS xifrats.

Com et sents de la privadesa? Voleu canviar a una aplicació de text més segura o heu de quedar amb WhatsApp, Facebook Messenger o SMS senzills? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me