Com fer còpies de seguretat de missatges de text a Android

Els telèfons intel·ligents són petits, fàcils de desplaçar, fàcils de deixar caure i trencar. Totes aquestes imatges, vídeos i missatges dels teus éssers estimats: què passa amb ells quan el telèfon es perd, es roba o es trenca?


Potser heu “bloquejat” un o més missatges per evitar que se suprimeixin accidentalment, però no és el mateix que es faci una còpia de seguretat.

Estic força a l’hora de fer còpies de seguretat, fins i tot de missatges de text. És gratuïta, és fàcil i no em preocupa mai perdre records, imatges, receptes o cap missatge important. No hauré de “estelar” ni “bloquejar” cap missatge de text per guardar-los perquè se’n fan una còpia de seguretat automàticament al núvol.

Us mostraré com fer còpies de seguretat de contactes i missatges de text a Android en aquest article. He fet servir tant dispositius Android com iPhone i diversos mètodes diferents per fer còpies de seguretat de les meves dades. Utilitzo SMSBackup + a Android per fer una còpia de seguretat dels meus missatges a Gmail i us mostraré com fer el mateix aquí. També tocaré algunes de les altres aplicacions disponibles a Play Store, en cas que tingueu les vostres còpies de seguretat en una targeta SD o en una altra solució al núvol.

Abastaré breument l’exportació de missatges, per si voleu aprendre a fer còpies de seguretat de missatges de text a Android sense cap aplicació. És possible, però depèn del telèfon i de la versió d’Android de l’usuari; algunes versions no permeten als usuaris importar / exportar missatges a una targeta SD.

Com fer còpies de seguretat de missatges de text a Android sense aplicació

Com que és possible que alguns usuaris no vulguin instal·lar una aplicació, us mostraré com podeu fer una còpia de seguretat de missatges de text a Android a una targeta SD. L’ideal seria que ho fessis dues vegades, emmagatzemant una targeta SD en un lloc segur en cas de perdre l’altra.

Aquest procés serà tediós si feu una còpia de seguretat de més de pocs missatges. Haureu d’obrir el missatge que voleu fer una còpia de seguretat i tocar el botó “opcions” o “menú” de la pantalla. Busqueu una opció que digui “desar” o “exportar” i seleccioneu la vostra targeta SD.

Un cop més, haureu de repetir això per a cada missatge que vulgueu desar. Estalvieu-vos el temps mitjançant la instal·lació i l’ús d’una de les aplicacions esmentades aquí. Et mostraré com fer una còpia de seguretat de missatges de text d’Android a un ordinador o targeta SD, així com al núvol.

Què necessitareu

Haureu d’accedir a una de les aplicacions següents:

  • Copia de seguretat de SMS+
  • Còpia de seguretat super
  • Còpia de seguretat per SMS & Restaurar

Totes aquestes aplicacions estan disponibles a Google Play Store. Si per algun motiu no podeu accedir a la botiga, SMSBackup + proporciona un codi QR que podeu escanejar per instal·lar l’aplicació.

També necessitareu una ubicació per emmagatzemar les vostres còpies de seguretat noves, com ara una targeta SD, un ordinador / portàtil o un emmagatzematge al núvol, inclòs Gmail.

Utilitzo SMSBackup + i Gmail, però podeu utilitzar qualsevol cosa que vulgueu: en aquest article aprendreu a fer còpies de seguretat de missatges de text a Android a un Mac, PC o targeta SD. També podeu utilitzar un proveïdor de correu electrònic diferent sempre que admetin IMAP.

El principal avantatge del núvol és que puc accedir als meus missatges des de qualsevol dispositiu i no he de portar cap targeta SD ni una unitat flash al meu voltant. És una bona idea mantenir una còpia local i fora de línia, però les meves còpies de seguretat al núvol han estat un element important de la meva experiència.

Com fer còpies de seguretat de missatges de text en un telèfon Android

Un cop hàgiu establert una aplicació i una ubicació per emmagatzemar les vostres dades, ja esteu preparat per a fer una còpia de seguretat dels vostres missatges. Em centro en SMSBackup + aquí, però després tocaré dues de les altres aplicacions que he esmentat anteriorment.

Pas 1. Activa IMAP a la configuració de Gmail.

Pas 2. Toqueu “connectar” per iniciar la sessió a Gmail. Les versions més recents d’Android poden presentar una llista dels vostres comptes de Google, mentre que les versions anteriors d’Android poden requerir que inicieu la sessió i concediu accés SMSBackup + als vostres correus electrònics..

Pas 3. SMSBackup + realitzarà la primera sincronització. Toqueu “Còpia de seguretat” per començar el procés de còpia dels vostres missatges al vostre compte de Gmail.

Pas 4. Habiliteu les còpies de seguretat automàtiques si toqueu “Còpia de seguretat automàtica”. Podeu canviar la configuració si voleu o seguir els valors predeterminats. L’important d’una bona solució de còpia de seguretat és que mai no heu de fer res, hauria de passar automàticament de manera que tingueu menys probabilitat d’oblidar-la o deixar-la fins que no sigui massa tard.

Inicieu la sessió al vostre compte de Gmail i cerqueu missatges amb l’etiqueta “SMS”. Trobareu tots els vostres missatges emmagatzemats de manera segura al vostre correu i fàcilment cercables. Canvieu l’etiqueta predeterminada de “SMS” a qualsevol cosa que vulgueu dins de la configuració de SMSBackup +.

Restaurar els vostres missatges és tan fàcil com tocar “restaurar” a SMSBackup +. Si teniu una gran quantitat de missatges a restaurar, penseu fer-ho abans del llit perquè no haureu d’esperar. Les vostres dades es restauraran en silenci mentre dormiu sense preocupacions.

Com fer una còpia de seguretat de missatges de text suprimits a Android

Les còpies de seguretat automàtiques us permetran importar els vostres missatges a qualsevol telèfon nou. SMSBackup + exportarà una còpia de tots els missatges al vostre compte de Gmail sota una etiqueta específica “SMS”.

Això vol dir que si suprimeix accidentalment un missatge de text, simplement podeu obrir SMSBackup + i tocar “restaurar”. No sobreescriurà cap missatge existent i només podeu seleccionar alguns missatges per restaurar-los a “Configuració avançada”.

Si intenteu recuperar un missatge de text suprimit sense tenir cap còpia de seguretat, essencialment no tindreu sort. Hi ha alguns programes dissenyats per recuperar dades suprimides, però les versions gratuïtes només permeten a un usuari “escanejar” els fitxers suprimits. Recupera efectivament la recuperació dels fitxers, és per això que valen els cinc minuts que es necessiten per crear còpies de seguretat automàtiques.

Alternatives a SMSBackup+

Còpia de seguretat per SMS & Restore és una excel·lent alternativa a SMSBackup +, amb prop de 90.000 ressenyes i 4,5 / 5 estrelles en el moment d’aquest escrit. L’aplicació, creada per Carbonite, crea còpies de seguretat locals al telèfon Android que poden ser exportades a una targeta SD o emmagatzemades de forma segura al núvol.

Carbonite és conegut per les seves solucions de còpia de seguretat en núvol. L’empresa té una trajectòria excel·lent quan es tracta de solucions de còpia de seguretat i la seva aplicació per a Android és tan sòlida com el seu programari d’escriptori i servidor.

Si ja utilitzeu el servei (i si llegiu la nostra revisió Carbonite, podeu esbrinar per què ho heu de fer), Còpia de seguretat de SMS & Restaurar és una bona alternativa a SMSBackup + si voleu conservar còpies locals i fora de línia, així com sincronitzar amb un proveïdor de núvols.

Super Còpia de seguretat i restauració farà una còpia de seguretat dels vostres missatges de text i registres de trucades. Els aficionats a Android amb telèfons arrelats poden fins i tot fer aplicacions de seguretat, calendaris i contactes amb una targeta SD o un proveïdor de núvols.

Còpia de seguretat per SMS de Carbonite? & Restauració permet establir una programació per a executar còpies de seguretat quan sigui convenient, com ara quan estàs adormit, i té una característica interessant que et permet compartir un fitxer .apk Android amb un amic simplement tocant un botó. Aquesta és una característica útil per a alguns usuaris amb aplicacions col·locades de nou, que us permet compartir una aplicació per a Android amb algú en lloc que hagi de cercar-la i publicar-la.

Tot i que no necessiteu o voleu aquestes funcions avançades, l’aplicació funciona perfectament com una solució senzilla per a fer còpies de seguretat de missatges de text. No heu de ser un usuari elèctric i només les funcions addicionals requereixen l’arrelament al vostre telèfon: podeu instal·lar-lo i fer còpia de seguretat dels vostres missatges a una targeta SD o al núvol amb pocs cops.

Més enllà de les còpies de seguretat de SMS

En cas que aquest article hagi despertat la vostra curiositat per fer una còpia de seguretat de les dades del telèfon Android, val la pena esmentar que hi ha diverses solucions excel·lents per a còpies de seguretat de dispositius complets. Es pot fer una còpia de seguretat de tot el dispositiu, inclosos els missatges, les fotos i els vídeos, i accedir a tot el núvol des dels altres dispositius..

Esta fora de l’àmbit d’aquest article, però ja hem cobert les millors solucions de còpia de seguretat en núvol per a Android i podeu trobar ressenyes més detallades d’aquests proveïdors al nostre lloc web..

Conclusió

És fàcil fer còpia de seguretat de tots els missatges SMS, registres de trucades i altres dades. Instal·leu una de les aplicacions que us he mostrat avui i assegureu-vos que no perdeu mai cap missatge. La còpia de seguretat dels missatges SMS és senzilla en un dispositiu Android i fins i tot es pot fer un pas més en fer una còpia de seguretat de totes les dades del vostre telèfon intel·ligent al núvol..

Els nostres telèfons s’han convertit en una part integral de les nostres vides. Estem constantment connectats, compartint els nostres pensaments o imatges entre nosaltres i poques persones semblen considerar la preservació d’aquests moments. Feu-nos saber als comentaris que hi ha a continuació si sou un gran amant de les còpies de seguretat de les plataformes Android com nosaltres. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me