Com allotjar el vostre propi lloc web

Allotjar el vostre propi lloc web és una experiència tan entretinguda com gratificant. Utilitzant una màquina antiga de Windows o Linux, podeu llançar uns quants fitxers HTML en una carpeta i posar-los a Internet tot sol.

Tot i això, és important saber exactament què feu quan allotgeu un lloc. L’ordinador actuarà com a servidor, una màquina construïda amb l’objectiu d’emmagatzemar i enviar les vostres dades a través d’internet, permetent que el vostre lloc aparegui a qualsevol persona del món.

Essencialment, tot allotjament web ho és. La vostra màquina no és més que una eina per emmagatzemar dades i carregar-la a la xarxa. Hi ha, però, alguns altres programes que asseguren que aquest procés funciona correctament.

Abans d’immergir-nos, ens agradaria fer una nota. Estem presentant aquesta guia només amb finalitats educatives. No us recomanem que allotgeu el vostre propi lloc web, ja que comportarà massa problemes de rendiment i consistència. Si us interessa crear un lloc web, proveu Hostgator o SiteGround, dos dels nostres proveïdors preferits per facilitar-vos l’ús, la fixació de preus i la velocitat..

Com allotjar el vostre lloc web a casa

Descobrirem com allotjar el vostre propi lloc web a Windows i Linux mitjançant la vostra màquina i un entorn d’escriptori normal. El nostre tutorial us establirà un lloc de prova, però us correspon dissenyar-lo.

Per al nostre tutorial, utilitzem la pila AMP. No us preocupeu si encara no esteu familiaritzats amb aquest terme, ja que experimentarem cadascuna de les tecnologies al llarg del tutorial.

Hosting a Windows

Si teniu una màquina Windows addicional que recull pols, podeu convertir-la en un servidor web. El procés és bastant senzill, ajudat per la pila AMP. Aquest paquet inclou Apache, MySQL i PHP, comunament coneguts a Windows com WAMP. Estic segur que podreu distingir el perquè.

Hi ha diversos programes d’instal·lació, però farem servir WampServer com el més senzill. Dirigiu-vos al lloc i baixeu el executable de 32 o 64 bits segons el vostre sistema operatiu.

Si la vostra màquina funciona amb Skype durant la instal·lació, tindreu un conflicte de port 80. Ambdós utilitzen el port 80 de WampServer i Skype, de manera que simplement desconnecteu de Skype abans d’executar WampServer i estareu bé.  

Crearà automàticament un directori www que normalment es troba a “c: \ wamp \ www”. Aquí és on vivirà el vostre lloc web (o llocs). Simplement, creeu una carpeta nova al directori i allotgeu els vostres fitxers PHP o HTML.

Tanmateix, abans de fer-ho, has de provar que WampServer funciona correctament. Podeu accedir a la pantalla principal de WampServer si feu clic a l’enllaç del menú o obriu un navegador web i aneu a “http: // localhost”.

Prova de WampServer

Enhorabona, la vostra màquina Windows ara és un servidor, però ara mateix no ho fa gaire. Hem de provar-ho per assegurar-nos que tot flueix correctament abans d’afegir els vostres fitxers i fer-los en directe a Internet.

Crearem un fitxer PHP de prova senzill i el posarem al directori. Obriu NotePad a Windows i introduïu la línia següent:

Prova PHP

Deseu aquest fitxer com a “info.php” al directori www creat per WampServer. Obriu la vostra còpia de seguretat del navegador web i dirigiu-vos a “http: //localhost/info.php”. Si veieu una pàgina en blanc amb “Test PHP” al nom de la pestanya, tot funciona com hauria de ser.

Configurar bases de dades MySQL

Si no utilitzeu un CMS com WordPress (potser voleu llegir la nostra guia sobre el millor allotjament web per a WordPress, si ho és), haureu de configurar les bases de dades de MySQL. Aquest és un sistema de gestió de bases de dades relacional de codi obert (RDBMS) que utilitza el llenguatge de consulta estructurada (SQL).

Per a una definició menys centrada en l’acrònim, MySQL organitza les dades del vostre lloc en una base de dades que pot trobar-la i transmetre-la ràpidament. Un sistema de gestió de continguts (CMS) utilitza MySQL com a forma d’enviar aquesta informació de la manera més eficaç possible a l’usuari.

Podeu modificar bases de dades existents o crear-ne de noves fent clic a “phpMyAdmin” a la secció “eines” de la pantalla principal de WampServer. Obrirà una pestanya nova que sol·liciti un nom d’usuari i una contrasenya. El nom d’usuari serà “root” per defecte i podeu deixar el camp de contrasenya en blanc.

Si teniu previst utilitzar un CMS, potser no haureu de capbussar-vos en aquesta zona. WordPress, per exemple, crearà una base de dades MySQL per a la vostra instal·lació. De qualsevol manera, és una mala idea fer-ho aquí, tret que saps el que fas.

Tanmateix, per assegurar-se que MySQL funciona correctament, obriu una pestanya nova i aneu a “http: //localhost/testmysql.php”. Et mostrarà l’adreça IP de la teva màquina i et farà saber si la connexió està bé o no.

Feu el vostre lloc en directe

El fitxer de configuració Apache està configurat per negar les connexions entrants de manera predeterminada. Això significa que la vostra màquina local és l’única que pot accedir al vostre lloc. Això és bo per fer funcionar un lloc de prova, però haureu de canviar la configuració un cop estigueu preparats per viure.

Aneu al menú WampServer i feu clic a “Apache” i després a “httpd-vhosts.conf”.

Aquest és el fitxer de configuració d’Apache, que hauria de tenir les línies següents dins:

# Hosts virtuals

#

 LocalNost ServerName

 LocalHost ServerAlias

 DocumentRoot “$ {INSTALL_DIR} / www”

 

   Opcions + Índexs + Inclou + FollowSymLinks + MultiViews

   AllowOverride All

   Requereix local

 

Per permetre les connexions entrants, només cal canviar “requereix local” per “requerir tot el que es concedeix” i serà bo anar.

Reinicieu WampServer seleccionant “Reinicia tots els serveis” al menú i els canvis entraran en vigor. És possible que hàgiu de comprovar que el tallafoc del vostre PC no bloquegi les sol·licituds web, però s’hauria de configurar després.

Addició d’un nom de domini

Ningú no memoritzarà la jerarquia de carpetes per accedir al vostre lloc web. Necessitareu un nom de domini que torni a la vostra màquina local per introduir-lo fàcilment en qualsevol navegador web. El servidor ho fa amb els registres DNS.

Podeu llegir el nostre article sobre els registres DNS per obtenir informació específica, però bàsicament, és un sistema que vincula la vostra adreça IP local a un nom de domini. Per exemple, si la vostra adreça IP del servidor era 199.999.999, els registres DNS haurien d’accedir a aquest servidor quan el vostre domini estigui activat.

Un cop tingueu un registre A del vostre domini als registres DNS, heu d’actualitzar el fitxer d’amfitrió local. Vés al fitxer “C: \ Windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts” i afegeix la línia següent a la part inferior:

199.999.999.99 (la vostra adreça IP) example.com (el vostre nom de domini)

Per aclarir, no incloure el que hi ha entre parèntesis anterior. A continuació, cal afegir un fitxer manualment a “C: \ wamp \ bin \ apache \ Apache-VERSION \ conf \ extra \”, on VERSION és la vostra versió d’Apache. Creeu un fitxer a NotePad amb les línies següents:

ServerAdmin [protegit per correu electrònic]
DocumentRoot “c: \ wamp \ www”
ServerName mysite.local

ErrorLog “logs / example.com.log”
Comú “logs / example.com-access.log” personalitzats

Per descomptat, substituïu “example.com” pel vostre nom de domini. Un cop fet això, deseu el fitxer al directori Apache i el vostre lloc web serà accessible mitjançant el seu nom de domini.

Consells per al Windows Hosting

Si bé una màquina normal us farà funcionar, no és la configuració més idònia, ja que Windows és un dels sistemes operatius amb més recursos. Si no teniu molt poder jugar, haureu d’optimitzar el sistema operatiu per a allotjament web.

El primer pas és desinstal·lar totes les aplicacions que no necessitaran. Si bé el manteniment d’un navegador web és crucial per accedir al tauler de control de WampServer, gairebé tota la resta pot obtenir l’eix.

A continuació, desactiveu qualsevol aplicació d’inici que es pugui executar en segon pla. Hi ha alguns que Windows necessita per poder funcionar, així que utilitzeu el millor judici sobre el qual desactivar-vos. Podeu trobar la llista al gestor de tasques.

Si us interessa fer servir una màquina Windows per a allotjament web, també val la pena invertir en una còpia del Windows Server. Aquest sistema operatiu és molt més lleuger i racionalitzat per funcionar en qualsevol servidor, ja sigui per a allotjament web o per emmagatzemar.

Allotjament a Linux

Si teniu previst crear una màquina des de zero, probablement Linux sigui la millor elecció. Aquest equip lleuger és el camaleó dels sistemes operatius, el que li permet adaptar-lo a gairebé totes les necessitats.

El procés és similar al de Windows, tret que necessiteu un paquet LAMP en lloc d’un paquet WAMP. Estic segur que podreu esbrinar la diferència. Per recuperar la pila, obriu el terminal i introduïu la línia següent:

sudo apt instal·lar apache2 mysql-server php libapache2-mod-php7.0

Durant la instal·lació, se us demanarà que configureu una contrasenya per a l’usuari “root”. Podeu definir-lo com vulgueu o bé deixar-lo en blanc. Un cop finalitzada la instal·lació, haureu de reiniciar el servidor web d’Apache.

Haureu de fer-ho quan canvieu la configuració global d’Apache a menys que ho feu mitjançant els fitxers .htaccess locals. Per reiniciar, escriviu la següent comanda:

reinicia sudo /etc/init.d/apache2

Comproveu PHP

Igual que amb Windows, hem de confirmar el funcionament del servidor PHP abans d’avançar. Utilitzarem el mateix procés que abans posant un fitxer de prova a la carpeta www que, a Linux, es troba a “/ var / www / html /”. Creeu un fitxer amb la línia següent i poseu-lo al directori:

eco sudo “” > /var/www/html/info.php

Dirigiu-vos a “http: //localhost/info.php” i vegeu si es carrega la pàgina. També heu de poder veure la versió PHP, la configuració actual i els mòduls instal·lats aquí.

Configura MySQL

Després de confirmar que PHP funciona, és hora de comprovar les bases de dades de MySQL. Si teniu previst utilitzar un CMS com WordPress, és important no ometre aquest pas.

Obriu el terminal i introduïu la línia següent:

estat del servei mysql

Al cap d’uns moments, hauríeu d’obtenir aquest resultat:

$ servei estat de mysql

  • mysql.service – Servidor de comunitats de MySQL

[…]

mrt 15 16:02:14 host1 systemd [1]: Es va iniciar el servidor de comunitats MySQL.

Si el servidor no funciona, només cal que introduïu “Reiniciar servei sudo mysql” per reiniciar el servidor MySQL. Després de començar a funcionar, podeu utilitzar el client de la línia de comandes MySQL per gestionar les vostres bases de dades. Per fer-ho, recordeu les credencials que heu introduït quan es va instal·lar MySQL i introduïu el següent:

$ mysql -u arrel -p

Normalment, un CMS instal·larà la base de dades per la qual cosa no us haureu de preocupar aquí. Tot i això, hi ha algunes coses que podeu fer manualment, com ara crear una còpia de seguretat de les vostres bases de dades. Per a aquells que desitgin una manera més fàcil d’utilitzar, podeu instal·lar PHPMyAdmin introduint la següent línia:

sudo apt instal·lar phpmyadmin

És una eina de gestió de bases de dades fàcil d’utilitzar que evita les línies de codi per gestionar les vostres bases de dades.

Configura Apache

El darrer pas és permetre a Apache acceptar les sol·licituds web entrants del nom de domini als registres DNS. Si necessiteu ajuda per configurar aquests registres, poseu-vos en contacte amb el proveïdor d’allotjament DNS ja que han de disposar d’una eina en línia per configurar-los.

Introduïu les línies següents al terminal:

sudo mkdir -p /var/www/html/example.com

sudo sh -c “eco” exemple.com

Aquest és el meu exemple de lloc d’allotjament independent.com

” > /var/www/html/example.com/index.html

sudo chmod -R 755 /var/www/html/example.com

Aquest configura el directori per al vostre domini. Tanmateix, heu de configurar un fitxer d’amfitrió virtual perquè Apache vegi la pàgina. Introduïu les línies següents:

sudo cp /etc/apache2/sites-available/000-default.conf /etc/apache2/sites-available/example.com.conf

I

sudo nano /etc/apache2/sites-available/example.com.conf

Ara, editeu el fitxer Apache per fer-ho coincidir:

ServerAdmin [protegit per correu electrònic]

Nom del servidor Server.com

ServerAlias ​​www.example.com

DocumentRoot /var/www/html/example.com

ErrorLog $ $ APACHE_LOG_DIR} /error.log

CustomLog $ {APACHE_LOG_DIR} /access.log combinat

Torneu a carregar Apache perquè els canvis siguin efectius introduint el següent:

sudo a2ensite example.com.conf

servei de sudo recàrrega apache2

Igual que amb Windows, simplement afegiu la vostra adreça IP i nom de domini al fitxer amfitrions de les màquines per combinar-lo localment.

Pros i contres d’allotjar el vostre propi lloc web

No tot és fantàstic sobre allotjar el vostre propi lloc web. Inicialment, els estalvis de costos suposen l’únic avantatge, però fins i tot es redueix a la llarga.

Si utilitzeu el vostre propi servidor, augmentareu la factura d’electricitat més ràpidament del que podeu dir “allotjament compartit”. Com que el vostre servidor haurà d’estar connectat i connectat a Internet tot el temps, el cost acabarà sent molt superior al de comprar un pla d’allotjament web barat..

Ni tan sols considerem el potencial d’interrupcions en zones residencials. Si, com jo, la vostra zona és propensa a interrupcions freqüents, l’estabilitat del vostre lloc web estarà a tot arreu, sobretot sense que hi hagi un ISP d’alta potència per fer una còpia de seguretat..

Els costos són elevats, però la pràctica d’acollir el vostre propi lloc no hi és. El vostre lloc web serà víctima de les connexions lentes, fent-ne mal als rànquings de la cerca de Google i desviarà els possibles visitants. Mentre que molts amfitrions barats tenen un abast entre un i dos segons, probablement una connexió residencial ocuparà entre els 15-20 segons.

El procés de posada en línia del vostre lloc web s’utilitza millor com a eina educativa per entendre el funcionament de l’allotjament web. Si us exposeu a totes les eines, podreu configurar el vostre lloc millor amb un host extern.

Si el cost és un problema, consulta la nostra llista dels millors allotjaments web barats on desglossem proveïdors que ofereixen un servei excel·lent a preus decents. La nostra opció favorita és iPage.

Tanmateix, allotjar el vostre propi lloc web és sens dubte una opció per a la posada en escena o si teniu previst fer un petit bloc de WordPress. Si ets tu, assegureu-vos de consultar les nostres guies d’ús de WordPress. 

  • Guia per a principiants sobre l’ús de WordPress
  • Guia intermèdia per utilitzar WordPress
  • Guia avançada d’ús de WordPress

Conclusió

Allotjar el vostre propi lloc web és tan divertit com pot tenir un friki (com jo). És una oportunitat per jugar amb joguines noves tecnologies a maquinari antic i obtenir més informació sobre el món d’allotjament web i el seu funcionament.

Malauradament, aquest és el seu millor ús. A menys que tinguis una potència seriosa darrere del servidor, serà difícil fer que l’allotjament del vostre lloc web sigui una opció viable, pràcticament i monetària. Per això, hem classificat els millors proveïdors d’allotjament web, de manera que podeu fer una tria informada.

Com va anar la teva experiència d’allotjament a casa? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me