BitTorrent Sync vs emmagatzematge al núvol

El problema de qualsevol servei de còpia de seguretat d’emmagatzematge al núvol és que les dades emmagatzemades “al núvol” poden accedir fàcilment pel vostre proveïdor de serveis en núvol, els pirates informàtics i gràcies a ordres judicials secretes i similars, agències com ara la NSA..


El problema d’emmagatzematge al núvol de BitTorrent Sync VS

Empreses com SpiderOak (reviseu aquí) i Wuala xifraran els vostres fitxers abans de penjar-los als seus servidors (és a dir, ofereixen xifratge de punta a extrem) i tenen un gran suport per sincronitzar a gairebé qualsevol plataforma..

Malauradament, aquests serveis utilitzen programari propietari (és a dir, no és de codi obert i, per tant, no estan disponibles per a auditories independents), i només són de confiança. SpiderOak es mou lentament en la direcció de codi obert, però fins que no sigui 100% de codi obert, s’ha de considerar com a sospitós.

Bit Torrent Sincronitza Android iOS PC PC MAC
Bit Torrent Sincronitza Android iOS PC PC MAC© Cloudwards.net

Una altra solució per protegir l’emmagatzematge al núvol és xifrar els fitxers abans de penjar-los al núvol, per exemple, creant un contenidor TrueCrypt dins de la vostra carpeta Dropbox.

Aquest bit és fàcilment configurat, però un cop fet, funciona bé si les vostres necessitats són senzilles. Tanmateix, perdeu moltes de les coses que fan que l’ús de l’emmagatzematge en núvol sigui una alegria, com ara la versió de documents, l’accés perfecte als fitxers a través d’una gamma de plataformes i dispositius (sobretot, telèfons intel·ligents i tauletes) i un fàcil compartir fitxers..

Una solució?

Per tal d’abordar almenys parcialment aquests problemes, el vestit que hi ha al darrere del famós protocol de compartició de P2P, BitTorrent, ha desenvolupat una nova manera de sincronitzar dades entre ordinadors.

Com que la tecnologia P2P segueix sent una potent eina, molt més que simplement piratar l’últim episodi de Game of Thrones, BitTorrent Sync aprofita el protocol BitTorrent de l’ús de la transferència de dades mitjançant els “eixams” dels amfitrions, per permetre una sincronització ràpida i eficaç de dades entre una àmplia gamma de dispositius.

Funciona molt com Dropbox i altres serveis d’emmagatzematge en núvol més populars, permetent-vos deixar fitxers a una carpeta especial d’un ordinador (inclosos dispositius mòbils) i veure’ls en qualsevol altre dispositiu connectat o bé descarregar-los per a la sincronització local..

Com que es basa en transferir dades directament entre dispositius (intercanvi de fitxers peer-to-peer), l’ús de BitTorrent Sync ignora la necessitat d’emmagatzemar dades en servidors de núvol i, ja que els paquets es xifren amb AES de 128 bits, i només es pot desxifrar activat un dispositiu amb el qual heu compartit un “secret”, hauria d’estar molt segur.

Malauradament, tot i que es va informar àmpliament que BitTorrent Sync és de codi obert, aquest cas no és malauradament.

La sincronització BitTorrent està disponible per a Windows, OSX, Linux i FreeBSD i té aplicacions disponibles en dispositius iOS i Android. Com molts serveis al núvol, admet la versió i la col·laboració mitjançant l’ús compartit de carpetes.

L’enfrontament

En comparació amb l’emmagatzematge al núvol, BitTorrent Sync ofereix diversos avantatges diferents, però, alhora, té limitacions que el fan allunyar-se d’un reemplaçament ideal en comparació amb serveis més tradicionals basats en núvol..

Avantatges:

Desavantatges:

Conclusió

En realitat, i malgrat algunes similituds de superfície, BitTorrent Sync i l’emmagatzematge al núvol són bèsties molt diferents. Les taxes de transferència ràpides i l’emmagatzematge eficaçment il·limitat (ja que les dades s’han d’emmagatzemar en servidors costosos) fan que BitTorrent Sync sigui ideal per compartir fitxers grans i, com a eina de col·laboració, és bo com la majoria dels serveis al núvol. I bé, és gratis!

D’altra banda, l’emmagatzematge basat en núvol, tot i que sovint és força car, està disponible les 24 hores del dia (ideal per carregar treballs a l’oficina, apagar els ordinadors d’oficina i accedir a les dades en un punt posterior des de casa, cosa impossible de fer amb BitTorrent Sincronitzar). També és un complement perfecte per a dispositius mòbils, actuant com a memòria virtual.

Si no fos per la manca de tecnologia de codi obert, la naturalesa descentralitzada de BitTorrent Sync i la consegüent manca d’un punt d’emmagatzematge central on l’NSA (o GHCQ, etc.) pugui accedir fàcilment a les vostres dades seria un desenvolupament emocionant (i encara pot concedir-se real. la privadesa guanya), però perquè no ho és, la nostra il·lusió en aquest front està silenciada.

Si la seguretat és una prioritat màxima per a vosaltres, probablement sigueu millor que xifreu les dades abans de carregar-les al núvol o de transferir-les mitjançant BitTorrent Sync. Al final, els seus cavalls per fer cursos, i probablement hi ha lloc a la vostra vida tant per a BitTorrent Sync com per a l’emmagatzematge al núvol, depenent de la tasca a la vostra disposició..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map