Arranjament de l’eina de col·laboració al núvol

Durant uns quants anys l’Enterprise 2.0 es va posar en qüestió en privat, ja que els avantatges de la informàtica en núvol es van fer cada cop més essencials per dur a terme tasques empresarials quotidianes. Quina distància hi ha d’un futur que apareix bé en el camí cap a on les aplicacions basades en núvols seran el principal punt d’interacció entre usuaris i serveis de col·laboració.


La infinitat d’acrònims de serveis sorgits des de mitjan anys 00 no només parlen del fet que els proveïdors de núvol escoltaven, sinó també de Enterprise 2.0 (definida per Wikipedia com “l’ús de plataformes de programari social emergents dins de les empreses o entre empreses i els seus socis o clients ”) es podrien realitzar amb una línia de temps molt més ràpida del que es proposava inicialment.

Una vegada que el núvol va obtenir guanys de credibilitat, cada cop es van subcontractar més infraestructures en els esforços de les empreses per retallar els costos de gestió de les infraestructures.

Amb la col·laboració en núvol, hi ha algunes plataformes integrals com Google i Microsoft, i hi ha una sèrie de plataformes de gestió de projectes que s’adrecen a diferents mercats nínxols. Tot pagant els líders del mercat, també volem introduir alguns serveis nous. Algunes estan centrades en les xarxes socials, hi ha aplicacions per compartir mapes mentals i un gran nombre d’aplicacions que tenen un conjunt ric de funcions..

Després de recórrer un gran nombre d’aplicacions de col·laboració en núvol, hem arrodonit una col·lecció diversa. Aquesta llista no és, en cap cas, exhaustiva, però, us ha de donar una bona idea del ventall d’aplicacions disponibles per a la col·laboració i la productivitat de les PIME. El principal dels nostres aspectes és el següent:

 • Integració del dispositiu 
 • Transferència de coneixement
 • Gestió d’arxius
 • Discussió
 • Productivitat

Una de les coses que tenen en comú aquestes tasques és que una vegada es realitzaven per correu electrònic, xat o telèfon. La productivitat perduda sol produir-se en organitzar contactes, versionar documents, implicar membres de l’equip fora del lloc, col·laboració externa, etc..

Per descomptat, els dos primers serveis que volem parlar són coneguts per aquells que coneixen l’espai de col·laboració en núvol. OneDrive i Google Drive no són els únics serveis d’edició de documents disponibles allà fora (vegeu ownCloud i Box Notes), però són els més familiars.

Eines d’edició de documents en línia

Google Docs

Quin llistat d’eines de col·laboració en línia competirien sense incloure Google Docs? Per descomptat, Google Docs no està deciditment destinat a negocis en la versió actual. Encara és extremadament útil i una sòlida plataforma de col·laboració. Aquest servei permet penjar, emmagatzemar, editar i compartir fitxers des de l’escriptori, a través d’un navegador o d’una aplicació mòbil.

La integració dels serveis de Google és un avantatge per a molts a causa de la seva ubiqüitat i una gran quantitat de funcionalitats. Tanmateix, molts consideren que la omnipresència de Google és una cosa excessiva. Per descomptat, la integració de dispositius és perfecta i les aplicacions de productivitat abunden.

Fins i tot hauríem d’esmentar el senzill que és compartir contingut al correu electrònic i a les xarxes socials? Entre els inconvenients, hi ha que els fitxers es converteixen en format Google, la seguretat és inferior i la compatibilitat amb aplicacions de tercers és insuficient.. 

OneDrive

Programari clàssic d’escriptori al núvol. Els valors predeterminats d’Office 365 a OneDrive quan creeu un compte Microsoft que us proporciona accés a la suite d’aplicacions web d’Office.

Un dels bons avantatges és l’accés gratuït a correu electrònic allotjat (fins a 25 GB d’emmagatzematge), nom de domini comercial i lloc web públic sense cap tipus d’impost addicional. Una mica excessiu, però podem apreciar l’esforç. És a la banda d’una funció de conferència web i una protecció contra el correu brossa i el programari maliciós, a més del xifrat del trànsit i l’emmagatzematge. Whew!

OneDrive proporciona una funcionalitat de col·laboració mitjançant llocs d’equip on els membres creen, editen i revisen informes, propostes, calendaris i pressupostos en temps real. Les tasques assignades es mostren lineals en una línia de temps. Els clients empresarials també reben SharePoint juntament amb la subscripció.

Alguns inconvenients són que durant l’edició no hi ha suport per a capçaleres i peus de pàgina. Marca a qualsevol?

Zoho

Gratuït (o prova gratuïta) / $ 99 per any. Zoho es centra en el mercat de pimes i, alhora que relativament nou, pertany aquí amb Google Docs i OneDrive el mateix. Amb 100 milions de clients en els primers 12 mesos i creixent, es tracta del “tercer ferrocarril” quan es tracta de la col·laboració empresarial basada en núvol.

Opinió de llibres de Zoho Books

La versió gratuïta de Zoho inclou el següent:

 •  Programari de seguiment de problemes
 • Els usuaris de Zoho Projects poden publicar el seu estat de treball 
 • Xat amb membres del projecte 
 • Project Stream proporciona als membres de l’equip actualitzacions d’estat immediates 
 • Creeu una pàgina web o documentació d’un projecte
 • Manteniu tot el contingut organitzat publicant documents de forma centralitzada

El més interessant de Zoho és que podeu crear fitxers directament al navegador. Dirigiu-vos endavant i pengeu fitxers Microsoft Office, Open Office, Star Office, AutoCad, Photoshop, ZIP i qualsevol format de document. Una altra característica excel·lent és el control de versions de documents. El seguiment d’errors és un potent mòdul d’enviament d’errors que permet definir com s’han de gestionar els errors i els problemes.

Malauradament, mentre Zoho xifra els vostres fitxers, aquest només és el cas de les dades en trànsit. A més, per començar, obteniu un escàs emmagatzematge d’1 GB. Més emmagatzematge requereix que inicieu la sessió en punts (a 3 dòlars per usuari, que nets més que algunes funcions) i encara haureu de pagar 3 dòlars per un espai addicional de 3 GB..

Eines de col·laboració amb finalitats especials (o no)

No passarem pel mercat complet de les eines de col·laboració empresarial per fer-ho-totes, per falta d’espai. A més, volem posar el focus en els diferents tipus d’eines existents per a les PIME. Algunes eines només ofereixen emmagatzematge i algunes funcions excel·lents, mentre que d’altres s’orienten a un tipus específic d’aplicació.

Les eines que es descriuen en aquesta secció se centren generalment en les PIME amb algunes excepcions. 

Citrix Sharefile (30 $ al mes)

ShareFile es preocupa de transferir fitxers més grans amb persones o dins d’un equip. Sharefile compta amb 5 GB d’emmagatzematge i amplada de banda estàndard, a més de dos comptes.

El paquet Professional, de 59,95 dòlars mensuals, proporciona 10 GB d’ample d’emmagatzematge i amplada de banda i 10 comptes d’empleats. El punt de Sharefile és enviar fitxers superiors a la majoria dels llindars de correu electrònic o recollir tots els artefactes del projecte en una ubicació.

Huddle (20 $ al mes)

Un rival al servei SharePoint de Microsoft (vegeu OneDrive). Utilitzat per més de 100.000 empreses a nivell mundial, ofereix funcions basades en l’intercanvi i la gestió de fitxers, la col·laboració de contingut, la gestió de persones i tasques. S’hi pot accedir a través d’un navegador, es pot personalitzar, marcar i proporcionar suport per a dispositius mòbils.

Ens encanta la gestió de control de versions en aquest espai, i és per això que sempre posem de manifest aquesta característica per a aquells que la tenen. “Espais de treball” us permet tenir una visualització de tauler dels vostres projectes. Es pot visualitzar cadascú mitjançant un menú a la part superior de la interfície.

A diferència d’altres proveïdors, té molta cura per desenvolupar funcions de seguretat normalitzades. El seu centre de dades principal té la certificació ISO 27001 i, per tant, compten les agències governamentals dels Estats Units i els EUA com a clients. A l’inconvenient, el compte gratuït només té 100 milions d’espai, que és molt baix. El servei té un cost de 20 dòlars per usuari al mes per a petites empreses, i de 40 dòlars per usuari al mes per a empreses. Prova de 90 dies, que inclou 100 MB.

També no és possible l’edició simultània perquè quan un ús té el fitxer, aquest es bloqueja. Si bé la funcionalitat de conferència integrada és un avantatge, es poden produir despeses d’accés als assistents de reunions.

Caixa (15 $ al mes)

Hi ha alguna cosa a dir per treballar des d’un navegador en col·laborar. El quadre utilitza enllaços i rols i funcions de drets delicats des del vostre navegador. El visualitzador de fitxers integrat funciona amb la suite de Microsoft Office, Adobe i altres des de la comoditat d’una aplicació web.

El límit de mida dels fitxers shred és de 2 GB, cosa que és suficient. A més, podeu fer un seguiment de fitxers en temps real, com ara descàrrega, comentaris i fitxers afegits (per citar alguns). Una cosa que ens agrada molt de Box és la extensa integració de programari de tercers com moltes aplicacions de Google, Twitter i DocuSign.

Suite de col·laboració MangoSpring ($ 5.00 al mes)

La xarxa social no és realment una faceta de la col·laboració? Per descomptat, sí, però no aprofundirem a la Suite de col·laboració MangoSpring, centrada en les xarxes socials empresarials. Aquesta eina aporta una perspectiva una mica fresca amb eines de col·laboració en equip i una integració intranet a LinkedIn. Això permet que els perfils dels empleats puguin poblar-se de manera instantània amb detalls com informació de contacte, conjunts d’habilitats i experiència.

La missatgeria instantània s’actualitza automàticament, amb funcions com ara xat en conferència i videoconferència, així com grups i projectes. Per completar les funcions de xarxes socials, també hi ha la funció de microblogging.

La programació d’aplicacions obertes interfereix amb sistemes comercials com ara CRM, nòmines o altres sistemes de negocis de recursos humans. També facilita la compartició i la gestió de projectes amb col·laboradors externs. Gestioneu els comptes amb Active Directory i integreu-vos amb altres eines com Dropbox, Google Drive, OneDrive i Box.

Yammer ($ 5.00 al mes)

Yammer també ha pres algunes notes del conjunt de xarxes socials amb fitxers de tendència i contingut popular, a més de compartir fitxers, versionar i notes. Una funció que destaca entre la col·lecció d’eines aquí és la votació electoral. El sondeig és una idea senzilla, útil i puntual.

Els usuaris també poden configurar enquestes i esdeveniments per ser compartits internament o externament. Els grups permeten als usuaris cercar paraules clau dins de contingut compartit. També podeu gestionar diversos dominis, controls d’accés i drets i drets d’usuari centralitzats.

Socialcast (gratuït fins a 50 usuaris) 

SocialCast està pensat per a empreses grans amb un potent conjunt de gestió de projectes, compartició de documents, grups de projectes i funcionalitats d’activitats específiques.

Crear grups privats per fomentar el compromís de l’equip. El servei és totalment personalitzable per a la vostra marca i podeu concedir accés públic. Tot el conjunt de funcions està disponible a totes les plataformes mòbils importants.

MindMeister (prova gratuïta)

MindMeister és una eina de col·laboració mental per a projectes de desenvolupament. Brillant! Per la raó que sempre és difícil entendre els desenvolupadors i enginyers (i els grups d’interès en general) i els mapes mentals són una forma de “visualitzar” la visió d’una altra persona.

Mindmeister: la pluja d'idees

Aquesta és una eina força ben pensada que permet moure i inserir branques de mapa, control de versions i exportar els vostres fitxers a diversos formats. Amb l’aplicació per a mòbils podeu accedir als vostres mapes mentals i el mode fora de línia us permet treballar mitjançant el vostre navegador.

Una altra característica agradable és que podeu incrustar enllaços, adreces de correu electrònic i notes dins dels nodes. També és compatible amb Freemind i MindManager.

Conclusió

Després de recórrer un gran nombre d’aplicacions de col·laboració en núvol, hem arrodonit una col·lecció diversa. Aquesta llista no és, en cap cas, exhaustiva, però, us ha de donar una bona idea del ventall d’aplicacions disponibles per a la col·laboració i la productivitat de les PIME..

Per descomptat, ens agradaria escoltar els vostres pensaments i opinions sobre aquest tema a la secció de comentaris que hi ha a continuació. Així que no dubteu a utilitzar-lo i gràcies per llegir tot el camí.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map