Una guia per a principiants sobre com funciona la còpia de seguretat del núvol amb Amazon S3

Amazon S3 pot ser un “servei d’emmagatzematge senzill”, però esbrinar com començar-hi pot semblar qualsevol cosa. Això es deu principalment al fet que S3 va ser dissenyat per ajudar els desenvolupadors a crear eines de computació en núvol i només és un dels 70 serveis diferents inclosos a la plataforma Amazon Web Services (AWS)..

Durant aquesta guia, us oferirem una visió ràpida del funcionament de l’emmagatzematge amb Amazon S3 i de la seva configuració. També us mostrarem com podeu crear la vostra estratègia d’emmagatzematge i còpia de seguretat al núvol al voltant de S3 amb un treball mínim utilitzant un programari d’integració amigable com el desenvolupat per CloudBerry Labs.

Amazon S3 Regions, classes i càrrecs

Entre els serveis d’emmagatzematge al núvol, pocs tenen tantes regions del centre de dades (14) a tot el món com Amazon S3. Això és perquè Amazon S3 es basa en la mateixa infraestructura que utilitza la plataforma comercial Amazon.com.

L’avantatge de poder triar una regió propera és que disminueix la latència, cosa que es tradueix en transferències més ràpides cap al núvol. Un segon avantatge fonamental d’utilitzar S3 és que només se li cobrarà el que utilitzeu. Això ajuda a fer que S3 sigui molt més escalable que moltes altres opcions d’emmagatzematge en núvol, com Backblaze B2.

Abans de començar a configurar S3, per descomptat, voldràs comprendre els honoraris. El més bo és que només se us cobra pel que feu servir, cosa que ajuda a controlar els costos. Al mateix temps, no entendre com s’acumulen els càrrecs pot provocar sorpreses desagradables.

Amazon cobra tant un emmagatzematge pla per gigabyte com una taxa d’ús per a diverses transaccions. Les tarifes varien segons la regió, però no gaire, tret de l’Amèrica del Sud, on seran al voltant del doble.

Aquí teniu un cop d’ull a les tarifes de l’Est dels Estats Units (Virgínia):

NivellEstàndard per gigabyteEstàndard: accés poc freqüent per gigabyte
Primers 50 TB / mes0,023 dòlars0,0125 dòlars
Propers 450 TB / mes0,022 dòlars0,0125 dòlars
Més de 500 TB / mes0,021 dòlars0,0125 dòlars

S3 “Estàndard” i “estàndard – accés poc freqüent” són dues classes d’emmagatzematge diferents que ofereix S3. Les classes d’emmagatzematge permeten controlar encara més els costos reduint les taxes d’emmagatzematge base de les dades a les quals no necessiteu accedir sovint.

Hi ha una tercera classe d’emmagatzematge S3 anomenada emmagatzematge redundant reduït que redueix el nombre de còpies de les dades emmagatzemades. A més, hi ha un servei d’emmagatzematge en núvol separat, anomenat Amazon Glacier, dissenyat per a l’arxiu i la recuperació de desastres.

Per despeses d’ús, qualsevol càrrega a Amazon S3 és gratuïta. Les recuperacions es cobren per gigabyte al mes:

Costos de recuperació de dades d’Amazon S3

Primer 1 GB al mes Gratuït
Fins a 10 TB al mes0,090 dòlars per GB
40 TB següents al mes0,085 dòlars per GB
Propers 100 TB al mes0,070 dòlars per GB
Propers 350 TB al mes0,050 dòlars per GB

Amazon també cobra l’ús d’altres transaccions, tot i que si només utilitzeu S3 per a la sincronització o la còpia de seguretat, mai no us haureu de preocupar d’elles..

EstàndardEstàndard: accés poc freqüentGlaciar d’Amazon
Sol·licitud PUT, COPIA, POST, LLISTA0,005 dòlars per 1.000 sol·licituds0,01 dòlars per 1.000 sol·licitudsN / A
GET, totes les altres sol·licituds0,004 dòlars per 1.000 sol·licituds0,01 dòlars per cada 10.000 sol·licitudsN / A
Transició del cicle de vidaN / A0,01 dòlars per 1.000 sol·licituds0,05 dòlars per 1.000 sol·licituds

Configuració d’Amazon S3

Amb aquesta opció, us posem a punt amb Amazon S3.

Primer pas: Inicieu la sessió a la consola de gestió AWS

Per començar amb S3, dirigiu-vos a la pàgina de la consola AWS i feu clic al botó “Inicieu la sessió a la consola”.

Se us redirigirà a la pàgina d’inici de sessió on podeu iniciar la sessió o crear un compte AWS. Si ja teniu un compte d’Amazon.com, només podeu iniciar la sessió amb aquestes credencials.

Ara que heu connectat a AWS, heu de trobar S3 entre els 70 serveis addicionals disponibles. Podeu buscar els llistats a “tots els serveis” per trobar-lo a l’encapçalament “emmagatzematge” o simplement escriviu S3 a la barra de cerca de la part superior de la pàgina..

Se us enviarà a la consola de gestió de S3, on podeu configurar l’emmagatzematge al núvol creant una safata d’emmagatzematge.

Segon segon: crea un cub d’emmagatzematge

De manera predeterminada, amb AWS, qualsevol compte pot crear fins a 100 cubs d’emmagatzematge al núvol. Si necessiteu més informació, podeu enviar una sol·licitud d’augment de límits de servei.

Feu clic al botó “crear cub” per començar.

Se us demanarà que introduïu un nom per a la galleda i seleccioneu una regió.

Qualsevol nom que introduïu ha de ser únic, és a dir, els comptes de tercers que no tinguin el mateix nom. A més, Amazon fa complir les convencions de nomenclatura que compleixen DNS a totes les zones tret de la regió est dels Estats Units.

A continuació, es mostren les regles de nomenclatura conformes al DNS segons Amazon:

  • Els noms de cubeta han de tenir com a mínim 3 i no més de 63 caràcters.
  • Els noms de cubetes han de ser una sèrie d’una o més etiquetes. Les etiquetes adjacents estan separades per un sol període (.). Els noms de cubeta poden contenir minúscules
  • lletres, números i guionets. Cada etiqueta ha de començar i finalitzar amb una lletra minúscula o un número.
  • Els noms de cub no s’han de formatar com a adreça IP (per exemple, 192.168.5.4).
  • Quan s’utilitzen cubetes d’estil hosted virtual amb SSL, el certificat comodí SSL només coincideix amb cubetes que no contenen períodes. Per evitar això, utilitzeu HTTP o escriviu la vostra pròpia lògica de verificació de certificats. Us recomanem que no utilitzeu períodes (“.”) En noms de cub.

La regió que seleccioneu determinarà en quin centre de dades es conserva la cubeta. Trieu una regió propera a vosaltres per obtenir velocitats més ràpides.

Un cop acabat, feu clic al botó “següent” per configurar les propietats de la galleda.

Hi ha tres propietats clau que podeu configurar ara o després:

  • Versió: conserveu més d’una còpia d’un objecte de manera que pugueu tornar a estats anteriors en cas de canvis no desitjats, corruptes, etc..
  • Registre: crea l’accés a l’informe de seguiment per supervisar els esdeveniments d’emmagatzematge en núvol
  • Etiquetes: assignar marcadors a cubetes per ajudar-vos en el seguiment d’informes

A continuació, podeu configurar permisos perquè altres puguin llegir o escriure al vostre cubell S3.

Es poden definir permisos tant per a “objectes” com per a “permisos d’objecte”. Els objectes són fitxers o carpetes. Els permisos d’objectes activen o deshabiliten les capacitats de lectura i escriptura de la llista de control d’accés (ACL), cosa que permet que altres controlen els permisos també.

El darrer pas és simplement una revisió de tot el que heu definit.

Si tot sembla bo, feu clic a “Creeu una galleda”.

Tercer pas: Afegir dades al vostre cubell

Ara que s’ha creat el cub, ja podeu començar a emmagatzemar dades. De nou a la pàgina principal del S3, feu clic a la nova galleda us permetrà fer-ho.

Us dirigireu a una interfície per gestionar el cub amb quatre pestanyes a la part superior: objectes, propietats, permisos i gestió. De moment, romandrem a la pestanya objectes.

Feu clic al botó “començar” a la part inferior de la pestanya. S’obrirà una finestra emergent que us guiarà pels passos de càrrega.

El primer pas requereix que feu clic al botó “afegir fitxers”. A continuació, podeu navegar pel sistema de fitxers per cercar i penjar fitxers.

Només podeu penjar un fitxer alhora i no podeu penjar carpetes. D’aquesta manera, el procés serà lent si gestioneu l’emmagatzematge en núvol S3 d’aquesta manera. Resoldrem aquest problema en breu, així que seguiu amb nosaltres.

El següent pas us permet establir permisos i és idèntic al pas durant el procés de creació de la galleda. El tercer pas és establir propietats.

La propietat de la classe d’emmagatzematge permet canviar la cubeta d’estàndard a estàndard inactiu, a reduir la redundància.

El xifratge permet triar si Amazon xifra o no les dades en repòs al núvol. Hi ha dues opcions: una clau mestra S3 o una clau mestra Amazon KMS. KMS és el servei de gestió clau d’Amazon. Per un cost, us permet crear i gestionar les vostres pròpies claus de xifratge per raons de seguretat i compliment afegides.

Feu clic a “següent” per revisar la vostra configuració abans de penjar el contingut fent clic al botó de càrrega. El procés ha de ser bastant ràpid. Es van mesurar velocitats entre 1 MB / s i 1,5 MB / s, la qual cosa és millor que la majoria dels serveis d’emmagatzematge al núvol.

A la pàgina principal, també podeu crear carpetes a la pestanya objectes per organitzar l’espai d’emmagatzematge al núvol.

Propietats, permisos i pestanyes de gestió

Un cop tingueu dades emmagatzemades a S3, podeu ajustar les propietats i permisos que configureu en qualsevol moment visitant les pestanyes de qualsevol categoria..

La pestanya de propietats inclou alguns elements addicionals dels quals voldreu conèixer. Aquests inclouen allotjament web estàtic, supervisió d’esdeveniments i còpia de dades a diferents regions d’Amazon S3.

Una quarta fitxa anomenada “gestió” inclou opcions per a la gestió del cicle de vida. La gestió del cicle de vida us permet transferir automàticament dades d’una classe d’emmagatzematge a una altra. Per exemple, transferència de fitxers d’emmagatzematge estàndard a Amazon Glacier, que s’utilitza per a l’arxivatge.

També podeu configurar les dades per eliminar-les automàticament. Les transaccions de transferència i eliminació es poden configurar perquè tinguin lloc en funció d’un conjunt de regles que definiu.

La pestanya de gestió també disposa d’eines d’analítica, mètrica i inventari.

Eines d’integració de tercers per a la gestió de dades

Si bé la configuració de cubetes d’Amazon S3 resulta molt fàcil, al cap i a la fi, haver de fer una còpia de seguretat d’un fitxer alhora, no funcionarà per a la majoria de la gent. A diferència dels serveis típics d’emmagatzematge en núvol i de còpia de seguretat al núvol, no hi ha cap manera que des de la consola S3 es sincronitzi o còpia de seguretat automàtica de diversos fitxers. És aquí on és útil un bon programari de tercers.

Podeu trobar programari per a ús domèstic i d’oficina amb diferents graus de cost, rendiment i funcions. Potser utilitzem com a exemple el desenvolupador més reconegut i un favorit personal: Cloudberry Labs.

Llicències i preus de CloudCloud

Escriptori gratuïtDesktop ProWindows Server
CostGratuït29,99 dòlars119,99 dòlars
Còpia de seguretat del sistema de fitxers
Còpia de seguretat de la imatge
Xifrat i compressió
Límit d’emmagatzematge (actualitzable)200 GB1TB1TB

Cloudberry Labs produeix dos tipus de programari diferents que s’integren amb Amazon S3:

  • CloudBerry Explorer: mou i gestiona els fitxers des de l’escriptori. Permet la gestió massiva de contingut en lloc de penjar un fitxer alhora
  • Còpia de seguretat de CloudBerry: automatitza la còpia de seguretat del disc dur de l’ordinador. Configura una còpia de seguretat basada en fitxers o basada en imatges

No aprofundirem sobre aquestes capacitats d’aquestes eines aquí, però anem a fer una ullada ràpida a la facilitat que s’integren amb S3 fent servir exemple de CloudBerry Backup. Si voleu més informació, consulteu la nostra crítica de còpia de seguretat de CloudBerry.

CloudBerry Backup utilitza una eina d’escriptori per agilitzar els processos de còpia de seguretat. Aquesta eina es pot utilitzar per automatitzar la còpia de seguretat del disc dur i enviar els fitxers o la imatge del disc no només a Amazon S3, sinó a Azure, Google Cloud, Backblaze B2 i molts altres serveis d’emmagatzematge..

Un cop instal·lat, la integració amb CloudBerry Backup fa uns passos, però hauria de ser manejable per a la majoria dels usuaris gràcies a un assistent útil de còpia de seguretat..

Per configurar una còpia de seguretat basada en fitxers, feu clic a la icona “fitxers” que hi ha a l’extrem superior esquerre del programari. Això us obrirà l’assistent i us portarà a terme pel que heu de fer.

El segon panell de l’assistent de còpia de seguretat de CloudBerry té un botó “Afegeix un compte nou”. Feu clic en aquest botó per configurar una nova integració.

Se us demanarà que escolliu la vostra plataforma d’emmagatzematge al núvol. Feu clic a la icona per S3 per accedir a la finestra de connexió.

Amb Amazon S3, heu de generar claus per activar aquesta connexió. Torneu al portal AWS, feu clic al nom del vostre compte a la part superior dreta i seleccioneu “Les meves credencials de seguretat” al menú desplegable.

A la pàgina següent, feu clic a la línia de “tecles d’accés”.

Feu clic al botó “crear nova clau d’accés”. Això generarà tant l’ID de la clau d’accés com la clau d’accés secret que necessiteu per connectar CloudBerry Box a Amazon S3. Un cop tanqueu aquesta pantalla, no podreu tornar a recuperar la vostra clau secreta. Podeu descarregar un fitxer clau si voleu protegir-lo.

Torneu a la finestra d’integració de CloudBerry Amazon S3, introduïu les tecles als camps respectius. També haureu de crear un nom de visualització per a la vostra integració i seleccionar el buc d’emmagatzematge al núvol d’Amazon S3 al qual voleu connectar-se al camp “nom de la galleda”.

Aquesta és la part més difícil. L’assistent us guiarà la resta de passos, que inclouen crear un nom per al vostre pla de còpia de seguretat, establir nivells de xifratge, opcions de transferència de fitxers i notificacions i triar les carpetes i fitxers que voleu fer una còpia de seguretat..

Si no voleu fer una còpia de seguretat mitjançant la comprovació d’objectes específics, fins i tot podeu configurar CloudBerry Backup en fitxers de còpia de seguretat basats en el tipus de fitxer, que estalvien temps i assegureu que no us perdi res..

Tindreu algunes decisions per prendre, però valdrà la pena. En endavant, les dades del dispositiu estaran protegides al cub d’Amazon S3 que només haureu d’aconseguir per gentilesa de CloudBerry Backup..

Pensaments finals

Amazon S3 probablement no serà la solució amb la qual els consumidors domèstics voldran anar. 0,023 dòlars per gigabyte al mes per emmagatzematge equival a 23 dòlars per terabyte. Mentrestant, els serveis d’emmagatzematge al núvol com Sync.com us proporcionen 2 TB d’emmagatzematge per 8 dòlars al mes. Els serveis de còpia de seguretat al núvol com CrashPlan us proporcionen una còpia de seguretat il·limitada per 5,99 dòlars mensuals.

Tot i això, S3 té els seus usos, especialment per a empresaris, desenvolupadors i empreses que busquen més flexibilitat, característiques i escalabilitat. Tot i que el servei no és tan fàcil de configurar com algunes opcions de consum, les avantatges addicionals que obté integrant-lo amb un potent programari de tercers com CloudBerry fan que valgui la pena l’esforç.

Ens agradaria saber les vostres pròpies experiències en configurar Amazon S3 i quines eines de tercers utilitzeu per racionalitzar el vostre procés d’emmagatzematge. Per tant, no dubteu en fer-nos-ho saber als comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me