Revisió de Pogoplug

Actualment, conservo la majoria de les meves dades en un disc dur extern de 1 TB i la majoria de les meves dades de treball es recolzen Google Drive, per accedir fàcilment. En els meus esforços per trobar la solució de còpia de seguretat perfecta en línia, avui estic revisant Pogoplug.


Google Drive és principalment una eina de sincronització de fitxers; un cop hàgiu suprimit un fitxer d’un ordinador, s’eliminarà de totes les altres màquines connectades al vostre compte i, tot i que es fan servir discs durs externs per a còpies de seguretat contínues.?

En cas que us trobeu amb el mateix dilema, és hora de trobar una solució de còpia de seguretat en línia perfecta; potser Pogoplug podria ser la resposta?

Coses a considerar abans de comprar una solució de còpia de seguretat en línia

En comptes d’iniciar una còpia de seguretat única, els serveis en línia es poden executar contínuament, assegurant-se que es fa una còpia de seguretat de qualsevol nou fitxer o modificació. Amb els serveis de còpia de seguretat en línia, les dades es protegeixen de forma segura en un centre de dades remot, de manera que, fins i tot si el disc dur falla, encara es pot accedir a les dades.

I per no oblidar-nos, les còpies de seguretat en línia eliminen la necessitat de transportar un disc dur a tot arreu. Ara, abans d’obtenir una solució de còpia de seguretat en línia, enumereu els requisits següents:

 • Quantes dades voleu fer una còpia de seguretat?
 • Necessiteu un xifrat fort?
 • Voleu accés mòbil?
 • També voleu sincronitzar fitxers?
 • Quant esteu disposat a gastar?

Amb la majoria de còpies de seguretat del núvol, hi ha un regal i una magnitud entre el preu i les funcions que ofereixen. Per exemple, CrashPlan ofereix una còpia de seguretat de núvol il·limitada per 59,99 dòlars anuals. D’altra banda, IDrive ofereix 1TB de sincronització i un espai de còpia de seguretat per 52 dòlars l’any.

Per a qui és Pogoplug?

Pogoplug és per a usuaris domèstics que vulguin fer servir una aplicació per fer còpies de seguretat de l’escriptori i dels telèfons intel·ligents. El millor és per a usuaris que no vulguin moltes funcions complexes, tot el que necessiten és una solució de còpia de seguretat senzilla.

I Pogoplug compleix aquesta petició. Però no és adequat per a usuaris comercials, principalment perquè no hi ha un xifratge local, les dades només es fan una còpia de seguretat en trànsit mitjançant SSL de 256 bits.

Fortaleses & Debilitats

Sobre Pogoplug

Pogoplug va ser fundada el març del 2007 per Ted Putterman (CEO) i Gregory Smith (CFO). Fins ara, la companyia ha rebut finançament de 33,2 milions de dòlars.

A més de la seva solució de còpia de seguretat, també proporcionen un programari de sincronització en núvol i Pogoplug Series 4, que es connecta a un encaminador i permet als usuaris allotjar el seu emmagatzematge privat en núvol..

Plans & Preu

Quan vaig obrir el lloc web per registrar-me i descarregar el seu programari d’escriptori, vaig notar un botó taronja que deia “Obtenir Pogoplug de forma gratuïta”, així que vaig suposar que probablement donin uns Gigabytes de forma gratuïta..

Bé, em vaig equivocar. No hi ha cap pla gratuït, només un judici de 15 dies i només vaig poder veure els plans de pagament un cop em vaig inscriure al servei. Pogoplug només proporciona dos tipus de plans de preus: mensuals i anuals. Cadascun d’ells inclou un emmagatzematge al núvol il limitat.

Valoració: 75%

Característiques

El que més em va destacar va ser la senzillesa de l’app d’escriptori i la seva interfície fàcil d’entendre. No hi ha massa opcions confuses que compliquen l’experiència de l’usuari. Al costat del front, la senzillesa de l’aplicació d’escriptori podria resultar frustrant per a alguns.

Una altra de les funcions que em va agradar va ser l’opció de compartir l’aplicació web; Els fitxers es poden compartir directament a través d’enllaços o per correu electrònic, també hi ha l’opció de desactivar els enllaços, en cas que ja no cal que es comparteixin els registres. Això pot ser molt útil quan només cal compartir fitxers durant un període determinat.

Valoracions: 60%

Velocitat & Rendiment

Abans de parlar de les proves de velocitat, parlem d’un problema que em va topar mentre vaig investigar Pogoplug. Segons un article de Time, Pogoplug accelera la velocitat de càrrega després del primer 1TB del total de dades de còpia de seguretat. Els usuaris havien estat informant constantment de tarifes baixes i havien contactat amb l’assistència per obtenir una explicació.

Finalment, el director general va enviar un correu que va confessar que eren, de fet, una velocitat de càrrega engrescadora. El pitjor és que ni les seves preguntes freqüents ni els termes i condicions de l’empresa no en van manifestar res. Fins i tot si mai no vaig llegir el ToS de cap lloc web, voldria que es fessin constar aquests termes amb més claredat i avantatge. Malgrat aquest fet, les proves de velocitat de Pogoplug van ser majoritàriament bones.

La meva velocitat a Internet a l’hora de provar era:

descarregar – 3,7 mbps  Carregueu – 0,5 mbps

Prova 1

Prova 2

Càrrega màxima:

0,44mbps

0,39 mb

Descàrrega màxima:

3,9mbps

3.69mbps

Mitjana

Temps de càrrega total:

5 minuts

Anys 18

5 min

4s

Temps de descàrrega total:

25 anys

Anys 36

Valoracions: 50% (per a acceleració)

Còpia de seguretat en línia

Obtenir el programari de Pogoplug és molt fàcil; a la part inferior de la pàgina hi ha una pestanya de baixada que us portarà al centre de baixades principal del lloc web. Per desgràcia, Pogoplug només admet les plataformes Windows i Mac i no hi ha cap amor per Linux en cap lloc.

Tan bon punt em vaig iniciar a l’aplicació d’escriptori, vaig veure un gran botó “Iniciar”, que sincerament em va confondre una mica. Vaig suposar que iniciés el procés de còpia de seguretat immediatament? No hi ha cap opció per seleccionar el que primer vull fer una còpia de seguretat?

Aleshores, vaig veure l’opció “Mostra els detalls” escrita amb lletra petita. Deixat als seus propis dispositius, Pogoplug comença directament una còpia de seguretat de les carpetes de documents, imatges, música i vídeo. Però els usuaris poden seleccionar una carpeta o un fitxer específic per fer còpies de seguretat, mitjançant l’opció “Afegir més”.

La carpeta de destinació pot ser la carpeta principal o qualsevol altra creada dins de la carpeta principal. Tot i que, voldria que hi hagués l’opció de crear una carpeta nova com Google Drive, just en el moment de penjar-la.

Parlant de què, carregar dades va ser una bona cosa i vaig poder veure dades de còpia de seguretat a l’aplicació web, gairebé a l’instant. Durant el procés, vaig veure quins fitxers es carregaven, però no amb la rapidesa que passaven.

Vaig afegir un fitxer nou a una de les carpetes penjades per veure quant de temps trigaria a Pogoplug a reconèixer el canvi i començar a penjar-lo i va començar a penjar les noves dades gairebé a l’instant..

També vaig fer canvis al fitxer per veure amb quina rapidesa s’iniciaria una còpia de seguretat incremental i vaig començar a fer una còpia de seguretat dels canvis tan aviat com vaig fer clic a desar. Ara, anem a parlar d’alguns problemes negatius que he notat:

 • No hi ha cap pestanya de configuració a l’aplicació d’escriptori; les aplicacions iOS i Android tenen una pestanya de configuració, però ara no es troba en la versió d’escriptori.
 • Tampoc hi havia una programació de còpia de seguretat disponible, l’usuari ha d’iniciar-se i aturar-lo manualment per part de l’usuari.
 • No hi ha manera de filtrar fitxers segons el tipus de fitxer, la data, la mida o qualsevol cosa similar.
 • Tampoc hi ha cap versió de fitxers a bord ni Pogoplug pot recuperar fitxers suprimits dels seus servidors.

Seguretat

Pogoplug utilitza xifratge SSL de 256 bits, la qual cosa significa que els fitxers només es xifren en trànsit. No hi ha cap xifrat disponible per al costat de l’usuari, però Pogoplug recomana xifrar fitxers abans de penjar-los.

La meva pregunta és, per què un programa separat primer ha de xifrar les meves dades i després penjar-les a Pogoplug, quan els serveis de còpia de seguretat com CrashPlan i Carbonite carregueu gairebé el mateix per a l’emmagatzematge il·limitat i també xifreu les dades amb una clau definida per l’usuari.

Restauració de fitxers

La restauració d’arxius es pot fer a través;

 • Aplicació d’escriptori
 • Aplicació web

L’aplicació d’escriptori té una pestanya Restauració independent. Es poden restaurar carpetes o fitxers individuals, fent clic amb el botó dret sobre ells i selecciona restaurar o bé seleccionant diversos fitxers i escollint l’opció Restaurar a la part superior.

L’aplicació web també ofereix l’opció de descarregar fitxers i carpetes, però amb aquesta opció, totes les carpetes es descarreguen com a fitxers Zip, mentre que l’aplicació d’escriptori les descarrega directament a la seva estructura de carpetes original..

Valoració: 80%

Sincronització i compartició de fitxers

Pogoplug és un servei de còpia de seguretat senzilla, però proporciona una eina separat de Cloud Sync per a la sincronització de fitxers; tot i així, l’ús compartit de fitxers està disponible a la web i a les aplicacions mòbils.

Com he dit anteriorment, els fitxers es poden compartir mitjançant enllaços, i aquests enllaços es poden enviar per correu electrònic directament als destinataris.

I sí, la funció de l’enllaç desactivar és un gran complement, ja que podeu deixar de compartir fitxers en qualsevol moment. Però, m’hauria agradat si es pogués convidar els usuaris amb una adreça de correu electrònic en lloc només d’un enllaç públic.

Quan vegis fotos, hi ha una opció per compartir-les mitjançant enllaços a Facebook, Twitter i Google +. Seria millor que compartir les imatges reals a les xarxes socials (en lloc només dels enllaços).

Accés mòbil

Les aplicacions estan disponibles tant per a iOS com per a Android, però, malauradament, no hi ha suport per a telèfons Windows. Vaig decidir provar les aplicacions les unes contra les altres i veure si hi havia alguna diferència.

Les dues aplicacions demanen carregar el rodatge de la càmera de seguida quan inicieu la sessió i les seves interfícies són molt similars.

La primera diferència que vaig notar va ser un fitxer “Carpetes d’equip” a l’aplicació Android. No he trobat aquesta carpeta a les aplicacions d’iOS, web o d’escriptori. He buscat el problema a la base de coneixement de Pogoplug i he descobert que s’utilitza “Carpetes d’equip” per a l’aplicació Cloud Sync de Pogoplug..

Potser, potser va ser només un error, ja que Pogoplug utilitza la mateixa aplicació per a la còpia de seguretat i sincronització en núvol, i l’única manera de distingir-la és les credencials d’inici de sessió de l’usuari..

Es poden visualitzar fitxers, compartir-los amb diferents aplicacions i també es pot mostrar una presentació de diapositives de totes les imatges. Totes dues aplicacions tenen l’opció de crear i restaurar una instantània, iniciar transferències de telèfon i l’aplicació d’Android té l’opció de fer còpies de seguretat de missatges al telèfon..

En general, vaig quedar molt impressionat amb les aplicacions per a mòbils, gràcies a les seves interfícies naturals i les seves funcions riques.

Valoració: 90%

Accés Web

Com que l’aplicació d’escriptori és tan limitada, vaig haver de revisar l’aplicació web per veure què té a la botiga. L’aplicació web pot transmetre vídeos penjats i mostrar una presentació de diapositives de totes les imatges, però no vaig poder veure els meus documents, que va ser decebedor.

(Vaig poder veure informes a les aplicacions per a mòbils).

Per veure un document, primer s’ha de descarregar. En fer clic a la fletxa lateral dels fitxers i les carpetes, es presenten diverses opcions:

 • descarregar
 • Copiar / moure
 • Suprimeix
 • Obtenir l’enllaç
 • Envia l’enllaç

L’opció desactivar l’enllaç només es produeix després que s’hagi generat un enllaç per a aquest fitxer o una carpeta, que també es pot fer accedint a Configuració i seleccionant “Administrar enllaços”..

Al menú Configuració, hi ha una opció d’adjunt de correu electrònic que, quan s’activa, permet als usuaris carregar fitxers enviant-los per correu electrònic com a fitxers adjunts a una adreça de correu electrònic de Pogoplug predefinida..

Valoració: 85%

Assistència

Segons la pàgina d’assistència, els clients poden contactar amb personal pujant un bitllet o contactant-los a Facebook o Twitter per obtenir una solució en temps real..

Doncs bé, el perfil de Twitter no s’ha actualitzat des d’abril del 2015 i, quan vaig fer clic a la seva pàgina de Facebook, no existia.

Així doncs, vaig aixecar un bitllet mitjançant el suport de Zendesk per comprovar el seu temps de resposta, que va ser de nou hores, i crec que va ser bastant decent.

Valoració: 90%

En resum…

En general, he trobat a Pogoplug bastant mitjà. M’agrada la interfície web i les aplicacions mòbils, però l’aplicació d’escriptori no té funcions essencials com ara la planificació de còpies de seguretat i el xifratge local. Ofereix emmagatzematge il·limitat al mateix preu que: CrashPlan, Carbonite i Backblaze. 

Però, atès que Pogoplug accelera velocitats de càrrega després del primer 1TB, no hi ha cap raó per a que elegeixi aquest servei entre serveis de còpia de seguretat més establerts i respectables. Tot i que, revisaria Pogoplug si decidien afegir més funcions a l’aplicació d’escriptori.

Tens opinions o experiències per compartir sobre Pogoplug? No dubteu a deixar-los a la secció de comentaris.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me