Estratègies de còpia de seguretat per a Mac OSX: plantilla pas a pas del meu pla de còpia de seguretat actual

Si no és similar a mi, és paranoic sobre la pèrdua de dades perquè heu sentit les històries de terror d’amics i familiars que, literalment, ho han perdut tot. I hi ha moltes coses que poden passar a les dades d’algú: 


Estratègia de còpia de seguretat per a Mac OSX

 • Falles del disc dur
 • Robatoris
 • Virus
 • Atacs de Ransomware
 • Desastres

I la llista continua …

Tanmateix, si no m’agrada i la còpia de seguretat de dades és una cosa sobre la qual tens una consciència culpable durant molt de temps, llavors aquest article és per a tu perquè us mostro en un parell de passos fàcils com configuro la meva còpia de seguretat. estratègia al meu ordinador Macintosh.

Podeu replicar aquesta estratègia amb una màquina Windows, però les eines poden tenir diferents noms.

Com fer còpies de seguretat de fitxers en un Mac

Aquesta estratègia es compon de dues parts. Els lectors freqüents del nostre lloc web i els subscriptors del nostre canal de YouTube ja ho sabran, però és tan crucial, simplement no puc repetir-ho prou:

Abans de fer qualsevol altra cosa, ordre les còpies de seguretat locals Feu clic per tuitejar

Qualsevol bona estratègia de còpia de seguretat ha de començar amb una còpia de seguretat local adequada.

Per què les còpies de seguretat locals? Doncs bé, transferir fitxers localment a un disc dur extern, unitat de polze o dispositiu NAS encara és la manera més ràpida d’obtenir una còpia de seguretat completa d’imatges de sistema del sistema, de manera que estàs preparat en cas de desastre..

Desplaceu els fitxers fora del lloc amb una solució de còpia de seguretat en núvol Feu clic per tuitejar

El segon pas de la meva estratègia és traslladar fitxers fora de lloc. És essencialment significa que heu de guardar almenys una còpia de qualsevol còpia de seguretat que feu en un lloc diferent de la que s’executa la vostra màquina principal. Això és especialment important per protegir les dades del robatori o dels desastres naturals..

Les còpies de seguretat del núvol es poden executar en segon pla fins i tot quan la vostra còpia de seguretat local encara no ha finalitzat. Per tant, no haureu d’esperar per començar a registrar-vos en un servei de còpia de seguretat en núvol. En aquest article, us mostraré un proveïdor que estic fent servir personalment, anomenat Carbonita (i veieu per què en pocs segons).

Dues eines essencials de còpies de seguretat locals

1. Recanvis de discs durs (interns o externs)


Necessiteu un disc dur extern de recanvi amb suficient espai lliure que podeu connectar mitjançant un adaptador USB o un dispositiu d’emmagatzematge connectat a la xarxa. Els tinc tots dos, però faig servir el NAS per a la majoria de les tasques de còpia de seguretat.

De fet, el meu NAS té dos discs durs al seu interior. Estan connectats en un RAID, cosa que significa essencialment que, si un disc dur falla dins del meu NAS, l’altre encara té una còpia completa que les dades, de manera que puc simplement substituir el disc dur trencat.

Si s’utilitza una NAS, hi ha molts altres avantatges que no entren dins de l’abast d’aquest article. N’hi ha prou amb dir que és un disc dur intel·ligent, que també podeu utilitzar per accedir a les dades si no esteu a l’oficina o a la mateixa xarxa que el dispositiu d’emmagatzematge..

2. Màquina de temps (gratuïta) o clonadora de còpia de carboni (de pagament)

La manera més fàcil i econòmica és utilitzar l’eina de còpia de seguretat integrada d’Apple anomenada Time Machine. Només necessiteu un parell de clics per configurar-lo:

Primer, obriu les preferències de la màquina del temps. Preferències → Màquina del temps.

Seleccioneu un disc amb prou espai de disc dur disponible. En el meu cas es tracta d’una carpeta compartida al meu NAS.


Ara, la màquina del temps es farà una còpia de seguretat automàtica, un cop vegi la destinació disponible.

3. Cloner de còpia de carboni

Carbon Copy Cloner és essencialment la màquina del temps sobre esteroides. Podeu crear tasques individuals per a cada tasca posterior. Per exemple, els fitxers als quals no accediu o canvieu que sovint es poden traslladar a una tasca de còpia de seguretat que només s’executa una vegada a la setmana.

En el meu cas, vaig crear una tasca diària per a una còpia de seguretat d’imatges del sistema que puc fer servir per restaurar tot el meu sistema amb preferències si hauria de passar alguna cosa amb el meu equip principal.

Diria que CCC és una cosa per a les persones que es preocupen pels detalls i volen un control final de les seves còpies de seguretat. Time Machine és la solució personalitzada com Apple que funciona de manera més o menys silenciosa en un segon pla.

The Ace Up My Sleeve: Backup al núvol amb carbonita

Ara hem de resoldre el pas més important de la nostra estratègia de còpia de seguretat: moure fitxers fora del lloc. En aquest cas, no estic parlant de portar un disc dur des de l’oficina a casa vostra o a una volta segura, sinó més aviat convenient al núvol.

Visió general de la còpia de seguretat del núvol de Carbonite Infocenter

Estic il·lustrant les còpies de seguretat del núvol amb Carbonite, perquè jo mateix utilitzo aquest servei i el puc recomanar a les persones que busquen una solució pràctic.

Carbonite és un dels serveis que ofereixen còpies de seguretat de núvol il·limitats per 59 dòlars anuals. El que fa Carbonite és analitzar el vostre sistema per cercar una còpia de seguretat de fitxers i carregar-los als seus servidors. Depenent de la vostra connexió a Internet, aquesta pot ser lenta o ràpida, però, de mitjana, podeu esperar transferir uns gigabytes al dia.

Si voleu, podeu consultar la meva ressenya a fons de la carbonita aquí:

PAS 1

Seleccioneu fitxers o carpetes que vulgueu fer una còpia de seguretat a l’aplicació Carbonite. Tingueu en compte que quan us heu subscrit al pla bàsic, els fitxers de més de 4 GB no es fan còpies de seguretat automàticament. Heu de seleccionar manualment fitxers més grans del menú contextual.


Nota: les còpies de seguretat inicial poden trigar un temps fins completar-se. Tanmateix, podeu accedir als fitxers abans que la còpia de seguretat inicial estigui llesta. 

PAS 2

Espereu que acabi la còpia de seguretat inicial, després que Carbonite es faci càrrec de les còpies de seguretat posteriors cada vegada que deseu un fitxer o alguna cosa nova en una carpeta de còpia de seguretat. M’agrada el fet que no us hagueu de recordar de fer cap botó per fer còpies de seguretat dels vostres fitxers. La carbonita corre en un segon pla esperant que es produeixin canvis.


Nota: no podeu utilitzar Carbonite com a disc dur al núvol. Necessita una còpia local de qualsevol fitxer en un ordinador. No podeu “alliberar” l’espai del disc dur, carregant fitxers a Carbonite i suprimint-los del vostre ordinador. Tot i això, Carbonite mantindrà els fitxers suprimits durant un total de 30 dies en cas que canviï d’opinió.. 

PAS 3 – Restauració d’arxius

Els fitxers es poden restaurar fàcilment des de la pestanya “Restaura”, on podeu buscar fitxers individuals o fer una restauració completa. He utilitzat la cerca de fitxers individuals en nombroses vegades al telèfon mòbil per obtenir accés a una presentació que he oblidat a casa.


Nota: Podeu escollir una carpeta nova per restaurar els fitxers o restaurar-los a la mateixa destinació.

Una paraula sobre seguretat

Ara, hi ha un avantatge més important de les còpies de seguretat del núvol i de la carbonita, en particular.

Podeu personalitzar Carbonite de manera que xifra els fitxers abans que s’enviïn al núvol. Això protegeix els fitxers dels ulls indiscretos o dels pirates informàtics, ja que només teniu la clau privada.

Tanmateix, hi ha un desavantatge: perdre la clau significa perdre l’accés als vostres fitxers: tot el propòsit de xifrar de punta a punta. Així doncs, assegureu-vos que guardeu la clau en algun lloc.

Quan utilitzeu còpia de seguretat local sense el núvol, heu de tenir cura del vostre xifratge. Què passa si algú accedeix al disc dur de seguretat i emmagatzemés informació confidencial, com ara contractes o dades bancàries?

Una solució de còpia de seguretat de núvol sòlida ho fa per vosaltres.

Espero poder mostrar perquè una bona estratègia de còpia de seguretat no ha de ser difícil.

Si només poguéssiu fer una cosa, us recomanaria que proveu la carbonita perquè és la majoria de mans de les dues solucions descrites en aquest article..

Tot i així, crec que per obtenir una millor protecció, utilitzeu sempre còpies de seguretat locals i còpies de seguretat en núvol.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map